1600 migránst helyez el börtönökben az Egyesült Államok

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 8.

Melitta - 2018 Június 8, 14:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Egyesült Államok bevándorlás- és vámügyi hivatala (ICE) bírósági meghallgatásra váró 1600 illegális bevándorlót helyez el ideiglenes jelleggel szövetségi börtönökben, mert saját létesítményei túlzsúfoltak.

  Az ICE egyik szóvivője szerint öt szövetségi börtönben fogják elszállásolni a migránsokat. Az igazságügyi minisztérium és a bevándorlási hatóság arról állapodott meg, hogy a börtönök 1600 helyet biztosítanak 120 napra a büntetésvégrehajtási-intézetekben.Csak a kaliforniai Victorville fegyintézetében 1000 migránst készülnek elhelyezni, miközben a börtön alkalmazottai 500 rabot helyeznek át helyteremtés érdekében egy közepes biztonsági fokozatú létesítménybe - közölték amerikai tisztségviselők a Reuters hírügynökséggel.

  Szigorúbb a rendelet
  Donald Trump amerikai elnök április elején szigorította az illegális bevándorlókra vonatkozó eljárásrendet, véget vetve a "fogd meg és engedd el" politikának, amely szerint a migránsokat elfogásuk után szabadon bocsátották, és szabadlábon várhatták ki a sorsukról döntő bírósági tárgyalást, amennyiben nem voltak büntetett előéletűek.

  Trump elrendelte, hogy a határnál elfogott illegális bevándorlókat le kell tartóztatni, és amíg lehet, fogva kell tartani.

  MTI

  upload_2018-6-8_8-22-12.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 8.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez valóban így van. Ismerős párnak a férfi tagját lecsukták, majd haza is röptették. A hölgynek még volt lehetősége maradnia, rövidesen ő is a budapesti repülőtéren landolt. Kicsit megpihentek, majd Spanyolországba mentek. Semmiképpen nem akartak a mostani Magyarországon maradni.
  2. navagraha
   navagraha
   Ezek a szerencsétlenek fejedelmi ételhez, tisztálkodási lehetőséghez, tiszta ruhához, és fekhelyhez, biztonsághoz jutnak. Borzasztó, még kimondani is.

Megosztás