2,5 milliárd dollárral enyhíti a kaliforniai lakhatási válságot az Apple

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 5.

Melitta - 2019 November 5, 10:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elérhető árú bérlakások építését támogatják vele.

  Az Apple 2,5 milliárd dollárt adományoz a kaliforniai lakhatási válság enyhítésére, csatlakozva ezzel a Google, a Facebook és a Microsoft hasonló erőfeszítéseihez - jelentette be hétfőn este a kaliforniai székhelyű cég. Közleményében az Apple leszögezte: az összeggel elérhető árú bérlakások építését kívánja támogatni.

  Kaliforniában különösen meredeken emelkednek az ingatlanárak, és a piacon nincs annyi megfizethető lakás, amennyit a térség gazdasági növekedésének üteme megkövetelne. Ezért egyre több, úgynevezett kisember kénytelen elköltözni az államból, köztük tanítók, tűzoltók, mentősök is.

  Az Apple közleménye emlékeztet arra, hogy egyedül San Franciscóból az idén április és június között mintegy 30 ezer ember költözött el, mert nem talált megfizethető otthont, és a San Francisco-öböl vidékén hét év óta nem volt ilyen alacsony a lakásvásárlások üteme.

  "Még mielőtt a világ megismerte volna a Szilícium-völgy nevét, és még jóval azelőtt, hogy megjelentünk volna technológiánkkal a zsebünkben, mi már otthonunkként tartottuk számon ezt a vidéket, és mélységes civil felelősségünknek érezzük annak biztosítását, hogy továbbra is vibráló hely maradjon, amely élhető, ahol családot lehet alapítani és hozzá lehet járulni a közösség fejlődéséhez" - fogalmazott közleményében a számítógépes óriáscég.

  Az elérhető árú bérlakások építése "stabilitást, méltóságot, lehetőséget és büszkeséget jelent. S amikor mindez túl sokak számára válik elérhetetlenné, akkor tudnunk kell, hogy nem tartható tovább az az út, amelyen járunk, az Apple pedig elkötelezetten része akar lenni a megoldásnak" - hangsúlyozták.

  A felajánlott 2,5 milliárd dollárból (mintegy 740 milliárd forint) 1 milliárd dollár egy alacsony árú lakásokat építő beruházási alapba kerül, egy másik 1 milliárdos alapot pedig az első lakásukat vásárlók jelzáloghitelének megsegítésére hoznak létre. További 300 millió dollárt az Apple tulajdonában lévő területeken építendő alacsony árú lakásokra, 150 milliót a San Francisco-öböl környékén megindítandó építkezések alapjára szánnak, míg 50 millió dollárt a "sérülékeny" emberek, vagyis az elesettek megsegítésére.

  Mint a kommünikéből kiderül: Gavin Newsom kormányzóval, Kalifornia állam hatóságaival és különböző társadalmi szervezeteivel együttműködve az Apple azonnal megkezdené a beruházásokat. A CNBC televízió emlékeztetett rá, hogy a cupertinói székhelyű Apple a Szilícium-völgy legnagyobb munkáltatója. A The Wall Street Journal című lap korábban arról adott hírt, hogy a Facebook és a Google szintén egy-egy milliárd dollárt ajánlott fel Kalifornia, a Seattle-i székhelyű Microsoft pedig 500 milliót Seattle lakhatási válságának enyhítésére.


  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 5.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jóllehet nem kevés önérdek rejtőzik az adományozás mögött, ők legalább adnak vissza a profitjukból... nálunk ilyesmi meg sem fordul a milliárdosok fejében.
   bamaci90 és CasaLoma kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Pénztáros mindkét sma- s gyereket elėg bőkezűen támogatta, remélem több követője is akad a jövőben.
  3. pi20000101
   pi20000101
   Ne viccelj, 100 milliót adott egy beteg kisfiúnak.
   Nem kevés pénz, a szűkös pénztárcájához képest.
  4. setni
   setni
   Dehogynem...szerinted a stadionok miből épülnek??
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egyszeri, látványos, adóalapból levonható.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A MI adóinkból.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Oké, ez dícséretes....de a cikk valami másról szól.
   CasaLoma kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   2011. július 1-je óta társasági adókedvezmény (TAO) vehető igénybe, ha a vállalkozások támogatják az úgynevezett látvány-sportágakat, vagyis a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot. A támogatás céljai törvényben meghatározottak, ezért a szakszövetségekhez, amatőr és profi sportszervezetekhez, közhasznú alapítványokhoz befolyó pénzt utánpótlás-nevelésre, a képzéssel összefüggő feladatokra, a sportrendezvényekhez szükséges biztonsági követelményeket szolgáló infrastruktúra fejlesztésére, meghatározott beruházásokra, felújításokra, illetve személyi jellegű ráfordításokra lehet költeni. Tehát stadionépítésre is. 2012-ben 15 milliárd forint folyt be a focicsapatokhoz TAO-ból, ebből 2,8 milliárd Felcsútra került, vagyis több mint amire számítottak. 2013-ra az MLSZ 2,2 milliárd forintos támogatást javasolt az alapítványnak.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Király ! De attól még éheznek, fáznak milliós nagyságrendben, öregek, gyerekek, laknak százezerszám egészségtelen körülmények között....hogy pl. ne említsem az egészségügyet, ahol egy fehér holló megpróbált segíteni és meghurcolták érte, vagy azt a szegény péket az ingyen kenyerével...az általad beidézett a központilag dekralált és elvárt alapállás ma Mo-on, mert az ember csak akkor honfitárs és polgár, ha választás közeleg. Részemről ennyi és nem több.
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   A magyar labdarúgás, mint látvány-sport? :rohog: Azon ugyan nem sok látnivaló van!
   setni kedveli ezt.

Megosztás