2010 vancouveri téli olimpia

klarissa_ro

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem is jó volt amman csak nem értem az osztrákokat!
már az olimpia elött a világkupában félelmetes volt a teljesítménye!
A siugras ilyen, egyszer fent, egyszer lent :). Én örülök, h Amman pont most van fent, évek óta nagy kedvencem :D. Lesz még Schliri is fent, ő ugyanígy meg fogja érdemelni. Szerintem nagy kár, h ez a kötés vita elvonta a figyelmet ennek a sportnak a szépségéről és a valódi nagy csodákról, pl. hogy Malys vissza tudott térni és h Noriaki Kasay 37 évesen az élmezőnyben van (!).
mindenkinek jó olimpianézést
 

afca

Kitiltott (BANned)
Ez igy" igaz",de mindennek ugye oka is volt.Elsősorban talán,hogy speciális időjárási körülmények vannak jelenleg is Vancouverben. A kanadai városban szinte tavasz van.Pl: a Cypress Mountain területén igen igen rég volt olyan hóhiány mint most az Olimpia idején,ami miatt speciális pályákat kellett ugye ripsz-ropsz épiteni a szervezőknek. Ezen gondok a versenyzőkre is bőven kihatással voltak.A végső sikereket a versenyzők felkészűltsége dőntőtte-dőnti el!Hogy nem esett a hó,meleg lett,romlottak a pályák minőségei és történtek sajnos balesetek soha nem a szervezésre háritandok,akik meggyözödésem,hogy max.mindent megtettek főleg a biztonságokat illetően.Mindenhol "áll a zászló" és itt a téli sportoknál talán jobban.

"Vancouverben a fériak versenyében az erős napsütés annyira tönkerette a pálya alsó felét, hogy még a sokáig részidőn belül maradó versenyzők is teljesen esélytelenek voltak a jó helyezés elérésére." Szervezők hibája?
"Úgy gondolom, hogy a pálya teljesíthető volt, bár tény, hogy nehéz is" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok Atle Skaardal, a nők versenyigazgatója...azaz bukások részben annak is tulajdoníthatók, hogy a siker érdekében kockáztattak, a gyors pálya pedig erre alkalmat is adott. Négy éve a torinói olimpia lesiklószámában négyen estek ki, tehát nem sokkal kevesebben, mint Vancouverben"
"Hatalmas eséseket lehetett látni a hódeszkások félcsőversenyében is, igaz, annak inkább emberi, semmint technikai okai voltak."
Igen szomorusággal tölti er az embereket legyenek sport rajongok,vagy csak bele-bele kukkantok az Olimpiai eseményekbe,hogy halálos baleset is tőrtént a bobosok edzésén!
Mindenki azonnal a szervezőket hibáztatta akik azért tudjuk be igen jó szakemberek,volt és jelen versenyzőkből állnakezen fellűl bőven tesztelték a bob pályát: " a Whistler-pályát az olimpiát megelőzően alaposan tesztelték. A szánkósok, bobosok és szkeletonosok összesen 30 477 lecsúszást végeztek, ezek közül 340 végződött balesettel. Az egyszázalékos arány pedig nem rossz egy ennyire balesetveszélyes sportág esetében, állítják."

"A negatívumokkal ellentétben a kanadai bobos, Lyndon Rush kifejezetten dühös, amiért leszólják a pályát. "Dehogy ez a legveszélyesebb! Lake Placid és Altenberg sokkal rosszabb, mert nehezebb. Ez csak gyors" - állítja"

Szerintem meg a Torinoi pálya is bőven veszélyes volt.mert ha jol emlékszem "Egy évvel a játékok előtt, 2005 februárjában az első tesztversenyen 14 sportoló bukott, 9-et kórházba is kellett szállítani."
Való igaz itt nem volt halálos baleset.

Inkább birálatok,negativumok keresgélése helyett még szurkoljunk ezeknek a remek sportoloknak a hátralévő pár napban,mert jőn a java az "izgalmaknak",ha csakPl: a Hokit nézzűk.

20100219geisenber.jpg




Szép napot,jó szurkolást!
Ja rálehet fogni az időjárásra is.......
 
T

TH6777

Vendég
Legyen bármiről is szó amit kifogásként "keresgélnek" emberek akik talán csak a negativumokat "látják" most éppen ezen az Olimpián, lényeg mint már irtam egy sportoló felkészülése számit minden egyes versenyen ahol rajthoz áll. Gondoljunk csak bele Pl: mennyit tesztelnek és minden körülmények között a F.1-es pilóták,és ugyan hány baleset van még is arra felé.? Ott is a szervezés a hibás ahol milliárdokat költenek a biztonságra?

Azért van amit nem a szervezők és az időjárás számlájára irhatunk ugye bár és ez viszont POZITIVITÁST mutat:

"Vancouver: eddig minden doppingteszt negatív
Az összesen 1363 elvégzett doppingteszt közül egyetlen egy sem hozott eddig pozitív eredményt a vancouveri téli olimpián."

Jó szurkolást jön a finis!
 
T

TH6777

Vendég
"Kettős kanadai siker született a bobozók női kettes versenyében a vancouveri téli olimpián: az első helyen a Kaillie Humphries, Heather Moyse duó végzett, míg az ezüstérmet a Helen Upperton, Shelley-Ann Brown páros szerezte meg."

:D

"A kanadai férfi válogatott 7-3-ra legyőzte Ovecskinéket, így bejutott a legjobb négy közé a vancouveri téli olimpiai férfi jégkorongtornáján. A házigazdák az első két harmadban szinte letarolták az orosz csapatot, míg a harmadikban már csak az előnyüket tartották".

Azért az izgalmak még csak most jönnek hokisoknál.Tippelni sem lehet szerintem már,hogy vajon a Finnek,vagy a Csehek lesznek e az ellenfelei az Amerikaiaknak.Na nem egy séta galopp lessz.

?- Kanada-Svédország vagy Kanada-Szlovákia elődöntő?????

Ui: már ismeretes,hogy a Finnek 2:0 ra nyertek a Csehek ellen.

Amerika-Finnország
Kanada-?

SZÉP VOLT!

Jó szurkolást,szép napot!
 
T

TH6777

Vendég
Változott az olimpiai program kedves sport rajongok az időjárás miatt!

A női alpesi sizők óriás-mülesiklásának a második futamát ma 19 órára tették át!

Még kérdéses,hogy Lindsey Vonn elindul e,mivel az ujja eltört.

Azért drukkolhattunk a magyar Berecz Annának is aki a 47. helyen áll,de sajnos Döme Zsófia ugyanakkor hibázott, nem tudta befejezni a versenyt.
 
T

TH6777

Vendég
" A női 3000 méteres váltóverseny kisdöntőjében a Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású magyar válogatott vett részt. Az egyéni versenyzők közül csak Heidum jutott tovább, ám váltónk összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett."

Szép volt lányok!

:D
 

klarissa_ro

Állandó Tag
Állandó Tag
Micsoda egy 4x10 km es ferfi valto volt! Nem vagyok nagy Petter Northug fun, de amit csinalt, az fantasztikus!!! Fel perc koruli hatranybol lett masodik...
 
T

TH6777

Vendég
Friss Hirek!

Éremtáblázat

1. Németország 7/10/7
2. Egyesült Államok 7/9/12
3. Kanada 7/6/2
4. Norvégia 6/6/6
5. Svájc 6/-/2
6. Koreai Köztársaság 5/4/1
7. Ausztria 4/3/3
8. Svédország, Kína 4/2/2
10. Oroszország 3/4/6
11. Hollandia 3/1/2
12. Franciaország 2/3/5
13. Ausztrália 2/1/-
14. Csehország 2/-/3
15. Szlovákia 1/1/1
16. Nagy-Britannia 1/-/-
17. Lengyelország -/3/1
18. Lettország -/2/-
19. Olaszország -/1/3
20. Japán -/1/2
21. Fehéroroszország, Horvátország, Szlovénia -/1/1
24. Észtország, Finnország, Kazahsztán -/1/-

"Több mint 3,5 milliárd érdeklődő

A köztes felmérések adatai alapján több mint 3,5 milliárd ember, azaz a Föld lakosságának mintegy fele követte vagy követi a televízióban, az interneten, illetve mobil készülékeken a vancouveri téli játékok eseményeit. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közlése alapján a házigazda Kanada 34 milliós lakosságának 97,8 százaléka nézte eddig hosszabb-rövidebb ideig a vasárnapig tartó versenyek közvetítéseit."

"Rajthoz áll a pénteki utolsó számban, a műlesiklásban Lindsey Vonn, az amerikaiak alpesi síelője,törött ujjal,sérülten is."
 

hasangy

Kitiltott (BANned)
Éremtáblázat

1. Németország 7/10/7
2. Egyesült Államok 7/9/12
3. Norvégia 6/6/6
4. Kanada 7/6/2
5. Svájc 6/-/2
6. Koreai Köztársaság 5/4/1
7. Ausztria 4/3/3
8. Svédország, Kína 4/2/2
10. Oroszország 3/4/6
11. Hollandia 3/1/2
12. Franciaország 2/3/5
13. Ausztrália 2/1/-
14. Csehország 2/-/3
 
T

TH6777

Vendég
Éremtáblázat

1. Németország 7/10/7
2. Egyesült Államok 7/9/12
3. Norvégia 6/6/6
4. Kanada 7/6/2
5. Svájc 6/-/2
6. Koreai Köztársaság 5/4/1
7. Ausztria 4/3/3
8. Svédország, Kína 4/2/2
10. Oroszország 3/4/6
11. Hollandia 3/1/2
12. Franciaország 2/3/5
13. Ausztrália 2/1/-
14. Csehország 2/-/3

Elnézést,de valami igy nem helyes. A 7 arany kevesebb,mint a 6?
4. Kanada 7/6/2
3. Norvégia 6/6/6
 

Szkeptikus

Állandó Tag
Állandó Tag
Shannon Szabados

Eppen most kezdenek a kanadai lanyok jatszani az aranyert (hockey) es latom, hogy a kapusunk Magyar szarmazasu.
Shannon Szabados.

http://www.vancouver2010.com/olympic-hockey/athletes/shannon-szabados_ath1012645CF.html

Wikipedia szo cikke:

"Shannon Szabados (born August 6, 1986 in Edmonton, Alberta) is an ice hockey player for the Canadian national women's hockey team. Szabados also plays for the Grant MacEwan Griffins men's hockey team [1] in the ACAC (Alberta Colleges Athletics Conference).
She is of Hungarian descent; her last name, Szabados, means libertine in Hungarian (szabad meaning free)."
 
T

TH6777

Vendég
Friss Eredmények:

műkorcsolya, nők, olimpiai bajnok:

Kim Ju Na (Koreai Köztársaság) 228,56 pont
2. Aszada Mao (Japán) 205,50
3. Joannie Rochette (Kanada) 202,64
...17. SEBESTYÉN JÚLIA 151,26

Ugy gondolom minden elismerés megilleti JOANNIE ROCHETTET ( Kanada) aki tudatában annak,hogy Édesanyját 5 napja veszitette el, is képes volt végig csinálni a feladatát és tudása legjavát adni és minden igyekezetével megfelelni az "elvárásoknak"! Az a bronzérem,a 3. hely "több",mint egy arany egy ilyen remek sport embernek!

Nagyon jó meccs volt a női hoki dőntő,de itt azért a papir forma bejött.
Igaz kevés golt láttunk,de ez is elég volt az aranyhoz,az Olimoiai Bajnoki cimhez a KANADAI csapatnak.

Eredmény:
jégkorong, nők, döntő:
Kanada-Egyesült Államok 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
gól: Poulin (14., 17.)

Azt gondolom,hogy azért ma is lesz még néhány "körömrágos" percünk és izgulhatunk,szurkolhatunk kedvünkre.,ha csak az Amerika-Finnország hoki elődöntőre gondolunk, vagy éppen a - síakrobatika, férfi aerials döntőre ahol ugye hazai versenyzők állnak jelenleg az élen, (már végeredmény:A vancouveri, XXI. téli olimpia síakrobatika:
Férfiak:
mogul:
1. Alexandre Bilodeau (Kanada)

Nők:
krossz:
1. Ashleigh McIvor (Kanada)

No meg az alpesi sí, női műlesiklás 1. futama sem lesz unalmas.

Jó szurkolást itt a mostmár véghajrában!
 
T

TH6777

Vendég
A 23 éves magyar származású kapus: Shannon Szabados.
"Egy cél lebeg előttem évek óta, meg akarom nyerni a 2010-es vancouveri olimpiát Kanada válogatottjával....."
SIKERÜLT!

:D
 
Oldal tetejére