„Az éj leple alatt vitették el”: megemlékezés lesz délután a Nagy Imre-szobornál

A DK közölte: „lesz még a Vértanúk terén Nagy Imre-szobor”. A párt megemlékezést tart délután az eltávolított szobor helyén.

Lesz még a Vértanúk terén Nagy Imre szobor!- olvasható a DK közleményében, melyben arról írnak, hogy a párt és a Nagy Imre Társaság megemlékezést tart a Nagy Imre szobor helyén.

„A kormány éjszaka elvitette Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ahogy az 50-es években az embereket, a hatalom az éj leple alatt vitette el a mártír miniszterelnök szobrát”- írja a DK Sajtóirodája a hírekre reagálva, melyről mi is beszámoltunk.

A DK szerint „szimbolikus, hogy az Orbán-rendszer nem tűri tovább Nagy Imre vigyázó tekintetét az Országházon”. Hozzáteszik: „a szájakat be lehet fogni, a szemeket el lehet takarni, a szobrokat el lehet szállítani, de a magyar nép történelmi igazságát, hogy a rabságot mindig szabadság fogja felváltani, nem lehet kitörölni a nemzeti emlékezetből”.

A párt szerint Nagy Imre szobra is vissza fog kerülni a helyére. „A DK és a Nagy Imre Társaság ma délután 17 órától megemlékezést tart a Vértanúk terén, hogy egyértelművé tegyük: Nagy Imre emlékét és üzenetét nem lehet eltüntetni a szoborral együtt. A rendezvényen beszédet mond Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, Mécs Imre, 56-os halálraítélt és Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke”- olvasható a közleményben.

23000.jpg
 
Most ne csináljunk szidási jelző versenyt
Inkább írd le mi az ami miatt most mondod
Mi a vezetőként elmondandó róla?
Mit mondanál a Kossuth tér átrendezési dolgáról?
Mit mondanál a parlamet működtetéséről.
Mit mondanál a választási taktikájáról?
Mit mondanál a migráns politikájáról?
ez nem szidás ez tény és mint köztudott: a tények makacs dolgok nem lehet velük vitatkozni. talán simicska is szidta amikor gecinek nevezte? nem, ő csak tudja hogy milyen fickó hiszen nagyon régóta ismeri. nos én a tettei alapján ítélek meg embereket vagy élőlényeket (jelen esetben) és amit csinál ez az élőlény ez abba a kategóriába tartozik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,798
Tagok
615,728
Legújabb tagunk
m1WIN2024injup
Oldal tetejére