„Mit akar, az egész ország így működik!”

Már a szemetes is úgy tudja, csúsztatni, hazudni, sunnyogni szükséges.

Ideje a lomtalanításnak. 21. századi módra online megrendeléssel megoldható, automatikus visszajelzés jön is azonnal: „Köszönjük igénybejelentését, amint feldolgoztuk, felvesszük önnel a kapcsolatot.” (Nem, nem a nagy lomtalanításról van szó, csak kis, helyi szemételhordásról.) Három hét múlva meg is jelenik a szemetesautó, csak éppen a kapcsolatot nem vette fel senki az érintettekkel, velünk, „Tisztelt Ügyféllel”. Mondom a szemetesnek, talán kellene, hogy tudjak az időpontról, mert tilos előre kirámolni a szemetet (ami nagyon helyénvaló szabály). A szemetes közli, hogy értesítést küldtek. Mondom, talán egyeztetni kellene, és akkor kiderül, hogy nem kaptam értesítést.

Nem nyitok vitát az egyirányú információáramlás mélységeiről, de Ábel, a szemetes be akarja írni a megfelelő rovatba, hogy „nem voltak otthon”. Jelzem neki, hogy még csak az sem igaz, hogy magamon kívül vagyok, de az végképp nem, hogy ne lennék otthon, hiszen látja, itt vagyok, csupán értesítést nem kaptam. Mégis, miért akar hazugságot beírni a megfelelő rovatba? Erre kijavítja, hogy nem kaptak értesítést, és elhangzik Ábel bölcsessége: „Mit akar, az egész ország így működik.”

Ezt már a szemetesek is tudják. Megkérdeztem, hogy mégis, ki az egész ország? Mert, hogy szerintem Ábel és én is az egész ország vagyunk, és mindannyian okozzuk az ország működését. Ha valaki helytelenül cselekszik, az nem jogosít fel másokat arra, hogy helytelenül cselekedjenek. A mások által elkövetett bűnök nem mentenek fel. Lehet mondani, hogy a kommunisták / fasiszták / FIDESZ / DK / liberálisok / Józsi bácsi / Donald Kacsa / és még ki tudja ki is azt csinálta, mit akarok én, miért kérem számon a tisztességet? Ha mások bűnössége felmentés lenne az elkövetett bűn alól, akkor nem csak lopni, de ölni is szabad, hiszen azt is elkövették már egy páran.

Az „utasításra tettem” párja a „mindenki ezt csinálja” önfelmentés. És lehet önfelmentegetni, de a következmények alól senki nem lesz mentes. Egy darabig védelem alatt áll a „mi kutyánk kölyke”, és beszállhatsz oda kutyának, ahol védik a kölködet, de ennek ára van. El kell adnod a lelkedet, és sokszor a testedet is. Ha pedig ezt egy ország teszi, egy egész ország jövőjét kell eladni.

Ha művész vagy és fel akarsz lépni, persze, adunk lehetőséget, de legyen egy kicsit hazafias az a gyerekdal. Lehetne némi „magyarnótaszerűséget” belevinni abba a kis jazz-be, és rendben is van. Persze, közöljük ezt a cikkedet, de csak ha a hvg.hu oldalra hivatkozást kihagyod. Rossz ez a tankönyv, és hibák is vannak benne, dehát ezt adták, ebből kell tanítanom. Autista /hiperaktív / siket / értelmi elmaradott / stb. SNI-s gyereket hoztak az osztályomba, és nem képeztek ki erre a problémára? Mit tegyek, majd megoldom valahogy. A többi gyerek meg elviseli.

Csak tartsad a szádat, és jól jársz! Te akarsz lenni az igazgató / rektor / polgármester / stb.? Elintézzük neked, de majd lesz kérésünk nekünk is. A karcagiak már tudják, hogy mi a szabály, mit ugrálsz? Nem tudod, hogy dörgölődzni kell? A hatalom megvéd, azt csinálsz, amit akarsz, amíg kiszolgálod. Ábel a hazai rengetegből már úgy tudja: az egész ország így működik, csúsztatni, hazudni, sunnyogni szükséges.

És nem azért kell a kis hazafiasságot belevinni a tananyagba, mert bárki hazafiasabb lesz, hanem a szófogadás gyakorlásáért. Igazodj! Most polgár leszel, aztán keresztény, népnemzeti, hazafi, és felváltva gyűlölöd a bankokat, a menekülteket, a pedagógusokat, a médiát, a kutatókat, stb. a központi ugráltatásnak megfelelően.

Azért kell az egyre ostobább törvényeket hozni, hogy értelmetlen csuklóztatás, függőség legyen, hogy állandóan büntiben érezze magát mindenki, és behúzza fülét-farkát. Azért kell minél többeket bevonni ebbe, hogy közös bűn legyen. Hiszen a szófogadó és nem szófogadó állampolgár is „kreatívan” számláz, ő is beviszi a gyerekét a lebutító iskolába, mert nem engedélyezték a magántanulóságot, pályáz a kutatói támogatásra, bár pár hónappal ezelőtt kint tüntetett a kutatóintézetért, és kihagy sorokat a könyvéből. A szófogadó és nem szófogadó állampolgár is öncenzúráz, és már az öncenzúra is elég, nem kell szólni, idomítva van, és közel ahhoz, hogy szépen feladja az elveit. Majd egy idő után ugyanis megmagyarázza magának, hogy miért teszi, amit nem tart helyesnek. Például, mert „az egész ország így működik”, ez a természetes.

Mondom Ábelnek: Ábel, az ország mi vagyunk, és mi vagyunk, akik így működünk, igaz? Akkor ki tud változtatni? Lehet a kormányt szídni, de változtatni az „ország” tud. Kezdjük néhány alapértékkel: tisztesség, emberség. Ennyi elég is az induláshoz. Odafigyelni másokra, egyeztetni az érdekeket nem könnyű, de ha a tisztességes és emberséges viselkedés a célom, akkor nem is nehéz, mert mindennapi gyakorlattá válhat. A többi aztán jön magától. Ha nincsen tisztességtelen, embertelen végrehajtó, akkor nincsen tisztességtelen, embertelen végrehajtás. Hol van a határod? Hol az országod? „Gyáva népnek nincs hazája”, mert a szeme előtt lophatják el, és ha a tisztességét és emberségét is ráadásnak adja, akkor a jövője is lejtőn van.

Meddig megyünk el / le?

Gyarmathy Éva
A szerző Prima-díjas pszichológus, a magyarországi Diszlexia Központ megalapítója, az MTA tudományos főmunkatársa.

image.aspx
 
Akiről írtam, ő súlyosan mozgáskorlátozott személy, szívelégtelenséggel, 2 sérvvel (1 köldök+1 rekeszizom sérv), +nyirok keringési problémákkal, kezdődő köszvényben szenved.
Én meg írtam ez így nem jó nem sok kell hanem egy, de az nyerő legyen.
Az pedig a súlyosan mozgáskorlátozott, de az se mindegy milyen eredetű.
Az ember nem ember, hanem egy pontozni való elméleti eset.
Ezzé tette a kormány első felülvizsgálati akcióján 2012 ben tette ezt vagy előtte?
Amiről azóta kimondta az alkotmánybíróság jogellenesen vette el a rokkantsági ellátást
Ara már nem emlékszem mikor volt a nagy visszahívások éve.
De igen ez is 2012-ben volt.
Ekkor hozták be a pontrendszert ami hibás megállapításokhoz vezetett.
Jobban lettek emberek a pontrendszer szerint.
 
es figyelembe venni a 6 ora idoeltolodast.
hm ez hamis érvelés??
Igaz. de mégis tudni lehet mi lesz holnap.És ha muszáj berakni előbb holnapra
Különben is miért kell elhallgatásnak minősíteni ha épp nincs még kint!???
Ő hamarább ébredt. ennyi az egész
Ez egy még hamisabb:"Ennek elhallgatása az mi is?"
Vagy csak nekem van rá fülem, hogy gyanúsítás?
 
Utoljára módosítva:
hm ez hamis érvelés
Igaz de mégis tudni lehet mi lesz holnap.
Különben is miért kell elhallgatásnak minősíteni ha épp nincs még kint.Ő hamarább ébredt.
Ez egy még hamisabb:"ennek elhallgatása mi?"
Vagy csak nekem van rá fülem hogy gyanúsítás?

Hamis erveles? el vagy te is varazsolva. Eleg bajom van hogy ne velem szorakozatok, a hir kint van miert is nem eljeneztek az unnepre hamar ennyire hianyoltatok?
 
Nem értem félre. Csak leegyszerűsített politikai pamfletnek gondolom az egész írást.
Mindég mindegyik az, akár hová mész A pesti srácok is azt csinálja.
Nem siratom a hosszú sok oldalas politikai magyarázatokat.Valamikor a Népszabadságban voltak. komoly elemzések.
De ehhez a leegyszerűsítetthez már szokni kellett.
Fejóben ki tudjuk egészíteni amit itt leírt találkozunk vele mi is
El se olvassák ha nem eléggé leegyszerűsítő.
Mint a közmondások igazak így is.
 
U.azt az oldalt másoltam be részben, amit Te átküldtél.
Hát mondom johannak hogy igaz az írás és az is amit te írtál.


A nyugdíjrendszer 2012. január 1-jétől történt átalakulása a társadalom jelentős csoportját alkotó rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjasok számára nagyon komoly változást hozott, ami sokak esetében az addigi jövedelmük csökkenését, elvesztését, valamint életkörülményeik jelentős negatív változását is eredményezte anélkül, hogy egészségi állapotuk javult volna - így kezdődött az a március végén az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja által beterjesztett törvénycsomag, amelyben a párt a kormányt rá akarta bírni, hogy tegyen eleget az Alkotmánybíróság által elvárt feladatnak, hogy rendezzék a megváltozott munkaképességűekről szóló szabályozást.

Az Ab azt panaszolta, hogy a kormány hét évvel ezelőtti lépése hátrányosan érintette a már állományban lévőket, mivel akkor jelentősen visszaesett a nekik járó juttatás összege.

A szocialista Tóth Bertalan amellett, hogy beadták a jogszabály-javaslatot, most írásbeli kérdésben fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy mikorra várható - ha egyáltalán - a kifogásolt törvény megváltoztatása. Rétvári Bence államtitkár válaszában viszont azt bizonygatta, hogy nem kötelezték módosításra a kormányt.

"Az Alkotmánybíróság a rokkantsági ellátások átalakításának alkotmányosságát korábban már vizsgálta. A 3252/2017. (X. 10.) AB végzésében 2017-ben megállapította, hogy az Alaptörvényben rögzített tulajdonhoz való jog sem jelenti azt, hogy az egyszer megállapított juttatást utóbb ne lehetne felülvizsgálni és az érintett állapotának függvényében azon változtatni. Tehát az ellátórendszer módosítása nem volt igazságtalan, és alaptörvény-ellenes" - állítja levelében.

Viszont kitért a tavaly novemberi Ab-határozatra is, amely viszont azt is megállapította, hogy az Országgyűlés nemzetközi szerződésből származó jogalkotói feladatot mulasztott el, amikor "nem alkotott olyan szabályokat, melyek lehetővé tennék az ellátás összegének meghatározása során a tényleges fizikai állapotjavulás mértékének, illetőleg a 2012. január 1. napját megelőzően megállapított rokkantsági nyugdíj összegének figyelembevételét."

"Ki kell emelni azt is, hogy már a rokkantsági nyugdíjak megállapításakor is tartalmazta a jogszabály a felülvizsgálat és ezzel együtt állapotváltozás esetén a rokkantsági nyugdíj változásának lehetőségét. Így a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény sem előzmények nélkül rendelkezik a felülvizsgálatról és az ellátás összege változásának lehetőségéről. Ki kell mondani azt is, hogy ez a gyakorlat a 2012. évi átalakítást követően sem változott" - tette még hozzá Rétvári
 
Készültem elmenni otthonról, amikor megjelent egy furgon három szerelővel, s közölték lecserélik a villanyóráim.. Mert kettő van, egy éjszakai és egy nappali... Miért cserélnék le 2026-ig jók az óráim, havonta olvassák, ellenőrzik, fényképezik.. Hát nem kapott értesítést? Milyen értesítést kérdezem én... Minden külterületi mérőt lecserélnek SIM kártyásra, amit a Vodafon rendszerén fognak majd leolvasni...De ember itt nincs is térerő .. Előveszik a telefonjaikat, hármuknak három különböző szolgáltató, de térerő az tényleg nincs. Megbeszélem velük, hogy utána járok az Áramszolgáltatónál, hogy ilyenkor mi van, különösen amiatt, hogy elárulják, hogy áramszünet esetén ha nincs térerő egy szerelőnek ki kell jönnie, s újra üzembe helyezni a mérőt, mert ugye térerő hijján távirányítással nem lehet.. Itt a hegyen a pillanatnyi áramszünetek viszont mindennaposak...Bemegyek az Ügyfélszolgálatra nagy nehezen kiderítem a biztonsági őr segítségével, hogy melyik pulthoz is kérjem a sorszámot, félóra múlva sorra kerülök, közlik hangfelvételt készítenek beleegyezem -e, majd mikor előadom miért jöttem közlik nem Ők az illetékesek.. Írjak a hiba bejelentőnek, vagy a hálózati osztályuknak, ők ugyan itt vannak az emeleten, de nekik nincs ügyfél fogadásuk.. Mikor megkérdezem nem lehetne-e a hangfelvételt felküldeni az emeletre rendreutasít a hölgy, hogy fiatalember ne pimaszkodjon.. (Pedig a nagyapja is lehetnék koromnál fogva....) Azt tanácsolja forduljak szakemberhez aki majd elmagyarázza nekem.. Itt feladom, nem bizonygatom, hogy én is szakember vagyok, megírom levelem ez volt egy hónapja, azóta semmi.. Más,, olvasom a lakossági gáz árát 2010-ben a kormány befagyasztotta a 24$-os árnál azóta már 10$ alatt is járt a gázár, ami azt jelenti, hogy egy átlagháztartás évi 70 ezer forintot bukik a rezsicsökkentésen, miközben az extra adót a kormány zsebre teszi..De ugye van már Nemzeti Közműszolgáltató... Azt gondolom, hogy ami ma Magyarországon történik az minden a központosítás következménye. Amit úgy hajtanak végre, hogy a Vízfej a feladatokat kiadja alvállalkozásba, azok pedig további alvállalkozóknak. Ezért van az, hogy a rendszer még mindig támogatott, hisz egyre többen élnek belőle, a leosztásokkal. Aki Magyarországon él az láthatja a bevezető cikk sajnos szó szerint igaz... Ezekből pedig az is következik, hogy itt nem kormányváltásról kell beszélni, hanem rendszerváltásról.. Hisz Orbán Viktor egy rendszert épített ki amit nem lehet leváltani.. Ezek a rendszerek ahogy a történelem során mindig saját magukat számolják fel, vagy csak erőszakosan lehet őket megdönteni...
 
Készültem elmenni otthonról, amikor megjelent egy furgon három szerelővel, s közölték lecserélik a villanyóráim..
Jó történet. Kitalálni nehéz lenne...

Akkor még 24 éves svájci feleségem a kommuizmus idején először ment Pestre, anyámat meglátogatni.
Na mi a véleményed rólunk, kérdeztem mikor visszajött. A világ legkomplikáltab népe vagytok, mondta.:D
 
Utoljára módosítva:
Sajnos vannak jobb történeteim is... a vadászokról, a vadászati törvényről, a nemzeti parkokban végzett erdőirtásokról, a kilátóként pályázott buszmegállókról, a trianoni emlékművekről, a Nyírő, Vass Albert, Horthy mosdatásról, a smith máriák, káslerek történelem hamisításáról, a bizalmi vagyonkezelésről, de ezt még a korlátlan internet hozzáférésem sem bírja el....
 
Sajnos vannak jobb történeteim is... a vadászokról, a vadászati törvényről, a nemzeti parkokban végzett erdőirtásokról, a kilátóként pályázott buszmegállókról, a trianoni emlékművekről, a Nyírő, Vass Albert, Horthy mosdatásról, a smith máriák, káslerek történelem hamisításáról, a bizalmi vagyonkezelésről, de ezt még a korlátlan internet hozzáférésem sem bírja el....
Nem "Tetszik", de megértelek gomb nincs.
 
Ezekből pedig az is következik, hogy itt nem kormányváltásról kell beszélni, hanem rendszerváltásról.. Hisz Orbán Viktor egy rendszert épített ki amit nem lehet leváltani..
rövidített logika nem következik és mégis.
Elébb kormányváltás kell aztán épp úgy rendszerváltás mint ahogy orbán kiépítette lebontani észszerűsíteni
Hisz ha nincs kormányváltás a felépített torz rendszert se lehet átalakítani.
Egyébként ez nem is rendszerváltás
Legalábbis nem politikai se nem termelési
Az egy felépítmény átalakítási szervezés,A hivatali rendszert átalakítani.
A villanyórás történeted.Azt megtalálhatod bármely nagy monopol szolgáltatónál
És még csak nem is államiak.
Ezért nem hinném hogy ez a típusú lélektelen és eszetlen ügyintézés.Orbán terméke lenne.
Az UPC épp így működik.Csak az irodákból látható számítógépen ábrázolható eredménystatisztikát látják
Ami igen csak torz.
A valóságban egy csökkenő ügyfélszám folyamatosan romló hálózati állapot mellett
De nem az ügyfélszámot statisztikázzák hanem a ráfordítás/bevétel arányt.
És a folyamatosan csökkenő ügyfélszámot nem mutatja ki az aki a prezentációt csinálja.
papíron (elméletben) létezik a "valóság".
És ez a cég lett multinacionális?!?Amikor Magyarországra jött még jó volt
Majd összeroskad
De a Telekom se különb még a Deutsche Telekom idejében el kezdett romlani.
Az észszerűsített gazdaságos ügyintézés, az alulfizetett alvállalkozók kik üzemeltetik és ezt azt bedolgoznak.
 
Utoljára módosítva:
Sajnos vannak jobb történeteim is... a vadászokról, a vadászati törvényről, a nemzeti parkokban végzett erdőirtásokról, a kilátóként pályázott buszmegállókról, a trianoni emlékművekről, a Nyírő, Vass Albert, Horthy mosdatásról, a smith máriák, káslerek történelem hamisításáról, a bizalmi vagyonkezelésről, de ezt még a korlátlan internet hozzáférésem sem bírja el....
A központosított nemzeti szolgáltatási beszedés.Hány közművet összevontak és másutt az ügyfélkezelés beszedés mint aki szolgáltat
Ebből csak egy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő
 
Készültem elmenni otthonról, amikor megjelent egy furgon három szerelővel, s közölték lecserélik a villanyóráim.. Mert kettő van, egy éjszakai és egy nappali... Miért cserélnék le 2026-ig jók az óráim, havonta olvassák, ellenőrzik, fényképezik.. Hát nem kapott értesítést? Milyen értesítést kérdezem én... Minden külterületi mérőt lecserélnek SIM kártyásra, amit a Vodafon rendszerén fognak majd leolvasni...De ember itt nincs is térerő .. Előveszik a telefonjaikat, hármuknak három különböző szolgáltató, de térerő az tényleg nincs. Megbeszélem velük, hogy utána járok az Áramszolgáltatónál, hogy ilyenkor mi van, különösen amiatt, hogy elárulják, hogy áramszünet esetén ha nincs térerő egy szerelőnek ki kell jönnie, s újra üzembe helyezni a mérőt, mert ugye térerő hijján távirányítással nem lehet.. Itt a hegyen a pillanatnyi áramszünetek viszont mindennaposak...Bemegyek az Ügyfélszolgálatra nagy nehezen kiderítem a biztonsági őr segítségével, hogy melyik pulthoz is kérjem a sorszámot, félóra múlva sorra kerülök, közlik hangfelvételt készítenek beleegyezem -e, majd mikor előadom miért jöttem közlik nem Ők az illetékesek.. Írjak a hiba bejelentőnek, vagy a hálózati osztályuknak, ők ugyan itt vannak az emeleten, de nekik nincs ügyfél fogadásuk.. Mikor megkérdezem nem lehetne-e a hangfelvételt felküldeni az emeletre rendreutasít a hölgy, hogy fiatalember ne pimaszkodjon.. (Pedig a nagyapja is lehetnék koromnál fogva....) Azt tanácsolja forduljak szakemberhez aki majd elmagyarázza nekem.. Itt feladom, nem bizonygatom, hogy én is szakember vagyok, megírom levelem ez volt egy hónapja, azóta semmi.. Más,, olvasom a lakossági gáz árát 2010-ben a kormány befagyasztotta a 24$-os árnál azóta már 10$ alatt is járt a gázár, ami azt jelenti, hogy egy átlagháztartás évi 70 ezer forintot bukik a rezsicsökkentésen, miközben az extra adót a kormány zsebre teszi..De ugye van már Nemzeti Közműszolgáltató... Azt gondolom, hogy ami ma Magyarországon történik az minden a központosítás következménye. Amit úgy hajtanak végre, hogy a Vízfej a feladatokat kiadja alvállalkozásba, azok pedig további alvállalkozóknak. Ezért van az, hogy a rendszer még mindig támogatott, hisz egyre többen élnek belőle, a leosztásokkal. Aki Magyarországon él az láthatja a bevezető cikk sajnos szó szerint igaz... Ezekből pedig az is következik, hogy itt nem kormányváltásról kell beszélni, hanem rendszerváltásról.. Hisz Orbán Viktor egy rendszert épített ki amit nem lehet leváltani.. Ezek a rendszerek ahogy a történelem során mindig saját magukat számolják fel, vagy csak erőszakosan lehet őket megdönteni...
*
Az eset tipikus. Küldenek egyik helyről a másikra, abban reménykedve, hogy a fogyasztó, az EMBER, az állampolgár megunja, feladja és bele is nyugszik. Itt, ebben az országban ő ér a legkevesebbet, az "ő" ez esetben az EMBER. Arról nem is szólok, hogy amit így távirányítással működtetnek, nem bízom a cég becsületességében. Érzek valami csalást, de biztosan bennem van a hiba, mert már nem is tudok másra koncentrálni, csak arra, hol nem húznak le ismét minket? A miérteket tudjuk, ismerjük.
A rendesen, átutalással rendezett számláimnál a szolgáltatóknál előfordult az, az egyiknél, a másiknál, hogy tavalyi, sőt tavaly előtti számlára hivatkozva felszólítottak ennyi, meg annyi pénz megfizetésére.
S, amikor előástam a számítógépemből az utalást, sőt kimásoltam annak a sorát, beszkennelve emailben átküldtem, akkor az újbóli felhívásomra az volt a válasz, "maga még soha nem tévedett?" Pénzben, utalásban nem lehetne, pláne egy szolgáltatást adó cégnek. S, mint megtapasztaltam, ez előfordult a víz- és a szemét szolgáltatónál. No persze csak kétszer történt meg velem ilyen eset. Tovább is gondoltam, ha csak egy fogyasztónál időnként +pénzeket söpörnek be, jelentős többletet könyvelhetnek el. Saját tapasztalatom ez, s nem légből kapott kósza hír. Sajnos. No most, ha valaki csekken fizet, rohangálhat az igazoló csekkjeivel, v. másolatban postázhatja a cégnek. Természetesen ajánlottan, mert különben nem biztos hogy megkapja a visszajelzést, hogy beérkezett a küldeménye. S, ha nem, akkor jön a retorzió. Az keserít el, hogy ebben az országban a csalók érvényesülnek, hát hiszen igaz ez most is, fejétől büdös a hal. S, ez a hal már szétrothadt... Senki, de senki nem segít ezen az országon, a népnek kellene összefognia és nem lehajtott fejjel tudomásul vennie az egyre romló élethelyzeteket.
 
Nem értem félre. Csak leegyszerűsített politikai pamfletnek gondolom az egész írást. Egy fiatalnak az autonómia mellett az alkalmazkodási készséget is el kell sajátítania, különben se közösségben, se párkapcsolatban nem tud élni, a baráti kötelékek ápolásáról nem is beszélve. Tudom, hogy mi volt a múlt században. Manapság pedig iskolai mészárlások vannak. Szóval igencsak kilengett az inga. Hol van ma bármiféle igazodás? Az emberek a legalapvetőbb dolgokban nem képesek egyet érteni, az együtt cselekvésről nem is beszélve. Miközben fogyasztói társadalomban élnek, amely maga az uniformizálás. De persze már a Big Bang-ről is Orbán tehet! ;)

Hogy jön ide ovi ? Már megint csúsztatsz... :p
 
Így működik??
Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak .
Módosítás,hiba elhárítás tökéletes, nálam eddig profik voltak.
meglepődtem volna ha lenne rossz tapasztalatod bárhol.
És kérdés melyik cég melyik alvállalkozóval végeztetettről beszélsz
És van-e helyi szerelő illetve ügyfélszolgálat mert ez se egyforma.
Én az egésztől beszéltem összes magyarországi és Budapest úgy folyamat ahhoz képest mint amikor bejött Magyarországra.
Nem ügyfélként hanem "bennfentesként" írtam.
Hogy mind a német Telekom mind az UPC milyen
 
Utoljára módosítva:
Nem értem félre. Csak leegyszerűsített politikai pamfletnek gondolom az egész írást. Egy fiatalnak az autonómia mellett az alkalmazkodási készséget is el kell sajátítania, különben se közösségben, se párkapcsolatban nem tud élni, a baráti kötelékek ápolásáról nem is beszélve. Tudom, hogy mi volt a múlt században. Manapság pedig iskolai mészárlások vannak. Szóval igencsak kilengett az inga. Hol van ma bármiféle igazodás? Az emberek a legalapvetőbb dolgokban nem képesek egyet érteni, az együtt cselekvésről nem is beszélve. Miközben fogyasztói társadalomban élnek, amely maga az uniformizálás. De persze már a Big Bang-ről is Orbán tehet! ;)

Komolyra fordítva a szót, pamflet, nem pamflet, valóban így működik az ország.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,657
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére