„Ha nem tudod a másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, tűnj innen”

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

Melitta - 2017 Október 3, 01:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai légierő, az Air Force akadémiáját vezető Jay Silveria altábornagy az intézmény 550 kadétját hívta össze egy eligazításra csütörtökön. Az ok az volt, hogy az akadémia előkészítő iskolájában öt fekete kadét szobája elé is a "Go Home Niggers" feliratot karcolták ismeretlenek.

  Silveria ötperces beszédet adott a felsorakozott katonajelölteknek, fő mondanivalója az volt, hogy aki nem képes egy másik embert a bőrszínétől vagy a nemétől függetlenül tisztelettel és méltósággal kezelni, az takarodjon a seregből.  A mostani incidensre is utalva az altábornagy arról beszélt, naív lenne, ha azt gondolná, hogy minden rendben van. Ahogy azt sem gondolja senki, hogy az országban minden rendben lenne. Felidézte Ferguson, Charlottesville esetét, illetve az NFL-es tüntetéseket is.


  De szerinte egy jó megoldás van: ha beszélnek ezekről a kérdésekről, normális körülmények között. A Charlottesville-ben történtekről volt is ilyen beszélgetés az akadémián, az a visszajelzések alapján szerinte jól sikerült.

  Majd azzal folytatta, hogy 4000 kadét jár az akadémiára, akik az ország legkülönfélébb részeiből érkeztek, más bőrszínnel és háttérrel. De ez a sokszínűség épp az erejüket adja, ahogy ez összeáll az Air Force-on belül, az csak még erősebbé teszi őket. Silveria szerint ezek azok az értékek, amiket senki nem vehet el tőlük.

  Végül áttér arra, hogy ha valakinek még mindig nem lenne világos, hol áll ebben a kérdésben, akkor ki is mondja: ha valaki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, akkor takarodjon innen. Majd megismételte ezt, előbb a másik nem képviselőivel, majd más bőrszínű emberekkel külön is.

  Aztán közölte a kadétokkal, hogy ha akarják, vegyék elő a telefonjaikat, és rögzítsék szavait. És ha gondolják, terjesszék és beszéljék meg. Miután látni, hogy számos kadét filmezni kezdett, megismételte még egyszer: aki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, az tűnjön onnan. (Axios)

  Horváth Bence
  air force.jpg
   
  Regi04, Ernoe, mechi és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

  1. Beka Holt
  2. pitti
   pitti
   Igen korrekt! De mi van akkor, ha a masik ember nem meltosaggal es tisztelettel kezel teged?
   setni, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  3. Beka Holt
   Beka Holt
   Ott van leírva, elmondta többször -, annak kívül tágasabb!
  4. *Főnix
   *Főnix
   mindent elmond(ott)
  5. pitti
   pitti
   Tudom, hogy megertettel, csak kodositesz. Leirom tisztabban. Mi van azzal a szinesboruvel aki nem meltosaggal es tisztelettel kezeli a fehereket? Naluk ugyanis legalabb annyi racista van mint a feherek kozott.
   Mi van azzal a muszlimmal aki eleve kijelenti, hogy el kell vagni a torkunkat es megsemmisiteni a kulturankat?
   Ezeknek is kivul tagassabb?
   setni, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  6. *Főnix
   *Főnix
   mumajer
   a kvalifikalt posztokon nincs fekete
   miert ?? nem azeee mert nemlehetne
   hanem azeee mert ...
   futkoso bakanak megteszi egydarabpuskatoltelek
  7. Beka Holt
   Beka Holt
   Ó hogy az én Istenem áldjon meg téged, nem bosszants már az éjszaka közepén. Ebben a cikkben egy árva morzsa nincs muszlimokról, hagyd már ezt pihenni egy kicsit.
   Gondolom ha a néger kadétot is büntetni fogják, de honnan a ménkűből tudjam ki mit mond a másikra az USA-ban? Ne tőlem kérdezd, kérdezz olyat aki ott tanul.
   Kár volt azt az egy szót beírnom, megint megszegtem egy magamnak tett ígéretet! :mad:
  8. victorvacendak
   victorvacendak
   Ez csúnya közhely, és nem is igaz (Vietnám idején volt divat azzal jönni, hogy a csóró négerek halnak meg a fronton egy társadalomért, mely semmibe veszi őket - aztán a statisztikák szerint a halottak 83% fehér volt). A légierőnél nincs futkosó baka, az egy (vagy több) másik haderőnél van. Egyébként pl. a tengerészgyalogságnál vagy a hadseregnél (ahol bakák vannak, csak 17-20% a feketék aránya, tehát, el lehet mondani, hogy messze több fehér fiú választja ezt a szakmált, mint fekete, így több fehér a futkosó is, mint a fekete). A légierőnél mindenki kvalifikált poszton van. A légierőnél 15% fekete, 15% hispán a megoszlás. A tiszteknél sem olyan rossz a feketék helyzete, az előléptetésnél pár százalékkel kevesebb a fekete, mint a fehér. Persze tény, hogy elsősorban a pilótákat léptetik elő, a többi tisztnek kevesebb az esélye. És akkor még a nőkről nem is beszéltünk, ők 10-13 százalékban képviseltetik magukat a különböző haderőnél, de messze a legmagasabb a női tábornokok száma a Légierőnél (lásd pl. fent a beszélő altábornagy mellett Goodwin dandártábornokot, aki a kadétok parancsnoka az akadémián).
  9. udvarfy
   udvarfy
   Viktor , hagy a fenébe Vietnámot mert buta példát hozztál most ! Igen sok fehér ifjú esett el ott , de azzok legnagyobb része az alsórétegböl került ki , mert sokak az igéreteknek bedöltek . A pénzes családok gyermekei otthon a Nemzeti Gárdában teljesitettek szolgálatott , mint 2 elnökük is !
   varázsdoboz kedveli ezt.
  10. fych
   fych
   1. Silverának tökéletesen igaza van.
   2. A tiszteletet nem lehet kierőszakolni, azt kiérdemlik.
   B.Péter, FLAMINGO és cdurmol kedveli ezt.
  11. victorvacendak
   victorvacendak
   Nem az anyagi háttérről volt szó, hanem a bőrszínről. Mielőtt beleszólsz, olvasd el... Vagy ne. Mindegy. :-D
   Ha már Vietnámnál tartunk... kb. 650,000 sorozott katona volt, ez a teljes létszám 25%-a. Ebben voltak a gazdagok általában. De mivel eleve gazdag kevesebb van, mint szegény, nyilvánvaló, hogy a gazdagok alulreprezentáltak egy ilyen "eseményben". 6500 volt a Nemzeti Gárda létszáma, itt előfordult nyilván gazdag gyerek, akit a frontszolgálat elől ide irányítottak (ahogy a Parti Őrséghez is), de ez még a Gárda összlétszámához viszonyítva sem akkora szám, hogy ettől ki kéne akadni. Egyébként a teljes létszám 50%-ban középosztály, csak 25% volt szegény háttérrel. És most kapaszkodj meg, 79%-nak volt legalább közpiskolája! A második VH-ben ez csupán 43%... Más kérdés, hogy mindez hiába volt, mert a politikusok úgy döntöttek, hogy nem érdemes erőltetni és kivonultak cserbenhagyva a dél-vietnámi sereget, akiket aztán az északiak le is rohantak - pedig akkor már a politika megegyezett abban, hogy vége a harcnak.
   B.Péter, setni és Melitta kedveli ezt.
  12. udvarfy
   udvarfy
   Viktor , elolvastam ! Nemkell mindjárt berossálni ! Az pont nemfedi ám teljesen a valóságot amit itt állitasz mert pontosan most vettitik nálunk a Vietnámi háborut , az összes aljaságot amit a szeretett nagy testvéred rendezett ott a népirtástól elkezdve a napalmig , Agent Orang-ig mindent . Pontosan ugy Bush és Climton részvételét , jajj bocsánat "hazai" szerplését a Nemzeti Gárda kötelékében már egyetemistákkal akiknek nem kellett Vietnámba harcolniuk !
   tipasa kedveli ezt.
  13. Vegetable
   Vegetable
   Az lehet, de te felületesen olvasol :) Ha tényleg 5 kadét van, az nem túl sok, bár kiváncsi lennék, hány nő van - a fekete nőt már hagyjuk is. A szövegben viszont ez állt:

   "550 kadétját hívta össze egy eligazításra csütörtökön. Az ok az volt, hogy az akadémia előkészítő iskolájában öt fekete kadét szobája elé is a "Go Home Niggers" feliratot karcolták ismeretlenek. "

   Ez a következő információkat tartalmazta:
   1. 550 kadétot hívtak össze.
   2. Egy szoba elé írták a "Go Home Niggers" feliratot.
   3. A szobában 5 fekete kadét lakott.

   A szöveg nem tartalmazta a következőket:
   1. Hány szobában laktak színes bőrű kadétok.
   2. Hány szoba ebből, amelyikben fekete kadét lakott.
   3. Hány fekete kadét jár az akadémiára...

   Persze ez nem zárja ki, hogy öt fekete kadét jár az akadémiára, akiket közös szobába tettek, csak nincs ilyen jellegű információ... :)
  14. eddy56
   eddy56
   Aki a legireo akademiajara jar, az azt valalta, hogy megvedi a hazajat, es ha kell akkor meghal erte.
   Ez tokre nem matematika.
   Hala es tisztelet nekik akar milyen a borszinuk.
   Melitta és tengelice kedveli ezt.
  15. tengelice
   tengelice
   Bölcset szóltál, de azért nem árt, ha mindenki ugyanarról a vonalról indulhat.
  16. Ernoe
   Ernoe
   Arra is adott egy tippet Jay Silveria altábornagy: Mindenki "aki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, az tűnjön onnan."
   -
   Honnan veszed, hogy a beszéd csak egyfajta-börszinü embereknek szolt volna? Lehivtad az agyadbol a beépitettet!
   Melitta kedveli ezt.
  17. Melitta
   Melitta
   Amerikaba de nalunk se lehet kulonbseget tenni feher es fekete kozott. Az armynal a beosztast nem borszin alapjan teszik ki melyik szobaba kerul.
   vazonosito kedveli ezt.
  18. Éleskés
   Éleskés
   Ajánlom olvasásra: Irwin Show: Oroszlánkölykök.
   Mert ez a probléma már II.vh során is felütötte a fejét. A témától függetlenül is nagyon jó a könyv. Tényleg olvassátok el, ha eddig még nem tettétek.
   setni és ladybug7spots kedveli ezt.
  19. Vegetable
   Vegetable
   Bocsánat, de nem értem a beírásodat. Most mi köze annak, hogy milyen jellegű iskola, miért jártak oda, milyen borszínnel, nemmel, vallással vagy szexualitással? Én nem matematikáztam, ez szövegelemzés volt. Olyan információt állított tényként, ami a szövegben nem szerepelt. Erre felhívtam a figyelmét. Ettől még lehet igaza, csak nem szerepelt az információ a szövegben.

   Hát ez az. Ezen a nyüvedék földgolyón él egy halom ember. Többfajta bőrszinnel, nemmel, vallással, stb. Ha nem bántanák egymást ilyene hülyeségek miatt, mennyivel egyszerübb lenne az emberek élete! Megszünnének a háborúk, végre lenne rá kapacitás, hogy belakjuk a naprendszert, stb. Egy halom pénz és idő megy el, hogy ilyesmik alapján szelektálnak emberek. Ehelyett el kell kapni a bűnözőket (bűnöző szerintem az, aki olyanokat bánt bármilyen formában, akik nem bántották), gondoskodni kéne róla, hogy ne éhezzenek a világon sehol, hogy minden gyerek tanulhasson, és még bőven maradna rá pénz, hogy belakjunk más bolygókat. Annyira értelmetlen ez az egész :(
   Utoljára módosítva: 2017 Október 3

Megosztás