“Az emberek életével szórakoznak”, “meg vannak hibbanva” - beleszállt az oltás miatt a kormányoldal az ellenzékbe

Délután szavaz a parlament arról, hogy újabb 90 napra megadják-e a rendkívüli felhatalmazást az Orbán-kormánynak. Az ellenzék nemmel szavaz, a záróvitában egymásnak estek a kormánypártiak és az ellenzék.


Az alkotmányos rendelkezésnek megfelelően február 8-tól a kormány 15 nappal meghosszabbította a rendkívüli jogrendet saját hatáskörben és a meghozott kormányrendeletek hatályát is - de a további, 90 napos hosszabbításhoz már az Országgyűlés felhatalmazásra van szükség.


A múlt heti általános vitában a kormányoldalon azt hangoztatták, hogy a kormány által meghozott védelmi intézkedéseknek köszönhetöen a járványt sikerült keretek közé szorítani. A lazítás ideje most még nem jött el, de remélik, hogy “ez pillanat sincs már olyan messze”. A kormány mindent megtesz, hogy minél rövidebb idő alatt minél több oltás álljon rendelkezésre. Azt minden kormányzati, fideszes és KDNP-s felszólaló visszautasította, hogy a kormány visszaélt volna a hatalmával - de arra is felhívták a figyelmet, hogyha meg is szavazzák a 90 napos hosszabbítást, az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a felhatalmazást.


A mai vita minden eddiginél élesebb összecsapás volt az ellenzék és a kormánypárti képviselők között.


Szakács: Láttuk mit tett az Orbán-kormány, és mit nem tett


A kormány újra kéri a felhatalmazást a tendkívüli jogrendre, amit novemberben az ellenzéktől is megkapott, “de láttuk, mit tett vele az Orbán-kormány” - mondta a mai parlamenti vitában elsőként felszólaló MSZP-s Szakács László. De azt is kiemelte, amit nem tett meg a kormány: nincs száz százalékos táppénze még mindig azoknak, akik koronavirusosak és otthon kell maradniuk - állitotta a szocialista politikus. A kieső bevételek pótlását sem tették meg - tette szóvá, kevesellve a kormány által biztosított 50 százalékos bértámogatást a vendéglátó-, idegenforgalmi szektorban. A féléves kilakoltatási moratoróriumot üdvözölte, de “álljon le a végrehajtó is” - követelte. Az önkormányzatoktól pedig mint mondta, elvették a súlyadót, és az iparűzési adó egy részét is, de nehezményezte azt is, hogy a kormányoldalon azokra költöttek, “akik önöknek kedves”. Ezért sem érdemli meg a kormány a felhatalmazást, azt az MSZP ma nem szavazza meg - jelentette ki.


Bencsik: “debil” kérdések a konzultáción


A volt jobbikos Bencsik János független képviselő azt állította: a kormány egy éve teljes felhatalmazással kormányoz, “mi értelme van debil kérdésekkel fárasztani a frusztrált embereket?” - vetette fel a nemzeti konzultációt feleslegesnek ítélve. Az ellenzéktől azt kérte, fejezzék be az oltás elleni nyílt hangulatkeltést, mert mulatságos ugyan a krumpliszsákot meglóbálni a parlamentben (utalt Jakab Péter akciójára), de ezzel nem lesz könnyebb az emberek élete. Mint mondta, ő nem nyom gombot, mert ez az egész szánalmas bohózat.


Mesterházy oltásra biztatja minden követőjét


Mesterházy Attila (MSZP) arra emlékeztetett, hogy az első alkalommal nem volt időhatár a veszélyhelyzeti felhatalmazásnál, ezért nem szavazta meg akkor az ellenzék a felhatalmazást. Novemberben viszont a 90 napos időkorlát miatt az ellenzék “nem elütötte a kinyujtott kezet”, hanem “kezet fogott”, megszavazta a kormány felhatalmazását. De azóta több olyan intézkedés hozott a kormányzó többség, ami elfogadhatatlan, sőt, az ellenzéket oltásellenességgel vádolja a Fidesz, holott ő is oltásra biztat mindenkit, a Facebookon minden követőjét. De a kormány ezzel támadja az ellenzéket, ez a kormánypárti magatartás pedig lehetetlenné teszi a támogatást - indokolta, miért szavaznak most nemmel.


Z. Kárpát: Nem nyújt a kormány segédkezet


Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szintén azt sérelmezte, hogy a végrehajtói letiltások változatlanok, és elvonják a szűkölködők kis jövedelmét. “Ez a kormány nem nyújt segédkezet azoknak, akik a túlélésért küzdenek” - állította a jobbikos képviselő.


Arató: Van egy bizonytalanság a vakcina körül


Arató Gergely (DK) a vitában azt kérte a kormánypártiaktól: “hagyják, hogy az ellenzék segítsen”. A képviselő azt állította: a vakcina választásnál “van egy bizonytalanság”, és az orosz és a kínai vakcina engedélyeztetését hozta fel. “Van, aki hisz Önöknek, van, aki nem, ők vannak többen” - állította, és az európai gyógyszerügynökség engedélyet nevezte szigorúnak, jól működőnek, amitől szerinte nő majd az oltási kedv. Felszólította a kormányoldalt, hogy a DK-s “pofonegyszerű” módosító-javaslatát fogadják el, ami a szabad vakcina választásról szól. “Nyomják meg az igen gombot!” - buzdította a kormányoldalt.


Keresztes: A kormányoldalon nem gyakoroltak önkritikát!


Keresztes László Lóránt (LMP) pedig azt mondta a vitában, hogy négy és fél órás általános vita volt a múlt héten, ő figyelte azóta is a kormánypártiak nyilatkozatát, de az ellenzék érveiből semmit nem vettek figyelembe, nem gyakoroltak önkritikát. Megint elmondta, hogy a kormány a rendkívüli felhatalmazással visszaélve az önkormányzatok ellen politikai alapon indított támadást az önkormányzatok ellen, sokukat a működőképesség határára tolta - állította. “Konzultálnak-e a polgármesterekkel, hallják-e a vészjelzéseiket? Állítsák le a brutális intézkedéseket !” - fordult a kormányoldal felé.


Nacsa: Oltásellenes az ellenzék!


Nacsa Lőrinc (KDNP) azzal vágott vissza minderre, hogy az ellenzék a bizonyítványát magyarázza, hogy miért mondanak nemet arra, hogy a harmadik hullám kapujában miért nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ha az ellenzéken múlna vége lenne a hitelmoratóriumnak, nem lenne otthonfelújítási támogatás - állította. A “piti politikai hatalmi érdekeik” miatt mondják azt, hogy egy járványhelyzet közepén nem adják meg a támogatást a gyors, hatékony döntéshez - jelentette ki. Arató Gergelynek pedig azt mondta, igenis oltásellenes az ellenzék, a DK, az orosz vakcinánál azt mondták, hogy akik azt választják azok kisérleti alanyok, a kinai vakcina ellen pedig petíciót indítottak. “Kipécéznek vakcinákat, hangulatot keltenek, ezt fejezzék be! - szólította fel az ellenzéket. A gyógyszerintézet a kommunista időkben állt felügyelet alatt. “Belerúg több száz szakemberbe, amikor csak az európai gyógyszerügynökség engedélyét fogadja el biztonságosnak - jelentette ki.


Hollik: “Az ellenzék emberi életekkel szórakozik!”


Hollik István (KDNP) azzal fordult az ellenzékhez, “értsék már meg, hogy a sikeres védekezéshez alapvető feltetel a kormány felhatalmazása, ez a sikeres védekezés alapja”. Azt kérte, hogy adják meg a felhatalmazást, és utána bírálják a kormány intézkedéseit. “Önök emberi életekkel szórakoznak” - jelentette ki - “csak mert a politikai érdekeik azt kívánják, hogy a védekezés ne legyen sikeres”. “Ez tipikus komcsi tempó”, hogy “így, úgy, amúgy”, de bizalmatlanságot kelt a vacína iránt - mondta Hollik István. “Lebuktak! Mert amikor a főnöke is azt mondja, hogy előbb-utóbb lesz európai engedélye az orosz és a kínai vakcinának is, akkor önök hogy számolnak el a lelkiismeretükkel, ha valaki esetleg azért veszítette el az életét, mert valaki emiatt nem oltotta be magát” - mondta Arató Gergely felszólalására reagálva a kormánypárti politikus.


Nacsa Lőrinc és Hollik István is visszautasította a volt jobbikos , hogy “debil” lenne a nemzeti konzultáció.


Balla Aratónak: Úgy tűnik meg van hibbanva


Balla György (Fidesz) primitív, aljas színjátéknak nevezte, amit az ellenzék az oltás ügyében csinál. Míg Mesterházy Attila azt mondja, hogy a Facebook oldalán mindenkit arra biztat, hogy oltassanak, Arató Gergely viszont “úgy tűnik, meg van hibbanva” - jelentette ki. A fideszes politikus szerint, amit Arató csinál “az végtelen aljasság”, mert most is, amit bemutatott, azt mutatja, hogy aljas módon hazudnak, tisztességtelenek. “Önt nyilván nem érdekli mit mond Merkely professzor, aki azt mondja, hogy az a legjobb oltás, ami már itt van, és be van adva. Önt semmi más nem érdekli, csak hogy a minél rosszabb, Önöknek annál jobb” - ostorozta Balla György Arató Gergelyt. A fideszes képviselő szerint az ellenzék kifogásai átlátszóak, mert nem lehet 4 hetes vitákat folytatni, ha a járványveszély miatt gyorsan kell a kormánynak dönteni. “Normális ember ilyet nem csinál, csak a gyűlölködők” - állította Balla György.


Rig: Nem arra használta a kormány a 90 napot, amire kellett volna


Rig Lajos (Jobbik) szerint oltásellenes az, aki semmilyen oltást nem támogat. A vakcinába vetett hit pedig az másik kérdés- mondta. Aztán azt követelte, hogy mondjanak egy másik országot, ahol az oltásból politikát csinálnak. Miért iktatták ki a gyógyszerészeti kamarát az engedélyezésből? - kérdezte. A 90 napot nem arra használta a kormányt, amire engedélyt kért - jelentette ki.


Arató reagált


Arató Gergely (DK) reagálva minderre azt mondta, hogy a kínai vakcina esetében az engedélynél “megkerülik a magyar szakembereket”. Azt is sérelmezte, miért csak most lett fontos a kormánynak a veszélyhelyzeti törvényjavaslat parlament elé hozása. Azért, hogy ha az ellenzék nem támogatja, “akkor itt a világvége” - fogalmazott.


Turi-Kovács: legyen törvény az otthoni munkáról



Turi-Kovács Béla (Fidesz ) az otthon dolgozás, otthoni munka szabályainak az újragondolását, törvényi szabályozását kérte a kormánytól, amiben világossá teszik, hogy “nem a tőke ellen, de a munka mellett” áll a kormány. Ő is az oltakozásra buzdított.


Zárszó


Völner Pál igazságügyi államtitkár a vita zárásaként azt mondta: 3,5 millió emberrel többet tudnak beoltani május végéig, mint amit az EU-s oltásokkal biztosítani tudnának. “Ezerszólamon játszanak, hogy elbizonytalanítsák az embereket”, mondta Gyurcsányékról, hangsúlyozva: létezik a vakcina választás joga, “a létező vakcinák közül”. Azt is elmondta, létezik a kilakoltatási moratórium. Azt pedig Orbán Viktor nyilatkozata cáfolta, hogy a kormány kétségbe vonta volna a szakemberek szavait. “Kicsit gondolkozzanak már el, járvány van, veszély van, nem most van itt az ideje, hogy elbizonytalanítsák az embereket - mondta zárszavában az ellenzékhez fordulva Völner Pál.


Orbán Viktor pénteken: Az ellenzék nyíltan megtagadja az együttműködést


Orbán Viktor azt, hogy az ellenzék ezuttal nem szavazza meg a 90 napos rendkívüli felhatalmazást, a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a pénteki rádióinterjújában úgy értékelte: “itt most a baloldal túlságosan messzire ment”, amikor “nyíltan megtagadták az együttműködést, a másik oldalra álltak”. Itt most emberéletekről van szó, “a saját szüleinkről, nagyszüleinkről”, “itt most emberi dimenziók vannak, a baloldalnak nem lenne szabad ilyen messzire elmennie” - hangoztatta a pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök, ahol előtte a baloldali hagyományokról és a Lenin-Rákosi-Kádár vonalat említve.


Mint mondta, ő örült, amikor három hónappal ezelőtt novemberben a baloldal megadta a kormánynak a felhatalmazást 90 napra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre. Akkor látott esélyt arra, hogy baloldal ide vagy oda, “de azért mégis, halál, emberélet, itt komoly dolgokról van szó, nem a hatalom, meg a pénz”. De most nem lesz így.


Ha a hatalomról van szó, akkor baloldal “letapos, áttapos” mindenkin, ideértve a betegeket és a halálos betegséggel fenyegetett embereket is”. Ha úgy gondolják, könnyebben ők kerül hatalomra, ha sikertelen a jobboldali nemzeti kormány oltási programja, ha sikertelen a járványkezelése, akkor ennek hangot is ad, “nem árulnak zsákbamacskát” - hangoztatta Orbán Viktor múlt pénteken.


Az ellenzék nem szavazza meg a hosszabbítást


Az ellenzék viszont a kormány javaslatának a múlt heti több órás parlamenti vitájában felháborodottan tiltakozott, és abszurdnak nevezte, hogy igennel szavazzon a kormány újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazására, a DK-s, Jobbikos, MSZP-s, LMP-s vezérszónokok is “nonszensznek” tartották ezt, miután a mostani veszélyhelyzeti törvényjavaslat már nem csak a 90 napos meghosszabbításról szól, hanem egy olyan kitételt is tartalmaz, hogy az Országgyüűlés elismeri a kormány előző 90 napban meghozott intézkedéseit. Valamennyi ellenzéki felszólaló úgy értékelte, hogy a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással, és az önkormányzatok megsarcolását, a Szinművészetit és az egyetemi modellváltást hozták fel elsősorban, és a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit pedig elégtelenre értékelték. Harangozó Tamás, az MSZP vezésrszónoka a múlt héten azt mondta: az MSZP módosítóindítványokat adott be, a szocialisták “talán még meg is szavaznák a felhatalmazást”, ha kivennék belőle a felsorolást a kormányzati védelmi intézkedések elismeréséről - amit Harangozó Tamás “aljas politikai játszmának” nevezett, ezt így “nonszensz” megszavazni az MSZP szerint is.

Csuhaj Ildikó

parlament.jpg
 
24231.jpeg

Hány országban oltanak a különböző vakcinákkal, látjuk a diagrammon.

Olvasom, hogy
- "Magyarországon már 5 féle oltóanyag van forgalomban."
- "Oroszországban bejegyeztek egy 3. féle oltóanyagot is. "

Ez itt egy nagyon érdekes oldal (Statista) arról, hogy 100 emberből hány van beoltva a különböző országokban.

Meglepett, hogy Oroszországban csak a lakoság 1,5% van beoltva míg Magyarországon 6,5% kapott már oltást.

Nem gondoltam volna, hogy a V4 Allianz országai közül a "vezér-országa" utolsóként kullog.
Előttük van Lengyelország, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Svájc, Bahrain, Törökország, Marokko, Chille és még sok más
Biztos vagyok benne, hogy nem azért mert nem lenne elég oltóanyag az országban.
 
Az bosszant fel most hogy bevásároltak ismeretlen mennyiségű ismeretlen összegért.
Kínai oltóanyagot.Azonnal kezdték közölni háziorvosok oltanak.
És ezzel kényszer-pályára tették az oltásra várókat.
Most "elsózzák" a kínait előbb.
Mert a pfizert nem adják se az oroszt.
Kényszerpálya.
Én még zsarolás ízt is érzek benne!!
Hová lett a választhatnak? esete
Túl vagyunk: a mehet a sor végére fenyegetés.
 
Az bosszant fel most hogy bevásároltak ismeretlen mennyiségű ismeretlen összegért.
Kínai oltóanyagot.Azonnal kezdték közölni háziorvosok oltanak.
És ezzel kényszer-pályára tették az oltásra várókat.
Most "elsózzák" a kínait előbb.
Mert a pfizert nem adják se az oroszt.
Kényszerpálya.
Én még zsarolás ízt is érzek benne!!
Hová lett a választhatnak? esete
Túl vagyunk: a mehet a sor végére fenyegetés.

Bosszuld meg! Keményen. S tán ne oltasd be magad- egyikkel sem.
 
H-111 milyen populista dumáról beszélsz? Kész cirkusz, amit csinálnak. Még arra sem képesek, hogy tisztességes hangnemben beszéljenek egymással. Sem az egyik, sem a másik oldal nem hajlandó párbeszédet folytatni a másikkal. Mi ez, ha nem cirkusz?
 
Az bosszant fel most hogy bevásároltak ismeretlen mennyiségű ismeretlen összegért.
Kínai oltóanyagot.Azonnal kezdték közölni háziorvosok oltanak.
És ezzel kényszer-pályára tették az oltásra várókat.
Most "elsózzák" a kínait előbb.
Mert a pfizert nem adják se az oroszt.
Kényszerpálya.
Én még zsarolás ízt is érzek benne!!
Hová lett a választhatnak? esete
Túl vagyunk: a mehet a sor végére fenyegetés.
Márciusban kezdődnek a fizetős oltások, a pfizert gondolom oda tartogatják.
 
1. Nem értem, miért jelent "oltásellenességet", ha korrekt információt várnak az emberek.

2. Az "ellenzék" nem a "baloldal" - Orbán megint edzi a fan klubbot, s úszít. Ezzel kel, ezzel fekszik.
Beteg ember.
Erre nincs oltás?

A vakcinákat az EU-ban december második felében és január elején engedélyezték.
Megrendelték, a cégek előállítják, szállítják.
A háttér anyagok szerint érkeznek az oltóanyagok a vállalások szerint:
1614103995060.png


3. A kormány hatalmas összegeket költött megint "gazdaságvédelem" címen.
Érdemes végignézni:

"2020 áprilisában hozta létre a kormány a Gazdaságvédelmi Alapot, eredetileg 923 milliárd forintot keretösszeggel, de mostanra már a háromezer-milliárd forinton is messze túl van az ebből adott támogatás. Gyakori kritika a kormánnyal szemben, hogy nem a válságkezeléshez igazán fontos célokra költött, de ezt nehéz volt konkretizálni, mivel ahhoz, hogy megtudjuk, pontosan mire vettek ki pénzt az alapból, a tavaly április óta megjelent összes Magyar Közlönyt egyenként kellett végignézni. Mi most megtettük ezt."

A rendeleti kormányzás a veszélyhelyzethez kötődik.
Ennek keretén belül nyilvánította pl. a fideszes parlamenti többség Gödöt kiemelt gazdasági övezetté !!!
Amint a térképen látszik, a teljes megmaradt erdő a gazdasági övezet része.
A térképen narancsszínnel határolt részben lévőt már kivágták.
Jól látszanak az arányok?
A település és a gyár területének nagysága?
Érthető a tiltakozás vagy mégsem?

A gödi ember is magyar ember, ha már "magyarkodunk".
Egy gödi magyar hány forintot ér????
Jelenleg az értéke nulla a Fidesz szerint.
1614104699589.png

1614105063340.png


Ismét jó lenne, ha a választók végre nem Fideszben és "ellenzékben" gondolkodnának, ahogy ez az enyveskezű társaság akarja, hanem abban, valóban hasznos és hatékony intézkedéseket tesz-e a kormány!!!

Valóban arra használja-e föl a maga által létrehozott többséget, ami az országnak hasznos (51%-a a választóknak nem a Fideszre szavazott, hanem az ellenzékre, mégis 2/3-dal pöffeszkednek a Parlamentben, és söpörnek le minden ellenvéleményt!)?

No, a rendeleti kormányzást támogató nagy magyarok!
Várják a gödiek, különösen a Göd-Újtelepen lakók a a melldöngető hazafiakat, akik piacképes áron megvásárolják a házaikat!!!
Turi-Kovács? Balla?
Elindultak már háznézőbe vajon?


1614106126522.png
 
Utoljára módosítva:
H-111 milyen populista dumáról beszélsz? Kész cirkusz, amit csinálnak. Még arra sem képesek, hogy tisztességes hangnemben beszéljenek egymással. Sem az egyik, sem a másik oldal nem hajlandó párbeszédet folytatni a másikkal. Mi ez, ha nem cirkusz?
Erröl a tendenciozus populista dumádról beszélek:

"Kb. 2000 évvel ezelőtt azt mondta az egyik római császár hogy a népnek kenyér és cirkusz kell. Most már csak a kenyér hiányzik."
 
Erröl a tendenciozus populista dumádról beszélek:

"Kb. 2000 évvel ezelőtt azt mondta az egyik római császár hogy a népnek kenyér és cirkusz kell. Most már csak a kenyér hiányzik."
Szerintem meg leütésre jött labda.A kenyeret és cirkusznál azonnal arra asszociálnak az emberek.
Nem adnak kenyeret.
Mert az többe kerül mint a cirkusz.
És pont igaz a kormánykommunikációra.
Szavakkal sokat ténylegesen semmit(beszedett bevételből semmit vissza) (inkább elenged beszedést)
A cirkusz alatt is mást értett a téma bedobó.
A fejetlenséget értette.
 
A szabad vakcina választás témájához:

Akkor most, hogy is van? Annak idején többször kinyilatkoztatták kormányzati szinten, hogy majd lehet választani az egyes vakcinák közül.
Utána a kormányzati kommunikáció az orosz és a kínai vakcina beszerzést megelőzően megváltozott. Miniszterelnök úr is nyilatkozott, hogy ő majd a kínai vakcinával oltatja be magát. Ha ő választhat akkor én is választhatok? Én éppen nem a kínait választanám.

Miniszter elnök urunk egy későbbi nyilatkozata szerint: "aki nem fogadja el a számára felkínált vakcinát az megy a sor végére!"
Akkor most az én választásom mi is lehet? Vagy elfogadom ami kapok, vagy megyek a "sor végére"?,
Hát annak idején nem erre választhatósági alternatívára gondoltam.

Ha jól emlékszem Müller Cecília országos tisztifőorvos nyilatkozata szerint a kínai vakcina nagy előnye, hogy jelentős, erőteljes immunválaszt vált ki és lehet, hogy hosszabb védettséget ad, mint a többi vakcina. Kérdésem ebben az esetben, hogy mit jelent az, hogy "lehet"?

Nem mondom, hogy egyszerű a vakcinával történő oltások koordinációja, a kapcsolódó döntések meghozatala, de a bizalom és a hitelesség fenntartása érdekében az eddigi kormányzati kommunikáción mindenképpen javítani kellene.

Továbbá nyilván nem egyszerű, de biztosítani kellene a vakcinák közötti választási lehetőséget, akár egy, vagy több vakcina választhatóságával, ill. egyesek kizárásával a kormányzati honlapon. Erre vonatkozóan célszerű lenne olyan informatikai rendszer alkalmazása amely prognosztizálná, ha valaki egyet/vagy több vakcinát jelöl meg az mi jelent az oltási sorrendben.
 
Utoljára módosítva:
Hát, az M1-en ezeket is nyomhatnák. Ellenzéki hírek.
Hatnák..
ha nem lenne minden Fidesz kézben!!(KESMA)
És még terjeszkedik Central Médiacsoport most a net irányába
476 média + 112
1614170740528.png

 
Utoljára módosítva:
Hatnák..
ha nem lenne minden Fidesz kézben!!(KESMA)
És még terjeszkedik Central Médiacsoport most a net irányába
476 média + 112
Csatolás megtekintése 1780374
Tegyük hozzá: közpénzből.
Pártpropaganda közpénzből.
 
Két dologtól messze vagyok (hiszen nem nézem egyik tévét sem) - Orbánék "baloldalazásától" vakcina-ügyben, most láttam ezt az agresszív marhaságot, s a véleményüket.
(Döbbenet, mert másról sem hallok a "baloldalon", /bár a baloldal kifejezéssel erősen vitatkoznék, de úgy fest egy egyszerű léleknek egyszerű magyarázat is elég/, hogy oltassuk be magunkat - már unom is kicsit: menj vásárolni, menj vásárolni - mondják, de látod, hogy kilóg a sor a boltból, sosem érsz be, tehát addig is teszel mást, s majd, ha kevesebben lesznek visszamész - egyelőre számomra ez a helyzet látszik.)

A másik, ahogyan beszélnek: "felveszi az oltást"? Mit csinál? "Átoltottság" beoltottság helyett?
Szörnyen hangzik mindkettő.
Nem lehetne vigyázni a nyelvünkre?

 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,089
Üzenet
4,790,465
Tagok
615,187
Legújabb tagunk
Sztankovits Judith
Oldal tetejére