„A házszámunkat a Jóisten adta, nem tudjuk megváltoztatni” – Orbán Putyinnal találkozott

Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés - Orbán Viktor ma a Putyinnal közös sajtótájékoztatón elmagyarázta, miért fontos a magyar-orosz jó kapcsolat, és hogy Ukrajnában nem az orosz, hanem a magyar érdeket védi a kormánya, a magyaroknak akkor jó, ha a NATO-orosz kapcsolat is jó, és az energiafüggőségünk ellenére is szuverének vagyunk.

93000.jpg

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI
Hosszú évekre nyúlik vissza a gyakorlat, hogy minden évben tartunk egy orosz-magyar csúcstalálkozót – ezt Orbán Viktor mondta a Karmelitában a Putyin orosz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, miután megbeszélést folytattak zárt ajtók mögött.

A közös sajtótájékoztatón nagy bejelentések nem hangzottak el sem a Paks 2-vel, sem a gázszállítással kapcsolatban.

Házszám

Putyin konstruktívnak és barátságosnak nevezte a magyar miniszterelnök folytatott megbeszéléseket. Orbán Viktor pedig a sajtótájékoztatón lényegében elmagyarázta, és értelmezte a magyar-orosz viszonyt, azt, hogy Magyarországnak miért érdeke, hogy jó politikai és gazdasági kapcsolatokat ápoljon Moszkvával. Mint mondta, minden országnak, így Magyarországnak is a „Jóisten adta a házszámot, és azt senki, egyetlen ország sem tudja megváltoztatni”. E megfogalmazással Orbán Viktor a magyar geopolitikai helyzetére utalt, arra, hogy, mint fogalmazott, Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés.

A miniszterelnök az elmúlt években már többször is elmondta, hogy számára az iránytű Berlin, Moszkva és Isztambul.
Volt, hogy úgy fogalmazott, hogy a magyar diplomáciának tájékozódási rendszere Sztambul (ahogy régen nevezték Isztambult), Moszkva és Berlin, mert ezen három város vonzáskörében éli Magyarország az életét.

A miniszterelnök az orosz-magyar kapcsolatok legfontosabb elemei között sorolta fel a keresztény közösségek védelmét, a migrációt, valamint a NATO és Oroszország közötti együttműködést. A migrációs vonatkozásban a miniszterelnök újra elmondta, hogy 96 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, a NATO és Oroszország vonatkozásában pedig azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak mindig is akkor volt jó, ha a NATO és az oroszok kapcsolata konfliktusmentes volt. Ha ez nem így volt, abból mindig baj származott.

93000.jpg
Fotó: MTI

Ukrajna: A “vétó” erős

De a NATO és Ukrajna is hangsúlyos szerepet kapott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor a közmédia kérdésére, hogy a NATO nagyköveteinek találkozója után szokásos gyakorlat a közös nyilatkozat kiadása, de ezt most Magyarország megvétózta, azt mondta, hogy ő nem azt a szót használná, hogy vétó, mert ez túl erős lenne, az Ukrajnáról szóló jelentéshez a megfogalmazása szerint “egy megfontolást” ajánlottak a NATO-nagykövetek figyelmébe. Mint mondta, a kérdés arról szólt, hogy Magyarország mit kezdjen azzal, hogy a kárpátaljai magyarok fenyegetésnek vannak kitéve.

Épp ezért – jelentette ki határozottan – Magyarország semmi olyan dokumentumot nem tud elfogadni, amely nem tartalmazza a Velencei Bizottság ajánlásait Ukrajna és a nyelvtörvény vonatkozásában, ha ugyanis egy olyan dokumentumot aláírnának, amiben nincs tekintettel a Velencei Bizottság ajánlásaira, az azt jelentené, hogy feladják a kárpátaljai magyarok európai jogait.
A miniszterelnök a sajtótájékoztató során később azt is elmondta, hogy Magyarország már nem is fogalmaz meg olyan elvárást, hogy a nyelvtörvényt az eredeti állapotának megfelelően állítsák vissza és mint kiderült, nagyon várja a találkozót az új ukrán elnökkel Zelenszkijjel.

Nem mondott véleményt Zelenszkijről

Orbán Viktor fontosnak tartotta hangsúlyozni Ukrajna vonatkozásában, hogy a kormány e kérdésben a magyar érdeket, a magyar kisebbséget védi, és nem az orosz érdeket (bár vannak, akik ezt vádat fogalmazzák meg).

Az egyik orosz újságíró kérdésére Orbán Viktor nem minősítette/értékelte Zelenszkijt. A miniszterelnök egy “régi magyar mondásra”, hivatkozott. E szerint amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt. “Várom, hogy találkozzassak Ukrajna új elnökével” - zárta rövidre a kérdést.

Szuverének vagyunk

Orbán Viktor a magyar-orosz energiafüggés kapcsán a sajtótájékoztatón többször is hangsúlyozta a magyar szuverenitást - mint “fixációt” - annak ellenére is, hogy az energiadiverzifikáció még nem valósult meg (hiszen az energiaszükségletünk 85 százalékát Moszkvától szerezzük be).

A sajtótájékoztatón az Interfax megkérdezte Putyin orosz elnököt és Orbán Viktort is, hogy tárgyaltak-e a Török Áramlathoz való csatlakozásról, és erre az orosz elnöke 50, illetve 60 százalékban jelölte meg a Magyarországra juttatott orosz gáz-, illetve kőolaj arányát és egyértelműen azt mondta, hogy a Török Áramlathoz való csatlakozás a magyar állam érdeke lenne. Putyin a sajtótájékoztatón azt prognosztizálta, hogy év végén vagy jövő év elején aláírják a megállapodást a Török Áramlatról. Orbán Viktor pedig azt mondta, hogy Magyarország pályázni fog, amikor lehet, és meglátják majd, mi lesz az eredmény.

Megerősítette, hogy a szuverenitásunk abban nyilvánul meg az energiabeszerzés terén, hogy mi határozzuk meg, hogy kitől és mennyi energiát szeretnénk beszerezni.
Szent István intelmei - a magyar politika kézikönyve

Egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően Putyin elnökkel közösen találkoznak keresztény vezetőkkel. Arra, hogy mit vár a találkozótól, a miniszterelnök emlékeztetett az első magyar király, Szent István Intelmeire. Mint mondta: ebben minden benne van, amit a magyar hatalomgyakorlás tudni akarhat, hiszen ez a magyar politika kézikönyve, mely ezer évvel ezelőtt íródott, de ma is érvényes, miszerint a kereszténységet (nem csak intézményesített szinten) meg kell védeni, de a bajba jutott keresztényeken is segíteni kell, a miniszterelnök e ponton említette meg, hogy a Közel-Keleten, Szíriában Magyarország óvodákat, sőt, teljes falvakat épít.

93000.jpg
Fotó: MTI

Putyin pedig “a kereszténység bölcsőjének” nevezte a Közel-Keletet és beszámolt arról, hogy Magyarországgal közösen milyen segítséget nyújtanak a világ bajbajutott keresztényeinek. A keresztény vezetőkkel való találkozón segélyekről és az orosz állammal közös templomfelújításokról is esik szó – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Tyúklépés után “hétmérföldes csizma”

A sajtótájékoztató légköre Putyin és Orbán Viktor között szívélyes és barátságos volt, egyetlen ponton sem mondtak ellent egymásnak, semmilyen disszonáns elemet nem lehetett érzékelni. Putyin és Orbán Viktor is méltatta az onkológiai, szociális és más téren megkötött megállapodásokat. Orbán Viktor még a sajtótájékoztató elején beszélt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetéséről s mint mondta, 2018 volt az első olyan év, amikor a magyar-orosz kereskedelmi forgalom több mint 6 milliárddal nőtt, akár a 7 milliárdot is megközelítette. A miniszterelnök úgy fogalmazott, “volt amikor tyúklépésekkel haladtunk előre, volt, amikor hétmérföldes csizmával, 2018-ra az utóbbi volt a jellemző”.

Atv
 
Te most komolyan ezeket látod?Gyere (M)agyarországra!Érdekes a németeknek nincs bajuk velük.
Tényleg?
Nincsenek migrásellenes tüntetések, nem gyújtanak fel hébe-hóba táborokat? Nem totális bukás Merkel migránspolitikája, szerinted nagyot nőtt a CDU népszerüsége?
 
L
Tényleg?
Nincsenek migrásellenes tüntetések, nem gyújtanak fel hébe-hóba táborokat? Nem totális bukás Merkel migránspolitikája, szerinted nagyot nőtt a CDU népszerüsége?
Kit minősítenek ezek? Nicsak, áldozathibáztatás? Egyre színesebb a palettád...
Kinek tart örökké a népszerűsége?
Képes vagy nagyobb összefüggésekben is gondolkodni, vagy csak a rettegéskeltő szélsőjobb "médiából" ismert lózungokat ismételgeted?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
L
ez a könyv is foglalkozik az általad felvázolt jövőképpel, Réti László: Falak mögött
Köszönöm, már másodszor ajánlod, biztos érdekes. Csak az a gyanúm, hogy megint egy firkász, aki ebből a népszerű témából akar megélni.
Afféle Cion Bölcsei rílód lesz ez. De amennyiben a társadalom téves reakcióit vázolja fel egy adott problémára, szívesen elolvasom.
Abbó lehet tanulni, minden más csak hatásvadászat, szórakoztatás. Esetleg rettegtetés.
De nem akarok látatlanban ítélkezni - a Krennmüller-Spiegel bújkálos könyvéről is csak elolvasása után alkottam véleményt, nagyszerű kórisme, ajánlom mindenkinek.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
L
Hát nem megváltás az ellenőrizetlen migránsáradat? Nem ez hozza el a fellendülést, lesz ki megtermelje a pusztuló nyugatiaknak a nyugdíjt ... már a "Merkel kockák" tudod a betontömbök amikkel védekeznek a németek micsoda fejlesztés, milyen jó dolog
betont-mb.jpg
Mondja már meg nekem valaki, hogy az alábbi listából melyik komolyan vehető médium?
Ezek terjesztik ezt a képet, amin két, a motorizált forgalom/közlekedés lezárására használt betonelem látható, amivel a Habony-féle négykerekű bunkóktól védik a sétálóutcákat és ugyanolyan gyakran a zsákutcákat is.
Érdemes még elgondolkodni azon, hogy az eredete ennek a képnek a
Trier-Saarburg-i német járásban lévő AfD nevű neonáci gazemberek lapján található.
Az egyik itt belinkelt forrás Bécsbe hazudja, a többi gondolom hasonlóan kerekíti a Grimm meséjét a kedves hívőknek. Világ hiszékenyei egyesüljetek!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
valószínűleg sok mindenben egyetértesz ezzel a (szerintem) agybajjal, mert látsz benne rációt, sőt, az egyetlen helyes útnak gondolod (esetleg) jelenleg.
Igen, ez igaz. Sok mindennel egyetértek - és persze sok minden zavar. Befelé is számos kritikát fogalmazok meg. De feltehetően akkor is jobbra és hasonló kereszténydemokrata és szuverenista politikára szavaznék, ha egy másik néppárti erő képviselné azt. Mondom ezt hajdani SZDSZ-esként, akit a pártja árulása illetőleg MSZP-s miniszterelnökének 2006-os ámokfutása egy életre a másik oldalra állított. Ha fiatalabb lennék, talán jobban prüszkölnék bizonyos dolgok ellen. De nekem is ott van a magam személyes története, és van, amit épp ezért már nem viselek el. A magyar politika legnagyobb problémája egyébiránt - nézetem szerint - a konszenzuális nemzeti minimum hiánya. Ám ha tetszik, ha nem, ebbe a teljes politikai elit lavírozta bele magát az elmúlt harminc évben, bár - ha jól meggondolom - mondhatnék akár száz évet is.
 
L
Igen, ez igaz. Sok mindennel egyetértek - és persze sok minden zavar. Befelé is számos kritikát fogalmazok meg. De feltehetően akkor is jobbra és hasonló kereszténydemokrata és szuverenista politikára szavaznék, ha egy másik néppárti erő képviselné azt. Mondom ezt hajdani SZDSZ-esként, akit a pártja árulása illetőleg MSZP-s miniszterelnökének 2006-os ámokfutása egy életre a másik oldalra állított. Ha fiatalabb lennék, talán jobban prüszkölnék bizonyos dolgok ellen. De nekem is ott van a magam személyes története, és van, amit épp ezért már nem viselek el. A magyar politika legnagyobb problémája egyébiránt - nézetem szerint - a konszenzuális nemzeti minimum hiánya. Ám ha tetszik, ha nem, ebbe a teljes politikai elit lavírozta bele magát az elmúlt harminc évben, bár - ha jól meggondolom - mondhatnék akár száz évet is.
Állítom, hogy nem vagyok elfogult, amikor elítélően nyilatkozok minden lehető adandó alkalommal a mostani kormány politikájáról.
Ha van olyan, amit helyeselek, azt csak természetesnek tartom, ezért szóra se érdemes. Hirtelenjében nem is jut eszembe olyasmi.
De a kritikát nem bírják és ez minimum badarság.
A legjobb barát kritizál és nem helyesel mindenben meggyőződés nélkül.
Nekem evidensnek tűnik, hogy ezeknek menni kéne már.
Akkor is, ha káosz tör ki, méltatlanná váltak rá, hogy a népet szolgálják.
Bár inkább dölyfösen uralkodnak, nem szolgálnak, legfeljebb személyes érdekeket.
Sok minden nyilvánosságra került eddig, és a legtöbb ügy az ingerküszöböt sem érte el.
Nem az zavar, hogy ezek lopnak és adják el az országot, hanem hogy azt teszik.
Egyszer csak összeáll az a minimum, a kritikus tömeg közeledni látszik.
Ezek az üres szóhüvelyek, mint a "Szuverenista" felütötték a fejüket. Nem szuverén itt senki kerek a világon. Minimum a nagyiparosok bábjai. Senki nem az, aminek nevezi magát.
José Mujica lenne a mérce.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
L
Hát nem megváltás az ellenőrizetlen migránsáradat? Nem ez hozza el a fellendülést, lesz ki megtermelje a pusztuló nyugatiaknak a nyugdíjt ... már a "Merkel kockák" tudod a betontömbök amikkel védekeznek a németek micsoda fejlesztés, milyen jó dolog
betont-mb.jpg
 
Hát igen a világ valóban meg éret a pusztulásra. Az én ház számomat nem Isten adta. Na persze gondolom nem véletlen van idézőjelbe téve :)

Putyin pedig “a kereszténység bölcsőjének” nevezte a Közel-Keletet és beszámolt arról, hogy Magyarországgal közösen milyen segítséget nyújtanak a világ bajbajutott keresztényeinek. A keresztény vezetőkkel való találkozón segélyekről és az orosz állammal közös templomfelújításokról is esik szó – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ez egy baromság ha már kereszténységről beszélnek akkor nem kéne kivételezni hogy mely egyházakat, szervezeteket támogatják. Ez az ember magasról lenézi Magyarországot hiszen idehaza is nem egyháznak lenne szűksége felújítási segítségre. Na és ezen kívül még mi mindennek. egészségügy, árvaházak, oktatás, botanikus kertek stb. A mecsetekben zajló vallásokhoz meg semmi közünk ráadásul a terrorizmus meleg ágya. Elképzelhető hogy a kereszténység kifejezéssel csak takaródzik valójában meg nagy terror támogatás zajlik a háttérben. Ráadásul egyik se hisz istenben se Putyin se Orbán amik tetteikről cselekedeteikről megismerszik. Ők a kereszténység világából csak a gonoszt szolgálják. Na de mintha lenen olyan a Bibliában hogy eljő majd a gonosz és uralkodni fog a világban tombolni fog. Hát ez lenne az?

Meg ami még így hirtelen eszembe jutott ezen kívül ha már kereszténység.

Károli Gáspár szerinti forditás
Korinthusbeliekhez írt II. levél 11. rész

12. De a mit cselekszem, cselekedni is fogom, hogy elvágjam az alkalmat az alkalomkeresők elől; hogy a mivel dicsekesznek, olyanoknak találtassanak abban, mint mi is.
13. Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
14. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
15. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

Új forditás szerinti megfogalmazás
12De amit teszek, azt ezután is tenni fogom, hogy elvegyem a lehetőséget azoktól, akik arra keresnek alkalmat, hogy amivel dicsekednek, abban olyanoknak bizonyuljanak, mint mi. 13Mert az ilyenek álapostolok, csaló munkások, akik Krisztus apostolainak adják ki magukat. 14Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát. 15Nem meglepő tehát, hogy szolgái is az igazság szolgáinak adják ki magukat; de a végük cselekedeteikhez méltó lesz.
 
Az illibelárisálllis szjúverenitás magva, hogy eldöntjük: az oroszoktól vesszük a gázt, vagy az oroszoktól vesszük a gázt.
Hogy mennyire gáz már ez a fickó, van pofája Szent Istvánt a szájába venni azok után, hogy magasról tesz rá:

"Minthogy a királyi méltóság rangját csakis a hívők és a katolikus hitet vallók nyerhetik el, ezért parancsainkban a szent hitet tesszük az első helyre." - Ennek lőttek...

"A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák." - Ezt is elengedte a füle mellett...

"Ebből a mondásból tehát észbe veheted, ha azt, amit atyai gyöngédséggel parancsolok, megveted - távol legyen! -, nem szívelnek többé sem Isten, sem az emberek." - Ezt úgy ahogy teljesítette...
"Építs fiam minden falúba, de főként a tiedbe a házad mellé stadiomot, hogy legyenek helyek, ahol az ingatlanspekulánsok nem rúgnak labdába." - Ha az öreg írta/mondta volna (akit "egy testvérgyilkos szadista fenevadként" emlegetnek történelemben jártasabb emberek), ennek isa megfelelt vóna...

De érjük be azzal, hogy nem követi példáját - ez is valami.
Kedves Druzsma, vehetjük a gázt a nyugatiaktól is. Csakhogy ők is az oroszoktól veszik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,887
Tagok
615,339
Legújabb tagunk
Dorki000
Oldal tetejére