1500 éves biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre, a Vatikán őrjöng.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Június 3.

Melitta - 2016 Június 3, 04:52
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Még 2000-ben fedezték fel a könyvet de titokban tartották a létezését. A könyv Barnabás evangéliumát –Jézus egyik tanítványa– tartalmazza, és azt állítja Jézus nem a kereszten halt meg, sőt még csak nem is volt Isten fia csak egy próféta volt. Arról is ír, hogy Jézus élve távozott a mennyekbe, és Iskarióti Júdás került a keresztre helyette.

  Egy Török lap szerint a Bibliát egy csempészbandától kobozták el egy rajtaütéses akciósorozat során. A Bűnbanda antik holmik kereskedésével és csempészésével foglalkozott, valamint illegális ásatásokat végeztek, és rengeteg robbanószert találtak náluk. A könyv becsült értéke körülbelül 40 millió Török líra, ami megközelítőleg 4,2 milliárd forint értékű.

  A könyvet vizsgáló szakértők és a Tehrami vallásos szervezetek mind azt állítják, hogy a könyv eredeti. A könyvet aranyozott betűkkel írták lazán összefűzött bőr lapokra, arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve volt.

  A szöveg az Iszlámhoz hasonló nézeteket követ, ami ellentmond a keresztény új testamentum tanításainak. Jézus a könyv szerint előre látja Muhammad próféta eljövetelét aki az iszlámot fogja alapítani 700 évvel később.

  Valószínűleg az egyház óvatosan kiválogatta azokat az evangéliumokat amik ma a biblia mai formáját adják. Barnabás evangéliuma és még talán sok mást is kihagytak a bibliából, favorizálva Máté, Lukács, János, és Márk evangéliumait. Idővel sok más evangélium is felszínre került, mint a holt tengeri tekercsek, és a gnosztikus evangélium, de ez utóbbi a Vatikánt meglehetősen izgatja.

  A Vatikán arra kérte a Török hatóságokat, hogy hadd vizsgálják meg a könyv tartalmát az egyház falain belül. Most hogy a könyvet megtalálták, vajon elfogadják majd mint bizonyítékot? Vagy tagadni fogják az egészet?

  Sokak számára ez reménysugarat jelent, hiszen ennek hatására a hívők talán rájönnek, hogy az imádatuk tárgya az tetszőleges; minden szöveg, kifejezetten a vallásos írások jelentése értelmezéstől függ.

  Mit jelent ez az ateisták, agnosztikusok számára? Vajon tényleg valódi a könyv? Vagy hamis? Számít egyáltalán? Remélhetőleg a vallásos emberek kérdéseket fognak feltenni ennek hatására ahelyett hogy valamit vakon hinnének.

  De ne dobálózzunk azzal, hogy „Én mondtam neked, hogy nem így van”! A hit legnagyobb veszélye az, amikor az ember azt hisz amit hinni szeretne, és minden egyéb ellene szóló bizonyítékot semmibe vesz, főleg akkor, ha az új bizonyíték alapjaiban rengeti meg a hitrendszerét. És ennek az oka az ego csapdája; visszautasítani / kritizálni másokat amiért nem olyanok mint Te.

  Évszázadokon át a vak hit védelme háborúkat, erőszakot, diszkriminációt, és rabszolgaságot teremtett ami végül a mai civilizációhoz vezetett; és ezalatt hazugságokkal védték ezeket. Ha jobban tudod, cselekedj is úgy.

  SzJanos
  ancient-bible-turkey-nationalturk-02451.jpg
   
  Charly2016 és szisa kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Június 3.

  1. Zselyke25
   Zselyke25
   Már bocs, de azt mindenki tudja, hogy a Bibliát 325-ben a Niceai zsinaton "rakták össze" több száz vallásos iratból mazsolázgatva. Addig nem volt egy közösen elfogadott vallási tangyűjteménye a kereszténységnek.
   Józan paraszti ésszel azt is tudjuk, hogy mindenki aki ír valamit azt szubjektívan teszi. Barnabásnak ez jött le abból amit élete során hallott.
   Ettől ő még nem lesz sem rossz, sem jó, csak ő.
   A hit pedig egy olyan kérdés amit mindenki csak egyénileg tud megválaszolni. Mindenki a saját egyénisége, lelkiismerete, és részben neveltetése alapján tudna arra a kérdésre igazán őszintén felelni, hogy miben hisz.
   Utoljára módosítva: 2016 Június 3
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Csalódást kell okoznom a töröknek!
   Függetlenül attól, hogy Jézust keresztre feszítették-e, vagy sem, létezett-e egyáltalán, vagy az is csak mese, nem leszek Allah hű szolgája!
  3. Jaszladany
   Jaszladany
   Jaj, ne már egy török lap!!! Akkor is hazudik, ha kérdez! Minek ezzel egyáltalán foglalkozni?
   szjulika. kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Rég elmult az idö amikor még egy érvnek számitott a szolás "mert irva van". Ma meggyözöbb argumentumokra várnak az emberek.
   -
   Azota több könyv is napvilágot látott, akár hány példányba is fogják nyomtatni a Harry Potter-t, attol még nem lesz a történet szavahihetöbb.
   -
   [​IMG]
   burgum kedveli ezt.
  5. Jaszladany
   Jaszladany
   Amúgy meg 1500 évvel későbbi.... Az testvérek között is 500 évvel az események után íródott. Ugyan mitől lenne hitelesebb, mint a Vatikán IV. századi kódexe? Miért őrjöngene ezért a Vatikán? Kész vicc a cikk. Nem véletlen, hogy az újvilágtudat meg szabadonébredők, meg ezoterikusok és hasonló oldalak vették át.
   Én most írnék egy könyvet a mohácsi vészről, az hitelesebbnek számítana, mint a korabeli beszámolók?
  6. Ernoe
   Ernoe
   Nincs kizárva ha tudományos modszereket vetnél be. A történelemirás különösen korábban nem volt érdek néküli.
   -
   Jézus büvészmutatványait (vizen valo menés, hal- és kenyér szaporitás, bor-pancsolás..) ma nem számit csodának.
   Egy üres koporso miatt nem állitja senki, hogy a halott felkellt és elment a dolgára.
   -
   Egyébbként nem értem hova sietett Jézus, miért nem várt meg bennünket? 2000 év ide, vagy oda egy örökkévalonak. Vagy nem ért rá? Vannak más planéták ahol ugyancsak megkell mentenie az alieneket? :(
   -
   Megmondom öszintén a helytartoival többnyire csak lejáratta magát. Pápa amelyik részt vesz a kinzoeszközök fejlesztésében és a pincében ellenörzi, hogy a szerkenytyü alatt kellöen szenvednek az eretnekek...
   ionon és Éleskés kedveli ezt.
  7. fransancisco
   fransancisco
   ja bazdmeg télleg — kösz melitta, hogy kétezer év tévelygései után ráállítottál minket az egyedül üdvözító útra — uljanov elftárs upvote-jára számíthatsz
  8. Melitta
   Melitta
   ???? SzJanos irta a cikket.
   Nekem teljesen mindegy ki miben hisz, en ebbe nem kivanok velemenyt mondani.
   setni és Ernoe kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Hit amikor a tények ellenére elfogadunk valamit.
   -
   Egyébbként Uljanov-elvtárs még nem támadott fel a body-ja még mindig megtekinthetö. Söt Szent Istváj jobbja is tartosodott valahogy csak Jézus tünt el szöröstül böröstül. (Igaz van 6 templom amelyik állitolag birtokában van Jézus elöbörének) Donna Wetter! Hat kötetes börkötés? :(
   burgum kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   Ez valoban igy van. Amerikában fellehet esküdni akár egy mesekönyvre is, nem kell okvetlen a Bibliára tennie a tanunak a kezét.
   -
   Ez nem tréfa. Fontos, hogy elözöleg igazolja a biroság elött, hogy a mü érzelmileg sokat jelent a számodra.
   -
   Erröl jut eszembe, hogy voltak más szokások is a felesketésnél, korábban a férfiak a szakálukat, vagy a családfájukat fogták meg az eszküszöveg letételénél, nem a bibliát. (Hgy a nöknek mit kellett megfogniuk nem tudom. :()
   ionon kedveli ezt.
  11. burgum
   burgum
   :) Kedves testvéreim az Úrban:
   Ha egyszer nincs Isten, akkor teljesen mindegy, hány Evangéliumot találtak.
   Sokkal érdekesebb az, hogy a Niceai zsinaton (ösztönszerûen?) sikerült kiválogatniok a legmegfelelõbbeket, évezredekre.
   Az van, hogy a népnek - tömegnek - szüksége van hitre - hogy megvezethessék.
   És így, ezen a göröngyös úton, alakult ki a mai "nyugati" civilizáció. (A hindu civilizáció más mesecsomagon fejlõdött ki, az Andaman szigeti õslakosok pedig, akik nem kaptak mesemondót, még ma is vademberek.)
   Mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy "isa múltunk eredmínye vagyuunk".
  12. ionon
   ionon
   Harry Potter dolgait Ernő bátya is megtudja tenni :mad:
  13. Dezső László
   Dezső László
   "Hit amikor a tények ellenére elfogadunk valamit." Sztem nem.

   Ha a döntésünkhöz nincs elegendő mennyiségű és minőségű információnk, kénytelenek vagyunk feltételezni valamit (ez mellesleg informatikai közhely). Ezt hívom - én - hitnek. Egy újszülött még nem rendelkezik tanult ismeretekkel, csak a genetikai ismeretei vannak meg, ő sokkal több dologban hisz, mint egy vénember.

   Nézd meg a "forradalmakat", mennyi fiatal, tapasztalatlan személy vett bennük részt. És nézd meg az idős hívők hitét, mi az, ami kiállta az idők próbáját? Tanulságos.
   sirion01 és Csillagözön kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe

   Kedves Lászlo

   -
   Semmi problémám nincs azzal, hogy az ismeretlen helyére egy X-et irjunk. Hogy Mozes idelyében hittek az emberek egy beszélö kigyoban, sakkfiguraként földrehelyezett emberben az megemészthetö de nézzd meg milyen konkrét lényben hisznek a 21. században a keresztények és milyen explicit elképzelésük van az istenükröl holott az összes emberi tapasztalat ellentmond ennek.
   -
   A vallások nem végeznek kutatást, nem kisérleteznek mégis azt állitják, hogy nemcsak azt tudják miként jött létre a világ és miként müködik hanem azt is tudni vélik milyen célt szolgál mindez.
   -
   Az ideggyogyintézetekben elég ennél kevesebb ahoz, hogy megnöveljék a patiens haloperidol adagolását. ;)
   Dezső László kedveli ezt.
  15. Dezső László
   Dezső László
   Kedves Ernoe,

   a hit sok eleme átkerült a tudás oldalára. Például az egyik legismertebb hittétel: van-e Isten vagy nincs? Mióta a valószínúségszámítás tudománya számszerűsít valószínűségeket, azóta ez már nem hitkérdés, hiszen szinte 100 %-ban bizonyos, hogy az embernél fejlettebb faj létezik. Pontosabban: annak a valószínúsége, hogy sosem volt az embernél fejlettebb faj és most sincsen, nos, ez közelít a zéróhoz. Ami pedig a jövőre vonatkozik, hogy sosem lesz az embernél fejlettebb faj, ennek a valószínűsége bizony egy nagy nulla. Vagy Te talán tudsz a darwini fejlődéselmélet humánrasszista korlátjáról?

   De a genetika is sokban segített. Amit a nagyszüleink, szüleink nekünk tanítottak, az itt él bennünk, az tanult tudás, nem genetikai. Ha Istenről tanítottak minket, az az Isten bennünk él.

   Aztán nézd Ezékiel Jelenéseit. Olyan pontosan ír le helikoptert, holdkompot, hogy az lélegzet elállító.

   És a "halott" elődeink bizony üzennek nekünk. Amire tanítottak a példamutatásukkal, azt tesszük mi is. Sajnos, így alakulnak ki a bűnöző-családok is.
  16. Dezső László
   Dezső László
   kieg.

   A cél ... azt bizony nem tudjuk. És még nagyon sok mindent sem tudunk. A differenciálegyenleteink csak teljesen speciális, primitív környezetben működnek, de ha kicsit nagyobb a valósághoz való alkalmazkodás igénye, már arra képtelenek vagyunk.
  17. Efike
   Efike
   Mármint az Újtestamentumot! Az Ótestamentum az változatlanul a Tóra görögből forditott szövege.
   pitti kedveli ezt.
  18. cdurmol
   cdurmol
   Igaz, hogy a Tóra szövege, de válogatott szöveg. Annyira, hogy a református és katolikus kiadású Bibliák nem ugyanazokat a könyveket tartalmazzák az ószövetségi részben.
  19. Zselyke25
   Zselyke25
   A Tóra csak a teremtés könyveit tartalmazza, ahogy én tudom...

Megosztás