„Ha nem tudod a másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, tűnj innen”

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

Melitta - 2017 Október 3, 01:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai légierő, az Air Force akadémiáját vezető Jay Silveria altábornagy az intézmény 550 kadétját hívta össze egy eligazításra csütörtökön. Az ok az volt, hogy az akadémia előkészítő iskolájában öt fekete kadét szobája elé is a "Go Home Niggers" feliratot karcolták ismeretlenek.

  Silveria ötperces beszédet adott a felsorakozott katonajelölteknek, fő mondanivalója az volt, hogy aki nem képes egy másik embert a bőrszínétől vagy a nemétől függetlenül tisztelettel és méltósággal kezelni, az takarodjon a seregből.  A mostani incidensre is utalva az altábornagy arról beszélt, naív lenne, ha azt gondolná, hogy minden rendben van. Ahogy azt sem gondolja senki, hogy az országban minden rendben lenne. Felidézte Ferguson, Charlottesville esetét, illetve az NFL-es tüntetéseket is.


  De szerinte egy jó megoldás van: ha beszélnek ezekről a kérdésekről, normális körülmények között. A Charlottesville-ben történtekről volt is ilyen beszélgetés az akadémián, az a visszajelzések alapján szerinte jól sikerült.

  Majd azzal folytatta, hogy 4000 kadét jár az akadémiára, akik az ország legkülönfélébb részeiből érkeztek, más bőrszínnel és háttérrel. De ez a sokszínűség épp az erejüket adja, ahogy ez összeáll az Air Force-on belül, az csak még erősebbé teszi őket. Silveria szerint ezek azok az értékek, amiket senki nem vehet el tőlük.

  Végül áttér arra, hogy ha valakinek még mindig nem lenne világos, hol áll ebben a kérdésben, akkor ki is mondja: ha valaki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, akkor takarodjon innen. Majd megismételte ezt, előbb a másik nem képviselőivel, majd más bőrszínű emberekkel külön is.

  Aztán közölte a kadétokkal, hogy ha akarják, vegyék elő a telefonjaikat, és rögzítsék szavait. És ha gondolják, terjesszék és beszéljék meg. Miután látni, hogy számos kadét filmezni kezdett, megismételte még egyszer: aki nem tud egy másik embert méltósággal és tisztelettel kezelni, az tűnjön onnan. (Axios)

  Horváth Bence
  air force.jpg
   
  Regi04, Ernoe, mechi és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

  1. setni
   setni
   Persze hisz könnyebb úgy gyilkolni hogy nem látják az ellenfelet...ledobnak egy bombát és vissza...az hogy mi marad utánuk...jöjjenek a gyalogosok és nézzék át....
  2. eddy56
   eddy56
   Mennyiert vallalod a halal kockazatát?
  3. setni
   setni
   Így van most is kiskatonának hívják a sorozottakat....ez nagyon tiszteletre méltó.
  4. setni
   setni
   Akár ingyen.
   De, mivel ez a kérdés hipotetikus így fogalmam sincs....
  5. setni
   setni
   Persze, de nem misztifikálom a dolgot túl.
   ( nekem csak a 80 as évekből vannak tapasztalataim akkor is nagyon naív voltam, hittem hogy hűség becsület és a többi blabla...majd szembesültem azzal hogy aljasnak , becstelennek kell lenni ...hazudni és lopni kell..ez volt a katonaság...akikkel MOST beszélek azok is nevetve emlékeznek vissza hogy mennyi cuccot sikerült meglovasítani a hadseregtől...sajnálják is hogy nincs ilyen lehetőségük..)
  6. *Rima
   *Rima
   made in hungary ezt azeee feltetlen tartsd evidenciaba
  7. setni
   setni
   Ez így van.
   *Rima kedveli ezt.
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ezt aláírom, mert nekem katonaként sikerült eljutnom az USA-ba és a legnagyobb tisztelettel viseltettek az egyenruha iránt (hisz azt honnét is tudták volna, hogy aki viseli érdemes e rá).
   Ez azért legalább ennyire igaz a tüzérségre, rakétásokra, de még a tengeralattjárón szolgálókra is, hisz ők sem látják "szemtől szemben" az ellent...
   Egyébként ma már alapvetően amúgysem a lőfegyverek és robbanó eszközök az elsődlegesek a hadviselésben.
   Lásd az információs hadviselést, de már 2o éve is azzal nyitottak a jugók háborújában az amik, hogy pár grafitbombát ledobva a szomszédunkra, totálisan megbénították annak a kommunikációját.
   Tulajdonképp minden hivatásos esküvel vállalja. Persze azt, hogy mentálisan ki mennyire képes elmenni a határig, csak egy éles helyzet mutatja meg (de erre inkább sose kerüljön sor).
   Most őszintén, melyik munkahelyen nem loptak az elmúlt rendszerben?
   Amúgy a hűség eléggé relatív fogalom.
   Ugye anno volt a hűség a néphez és a párthoz, majd a rendszergengszterváltáskor ezt érvénytelenítették és új hűségesküt kellett tenni. Véleményem szerint az elmúlt években "kitessékelt" katonák zöme a hazáért továbbra is megtenne mindent (hisz alapvetően is ez a "szakmája"), de nem a kormányért, pláne nem a miniszterért. Ezt megtanulták 2o11-ben.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 4
   cdurmol, varázsdoboz, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   És a tetejében a mikor hazakerültek a kutya sem törődött a PTSD-jükkel, a társadalomba való visszaintegrálásukkal.
   udvarfy kedveli ezt.
  10. navagraha
   navagraha
   A tábornok úr abban a örnyezetben nőtt fel, amikor minden szobatárs fehér volt. A jog-, és esély egyenlőség eszmevilág legnagyobb ellensége, ha együtt kell élned valakikkel, akik a kultúrális töréspontot tekintve odaát vannak. Először csak idegenkedsz tőlük majd amikor hordákba tömörülnek, már félelmet is érzel.

Megosztás