1 millió 200 ezer magyar menekült el Magyarországról

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 6.

Melitta - 2019 Szeptember 6, 07:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A bécsi lap tudósítója külföldön dolgozó magyarokat szólaltatott meg, miért hagyták el hazájukat.

  Százezrek hagyták már el Magyarországot Orbán Viktor, a „jobboldali populista és diktatórikus” miniszterelnök uralma óta – írja riportjában a nagy hagyományokra visszatekintő bécsi lap, a Wiener Zeitung tudósítója. A szerző megszólaltat egy Észak-Németországban élő, névtelenséget kérő tanárnőt is, akinek azért kellett elköltöznie, mert liberális iskoláját bezáratták, így elveszítette munkáját. A cikk felidézi, hogy 2010-ben az Orbán-kormány ideológiai reformot hajtott végre az oktatásban, aminek során egységesítették a tankönyveket, és bürokratikus feladatokat róttak a tanárokra.

  Két szabadelvű, a független gondolkodást és művészetek oktatását zászlajára tűző iskola, a budapesti Janikovszky Éva általános iskola és a kaposvári Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium azonban tiltakozott. Utóbbi szóvivője, Wolf Csongovai Hilda is elvesztette munkáját, ezért Izraelbe költözött. Ám elmondása szerint mivel héberül még nem beszél jól, ez visszalépést jelentett karrierjében. Megszólal egy Londonban takarítónőként dolgozó cigány asszony is, aki Magyarországon is jól megélt ugyan, ám állítja, elege lett a rasszizmusból, hogy gyermekeit folyton megbélyegzik az utcán.

  A szerző szerint egyébként sok történet kering arról, hogy aki kritizálni meri a kormányt, annak ellehetetlenítik a munkáját. Az Eurostat statisztikáit idézve rámutat: 2016-ban – Franciaországot és Spanyolországot nem számolva – 410 ezer magyar élt az Európai Unióban, ami 100 ezerrel több, mint 2014-ben, és a négyszerese annak, ahányan az ezredfordulón. Más források szerint pedig 850-950 ezren távoztak külföldre 2010 óta 2018 év végéig. Arra is rámutat, hogy egy 2017-es felmérés szerint a 14 és 40 év közöttiek közül 680 ezren tervezték, 380 ezernek pedig már konkrét tervei is vannak, 2018-ban viszont már 350 ezren kívántak elmenni, ebből 190 ezer konkrét tervvel indult el, hogy kiköltöznek, ami egyúttal közelít az 1 millió 200 ezer főhöz, és ez még mindig csak 14 és 40 év közöttiek. Egy másik felmérés szerint amit szintén 2017-ben és már 2018-ban is mértek, a 40-70 év közöttiek is becslések szerint több mint 150 ezerre rúg a külföldre költöző magyarok száma, ami igencsak súlyos problémákat szül évek óta az oktatásban, az egészségügyben és most már a köztisztviselésben is, nem beszélve a közlekedési cégeket, a Rendőrséget, a Tűzoltóságot és még sorolhatnánk a munkáltató helyeket holnapig. Szóval ez az igazi valóság, amit az Orbán-kormány immáron 6 éve folyamatosan letagad és agyon kozmetikáz.

  olkt.hu/wienerzeitung

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana, Ernoe és klarissza4 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 6.

  1. setni
   setni
   Nos képekkel válaszolok most volt a kongresszus a szaporulat növekedéséről.
   [​IMG]
   kitünő kép ebből látszik is hogy elég érdekesen tervezik a gyermekeket....nincs egy nő sem??
   [​IMG]
   Ja, de van.
   Georgina Bojana és Leeta kedveli ezt.
  2. gumelig
   gumelig
   Ernoe, CasaLoma és ladybug7spots kedveli ezt.
  3. setni
   setni
  4. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Csak gratulálni tudok mindazoknak akiknek volt bátorságuk egy jobb lehetőség reményében külföldön dolgozni.
   Ha fiatalabb lennék gondolkodás nélkül mennék.
   CasaLoma kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Undormány egy kormány. A rádió- és tévéműsor élvezhetetlen, mivel folyamatosan megy a jelenlegi kormány hozsannázása, ezen túl kinősíthetetlen műsorok. A bemondott, leadott híreiknek, a fele sem, de még a negyede sem igaz. A baj csak az, hogy sokan ezt hallgatják, ezt nézik és így keményen részük van a napi és folyamatos agymosásban.
   Most is ezt a 9 ezer forintos utalványt úgy tálalják, mintha életet mentenének vele. Arról persze nem szól a fáma, hogy ismét ők nyernek, s a nyugdíjasok pedig nyelnek ezzel az üggyel. Vannak olyan települések, ahol az utalványt a nyugdíjas megkapja, de képtelen felhasználni. Sokan még mindig többen vannak, akik nincsenek számítógép közelében, sőt nem is tudják azt használni. Így szóbeszédre alapozva, fogalmuk sem lesz arról, hogyan is "forgassák" bele a számláikba az "adományt".
   Kérdezem én, miért nem lehetett volna ezt a 9 ezer forintot a nyugdíjakhoz csapni?
   Persze, mert még ebből is nyerészkednek, mert annak is üzlet, aki kinyomtatja, aki kiszállítja, aki nyilvántartja... De legfőképpen az a legnagyobb üzlet, mert sokan nem váltják be. Így a pénz megmarad.
   Ha u.ezt az összeget forintba a nyugdíjhoz adták volna, akkor ugye nem lehetett volna azzal büszkélkedni, hogy rezsicsökkentésre ennyi meg annyi pénzt kaptak a nyugdíjasok. Hát nem, ez az egész "ájtatos" és hazug rendszer úgy van kitalálva, hogy ebből is a jelenlegi kormány húzzon hasznot és ne a nyugdíjasok.
   Gondoljunk bele, milyen sokan lesznek, akik nem tudják felhasználni?
   Sok Bözsi utalvány is ott maradt az asztal fiókjában. Azt is pénzben kellett volna kiutalni. Mindenütt csak ez a habzsi-dőzsi...
   No meg az öntömjénezés. Nem fáradnak bele, nem és nem. Sajnos híveik száma nem csappan úgy, mint ahogyan ezt elvárnám. A tömegek agymosásban, a slepp, a nyaloncok tábora pedig javadalmazásban részesül. No itt a baj, kérném szépen, méghozzá hatalmas.
   Más. Arról nem szól a fáma, hogy hosszú évek óta képtelenek a családi pótlék összegét megemelni?
   Az ápolási díjat is befagyasztották, pedig sok idős embert otthon ápolnak, s ezért valakinek a biztos állását kell elhagynia, az ápolási díjból nem lehet megélni, érdekességként behoztam két dolgot:
   "Nyugdíj és ápolási díj. Az ápolási díjra való jogosultság főszabály szerint megszűnik, ha az ápolási díjban részesülő hozzátartozó öregségi nyugdíjas lesz és a nyugdíja összege meghaladja az ápolási díj összegét". - Magyarra lefordítva, ha bárki nyugdíjas, akkor egy fillér ápolási díjat nem kap. Pedig mentesít kórházat, ápoló személyzetet, sőt egyéb eü. pénzeket -szabadít fel- csak azzal, hogy otthon, a nap 24 órájában ápolja rászorult hozzátartozóját.
   Nem sül le az arcukról a bőr, mivel már a rinocerosznál is vastagabb, hogy családról papolnak.
   Más "csemege", ha bárki tanul, s emellett ápolja nagyszüleit, szüleit, v. testvérét, közeli hozzátartozóját, egy fillért sem kap. Ápolási díjként. Pedig az ápolást, a munkát, az ügyeletet max. ellátja és nincs aki felmentse, a nap 24 órájában, gondoskodni kell arról, amíg ő az iskolát látogatja, addig kell valakit fizetni, hogy szemmel tartsa, időnként ránézzen az ápoltra. S, miből? Az ápolt nyugdíja erre megy rá, no meg a különféle olyan dolgokra, amelyeket nem írnak fel receptre. Szükség volna minden fillérre. De nem. Igazság hol vagy?
   Fidesznyikok § szerint: "Az ápolási díjra való jogosultságot kizáró további ok, ha az ápolást végző hozzátartozó- szakiskola, középiskola nappali rendszerű képzésének tanulója, illetve felsőoktatási intézmény nappali képzésben részt vevő hallgatója."
   *
   A fenti fotót többször is megnéztem, kongresszust tartanak, de valóban, egyetlen nőt sem látni a hallgatóság között. No persze, előadó az van, nem nevezem meg, hallottam előadott "okosságát". Jól megfizetik, ha ennyi hablatyot össze tud hordani. Siralom ez az egész ország amit EZEK tesznek velünk. S, még mindig, még mindig nem fáradnak bele. Abba sem, hogy Romániában, Ukrajnában építkeznek, oda is utalnak jó pénzeket. Minősíthetetlen amit művelnek.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ami ráadásul tragikus az ügyben, hogy a fiatalok nagy hányada soha nem akar többé visszajönni.
   linda561, CasaLoma és setni kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Elcsépelt, de igaz...mindenki annyit enged meg magának, amennyit megengednek neki...

   george_orwell_idezet.JPG
   linda561 és Ernoe kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   Számodra lehet de, a többségnek ez kellett.
   DanielXYZe kedveli ezt.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezzel vitatkoznék. A többség határon kívülről - pálya széléről - ordítja be a véleményét és döntését, amivel NEM értek egyet.
   linda561 és tornando kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Vitatkozhatsz de, a választások döntenek.
   Nem értessz egyet azt is megteheted.
   Amíg ez a kormány tetszik az embereknek addig maradni is fog.
   udvarfy és DanielXYZe kedveli ezt.
  11. JuhJóz
   JuhJóz
   Fogalomzavar. A tuti választási csalások mellett is kevesebben szavaztak rájuk, mint másra. És a rendszerváltás legnagíobb hibája, hogy az MSZMP/MSZP-t nem szántották be és szórták be sóval. Az öreg komcsik a fiatal komcsikkal leosztották egymásnak a hatalmat, lét...
   linda561, DanielXYZe és sorcier kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Ha nem rájuk szavaztak volna többen akkor nem lennének hatalmon.
   udvarfy és DanielXYZe kedveli ezt.
  13. JuhJóz
   JuhJóz
   A választási tv. ismerete véleménynyílvánítás előtt nem árt. Így nem vagy vitaképes...
  14. setni
   setni
   Miért is nem vagyok vitaképes?
   Itt van előttem a választási eredmény
   Fidesz 49.27%
   A többi párt 20 százalék alatt.
   Lehet hogy nem nekem kellene ismernem a választási törvényt hanem azoknak akik indultak.
   udvarfy kedveli ezt.
  15. DanielXYZe
   DanielXYZe
   Reméljük ezt Angela Merkel is olvasta.
   udvarfy kedveli ezt.
  16. tornando
   tornando
   Bár ne lettek volna egyszer sem.
   A legelsőnél kellett volna úgy bánni velük mint Ők ma a hatalommal és az eszközeivel.
   Most mások vágnák a szemedbe ugyanazt hazugságot amit írtál.
   És joggal mondhatnád te is a Jobboldali nép csalnak és diktátorok.
   Se Hornék nem csináltak ekkora visszaélést.
   Mindenből kisebbet és bátortalanabbul diszkréten.
   Bár ma csak egyetlen svindler van aki tette.
   Azelőtt sok kicsi kicsinyes óvatos.
   Utoljára módosítva: 2019 Szeptember 7
  17. setni
   setni
   Hol írtam hazugságot?
   Legelőször miért tették volna ugyanezt velük?
   rendszerváltás volt lelkesedés mindenki elfogadta a választási rendszert .
  18. tornando
   tornando
   sokszor és mindenütt ahol nem olvasol
   És itt is:
   Igen a 89-t
   És nem csak azt hanem az alkotmány is megvolt még
   Az érvényes az szerint lehetett működni normálisan

   Nem az amit a ma írt a voltalkotmánybíró Stump ír a NER-ről:

   Előadást tartott Stumpf István júliusban leköszönt alkotmánybíró az MTA Politikatudományi Intézetében, és erős szavakkal jellemezte a NER-t. Az előadáson ott volt a Magyar Narancs is, ők idézik az Orbánékat a Bibó Szakkollégiumban töltött időkből ismerő, az első Orbán-kormányban kancelláriaminiszteri posztot kapó Stumpf szavait: „Magyarországon 2010 után simán előfordulhatott, hogy a kormányban pénteken kitaláltak valamit, hétfőn pedig már meg is hozták róla a jogszabályt vagy beleírták az alkotmányba.
   Utoljára módosítva: 2019 Szeptember 6
   sorcier kedveli ezt.
  19. setni
   setni
   Vaygis nem írtam valótlanságot.
   Csak te dacoskodsz.
   Képtelen vagy megérteni hogy a fidesz változtatni akart és nem akar -akart ellenzéket ő egyedül akar döntéseket hozni .
   Persze ha valami balul üt ki akkor mindig más a hibás.
   Náluk csak a siker elfogadható.
   Meg a teljes elkötelezettség hiszen mindenki tudja aki beáll közéjük, ha buknak akkor nekik is annyi így persze hogy ezerrel kapaszkodnak.

Megosztás