“Én tényleg a Jegesmedve utcában lakom” – a legviccesebb, legkedvesebb budapesti utcanevek

Adatfelvételkor nem csak a neveken, születési dátumokon akadnak fenn, sokszor a címek is meghökkentik, megmosolyogtatják a bürokratákat.

Ki ne derülne rajta önfeledten, hogy egy komoly üzletember a Nyuszi sétányon lakik? A budapesti közterületnevek Petőfi Sándoron és Kossuth Lajoson bőven túlívelnek és számos olyan utcát, utat találunk, melybe szívesen beköltöznénk. Elvégre ki ne szeretne a Futrinka utcában ébredni? A Gellérthegytől Soroksárig haladtunk.

I. kerület
A Málna utca önmagában csak pavlovi reflexeket ébresztene, de úgy, hogy folytatása a Medve utca, mindjárt más kontextusba helyezi azt. A Gellért-hegyen találjuk a Tündérlaki mélyutat, ami szintén mesebeli képet fest. A Zerge lépcsőről pedig egyértelműen a járhatatlan, viszontagságos hegyi utak vicces elnevezése ugrik be.

II. kerület

A sóskafélék családjába tartozik a Borbolya utca névadója, szóval nem a bor és a bója népies együttese. A Harmatcsepp utca elég romantikusan hangzik. A Jánosbogár utca elől vajon miért vették el a “szent”-et? A Jegesmedve lejtő és utca is kedves, és ki ne képzelne el egy veknikkel teli tájat a Kenyérmező utca hallatán? A Kilátás utca elég beszédes. A II. és az V. kerületben is találunk Miatyánk utcákat. Szépecske utca – nem szép, csak olyasmi? A helyiekkel vajon mi történik a Turista úton? A Volkmann utca nagy eséllyel a zeneszerzőről kapta nevét és nem gyerekkorunk zenedobozáról. Hűvösvölgyben található a Keskeny utca, amely tényleg csak pár méter széles (illetve keskeny), nem indokolatlanul kapta a nevét.

III. kerület

Fellini is lehet, hogy megirigyelné az életet az Édes utcában. Bízunk benne, hogy volt, aki meglovagolta az utcanevet és kozmetikát nyitott a Gyanta utcában. Még sosem jártunk az Ingovány, és az Iszap utcában, vagy a Mocsaras dűlőn, de a Google térképe szerint nem véletlenszerűek az elnevezések. Békásmegyeren találjuk a Sramli utcát. Tartunk tőle, hogy a Toldás köz egy kényszermegoldást takar. Szuperhős érzésünk lesz a Szélvész és a Vadóc utcáktól. A Pók utca pedig bizton nem örvend nagy népszerűségnek az arachnofóbiások között.

Juh\u00e1sz Norbert \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
226de9a0c4c56aa92d2bc840404dbb3e-1024x683.jpg

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
IV. kerület
Egy rakáson találjuk a IV. kerületben az Anód, Katód és Pici utcát. Ha maradunk a kémiánál, akkor a Kripton utca is elég bizarr elnevezés.

V. kerület

A hírhedt ’90-es évekbéli robbantással egybeforrt a neve, ám elég érdekes az Aranykéz utca elnevezés is. A megoldást egykoron az utcában lévő cégérben kell keresni. Vajon, ha meglátjuk a Kéményseprő utca feliratát, ugyanúgy meg kell fogni egy gombot a ruhánkon?

VI. kerület

A legrövidebb budapesti utcanév az Ó utcáé.

VII. kerület

Férfi keresztnév, de akkor is mosolyogtató az Alpár utca elnevezés. Biztos, hogy sokkal kevesebb ház van a Százház utcában, mint száz.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
8e9a4870e91c4572f2e3b57d81537d6a-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
VIII. kerület
Misztikus az Auróra utca, hiszen latinul a hajnalt jelenti, továbbá az Aurora Borealis jelenséget mutatja. A VIII.-ban pláne elég misztikus ez, pedig szépirodalmi kiskönyvet és kört jelöl, Légszesz utca – a világító gázt jelöli, nem holmi légnemű italt. Miért nem négy pacsirta az Ötpacsirta utca?

IX. kerület

Kedvesen hangzik az Aranyvirág, a Csengettyű utca és a Pöttyös utca is és az Illatos út is sokat sejtet – pedig sajnos nem a leanderbokrokról híres. Az itteni Ferde utcát mi nem láttuk különösebben ferdének.

X. kerület

Az Ászok utca a Kőbányai Sörgyárra utal, vicces módon egy óvoda is helyet kapott a sörös utcában. Kedvesen becéző a Bojtocska utca, ami egyébként egy sziklakerti növény neve. A Gépmadár park valóban repülőkre utal a Kerepesi út mentén. A Hízlaló tér neve természetesen a kőbányai sertéstelepes idők emlékét hordozza, de biztos jelentett már pár kellemetlen pillanatot erőscsontú lakóinak. A Kisbacon utca nevét egy erdélyi, Kovászna megyei városról kapta. Szigorúan ‘bacon’ és nem ‘békön’. Takarék és Tarkarét utca is van a X. kerületben, amiből sok félreértés akadt már. Az egyik legszebb neve a Tündérfürt utcának van, pedig kicsit sem romantikus a környék.

Haty\u00e1nyi Norbert \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
37992500ee2f1153d18fd0a94b8f2fc6-1024x683.jpg

Fotó: Hatyányi Norbert / We Love Budapest
XI. kerület
Az Andalgó utcát a Kopaszin találjuk, szóval igazán beszédes a neve: sétálni, andalogni szoktak itt. A Billegető közben annyira nem jellemző ez. Aranyos mind a Bogyó, a Pajkos, mind a Cirmos, a Fogócska, a Lecke vagy a Csöpp utca is. A legkedvesebb neveket valószínűleg a XI.-ben találjuk, mert csatlakozik még a Holdvilág, a Jégvirág, a Kakukkhegyi út, a Rózsabarack utca, a Szöcske lépcső. Őrmezőn a Kérő utca a Menyecske utca mellett kapott helyett.


XII. kerület

Szerencsés az a jóvágású férfi, aki az Adonis utcából jön, kevésbé szerencsés annak, aki egy hajszállal sem szebb az ördögnél. De találunk itt Ámor utcát is. Zugligeten találjuk a Csiga utat és az Őzike közt. A Felhő utca, a Fodor lejtő, a Fülemile út, a Hableány utca, a Hörcsög utca, Pipiske utca, a Kakukk út, Tücsök lépcső, Tündérkert utca, a Kuvik utca, Menyét utca is kedvesek. Juliska utcát is jegyeznek, de a baljósabb csapatba tartozik a Lidérc utca, a Sötétvágás utca vagy az Ördögszikla út.


XIII. kerület

Nem is olyan rövid a Lehel csarnokhoz vezető Alig utca. Reméljük, hogy jóféle a lakóközösség a Cimbora és a Koma utcában is. Sajnos nincs házasságkötő terem az Esküvő közben, csak egy orvosi rendelőt találunk itt, de a közelben van a Menyasszony, Násznagy és Sógor utca.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
24b97da5932d6da794101515a120c653-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
XIV. kerület
Cinka Panna
egy híres cigány prímás hölgy volt, akiről utcát is elneveztek Zuglóban. Pillangó, Szitakötő, Tengerszem, Tipegő szintén aranyos utcanevek a kerületben.

XV. kerület

Vajon milyen emlékekre céloztak az Emlék téren? A Hűtő utca reméljük magára, a hűtés folyamatára céloz, nem a szekrény előtt tiszteleg. Nem véletlen az elnevezés, a Kurta utcában nettó három házat találunk. Mesekönyvekre emlékeztet a Mackó utca és a Mézeskalács tér hangzása, míg retró életérzést közvetít a Patyolat köz, és otthonosat az Anyácska utca.


XVI. kerület

Települést és téli ruhadarabot is jelöl a bekecs, de szlengesen manapság a mellszőrzetre használjuk a Bekecs utca nevét. Csak pár kilométer tőle a Borotvás utca, amit még nem szálltak meg a menő belvárosi borbélyok. A XVI.-ban találjuk a Caprera teret – a mediterrán név egy kis szárd szigetet jelöl. A Csillám utca, Cica utca mellé mi még egy egyszarvút is bátran elhelyeznénk a térképen. Furcsán hangzik az Ezerjó utca, de igazából egy őshonos magyar szőlőfajtát jelent. A farkasok különösen fontosak itt: Farkasfog utcától a Farkasszőlőig elég sok változatot találunk. Formás és Egyenes utca is megtalálható a kerületben. Mesebeli a Hófehérke utca, az Ikarus tér viszont a görög mondakör helyett az egykori járműgyárról lett elnevezve. A Lőcs utca eredetileg egy tengelyalkatrésről kapta nevét, de lássuk be, szintén a szlenges értelmére asszociálunk. A Pejkó utca szintén mesés, hiszen egyből a csodaszép paripára gondolunk. Elég egyedi a Sasszem utca is.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
7b4ca71b18abe0652e8c344a657bec37-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
XVII. kerület
A kerületben sok az utcanévbokor, vagyis olyan helyek, ahol egy témára rímelnek az utcák, így van ez például a Madárdombon, ahol Flamingó közön át a Búbosbanka utcától a Vadkacsáig számos madárnevet találni. A Vadkacsát sokszor Vadmacskának, vagy Vasmacskának tévesztik errefelé. Elég technikás a Csillagmotor utca, de csatlakozik hozzá a Dugattyú utca is. A gurmé vonal is előjön a XVII.-ben: Vanília utca, Ananász utca és Fodormenta utca is van errefelé. A romantika itt a Holdsugár utcánál tetőzik, de azért a Méhecske utcát sem hagynánk ki a felsorolásból. Ahogy elég egyszerűek voltak a Jó utcával és meglehetősen kibabráltak a Zsák utca lakóival, akik biztosan sokat magyarázták már, hogy nem az utca átkelőforgalmi besorolásáról beszélnek. A kerület nyertese viszont a Sisakos sáska utca.

XVIII. kerület

Jó lehet a Fiatalság utcában megöregedni, és kilépni a Kerékvágás utcából. Nem is Kispesten, hanem Pestszentlőrincen van a Kispesti utca, ami valójában így már nem is kispesti utca. A Gilice, a Hópehely, a Delfin utca is aranyosak.

XIX. kerület

Itt találjuk ugyan a Katica utcát, a Cukrász utcában pedig valószínű sajnos nem csak cukrászok laknak, de Kispesten a többi utcanév kevésbé izgalmas, inkább hagyományosnak mondhatóak.

WeLoveBudapest Instagram<\/p>"}]">
55bd5331cc95dfc38798b28eec82d93a.jpg

Fotó: WeLoveBudapest Instagram
XX. kerület
Ritka utca
és Ritka köz. Pesterzsébeten tényleg ritka a különleges utcanév.

XXI. kerület

Nem úgy Csepelen, ahol a Borz utca, Cincér utca, Cirmos sétány, Csikó sétány, Hód utca, Nyuszi sétány, Puli sétány lágy kezdés. Itt nem ritkák az iparos kerület miatt a indusztriális elnevezések sem. Így például a Csapágy utca, vagy a Kokilla, ami kohászati öntőformát jelöl. Csipkerózsa is külön utcát kapott és a világűrről sem feledkeztek meg Csepelen: Kozmosz sétány, Merkur utca, Tejút utca is megtalálható itt. Valamint a legendás Fradi utca – Csepelen.

XXII. kerület

A csicsörke egy madár, ami utcát is jelöl erre, de Fülesbagoly utcát és Gerlicét is találunk Budafokon, madarak és madárfütty nélküli lehet az itteni Halk utca. A Halpénz utca népiesen a halpikkelyt jelenti. A Hittérítő utcában vajon gyakrabban csöngetnek az említett emberek? Jópofa a Csipkebogyó vagy a Méz utca, de megmosolyogtat a Por köz és a Sóhaj utca is.

XXIII. kerület

Soroksáron van egy Fodrász utca, de úgy fest, még senki nem adta be a ziccert: nem vágnak hajat arrafelé. A Homokszem utca szép név, a Láva utca gyerekkori emlékeket ébreszt és egyáltalán nincs a közelben vulkán, viszont a kerületi versenyt egyértelműen a Micimackó utca nyeri. A Pimpó utcára gondolva a növény helyett inkább Janka néni jelenik meg lelki szemeink előtt, a Rianás utca a jég hasadására céloz, nem az amerikai énekesnőre.



Bódis Krisztián / We Love Budapest
 
Adatfelvételkor nem csak a neveken, születési dátumokon akadnak fenn, sokszor a címek is meghökkentik, megmosolyogtatják a bürokratákat.

Ki ne derülne rajta önfeledten, hogy egy komoly üzletember a Nyuszi sétányon lakik? A budapesti közterületnevek Petőfi Sándoron és Kossuth Lajoson bőven túlívelnek és számos olyan utcát, utat találunk, melybe szívesen beköltöznénk. Elvégre ki ne szeretne a Futrinka utcában ébredni? A Gellérthegytől Soroksárig haladtunk.

I. kerület
A Málna utca önmagában csak pavlovi reflexeket ébresztene, de úgy, hogy folytatása a Medve utca, mindjárt más kontextusba helyezi azt. A Gellért-hegyen találjuk a Tündérlaki mélyutat, ami szintén mesebeli képet fest. A Zerge lépcsőről pedig egyértelműen a járhatatlan, viszontagságos hegyi utak vicces elnevezése ugrik be.

II. kerület

A sóskafélék családjába tartozik a Borbolya utca névadója, szóval nem a bor és a bója népies együttese. A Harmatcsepp utca elég romantikusan hangzik. A Jánosbogár utca elől vajon miért vették el a “szent”-et? A Jegesmedve lejtő és utca is kedves, és ki ne képzelne el egy veknikkel teli tájat a Kenyérmező utca hallatán? A Kilátás utca elég beszédes. A II. és az V. kerületben is találunk Miatyánk utcákat. Szépecske utca – nem szép, csak olyasmi? A helyiekkel vajon mi történik a Turista úton? A Volkmann utca nagy eséllyel a zeneszerzőről kapta nevét és nem gyerekkorunk zenedobozáról. Hűvösvölgyben található a Keskeny utca, amely tényleg csak pár méter széles (illetve keskeny), nem indokolatlanul kapta a nevét.

III. kerület

Fellini is lehet, hogy megirigyelné az életet az Édes utcában. Bízunk benne, hogy volt, aki meglovagolta az utcanevet és kozmetikát nyitott a Gyanta utcában. Még sosem jártunk az Ingovány, és az Iszap utcában, vagy a Mocsaras dűlőn, de a Google térképe szerint nem véletlenszerűek az elnevezések. Békásmegyeren találjuk a Sramli utcát. Tartunk tőle, hogy a Toldás köz egy kényszermegoldást takar. Szuperhős érzésünk lesz a Szélvész és a Vadóc utcáktól. A Pók utca pedig bizton nem örvend nagy népszerűségnek az arachnofóbiások között.

Juh\u00e1sz Norbert \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
226de9a0c4c56aa92d2bc840404dbb3e-1024x683.jpg

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
IV. kerület
Egy rakáson találjuk a IV. kerületben az Anód, Katód és Pici utcát. Ha maradunk a kémiánál, akkor a Kripton utca is elég bizarr elnevezés.

V. kerület

A hírhedt ’90-es évekbéli robbantással egybeforrt a neve, ám elég érdekes az Aranykéz utca elnevezés is. A megoldást egykoron az utcában lévő cégérben kell keresni. Vajon, ha meglátjuk a Kéményseprő utca feliratát, ugyanúgy meg kell fogni egy gombot a ruhánkon?

VI. kerület

A legrövidebb budapesti utcanév az Ó utcáé.

VII. kerület

Férfi keresztnév, de akkor is mosolyogtató az Alpár utca elnevezés. Biztos, hogy sokkal kevesebb ház van a Százház utcában, mint száz.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
8e9a4870e91c4572f2e3b57d81537d6a-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
VIII. kerület
Misztikus az Auróra utca, hiszen latinul a hajnalt jelenti, továbbá az Aurora Borealis jelenséget mutatja. A VIII.-ban pláne elég misztikus ez, pedig szépirodalmi kiskönyvet és kört jelöl, Légszesz utca – a világító gázt jelöli, nem holmi légnemű italt. Miért nem négy pacsirta az Ötpacsirta utca?

IX. kerület

Kedvesen hangzik az Aranyvirág, a Csengettyű utca és a Pöttyös utca is és az Illatos út is sokat sejtet – pedig sajnos nem a leanderbokrokról híres. Az itteni Ferde utcát mi nem láttuk különösebben ferdének.

X. kerület

Az Ászok utca a Kőbányai Sörgyárra utal, vicces módon egy óvoda is helyet kapott a sörös utcában. Kedvesen becéző a Bojtocska utca, ami egyébként egy sziklakerti növény neve. A Gépmadár park valóban repülőkre utal a Kerepesi út mentén. A Hízlaló tér neve természetesen a kőbányai sertéstelepes idők emlékét hordozza, de biztos jelentett már pár kellemetlen pillanatot erőscsontú lakóinak. A Kisbacon utca nevét egy erdélyi, Kovászna megyei városról kapta. Szigorúan ‘bacon’ és nem ‘békön’. Takarék és Tarkarét utca is van a X. kerületben, amiből sok félreértés akadt már. Az egyik legszebb neve a Tündérfürt utcának van, pedig kicsit sem romantikus a környék.

Haty\u00e1nyi Norbert \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
37992500ee2f1153d18fd0a94b8f2fc6-1024x683.jpg

Fotó: Hatyányi Norbert / We Love Budapest
XI. kerület
Az Andalgó utcát a Kopaszin találjuk, szóval igazán beszédes a neve: sétálni, andalogni szoktak itt. A Billegető közben annyira nem jellemző ez. Aranyos mind a Bogyó, a Pajkos, mind a Cirmos, a Fogócska, a Lecke vagy a Csöpp utca is. A legkedvesebb neveket valószínűleg a XI.-ben találjuk, mert csatlakozik még a Holdvilág, a Jégvirág, a Kakukkhegyi út, a Rózsabarack utca, a Szöcske lépcső. Őrmezőn a Kérő utca a Menyecske utca mellett kapott helyett.


XII. kerület

Szerencsés az a jóvágású férfi, aki az Adonis utcából jön, kevésbé szerencsés annak, aki egy hajszállal sem szebb az ördögnél. De találunk itt Ámor utcát is. Zugligeten találjuk a Csiga utat és az Őzike közt. A Felhő utca, a Fodor lejtő, a Fülemile út, a Hableány utca, a Hörcsög utca, Pipiske utca, a Kakukk út, Tücsök lépcső, Tündérkert utca, a Kuvik utca, Menyét utca is kedvesek. Juliska utcát is jegyeznek, de a baljósabb csapatba tartozik a Lidérc utca, a Sötétvágás utca vagy az Ördögszikla út.


XIII. kerület

Nem is olyan rövid a Lehel csarnokhoz vezető Alig utca. Reméljük, hogy jóféle a lakóközösség a Cimbora és a Koma utcában is. Sajnos nincs házasságkötő terem az Esküvő közben, csak egy orvosi rendelőt találunk itt, de a közelben van a Menyasszony, Násznagy és Sógor utca.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
24b97da5932d6da794101515a120c653-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
XIV. kerület
Cinka Panna
egy híres cigány prímás hölgy volt, akiről utcát is elneveztek Zuglóban. Pillangó, Szitakötő, Tengerszem, Tipegő szintén aranyos utcanevek a kerületben.

XV. kerület

Vajon milyen emlékekre céloztak az Emlék téren? A Hűtő utca reméljük magára, a hűtés folyamatára céloz, nem a szekrény előtt tiszteleg. Nem véletlen az elnevezés, a Kurta utcában nettó három házat találunk. Mesekönyvekre emlékeztet a Mackó utca és a Mézeskalács tér hangzása, míg retró életérzést közvetít a Patyolat köz, és otthonosat az Anyácska utca.


XVI. kerület

Települést és téli ruhadarabot is jelöl a bekecs, de szlengesen manapság a mellszőrzetre használjuk a Bekecs utca nevét. Csak pár kilométer tőle a Borotvás utca, amit még nem szálltak meg a menő belvárosi borbélyok. A XVI.-ban találjuk a Caprera teret – a mediterrán név egy kis szárd szigetet jelöl. A Csillám utca, Cica utca mellé mi még egy egyszarvút is bátran elhelyeznénk a térképen. Furcsán hangzik az Ezerjó utca, de igazából egy őshonos magyar szőlőfajtát jelent. A farkasok különösen fontosak itt: Farkasfog utcától a Farkasszőlőig elég sok változatot találunk. Formás és Egyenes utca is megtalálható a kerületben. Mesebeli a Hófehérke utca, az Ikarus tér viszont a görög mondakör helyett az egykori járműgyárról lett elnevezve. A Lőcs utca eredetileg egy tengelyalkatrésről kapta nevét, de lássuk be, szintén a szlenges értelmére asszociálunk. A Pejkó utca szintén mesés, hiszen egyből a csodaszép paripára gondolunk. Elég egyedi a Sasszem utca is.

Balk\u00e1nyi L\u00e1szl\u00f3 \/ We Love Budapest<\/p>"}]">
7b4ca71b18abe0652e8c344a657bec37-1024x683.jpg

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
XVII. kerület
A kerületben sok az utcanévbokor, vagyis olyan helyek, ahol egy témára rímelnek az utcák, így van ez például a Madárdombon, ahol Flamingó közön át a Búbosbanka utcától a Vadkacsáig számos madárnevet találni. A Vadkacsát sokszor Vadmacskának, vagy Vasmacskának tévesztik errefelé. Elég technikás a Csillagmotor utca, de csatlakozik hozzá a Dugattyú utca is. A gurmé vonal is előjön a XVII.-ben: Vanília utca, Ananász utca és Fodormenta utca is van errefelé. A romantika itt a Holdsugár utcánál tetőzik, de azért a Méhecske utcát sem hagynánk ki a felsorolásból. Ahogy elég egyszerűek voltak a Jó utcával és meglehetősen kibabráltak a Zsák utca lakóival, akik biztosan sokat magyarázták már, hogy nem az utca átkelőforgalmi besorolásáról beszélnek. A kerület nyertese viszont a Sisakos sáska utca.

XVIII. kerület

Jó lehet a Fiatalság utcában megöregedni, és kilépni a Kerékvágás utcából. Nem is Kispesten, hanem Pestszentlőrincen van a Kispesti utca, ami valójában így már nem is kispesti utca. A Gilice, a Hópehely, a Delfin utca is aranyosak.

XIX. kerület

Itt találjuk ugyan a Katica utcát, a Cukrász utcában pedig valószínű sajnos nem csak cukrászok laknak, de Kispesten a többi utcanév kevésbé izgalmas, inkább hagyományosnak mondhatóak.

WeLoveBudapest Instagram<\/p>"}]">
55bd5331cc95dfc38798b28eec82d93a.jpg

Fotó: WeLoveBudapest Instagram
XX. kerület
Ritka utca
és Ritka köz. Pesterzsébeten tényleg ritka a különleges utcanév.

XXI. kerület

Nem úgy Csepelen, ahol a Borz utca, Cincér utca, Cirmos sétány, Csikó sétány, Hód utca, Nyuszi sétány, Puli sétány lágy kezdés. Itt nem ritkák az iparos kerület miatt a indusztriális elnevezések sem. Így például a Csapágy utca, vagy a Kokilla, ami kohászati öntőformát jelöl. Csipkerózsa is külön utcát kapott és a világűrről sem feledkeztek meg Csepelen: Kozmosz sétány, Merkur utca, Tejút utca is megtalálható itt. Valamint a legendás Fradi utca – Csepelen.

XXII. kerület

A csicsörke egy madár, ami utcát is jelöl erre, de Fülesbagoly utcát és Gerlicét is találunk Budafokon, madarak és madárfütty nélküli lehet az itteni Halk utca. A Halpénz utca népiesen a halpikkelyt jelenti. A Hittérítő utcában vajon gyakrabban csöngetnek az említett emberek? Jópofa a Csipkebogyó vagy a Méz utca, de megmosolyogtat a Por köz és a Sóhaj utca is.

XXIII. kerület

Soroksáron van egy Fodrász utca, de úgy fest, még senki nem adta be a ziccert: nem vágnak hajat arrafelé. A Homokszem utca szép név, a Láva utca gyerekkori emlékeket ébreszt és egyáltalán nincs a közelben vulkán, viszont a kerületi versenyt egyértelműen a Micimackó utca nyeri. A Pimpó utcára gondolva a növény helyett inkább Janka néni jelenik meg lelki szemeink előtt, a Rianás utca a jég hasadására céloz, nem az amerikai énekesnőre.



Bódis Krisztián / We Love Budapest
*
Jaj, de kedves írás! Egészen jókedvet okozott, mert valóban vannak fura nevű utcák is. Itt ahol élek, nem sok fantáziája lehetett annak, aki az utcákat elnevezte: van itt Harang, Kálvária sőt Temető utca is. Milyen lelkületű ember az, aki arra kényszerít többeket, hogy ilyen utcában éljen? Csak azért, mert valaki, vagy valakik kitalálták. Sokkal kedvesebbek ezek a fentebb olvasott és látott utcanevek és utcaképek.
 
Bocsánat, de erről ez jutott eszembe:
Egy ausztrál kocsmában egy helybéli megszólít két idegent:
- Ti meg hova valósiak vagytok, he?
- "Saskatoon, Saskatchewan".
- Hova???
- "Saskatoon, Saskatchewan"
A kérdező visszakullog a helyére, a haverja kérdezi, hogy mit is mondtak a fickók...
- Gőzöm sincs, de nem tudnak angolul.
 
*
Jaj, de kedves írás! Egészen jókedvet okozott, mert valóban vannak fura nevű utcák is. Itt ahol élek, nem sok fantáziája lehetett annak, aki az utcákat elnevezte: van itt Harang, Kálvária sőt Temető utca is. Milyen lelkületű ember az, aki arra kényszerít többeket, hogy ilyen utcában éljen? Csak azért, mert valaki, vagy valakik kitalálták. Sokkal kedvesebbek ezek a fentebb olvasott és látott utcanevek és utcaképek.

Nekem a Mézeskalács tér volt a kedvencem. Elképedtem a Sisakos sáska utcán. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,343
Tagok
615,600
Legújabb tagunk
Utuka1
Oldal tetejére