1,6 milliárd dollárt kaszál Warren Buffett a Fed döntésén

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Június 30.

Melitta - 2017 Június 30, 23:30
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Úgy tűnik, Warren Buffettnek kifizetődő volt, hogy pénzével bizalmat szavazott az amerikai bankoknak - most 1,6 milliárd dolláros osztalék ütheti a markát.

  A Federal Reserve átengedte az összes amerikai nagybankot az éves stressztesztjén, ami azt jelenti, hogy a pénzintézetek fizethetnek osztalékot.

  Többek közt a Bank of America is hatalmas osztaléknövelésről döntött; 60%-kal fogják megdobni a kifizetéseket. Buffett vállalata, a Berkshire Hathaway pedig a pénzintézet legnagyobb részvényese lesz hamarosan, mivel a legendás befektető a cégében lévő részesedésért cserébe Bank of America részvényeket kap majd egy swap-megállapodás keretein belül. Ha nyélbe ütik az ügyletet, Buffett 336 millió dolláros osztalékot fog kapni.

  Ennél is többet fizet majd a Berkshire-nek a Wells Fargo; a tavaly év végén komoly botrányba keveredett pénzintézettől 837 millió dolláros osztalékot vesz majd fel Buffett cége. A pénzintézet egyébként "csak" 3%-kal növeli az osztalékát.

  Buffett cége még a 2008-as válság után szállt be nagy tételben a bankszektorba, amikor egy héttel a Lehman Brothers összeomlása után 5 milliárd dollárt fektettek a Goldman Sachsba és még 5 milliárdot a Bank of Americába 2011-ben.

  A George Washington University professzora szerint a bankok "stressztesztek utáni felszabadulása [Buffett] döntésének érvényt szerzett."

  A legendás befektető egyébként más pénzügyi intézményektől is jelentős osztalékot zsebel majd be: az American Express több mint 200 millió dolláros, a US Bancorp pedig körülbelül 100 millió dolláros osztalékot fizet majd "Omaha Bölcsének".

  (Financial Times)

  stock_market_shutter-20170630.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Június 30.

  1. setni
   setni
   Ami lejött az hogy pénz van a dologban...
  2. cdurmol
   cdurmol
   :D Nem állsz egyedül. Talán annyit lehet még érzékelni, hogy valahol, valami nem egészen tiszta. De ez nézőpont kérdése is lehet.
   Jaszladany és pitti kedveli ezt.
  3. HaraKiry
   HaraKiry
   Reszkessen a világ, mert a 2008-as világválság is így kezdődött. Akkor is felértékelték az amerikai bankokat, aztán hagyták Lehman Brotherst csődbe menni végül dőlt minden. Akkor sem azok fizették meg, akik okozták, hanem az államok az adófizetők pénzéből. Nem tudjátok, de még az EU-nak is jutott a fizetni valóból 5060 milliárd euró. Minden egyes európai állampolgárra jutott annyi adósság, ami forintba átszámítva 3 millió. Görögország ebbe rokkant bele, mi nagy nehezen "visszafizettük" :D a 20 milliárd eurót, így mire megindult a migránsáradat, képesek voltunk védekezni, ellenben az olaszok és a görögök a mai napig nem tértek magukhoz. Akkor is "szolidárisnak" kellett lennünk és az imádott kvóta akkor debütált először.

   Ezt kellene az európaiaknak elmondani, hogy tisztán lássák mi miért van. Persze soha nem fogja a mainstream média az orrukra kötni.
  4. HaraKiry
   HaraKiry
   Nagyon jól látod, Cdurmol. Csak figyeljetek, mert valami készül. Ilyenkor a jól értesült esztablisment még megtömi utoljára a zsebét.
   Jaszladany, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Maradhatunk annyiban, hogy az egész bankvilág egy nagy lufi, ami bármikor kupukkadhat. A fedezet nélküli, sokszor politikai okokból a különböző országoknak, vagy pl. a döglődő nagyvállalatoknak nyújtott soha vissza nem fizetett kölcsönöktől kezdve, a csodált pénzügyi guruk saját zsebre történő machinációin át egy nagy humbug az egész és ahogy pontosan látod, mi kisemberek fizetjük meg az árát.
   Lehet, hogy igazad van és készül valami, de az is lehet, hogy ezek az osztalékok az ára a korábban nyújott kölcsönnek, ami kihúzta ezeket a bankokat a slamasztikából.
   Tetszik, hogy a FED döntött....:p
   udvarfy kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   Grün sétál az utcán egy téglával a hóna alatt. Kohnnal találkozva, kédésére elmondja, hogy most vette ezer dollárért.
   Kohn otthon nevetve meséli feleségének, hogy Grün milyen hülye. Az asszony elgondolkodik és mondja férjének, hogy ez a Grün biztos tud valamit és azonnal vegye meg tőle a téglát.
   Meg is történik a dolog, és most Grűn meséli feleségének hogy a Kohn ötezret fizetett a tégláért. Kohnné szerint ez a Grün biztos tud valamit erröl a téglárol és vásárolja tőle vissza. Legközelebbi találkozásuknál vissza is vásárolja tízezerért a téglát. Most aztán Grün felesége van, de nagyon meggyőződve róla, hogy Kohn valami titkosat tud és, és ...
   Így megy ez tovább hosszú hónapokon és éveken keresztül.
   Egyszer aztán amikor megint összefutnak nincs Grünnél a tégla. Kohn megdöbbenve kérdezi, hova lett. Elveszítettem feleli Grün.
   Jaj de kár siránkozik Kohn, milyen jól megéltünk belőle.
   ;)
   Utoljára módosítva: 2017 Július 1
  7. Jouliette
   Jouliette
   A pénz a pénzhez húz!

Megosztás