1848. március 15-én történt

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, s 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep. Március 15. a magyar sajtó napja is annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit.

A pesti Ellenzéki Kör, a fiatal értelmiségiek radikális csoportja március 5-én aláírásgyűjtő mozgalmat indított a pozsonyi diétán Kossuth Lajos által két nappal korábban beterjesztett felirati javaslat támogatására. Ez többek között a közteherviselés, a politikai jogegyenlőség, a népképviselet és a független kormány megteremtését követelte. Erre március 19-én, a József-napi vásáron került volna sor, amit francia mintára reformlakoma követett volna Rákos mezején. Itt akarták ismertetni a javaslat alapköveteléseit forradalmi jelszavakká tömörítő Tizenkét pontjukat is, amelyet Irinyi József öntött formába. Március 14-én este azonban megérkezett Pest-Budára az előző napi bécsi forradalom híre, és a Pilvax kávéházban összegyűlt ifjak cselekvésre szánták el magukat.


Március 15-én reggel Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és Bulyovszky Gyula megváltoztatta a diétához intézett Tizenkét pont bevezetését, s politikai fellépésüket indokoló kiáltványt fogalmazott meg. A pontok szövegét a politikai röplap műfajához igazították, két pontot összevontak, és a szövegbe bekerült a politikai foglyok szabadon bocsátásának követelése. Ezt a kiáltványt olvasták fel a Pilvax kávéházban gyülekező ifjaknak, majd Petőfi elszavalta két nappal korábban írott, a március 19-i reformlakomára szánt költeményét, a Nemzeti dalt.

Ezután Petőfi és mintegy tíz társa a szemerkélő esőben elindult a Pilvaxból az egyetemre. Előbb az orvoskar hallgatóihoz, majd velük a politechnikum diákjaihoz, azután pedig együttesen a jogászokhoz vonultak. Minden helyszínen elhangzott a kiáltvány és a Tizenkét pont, Petőfi pedig elszavalta költeményét. A jogászok és az utca népének csatlakozásával mintegy kétezresre duzzadt, egyre lelkesebb tömeg Petőfi vezetésével átvonult a közeli Landerer és Heckenast nyomdához, a Hatvani (ma Kossuth Lajos) utca és a Szép utca sarkára.


Az ifjúság vezetői a nép nevében lefoglalták a gépeket, és cenzúrázatlanul nyomtatták ki a Nemzeti dalt, illetve a Tizenkét pontot. Ez utóbbi így szólt:

“Mit kíván a magyar nemzet.


Legyen béke, szabadság és egyetértés.


1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.


2. Felelős minisztériumot Buda-Pesten.


3. Évenkénti országgyűlést Pesten.


4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.


5. Nemzeti őrsereg.


6. Közös teherviselés.


7. Úrbéri viszonyok megszüntetése.


8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.


9. Nemzeti Bank.


10. A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk.


11. A politikai státusfoglyok szabadon bocsátassanak.


12. Unió.


Egyenlőség, szabadság, testvériség!”

Kevéssel dél előtt Irinyi József személyesen osztotta szét a két röplapot, a szabad sajtó első példányait. A Tizenkét pont szövegén később kisebb változtatásokat hajtottak végre, az utolsó pontot így egészítették ki: “Unió Erdéllyel.”

A siker bátorságot öntött a kezdeményezőkbe, akik délután háromkor a Nemzeti Múzeumnál nagygyűlést tartottak, majd az időközben tízezresre duzzadt tömeg a Pest városi tanácshoz vonult, s rábírta a tanács tagjait, hogy csatlakozzanak követeléseikhez. Forradalmi választmány alakult, majd a nép elindult Budára, a Helytartótanácshoz. Az óriási tömeg kíséretében érkezett választmányi vezetők: Nyári Pál, Pest megye alispánja, Rottenbiller Lipót, Pest város alpolgármestere és Klauzál Gábor, Csongrád vármegye követe adták elő a követeléseket. A sokaságtól megfélemlített Helytartótanács elfogadta a Tizenkét pontot, azonnal eltörölte a cenzúrát, és szabadon bocsátotta börtönéből a sajtóvétség és izgatás vádjával 1847-ben elítélt Táncsics Mihályt, akit a tömeg diadalmenetben vitt Pestre. Este a Nemzeti Színházban a Bánk bán díszelőadásával ünnepelték a forradalom győzelmét.

Ugyanezen a napon Pozsonyban az utolsó rendi országgyűlés alsótáblája határozatban jelentette ki, hogy Kossuth Lajos március 3-i felirati javaslatába beleérti az állami kárpótlás melletti jobbágyfelszabadítás és a teljes közadózás megvalósítását. Az országgyűlési küldöttség a főrendek által is elfogadott felirattal Bécsbe utazott V. Ferdinánd királyhoz

kokarda.jpg






 
Soros sok mindent finanszíroz, itt van a legutóbbi hírlevele, google fordítással:

A tok Surge finanszírozás
Project Syndicate, február 17, 2016
Soros György


MÜNCHEN - jelentős előrehaladás történt az adományozói konferencián szíriai menekültek összehívott londoni február 4. De még nagyon sok a tennivaló. A nemzetközi közösség továbbra is mérhetetlenül alábecsüli, mire van szükség, hogy támogassa a menekültek, belül és kívül egyaránt határain az Európai Unióban. Foglalkozik a menekült-válság, mialatt az EU nagymértékben kihasználatlan AAA hitelfelvételi kapacitás jobb kihasználása, paradigmaváltást igényel.

Ahelyett, kaparás együtt fedezethiány évről évre, itt az ideje, hogy vegyenek részt a "túlfeszültség finanszírozás." Kiadások nagy mennyiségű pénzt az elején lenne sokkal hatékonyabb, mint a kiadások ugyanazt az összeget több éven át. Frontloading a kiadások lehetővé tenné számunkra, hogy foglalkozzon a legveszélyesebb a válság következményeit - beleértve bevándorló-ellenes hangulat a befogadó országokban és a reménytelenség és a marginalizálódás a menekültek - hatékonyabb. Így nagy kezdeti beruházás segítene billenti a gazdasági, politikai és társadalmi dinamika távol az idegengyűlölet és az elégedetlenség, és felé konstruktív eredmények javát a menekültek és a befogadó országok számára egyaránt.

Surge finanszírozást gyakran használt finanszírozására immunizációs kampányokat. A Nemzetközi védőoltási pénzügyi mechanizmus (IFFIm), amely kölcsönzi a jövőbeni kormányzati hozzájárulások immunizációs programok emelt milliárd dollár az elmúlt néhány évben annak érdekében, hogy az oltási kampányokat sikeres a lehető leghamarabb. Hosszú távon, ez sokkal hatékonyabb, mint a kiadások azonos összeget éves részletekben. IFFIm nyújt meggyőző példa a jelenlegi válság.

A hirtelen nagy menekültáradat okozhat pánikot, amely hatással van a lakosság, a hatóságok, a legtöbb romboló, a menekültek magukat. A pánik tenyészt egy hamis, hogy a menekültek terhet és veszélyt, ami a drága és kontraproduktív intézkedések, mint a Kerítés és falak koncentráló menekültek táborok, ami szül frusztráció és a kétségbeesés a menekültek között. Ha a globális közösség finanszírozza nagyszabású, koncentrált programok a probléma kezelésére, a közvélemény és a menekültek számára kell nyugtatni.

A túlfeszültség kiadások szükséges mind Európában, mind az élvonalban államok, mint Jordánia, Libanon és Törökország. A szükséges beruházások közé tartozik átalakítását az EU menekültügyi politikája és fejlessze a határellenőrzést. Ebben fronton államokban, pénzre van szükség, hogy a menekültek hivatalos munkalehetőségek, az egészségügy és az oktatás. Ha az élet a menekültek számára készül elviselhető frontországok és úgy vélik, hogy egy szabályos eljárás van érvényben való felvételhez Európába, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy várjon a sor, és nem rohan, hogy Európa és elsöprő a rendszert. Hasonlóképpen, ha a menekült-válság lehet megfékezni, a pánik alábbhagy, és az európai lakosság kevésbé lesz hajlamos támogatni anti-bevándorló politikát.

Jordan nyújthatna teszt. Egy ország 9,5 millió ember, akkor menedéket a 2,9 millió nem-állampolgárok, köztük 1265000 szírek és szemben a beáramló további szíriaiak kiszakított orosz bombázás. Kombinációja hatalmas kezdeti közvetlen pénzügyi támogatást, a továbbfejlesztett kereskedelmi kedvezmények, és az ideiglenes adósságcsökkentés van szükség. A sikeres program Jordan tudta bizonyítani a nemzetközi közösség azon képességét, hogy a menekült-válság ellenőrzés alatt, megnyitva az utat a hasonló programok más fronton államok, korrigált egy eseti elbírálás alapján, a helyi feltételektől függően.

A javasolt megközelítés itt többe kerülne, mint az EU tagállamok megengedhetik maguknak

A jelenlegi költségvetés. Legalább € 40000000000 ($ 45000000000) kell fordítanak évente a következő 3-5 évben; de még nagyobb összegeket indokolt lenne, hogy a migrációs válság ellenőrzés alatt. Tény, hogy eddig nem a megfelelő finanszírozás a fő akadálya a végrehajtás sikeres programok bármelyik fronton országok, különösen Törökországban. Míg Németországban egy felhasználatlan költségvetési többlet € 6000000000 ($ 6800000000), más EU-országokban futó hiányt. Német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble javasolta a páneurópai üzemanyag-adó, de ez a kereslet sem egyhangú megállapodást vagy szándék koalíciót.

Ez növeli az érdemi igénybevételét az EU nagymértékben kihasználatlan AAA hitel. A migrációs válság jelent egzisztenciális fenyegetést jelentenek az EU. Sőt, az északi kimagozott ellen a déli és a keleti szembe a nyugati, az EU jön szét a varratok. Mikor kell az EU AAA hitel vehető igénybe, amennyiben nem egy pillanat, amikor az EU-ban halálos veszélyben? Ez nem olyan, ha nincs precedens e megközelítés; A történelem folyamán a kormányok kibocsátott kötvények válaszul nemzeti vészhelyzetek.

Ha megérinti az AAA hitel az EU helyett megadóztatása fogyasztás, megvan az a további előnye, hogy nagy szükség van a gazdasági ösztönző Európa számára. Az érintett összegek nagyok ahhoz, hogy a makroökonómiai jelentőségét, különösen, ha ezek lennének a kiégett szinte azonnal, és összeállítottak egy multiplikátor hatás. A növekvő gazdaság tenné sokkal könnyebb felvenni a bevándorlók, akár menekültek vagy gazdasági migránsok. Röviden, túlfeszültség finanszírozás egy win-win kezdeményezés, és sürgősen meg kell valósítani.



 
NAgyon akarod osszemosni a tanarokkal oket, pedig tudod te is nem a tanarokhoz tartozott ez a csapat hanem egy civil szervezet volt.
Ebben a sok problemaval ami az oktatasba van ne mindig masrol beszeljel az SZDSZ rol akik mar 6 eve sehol nincsenek, hanem a Fieszrol aki az amugy se tokeletesen mukodo rendszert meg rosszabba tette a kozpontositassal.
Hogy tudsz a szemukbe nezni a kollegaidnak?
Mar 6 eve targyalnak a semmirol meg veletlen sincs olyan aki ert is az oktatasrol az asztalnal. Kire csereled le Adler hugara ? csaladba marad. Az irany marad ami rossz, szoval legy hazafi es ajald fel valamelyik lemaradt iskolanak a fizetesedet ,hogy /gondolom jol megfizetnek a propagandaert/abbol hozzak rendbe a WC,mert a Klikknek se penze se ideje se tehetsege nincs megoldani.

Csatolás megtekintése 1439216

HONFOGLALÁS PM-ES MÓDRA
Nefljkicsim.jpeg


tovább >>
 
Szerintem meg van hatással, redszerváltozáskor nem volt még divat a wellness hétvége.....most a sok reklámnak és filmnek ˝köszönhetően˝ha jönnek az ünnepek akkor mindenki wellnessezni akar menni....a rengeteg télapus filmnek köszönhetően már zavar van a fejekben hogy akkor Mikulás vagy Jézuska hozza az ajándékot?
Setnikém ez az eredmény ha rosszul idézel vagy olvasol
Én ezt írtam és Melittát idéztem, arra folytattam párbeszédet
Lásd:
Ne mondd hogy nem!
Az életmód változásra nincsen hatással a média által reggeltől estig nyomott reklám vagy film.
Tehát neki mondtam ne tagadd.
Vagyis egyet beszélünk
Elnyom megváltoztatni igyekszik a reklámözön
Még a választ is megadtam: Mert pénzt lekent ha átalakítja a hagyományainkat
De Ő ezzel nem törődik
Ez is a globalizáltság nem kívánt hatása!
Ez is kultúránkba való közvetett beavatkozás!!
Hát a reklám célja és módszere: igényt gerjeszteni,még akkor is ha azt nem szeretnénk
És nem rögtön a hosszútávú káros hatását
Például a nyelvünk elvesztését
Volt a rendszerváltás után olyan törvény a boltok nevei legyenek magyar szavakkal megfogalmazva
Te csak wellness szót említetted!
De menj végig Pesten az utcán
Találsz-e magyar elnevezésű nem shopot hanem boltot
Például az alábbi kultúraátalakítottság
teddyted írta:
Volt egy pici üzlet, mindig ráörültem, milyen kedves - a neve Petra Boltja volt. Nem telt bele egy év sem, Petra Shop lett
 
Bizony Melittának igaza van ne mosd össze a tanárok jogos tiltakozását egyéb oda nem tartozó eseményekkel
Mert akkor te sem teszel mást mint a kormány.
Igyekszik a tiltakozásokat lejáratni elszigetelni.
De már a felháborodott, elégedetlen, megsértett, lekezelt semmibe vett emberek
társadalmi csoportja olyan széles hogy nem sikerülhet.
Ez az elszigetelés megbélyegzés
Te se tedd.
Melitta írta:
ne mindig másról beszeljél az SZDSZ rol akik mar 6 eve sehol nincsenek, hanem a Fieszrol aki az amugy se tokeletesen mukodo rendszert meg rosszabba tette a központosítással.
 
Utoljára módosítva:
Bizony Melittának igaza van ne mosd össze a tanárok jogos tiltakozását egyéb oda nem tartozó eseményekkel
Mert akkor te sem teszel mást mint a kormány.
Igyekszik a tiltakozásokat lejáratni elszigetelni.
De már a felháborodott, elégedetlen, megsértett, lekezelt semmibe vett emberek
társadalmi csoportja olyan széles hogy nem sikerülhet.
Ez az elszigetelés megbélyegzés
Te se tedd.

Undorító az egész tanári tüntetés! Egyébként hány szakmunkás képző intézet vett részt, vagy nevesült? Egy sem! Ez az egész moslék dolog a gimnáziumi tanárok koncáról szól! Ugyanis nincs gyerek, nincs szakmunkásképzés! Nincs aki dolgozzon, mert minden hülye szülő minden hülye kölyköt gimnáziumba küld.
A kormányzat be akart vezetni egy olyan rendszert, hogy a gimnáziumi felvételhez el kelljen érni egy tanulmányi színvonalat. Aki nem üti a mércét, az mehet szakmunkásnak! Ha ezt bevezetik, akkor lecsökken a gimnáziumi tanulók száma, és sok tanárnak megszűnne a munkahelye.

Észbontó, hogy ez a szőrös, borotválatlan, ápolatlan Mendrei még arra biztatta a szülőket, hogy az orvostól kérjenek igazolást a gyermektelen tanítási napra. Az államnak úgy sincs joga annak valódiságát vizsgálni! Ez tanár????Ez példakép????
Az ilyeneket csak le kellene csukni, nem gyerek közelébe engedni!

Ez a Pukli, meg a Pilz! Tényleg ápolatlan kockás inges, szétszórt mocskok ! El kellene tiltani a gyerekektől. A jövő értelmisége ne ebben a viselkedési mintában nőjön fel! Ráadásul Nevük után ítélve sem magyarok, ezért nem fontos nekik a magyarság nemzeti ünnepe. Még egy ok az oktatásból való kiemelésükre!
 
Utoljára módosítva:
Mikuca
Nem vagy tisztaba mi a kormany dontogeto tuntetes, mert ez nem az volt, mert mindenki bekesen hazament.
Tudod-e hogy Habony ur a kormany tanacsadoja 5 eves itelete van garazdasagert + a nyugdijasok elutese es megrugdosasa + meg van par ugye csak hasznald a google-t.
Nem mondasz ujat mert az infot maga Mr.Pukli adta hogy ilyen kotozkodo emberek mint te ne tudjak kiforgatni ,de abban a hiszembe vagy hogy ez neked sikerul, hat tevedsz, mert ot magat ertekeljuk es nem a felmenoit.

Tudod -e mit tanitasz milyen remek konyvbol Kiszle Tunde bugyijaval szemleltetve. Ehhez nem kell a MTA kepviselete ha ezt tudjak es hagyjak akkor az egy sohivatal.

14526787458833_52293816590277_db.jpg


ezt akarod velunk megetetni hogy milyen jo oktatas van?
Ehez tapsolsz es helyeselsz de olvasgassal van meg itt egy jo par foto a remek munkatokrol.

En gratulalok a tanarokhoz akik lelkiismeretesek es latjak ,hogy ez hova vezet es szoltak, tuntettek.
Senki nem kotelez egyeterteni.
Ukrajnarol meg meg olvassal a szelsojobbos hireken kivul egy kis nemzetkozi sajtot is.
Sorost meg ne vedd ide mert a vezered is az o penzen tanult.
HA tanar vagy amit mostmar kicsit megkerdojelezek, tudnod kene milyen programokat finanszerozott evtizedekig. A legutolso az iskola tej program. Azota biztos masba utazik , mert elege lehetet ha ilyen tanulokra koltse a penzet.
Sorosra egy tanar nem hivatkozik mert tudja mennyit segitett az oktatas ugyben , csak a szelsojobbos demagog dumalok talaljak meg es nem a tanarok.

Nehogy egyedul maradjal a velemenyeddel.

Szoval eleg soknak nem tetszik az oktatas.

image.aspx


001_VV.jpg


10612660_855716187871197_6775871244617100947_n.jpg
Való igaz, hogy nincs minden rendben az oktatás körül, de engem speciel megmosolyogtatott Kiszel bugyija. Ez legyen a legnagyobb bajunk....
 
Kíváncsi vagyok kik lehetnek magyarok szerinted.?..(a dátum 2016) ..és akik nem magyarok azokkal mi legyen? (2016-ot írunk)
Akik nem magyarok, ne akarjanak magyar gyermekeket oktatni, vagy a magyaroknak ne ők akarják megszabni, hogy miről mit gondoljanak. 2016-ban vagy utána is oktassák a saját kölküket, és ne a magyarokét!
 
Akik nem magyarok, ne akarjanak magyar gyermekeket oktatni, vagy a magyaroknak ne ők akarják megszabni, hogy miről mit gondoljanak. 2016-ban vagy utána is oktassák a saját kölküket, és ne a magyarokét!
Nem válaszoltál a kérdésemre! Tudod ha én állítok valamit, akkor igazolom vagy bocsánatot kérek a valótlanságomtól.
 
Nem válaszoltál a kérdésemre! Tudod ha én állítok valamit, akkor igazolom vagy bocsánatot kérek a valótlanságomtól.
Egyébként ha nem íród kétszer a 2016- ot , lehet, hogy mindannyian hülyén halunk meg!
Felesleges kérdésekre egyébként felesleges válaszolni, de ha ennyire firtatod, megpróbálok válaszolni.
Szerintem az a magyar, aki tiszteletben tartja a vallásunkat, kultúránkat, nemzeti hőseinket, és az ünnepeinket !




Ilyen verseket olvastatnak gyerekeinkkel

Ötödikes irodalom könyvből:


/Művészeti, stilisztikai kérdésekbe nem szólnék belé ilyen határozottsággal, mint azt a kommentelő teszi. Azonban felhívnám mind a költő, mint a kommentelő figyelmét, hogy a "konnektor" szót így, két n-nel kell írni, még a Magyar helyesírási szótár szerint is!!!/

Különösen veretes a "Jó játék a verses kötet, van rajta egy teljes köpet.", meg a lapát arra van, hogy azzal verjük apát.

De a "Beledugom, hol egy toll? Jó játék a konektor."(helyesen konnektor) se akármi.

Én simán zárt osztályra vitetném a versike szerzőjét, meg a tankönyv lektorát és még a kiadót is. Milyen eszetlen barom biztatja arra a gyerekét, hogy tollal piszkálja a konnektort. Közveszély okozásáért le is kellene csukatni.





Lackfi János Véletlen című verse, amely egy kilencedikes tankönyvben szerepelt, az elmúlt hetekben nem kevés indulatos hozzászólást generált az interneten, és nem is kellett sokat várni, itt az újabb költemény, amelyet sokan őszinte értetlenkedéssel fogadtak. Varró Dániel Hat jó játék kisbabáknak című verse az ötödikes tankönyvben jelent meg, valaki lefotózta, kiposztolta a Facebookon, dühödt és értetlen reakciók egész sorát váltva ki ezzel. Az internetes hozzászólók között volt például, aki leelmebetegezte a költőt, akadt, aki a gyerekei egészségét féltette, más pedig közölte, hogy majd kitépi azt a lapot a tankönyvből, amelyen Varró verse szerepel.

A költő felesége a Facebookon ironikus posztban reagált a támadásokra, egyebek között ezt írva:

"Ugyanakkor többen kérték, hogy árulja el a tisztelt költő úr, hogy miről is szól ez a vers, mi indította a megírására. Itt részemről anyai bűnvallás következik: szabadelvű nevelésünk eredményeképp a gyerekeink szabadon járhattak-kelhettek a szobákban, közvetlen közelébe kerülve akár a macskának is! Néha hozzá is értek! Méghozzá a farkához! A biztonsági dugóval ellátott konnektorokba is megpróbáltak különböző tárgyakat illeszteni, és ki tudja, hogy, de túlélték. A játszótéri homokozóban – engedve a szabatos nevelési elveknek – játszhattak a kislapáttal. Csökevényes elveink folyományaképpen nem törődtünk azzal, hogy félelmetes testi erejüket kihasználhatják, ezért közel is mentünk hozzájuk, akkor is, ha kislapát (kisvödör, gereblye, ágacska, körteforma) volt a kezükben.

Szégyenszemre bevallom azt is, hogy itthon nincsenek elzárva a gyerekek elől a könyvek, és így megesik, hogy a gyerekek a kezükbe veszik őket. Még a verseskönyveket is! A nyálzásra igazán nincs mentségünk, sajnos gyerekeink fogzása minden igyekezetünk ellenére nyálkiválasztással jár, de tudjuk, hogy ez egy extra speciális, csak a mi gyerekeinket érintő dolog.”

Sajnos ebből is látszik, micsoda csapnivaló szülők vagyunk, de mentségünkre szóljon, hogy vágyakozva nézzük azon szülőtársak gyerekeit, akik nem mozognak, nem beszélnek, nem fogzanak, nem játszanak a játszótéren, nincs a lakásukban se konnektor, se verseskötet. Van hova fejlődnünk, tudjuk, és még egyszer köszönjük a közösségi oldalak kedves népének, hogy erre szeretetteljes hangon és nagy türelemmel rávilágítottak!"

az igazi hatalom
 
Egyébként ha nem íród kétszer a 2016- ot , lehet, hogy mindannyian hülyén halunk meg!
Felesleges kérdésekre egyébként felesleges válaszolni, de ha ennyire firtatod, megpróbálok válaszolni.
Szerintem az a magyar, aki tiszteletben tartja a vallásunkat, kultúránkat, nemzeti hőseinket, és az ünnepeinket !




Ilyen verseket olvastatnak gyerekeinkkel

Ötödikes irodalom könyvből:


/Művészeti, stilisztikai kérdésekbe nem szólnék belé ilyen határozottsággal, mint azt a kommentelő teszi. Azonban felhívnám mind a költő, mint a kommentelő figyelmét, hogy a "konnektor" szót így, két n-nel kell írni, még a Magyar helyesírási szótár szerint is!!!/

Különösen veretes a "Jó játék a verses kötet, van rajta egy teljes köpet.", meg a lapát arra van, hogy azzal verjük apát.

De a "Beledugom, hol egy toll? Jó játék a konektor."(helyesen konnektor) se akármi.

Én simán zárt osztályra vitetném a versike szerzőjét, meg a tankönyv lektorát és még a kiadót is. Milyen eszetlen barom biztatja arra a gyerekét, hogy tollal piszkálja a konnektort. Közveszély okozásáért le is kellene csukatni.





Lackfi János Véletlen című verse, amely egy kilencedikes tankönyvben szerepelt, az elmúlt hetekben nem kevés indulatos hozzászólást generált az interneten, és nem is kellett sokat várni, itt az újabb költemény, amelyet sokan őszinte értetlenkedéssel fogadtak. Varró Dániel Hat jó játék kisbabáknak című verse az ötödikes tankönyvben jelent meg, valaki lefotózta, kiposztolta a Facebookon, dühödt és értetlen reakciók egész sorát váltva ki ezzel. Az internetes hozzászólók között volt például, aki leelmebetegezte a költőt, akadt, aki a gyerekei egészségét féltette, más pedig közölte, hogy majd kitépi azt a lapot a tankönyvből, amelyen Varró verse szerepel.

A költő felesége a Facebookon ironikus posztban reagált a támadásokra, egyebek között ezt írva:

"Ugyanakkor többen kérték, hogy árulja el a tisztelt költő úr, hogy miről is szól ez a vers, mi indította a megírására. Itt részemről anyai bűnvallás következik: szabadelvű nevelésünk eredményeképp a gyerekeink szabadon járhattak-kelhettek a szobákban, közvetlen közelébe kerülve akár a macskának is! Néha hozzá is értek! Méghozzá a farkához! A biztonsági dugóval ellátott konnektorokba is megpróbáltak különböző tárgyakat illeszteni, és ki tudja, hogy, de túlélték. A játszótéri homokozóban – engedve a szabatos nevelési elveknek – játszhattak a kislapáttal. Csökevényes elveink folyományaképpen nem törődtünk azzal, hogy félelmetes testi erejüket kihasználhatják, ezért közel is mentünk hozzájuk, akkor is, ha kislapát (kisvödör, gereblye, ágacska, körteforma) volt a kezükben.

Szégyenszemre bevallom azt is, hogy itthon nincsenek elzárva a gyerekek elől a könyvek, és így megesik, hogy a gyerekek a kezükbe veszik őket. Még a verseskönyveket is! A nyálzásra igazán nincs mentségünk, sajnos gyerekeink fogzása minden igyekezetünk ellenére nyálkiválasztással jár, de tudjuk, hogy ez egy extra speciális, csak a mi gyerekeinket érintő dolog.”

Sajnos ebből is látszik, micsoda csapnivaló szülők vagyunk, de mentségünkre szóljon, hogy vágyakozva nézzük azon szülőtársak gyerekeit, akik nem mozognak, nem beszélnek, nem fogzanak, nem játszanak a játszótéren, nincs a lakásukban se konnektor, se verseskötet. Van hova fejlődnünk, tudjuk, és még egyszer köszönjük a közösségi oldalak kedves népének, hogy erre szeretetteljes hangon és nagy türelemmel rávilágítottak!"

az igazi hatalom
Szerintem az a magyar, aki tiszteletben tartja a vallásunkat, kultúránkat nemzeti hőseinket, és az ünnepeinket!
Akkor valamit nagyon elrontottál a hozzászólásodban mert először azt írtad hogy nem MAGYAR nevük van...most meg jössz a kultúrával.
Szóval akkor sikerült eldönteni hogy mi köze van a névnek a magyarsághoz???
Nem én találtam ki hanem TE írtad. Bízok benne hogy sikerül választ adnod .
 
Olvasom:
"A kormányváltást megelőző, 2009/2010-es tanévben az állam összesen
2133 óvodát,
2019 általános iskolát,
442 szakiskolát,
467 szakközépiskolát és
407 gimnáziumot működtetett közvetve vagy közvetlenül.

A különböző egyházak fenntartásában ekkor
139 óvoda,
194 általános iskola,
33 szakiskola, valamint
31 szakközépiskola és
104 gimnázium volt.

Három év elteltével, a kormányzati ciklus zárásához közeledve látható, hogy
a felekezeti intézmények száma néhány év alatt több mint 50 százalékkal növekedett."


Mivan odaát, megharapot valakit a majom?
Hittéritök árasztották el az országot?
Vagy az állam nem képes ellátni a feladatát? :(
 
[QUOTE="Ernoe, post: 4847057, member: 3085"hogyom:
"A kormányváltást megelőző, 2009/2010-es tanévben az állam összesen
2133 óvodát,
2019 általános iskolát,
442 szakiskolát,
467 szakközépiskolát és
407 gimnáziumot működtetett közvetve vagy közvetlenül.

A különböző egyházak fenntartásában ekkor
139 óvoda,
194 általános iskola,
33 szakiskola, valamint
31 szakközépiskola és
104 gimnázium volt.

Három év elteltével, a kormányzati ciklus zárásához közeledve látható, hogy
a felekezeti intézmények száma néhány év alatt több mint 50 százalékkal növekedett."


Mivan odaát, megharapot valakit a majom?
Hittéritök árasztották el az országot?
Vagy az állam nem képes ellátni a feladatát? :([/QUOTE]
Ha a"nincs rá pénze" nálad az a kategória, hogy nem képes ellátni a feladatát igen.
 
Olvasom:
"A kormányváltást megelőző, 2009/2010-es tanévben az állam összesen
2133 óvodát,
2019 általános iskolát,
442 szakiskolát,
467 szakközépiskolát és
407 gimnáziumot működtetett közvetve vagy közvetlenül.

A különböző egyházak fenntartásában ekkor
139 óvoda,
194 általános iskola,
33 szakiskola, valamint
31 szakközépiskola és
104 gimnázium volt.

Három év elteltével, a kormányzati ciklus zárásához közeledve látható, hogy
a felekezeti intézmények száma néhány év alatt több mint 50 százalékkal növekedett."


Mivan odaát, megharapot valakit a majom?
Hittéritök árasztották el az országot?
Vagy az állam nem képes ellátni a feladatát? :(

Nagyon jól látod, a hittérítők nem csak az országot árasztották el, hanem közvetve már az államot is ők irányítják!
 
Utoljára módosítva:
Akkor valamit nagyon elrontottál a hozzászólásodban mert először azt írtad hogy nem MAGYAR nevük van...most meg jössz a kultúrával.
Szóval akkor sikerült eldönteni hogy mi köze van a névnek a magyarsághoz???
Nem én találtam ki hanem TE írtad. Bízok benne hogy sikerül választ adnod .
Mikucát hagyjad magában izzadni
Már az is ostobaság hogy nagyarkodásba kezd.
Ebből már láthatod migéle ember
Ő a megítélője ki a magyar
Persze saját magát odasorolná
De minden mást aki nem tetszik az le-"nemmagyarozza"
Figura, vak, én meg azt mondom, nem állok szóba vele!
 
Tanmese felnőtteknek
Egy csoport diák,akik nagy karriert futottak be,összejöttek,hogy meglátogassák régi egyetemi tanárukat.
A beszélgetés hamar panaszkodásba csapott át,a stresszes élet és munka kapcsán.A tanár,kávét ajánlva fel vendégeinek,kiment a konyhába,s egy nagy kannányi kávéval és többféle csészével tért vissza:porcelán,műanyag,üveg;néhányan simák voltak,néhány közülük drága és ritkaság volt,s szólt,hogy mindenki szolgálja ki magát.Amikor minden diák kezében egy csésze kávé volt,a tanár így szólt:
-Megfigyeltétek,minden szép és drága csésze elkelt,hátrahagyva az olcsó,műanyag csészéket?Habár mindenkinél az a természetes,hogy mindenből a legjobbat kívánjátok magatoknak,ez a problémáitok és a stresszetek forrása is.Amit valójában mindenki akart,az a kávé volt,s nem a csésze,de tudatosan a jobb csészékre vadásztatok,s egymás csészéit figyeltétek.
Feltételezzük,hogy az Élet a kávé,s a munkahelyek,a pénz,a társadalmi pozíció a csészék.Ezek csak eszközök az Élethez,de az élet minőségét nem változtatják meg.Néha,azzal,hogy csak a csészére figyelünk,elmulasztjuk élvezni a benne lévő kávét.
 
Mikucát hagyjad magában izzadni
Már az is ostobaság hogy nagyarkodásba kezd.
Ebből már láthatod migéle ember
Ő a megítélője ki a magyar
Persze saját magát odasorolná
De minden mást aki nem tetszik az le-"nemmagyarozza"
Figura, vak, én meg azt mondom, nem állok szóba vele!
Hogy szóba állj velem, minimum annyira hiányzik, mint az eszkimónak a hűtőgép, vagy a mókusnak az erdő tűz!
 
Undorító az egész tanári tüntetés! Egyébként hány szakmunkás képző intézet vett részt, vagy nevesült? Egy sem! Ez az egész moslék dolog a gimnáziumi tanárok koncáról szól! Ugyanis nincs gyerek, nincs szakmunkásképzés! Nincs aki dolgozzon, mert minden hülye szülő minden hülye kölyköt gimnáziumba küld.
Teged meg bepofozott a tanar meg a szulo, hogy gimnaziumba menj.
A kormányzat be akart vezetni egy olyan rendszert, hogy a gimnáziumi felvételhez el kelljen érni egy tanulmányi színvonalat. Aki nem üti a mércét, az mehet szakmunkásnak! Ha ezt bevezetik, akkor lecsökken a gimnáziumi tanulók száma, és sok tanárnak megszűnne a munkahelye.

Észbontó, hogy ez a szőrös, borotválatlan, ápolatlan Mendrei még arra biztatta a szülőket, hogy az orvostól kérjenek igazolást a gyermektelen tanítási napra. Az államnak úgy sincs joga annak valódiságát vizsgálni! Ez tanár????Ez példakép????
Az ilyeneket csak le kellene csukni, nem gyerek közelébe engedni!
Jo lenne ha nem hasznalnal ilyen jelzoket,hamar a kulturat oktatod.

Ez a Pukli, meg a Pilz! Tényleg ápolatlan kockás inges, szétszórt mocskok ! El kellene tiltani a gyerekektől. A jövő értelmisége ne ebben a viselkedési mintában nőjön fel! Ráadásul Nevük után ítélve sem magyarok, ezért nem fontos nekik a magyarság nemzeti ünnepe. Még egy ok az oktatásból való kiemelésükre!
Lo nezett be a gyerekszobadba? Azt hiszem teged kell gyerekektol eltiltani, aki minden mondabol arad a gyulolet a szitok szo , rossz forumon jarsz mert itt igy senkirol nem lehet beszelni.Embereket , kollegakat nem mondunk mocsoknak csak az tesz ilyent aki elfelejti kimosni a szajat mielott megszolal.Biztos tobben is eltanacsolnank a palyarol mert mit is tanitanal a gyerekeinknek? ezt a mocsok dumat?
Fontos a nemzeti unnep de sajnos az akkori kovetelesek ma is ervenyesek.
Miyen magyar is vagy aki igy gyalaza a kollegajat ?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,980
Tagok
615,737
Legújabb tagunk
Vizimento.
Oldal tetejére