„Járj a cipőjében!” – értünk gyalogoltak tűsarkúban a pasik

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jótékonyságból próbálták ki, mit viselnek el a nők nap mint nap. Kiakadtak, milyen nehéz járni benne, de azért pénzt gyűjtöttek.

1 mérföldet, azaz nagyjából 1600 métert gyalogolt piros tűsarkú cipőben a Nyugat-Kentucky Egyetem férfi hallgatóinak egy csoportja. A „Járj a cipőjében!” nevű akcióval a nők elleni erőszak megelőzésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet.

A magassarkús menet nem csupán látványos volt, de eredményes is, hiszen a hallgatók pénzadományokat is gyűjtöttek, melyet egy a szexuális erőszak áldozataivá vált nőkkel foglalkozó jótékonysági szervezetnek adtak át.

„Minden nőnek csak gratulálni tudok, aki magassarkúban jár, mert rendkívül nehéz járni benne. Nem is tudom, hogy csinálják. Ez nagyon fájdalmas” – nyilatkozta a CNN-nek az egyik résztvevő.

tusarku.jpg
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos, hogy eléggé hozzá kell szoknia a lábnak a magassarkúhoz, különben nagyon nem kényelmes viselet...addig viszont, amíg "betörik" a lábunk, várható vízhólyag a talpra, lábujjra, stb :) és még hol van a vádli, a boka fájdalma... :)
Hogy is van a mondás? "A szépségért meg kell szenvedni!" :D
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
És akkor még nem említetted a nagylábujj bütykeit, az eldeformálódott lábfejet, a maradandó derékfájást, stb. A nőkre csak azt lehet rákényszeríteni, amit maguktól is felvennének. Rá kéne jönniük, hogy akinek nincs szép lába, annak a magas sarkúban se szép, akinek meg szép, annak saruban is szép. Kár ezért tönkretenni egy lábat. Szerintem magas sarkút csak kivételes alkalmakkor szabadna hordani, max. egy-két órára.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat ez aztan biztosan nem fog javitani a resztvevok fejeben esetlegesen letezo negativ sztereotipiakon a nonemu embertarsaik ertelmi kepessegeit illetoen.
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Véssétek az eszetekbe Kedves Nők!
A természetes a legszebb a világon!! És ezért nem kel megszenvednetek. Isten minden hölgynek kivétel nélkül, gondoskodott a szépségéről, kedvességéről. Viszont a szépség az belülről jön. Sem a tűsarku cipő, sem a tanga, sem a kétkiló festék, nem fog szebbé jobbá varázsólni. Légy önmagad és mások kedvéjért soha ne változtasd meg ezt a tulajdonságodat. Kedves Nők! Én mindanyiatokat szeretlek, ha ez vígasztal, mert a nő az egy tündöklő piros rózsa, egy virágszirom, egy csoda.
 

57310

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
"....mit viselnek el a nők nap mint nap" Nem kötelező azt hordani. Egy hölgy nagyon csinosan tud öltözni tűsarkú, vagy platós cipő nélkül is. És egy férfi mit visel el minden nap, mikor 6 deci után fejfájósan, kavargó gyomorral hazafelé ballag? Neki nem is gyűjtenek.
-----------------
Az anekdota szerint volt régen egy színész, aki a barátaival minden este a közeli vendéglőben múlatta az időt. Egyszer a feleségét is rá tudta venni, hogy menjen vele. A kerthelyiségben kezdett hűvös lenni, az asszonyka, hogy ne fázzon megivott egy pohárka bort. Később még egyet. Majd így szólt a férjéhez. Apukám én olyan nem jól érzem magam, szédülök. Erre a férje a következőket mondta:
Na látod anyukám, mennyit szenvedek én itt minden este.
 
Oldal tetejére