2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy biztos, ha 2013-ig nem történik semmi érdemleges, akkor sok guru, jövendő mondó, mester (beleértve a saját reiki mesteremet is) és még sokan mások hiteltelenné válnak számomra. De, pl. 2012 dec. 21. én a gondolat teremtő ereje is, a vonzás törvénye is és hogy a világ amiben élünk a gondolataink kivetülése, hiszen erről a napról nem 1 nép, nem 1 ember, beszél/beszélt nem csak mostanában, hanem már több ezer éve is, hogy valami történni fog, ha mégse akkor buknak ezek is. Az én életem biztos megváltoztatja, hogy a jövőben hogyan álljak az efféle témákhoz, mennyi hitelt adjak az ilyen elméleteknek, infóknak. Kíváncsian várom mi lesz vagy mi nem lesz! :)
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves FagyisSzent!

Miről is beszélünk itt - csak hogy jól értem-e - arról beszélünk, hogy ne beszéljünk róla? :razz:... ... Miért ne lehetne erről beszélni?
Szerintem itt valami csúnya félreértés van. Semmiféleképpen nem mondok olyat, hogy nem beszéljünk róla. ( Miről? - csak, hogy én is tudjam :cool: ). Nem beszélni valamiről rettentő kevés dologra orvosság. Hogy miben higyjen valaki, azt sem kivánnám korlátozni. Ezt meghagyom az ateista kollégák számára. Azt viszont nem titkolom, hogy mi az, amit én nem hiszek el.

Nem arról, hogy lehet-e valamiféle üzenet a késői korok számára az egyiptomi hieroglifák között, vagy a denderai zodiákus 26 ezer éves csillagállása, esetleg a három ismert maja kódex lapjain?
Persze, hogy lehet üzenet. A hieroglifák mindegyike a feljegyző üzenetét hordozza az olvasónak. A denderai zodiákus, a "fénycső", és rengeteg más lelet is. A naptárak készítői is nem az elmúltnak kivánnak üzenni, hanem a jövőbeli (ebbe belefér a holnap is) embernek, aki meg akarja tudni, mikor, mi lesz.

Az elmúlt időben alapos önvizsgálatot tartottam, mert az előző hozzászólásod alapján arra következtettem, hogy valami baj lehet velem. Talán szeretek félni, borzongani és horror-film nézése helyett érdeklődöm a téma iránt. Nem tudom, lehetséges...
Az "alapos önvizsgálat", bár a kifejezés az 50-es és 60-as években meglehetősen szomorú jelentéseket kapott, hasznos tud lenni. Én rendszeresen végzek ilyen gyakorlatot. Mindazonáltal nem állítottam és most sem állítom, hogy veled van a baj. Ha van gond, azt én ott látom, hogy az emberek fejét a médiák és rengeteg megszállott ember telenyomják lidérces álmokkal, félelmetes és tragikus jövőről szóló tuti "jóslatokkal", amelyeket angyaloktól és más természetfeletti erőktől kaptak. A már általam idézett Harold Campinget annyira elragadta a hév, hogy miután kiderült, a május 21-re igért világvége elmaradt (ami már eleve korrigált dátum volt), most a legújabb világvégét októberre tette. Már feltettem a kérdést korábban is: miért akarja valaki ennyire hogy itt legyen a világ vége? Miért akar valaki ennyire meghalatni az emberiséget?

A félelem, a borzongás valami olyasmi lehet, mint az alkohol. Ősi érzéseket keltenek fel bennünk, amelyek, amikor tudjuk, ténylegesen nem ártanak, még jól is esnek egy darabig. Aztán viszont rombolni kezdenek minket belülről. Én ezt az önrombolást utasítom el. Nem azt, hogy valaki időnként kellemesen megborzongjon. Amúgy ha foglalkozni akarsz a világvégejóslatokkal, azok történetével, ajánlom Kirsch könyvét A history of the end of the world (A világ vége története) címmel.

...még jó sokáig szeretném dédelgetni a kis háziállataimat (kutya, macskák, halak, madarak...) üldögélni a tavacskám mellett aaz illatos virágaim között.

Szerinted én olyan vagyok, aki várja a világvégét, miközben kedvenc macskáját akkorára növeszti, hogy nem fér el a fotelben még keresztben sem? :razz:
Szép házad, kedves állataid, illatos virágaid töltsenek el rengeteg örömmel sok-sok boldog éven át! kiss Kérlek, a macskádat pedig ne növeszd tovább, úgy látom már elég nagyra nőtt. :)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kicsit sok csillagászati ismeretet hordtak össze a Turner filmben. Talán elég lenne a galaktikus együttállásról és a Vénuszról elmondani valamit. De előtte tudni kellene, hogy a maják (?) hogyan kerűltek a kis szigetre? Sajnos az oszlop "életkorát" nem merték megjelölni. Lehet, hogy a maják erre érkeztek, hajóztak -útjukba esett amikor még kevesen voltak- Amerikába? Nemcsak olyan csillag és bolygómozgás látható a Földről mint ahogyan szemléltették a filmben. A Föld mozgása nagyon bonyolult és ezért a csillagok helye sokszor változik jelentősen évszázadok alatt..tudták ezt a maják? (pl a Szíriusz)
A film egy nagy kataklizma említésével indul...és ezt a málló oszlopot is ennek szentelték, vagyis egy jövőbeli - a 2012.-es téli napfordulón bekövetkező- világvégének....? Ez lehet emlékoszlop is akár. Emléke ez egy sokezer évvel ezelőtti hatalmas kataklizmának, mert volt ilyen. Érintette is a majákat...azért élnek ma teljesen máshol..méghozzá a Csendes óceánnak az őshazájuktól messze lévő helyén?
 

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Én akárhogy is néztem az a kő oszlop nem ábrázolt semmi extrát, szerintem csak bele lett magyarázva hogy az egy fej meg mögötte a jaguár, 1001 ilyen természetes képződményt lehet találni a világban. Semmi extra nincs ott szerintem, nem hogy 2012 megfejtésének kulcsa, már ha meg kéne egyáltalán fejteni...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Egy biztos, ha 2013-ig nem történik semmi érdemleges, akkor sok guru, jövendő mondó, mester (beleértve a saját reiki mesteremet is) és még sokan mások hiteltelenné válnak számomra. De, pl. 2012 dec. 21. én a gondolat teremtő ereje is, a vonzás törvénye is és hogy a világ amiben élünk a gondolataink kivetülése, hiszen erről a napról nem 1 nép, nem 1 ember, beszél/beszélt nem csak mostanában, hanem már több ezer éve is, hogy valami történni fog, ha mégse akkor buknak ezek is. Az én életem biztos megváltoztatja, hogy a jövőben hogyan álljak az efféle témákhoz, mennyi hitelt adjak az ilyen elméleteknek, infóknak. Kíváncsian várom mi lesz vagy mi nem lesz! :)

Azért nagyon remélem, hogy az emberek nem őrülnek meg és követnek el tömeges öngyilkosságokat, mint 1997-ben Amerikában, ha nem történik semmi.

Egyébként pedig annyi mindent beszéltek erről az időszakról, ami a jövő év végétől várható, hogy valamelyik biztos bejön...:p. Elég ha csak ezt a gyűjteményt átlapozod, ami ebben a topikban van, biztos van benn nem is egy olyan esemény, ami könnyen megvalósulhat, például a fokozódó naptevékenység és következményei, de nem sok jót vár a világ a környezeti és a gazdasági változásoktól sem.

Elég belegondolni a népesség növekedésébe. Naponta 210 000 fővel nő a népesség a Földön. Amikor elérjük a 9 milliárdot, akkor 50 %-kal több energiára lesz szükségünk .... Azt hiszem, innen már jobb ha nem is számolgatunk tovább. Ezen már egy tömeges E-Coli fertőzés sem segít.
 

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Napunk nincs rendben, ezt pont ma olvastam Indexen. "Helioszeizmológiai jelek, a halványuló napfoltok és a pólusokhoz közeli aktivitáshiány mind arra utalnak, hogy valami nincs rendben a naptevékenységi ciklussal. A kutatók már azt találgatják, hogy vajon újra az 1645 és 1715 közötti híres Maunder-minimumhoz hasonló csekély vagy éppen nulla aktivitású periódus előtt állunk-e. Hill szerint a 25. ciklushoz kapcsolódó ún. zonális áramlásnak már el kellett volna indulnia, de egyelőre semmi nyoma sincs..."
Lehetséges hogy hirtelen fog bekövetkezni, aminek beláthatatlan következményei lehetnek? Meglátjuk, minden esetre fura, hogy ez is 2012-2013 re esik.
 

Yas_min

Állandó Tag
Állandó Tag
Álom

Sziasztok

Szeretném megosztani veletek egy álmomat !
Nem állítom, hogy ez az egy valóság, de mindanyian tudjuk, hogy az álmok üzenetek!

Egy fehér épület elött állunk. Körülöttünk emberek, autók és fák vannak.
Nagyon hirtelen erős fekete felhők magasodnak körben, majd elszórtan felfelé ívelő tölcsérek alakulnak ki a felhőkben.
Erős vihar, villámlás van, de a szelet nem érzem. A tölcsérek nőnek és elkezdik beszippantani a környezetet, fákat autókat stb. Mintha a valóság szövetét szívák magukba. Ekkor sokan megijednek és bemennek az épületbe. Utánuk megyünk és beszéltünk valamiről, de erre nem emlékszem. Nemsokára néhányan kimegyünk. Érdekes, hogy egész végig félelem helyett valami izgatott érzés volt bennem. Ekkor a levegőben a semmiből érdekes formájú fák és növények jelennek meg.
Olyan mintha elektromos szikrázás venné őket körbe. Egyik másikhoz kiváncsiságból hozzáértem, erős áramütést éreztem, de nem volt igazából fájdalmas.
Többre sajnos nem emlékszem itt megszakad sz emlékem erről az álomról.

Az én meglátásom, hogy ez a tudatom leképzése a dimenzióváltás kapcsán.

Volt valakinek hasonló "élménye"?

Ma éjjel volt egy álmom,mely visszatérőnek is meg nem is nevezhető.Kb. 6-8 honappal ezelőtt álmodtam,hogy egy falú utcáján játszunk,de nem voltam gyerek,ez volt az az utca,ahól gyerekkoromban nagyon sok időt töltöttem.Minden ugyan olyan volt,az utca egy dombra nézett és az emberek gyülekeztek,vártunk valamit.Mindenki rémült volt,de én csak játszadoztam,tudtam mi történik körülöttem de nem érdekelt.Majd mintha valami hang mely csak az emberek fejében volt hallható,azt mondta itt az idő.Mindenki eszeveszetten rohanni kezdett,voltak akik kiabáltak,egymást taposták,és szanaszét rohantak.Ott volt velem nagymamám,az eggyetlen hozzám nagyon közel álló személy akiben mindig bíztam.Majd a nagy káosz közepette egyszer csak a hátunk mögött hatalmas felhők kerekedtek elsötétült minden és mindenki megállt.A csend kézzelfogható volt.Ahogy a felhők irányába néztünk egy hatalmas mindent elöntő tengert láttunk,mely megállíthatatlanul közeledett és egyszerűen beterített mindent eget ,földet ,mindent.Annyira nyugodt voltam,hogy nem tudom leírni.Vártam,és akkor megpillantottunk a domb felől egy hatalmas vöröses fehér fényt.Olyan volt mint felkelő és egyben lenyugvó nap a horizonton mikor befesti az eget ,de nem csak az ég volt ilyen különös fehér fénnyel bevont vörös színű ,hanem abban az irányban minden,és nem látszott már sem a domb sem semmi,csak ez a fény.Pár másodperc és elöntött minket a víz....Minden megállt,nem éreztem semmit,nem érzékeltem semmit majd minden kivilágosodott és egz pillanatra mind ebben a csodálatos fényben voltunk,mégis mintha külön lettem volna a többiektől.Nem láttam őket de tudtam ott vannak.Olyan hatalmas hála ,béke ,nyugalom és még egy érzet volt bennem,hogy sírni kezdtem. Az az érzés ami pluszban megjelent nem tudom leírni,sem megmagyarázni mert még nem éreztem olyat.Majd eltünt minden én meg az emberek közt találtam magam,egy csodálatos szigetféleségen voltunk,mindenki kezdett ébredezni,de voltak halottak,rengeteg halott,és valahogy mégsem halottaknak tüntek hanem mintha valami ruhák lettek volna elhagyva.Ott voltak szeretteink és valahogy mégsem sírt senki,mintha valami hüllők levetett bőrére tekintettünk volna,és nem volt testünk,mégis mindenki külömbözött,tudtuk ki kicsoda.Elindultunk új életet kialakítani,senki nem sopánkodott,kérdezősködött mintha mind tudtuk volna ,ez a feladatunk.Ez után felébredtem és egész nap olyan euforikus állapotban voltam,és álmom részleteit bármikor fel tudtam eleveníteni.
Ma éjjel ismét álmodtam,első álmom rettenetes volt.Csak hogy mindenki értse elmesélem mi történt velem egy pár napja.A kutyámmal sétáltunk a közeli mező szélén,ahól rengeteg macska van.Herceg,mert így hívják a kutyit meg van tanítva,hogy ha macsek van a közelben le kell ülnie,és várnia,így esetleg oda jön a cica a közelben és nézheti ahogy félelmét legyőzve kiváncsian méregeti az 50kg -os kutyát.Így sétálva elhaladtunk pár cica melett,majd megláttam egyet a fűben lapulva,egy fekete cica volt,nem kölyök de nem is kifejlett felnőtt.Ahogy közeledtünk kiugrott a fűből,mivel Herceg nem vette észre előzőleg a hirtelen mozdulattól meghökkent és csak arra volt időm,hogy kiadjam a "hagyd"parancsot.De az adrenalint szintje már megemelkedett ,nem volt hajlandó leülni,ezért combjaim közé fogtam és úgy nyugtattam.Nem volt ideges,nem morgott,semmit nem csinált csak éreztem,hogy feszült.A cica szökdelt felénk,én meg mosolyogva nyugtáztam,hogy játszani akar.Ám amikor kb 3 méterre volt hirtelen semmi előjel nélkül addig aranyos pofija átváltott egy sziszegő,farkát magasba tartó,szőrét felborzóló furiává,és csak közeledett közeledett.A kutyám kérdően nézett rám,de nem csinált semmit,de tudtam bármikor képes megvédeni.Nyugtatgattam és megpróbáltam vele együtt hátrálni,közben az angyalokat kértem nyugtassák meg a macskát,de az csak jött lassan és ekkor ugrott egyet,a szeme nagyon csúnya sárgás narancssárgás színű volt,fekete szőre ezer fele állt.A levegőbe rúgtam,mire hátrált,közben combommal és a porázzal tartottam a kutyát,próbálva nyugodt maradni ismerve milyen könnyen reagál a kutyám az érzéseimre.Feszült volt ő is de tartotta magát.Ismét hátráltunk és dúdolászni kezdtem,hátha hat a macskára de semmi.Újra ugrott mire lekaptam a papucsom és felé dobtam,majd a másikat is.De csak nem akart hagyni.Őszintén mondom soha nem éreztem ennyire félelem eluralkodását magamon.Féltettem a kutyát is mert meg voltam győződve hogy meg van veszve és talán kikaparhatja a kutya szemét vagy megharaphatja,persze mellékes hogy ekközben az életének is annyi,ha elengedem Herceget.Ott álltam mezítláb egy 50kg bullmasztiffal a lábam közt és segítségért kezdtem kiáltani.Egy 50 év körüli nő jött ki egy teraszra a közeli házból,és nem tudta eldönteni nevessen vagy sírjon.És akkor elöntött a félelem mely ott gyűlt bennem.Nem tudtam megszólalni csak mutogattam a még mindig ott fújtató macskára és egy szót hajtogattam"ez-ez-ez"Majd levegőt vettem és kimondtam,ez a macska megtámadott.Kiderült hogy az ő macskája,megkértem hívja magához mert ha elengedem az addigra idegesen húzó kutyát akkor a macskának annyi.Oda hívta,mi meg elindultunk,össze szedtem a papucsomat és kb 3 percig szótlanul sétáltunk,majd kitört belőlem a nevetés.
Ezt a macskát álmodtam az éjjel ,izzadtan,sírva ébredtem ,kint már hajnalodott.Kiültem az ablakba és próbáltam nem pislogni mert azok a csúnya szemei voltak előttem.Majd egy jó 10 perc után visszafeküdtem és akkor jött az álmom.Nagymamám jelent meg egy ismert helyen közel a házhoz ahol élt.Mondta legyek éber és készüljek.Kint voltunk a játszótéren,nagyon sokan voltak ott és ismét jött ez a hatalmas nyugalom amit első álmomban éreztem,majd hirtelen mindent hatalmas hó borított,ott voltunk a nagy hóban és menekültünk,de nem tudtuk hova és mi elől.Nem akartam menni,de húztak magukkal az emberek.Egy falusi ház udvarára kerültem ahól rengetek apró lábakon szaladgáló kutyafejek voltak majd egy tornaterembe vonszoltak ahol 2 férfi azt akarták ,hogy legyek vegyük,valami narancs színű tablettát kellett bevennem,magamon kívül voltam de csak egy dologra tudtam gondolni,hogy ki kell jussak mert kint történik valami aminek részese kell lennem.Nem tudom ,hogyan mert nem tiszta a kép de ki jutottam és a hatalmas hófödte sötét tömbházak közt megláttam ugyan azt a fényt mint első álmomban.Az embereket nem láttam,de tudtam sokan éppen meghalnak,ismét elborított a hála a béke és az a különös másik érzés....majd felébredtem.
Nagyon szeretném megérteni ezt az álmomat.Ha bárkinek akármilyen ötlete van kérem írja meg.Nagyon köszönöm.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Yas_min!

Itt az Ezoterika topic-on belül megtalálod a "jóslás" topic-ot,és azon belül a "Mit álmodtál-meséld el" topic,ahol szakavatott emberek tudnak segiteni az álomfejtésben pl:Sisne,daibo.
Remélem tudtam segiteni!
szeretettel:Éva
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
2012 egy új világ kezdete

Carl Johan Calleman a tudományos világ egyetlen képviselőjeként vallja, hogy a biológia, a történelem és az emberi tudatosság fejlődése a Maja naptáron alapul.


calleman_rs292x217.jpg

Carl Johan Calleman 1950-ben született Stockholmban, Svédországban. Doktorátusát az orvos-biológia területén szerezte 1984-ben, majd rákkutatással, és a környezeti egészséggel foglalkozó tudós lett – később pedig vezető kutatóként dolgozott a Washington Egyetemen, Seattle-ben, illetve a WHO szakértőjeként tevékenykedett. Írásai ma rendszeres hivatkozások a tudományos irodalomban.

A keresztény, a mohamedán, a zsidó vagy a buddhista naptárak csillagászati ciklusokhoz kötöttek, úgymint a Föld forgása a Nap körül, vagy a Holdé a Föld körül, addig a jövendölő Maja naptár nem ilyen. Ez nyilvánvaló abból a tényből is, hogy míg a Maja naptárnak vége van, a csillagászati ciklusok meghatározhatatlan ideig folytatódnak. A maja naptár leírja az energiák kisugárzását a világegyetem központjából, ami meghatározza a tudatosság fejlődését. Calleman a naptár végének magyarázata helyett inkább azt a tulajdonságát emeli ki, hogy a tudatosság egyre magasabb szintjeire ér fel, és mindez 2011. október 28-án ér tetőfokára. Mivel a tudatosság az emberi létezés egyik legalapvetőbb mértékegysége, ezért elmondható, hogy az emberiség történetének minden vonatkozását befolyásolták a Maja naptár változásai, így a művészet, a műszaki tudományok, a vallás, a gazdaság és sok egyéb területét is.

Az egyetlen létező ókori feljegyzés arról, mi történik a naptár végekor nem galaktikus összeomlásról, nem a mágneses sarkok váltásáról, nem az X bolygó eljöveteléről és nem is a napkitörésekről tudósít. A feljegyzés, amelyet "Tortuguero 6 emlék"-nek hívnak, a kilenc szintű piramis istenének a naptár vége utáni eljöveteléről szól. Ami azt jelenti, hogy a naptár szerint tetőzik az egységes tudatosság kilencedik hullámának fejlődése.

Világunk látszólag káoszba és eddig sosem látott mértékű anarchiába süllyedésével sokan tesznek fel olyan kérdéseket, mint: „Honnan ered a Maja naptár?”, „Kik voltak a maják, hogyan szerezték meg tudásukat az időről?”, és a legfontosabb: „Miért is fontos a Maja naptár?”

A naptár sajátosságainak vizsgálata a világegyetem fejlődésének egy eddig ismeretlen értelmezését kínálja, a kozmikus terv elméletét. A maja naptár tulajdonképpen az a hiányzó láncszem, mely megteremti a kapcsolatot a mindenség és a teremtésben résztvevő emberiség között egy nagyszabású evolúciós tervben. A maja naptár újraírja a történelmet, újraértelmezi a világegyetem eredetét és fejlődését, amelyet immár tudatosnak és irányítottnak kell tekintenünk.

A Maja naptár azt tanítja, hogy nincs visszatérés a múltbéli politikai, gazdasági vagy vallási rendszerekhez és ez az egyetlen útja annak, hogy új világ szülessék a káoszból.

forrás: Astronet.hu és esoguru.com
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Calleman energiakisugárzó, bogárzó és tudatasszociáló negligált naptárja valóban döbbenetes..még a tudatosságot is prezentálja. De vigyázzunk, az időnek semmi köze ehhez a ködöléshez. Hogy mihez van köze az időnek C. szerint azt nem lehet tudni. Vagyis minek ide az idő és horizojntja C. szerint, mivel a lila köd úgyis leszáll, a kilencszintű Nappiramis csúcsának alsó göbére.
Október végéig viszont ráérünk várni az energia és kőpárolgás apoteózisára. De akkor még a műszaki tudományok is felhágnak a csúcsra és a betonba nem kell majd betonacél sem.. sőt zöldenergia sem..
A nincstovábbra biztosan felhág az energiaspiráltól zápuló világegyetem....? Lényeg: persze ez nem időben játszódik le, mert az idő megszűnik. Eddig sem kellett. Csak nem jöttünk rá, de Maja asszony népe igen..
Sok ilyen gondolkodó kellene még mint a Descartes és Madárijesztő díjas C., mert így megoldható lesz minden. Annak, persze akit nem zavar, hogy értelmetlen ez a dolog.
Hát egen, ez egy merőben új, kötetlen -és követhetetlen- vízió a semmiről, mely az idő hiányától elszédült.
Sajnos C. nem mutat még egy vésett-jeles kődarabot sem a teóriája igazolásaként. Mert bizonyos hőmérsékleten a kő is elpárologhat. Tehát igaza van megint a téridőben. Itt pedig az elimináció is megjelent, sőt az illumináció dettó.
Nem tudom a Föld minek forog majd tovább, vagy inkább pihenni fog, az energiamezőkön ugyanis megszünik az idő..? Csak a vándormadarakban ketyeg tovább az óra..
De kik is lennének a maják?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Calleman energiakisugárzó, bogárzó és tudatasszociáló negligált naptárja valóban döbbenetes..még a tudatosságot is prezentálja. De vigyázzunk, az időnek semmi köze ehhez a ködöléshez. Hogy mihez van köze az időnek C. szerint azt nem lehet tudni. Vagyis minek ide az idő és horizojntja C. szerint, mivel a lila köd úgyis leszáll, a kilencszintű Nappiramis csúcsának alsó göbére.
Október végéig viszont ráérünk várni az energia és kőpárolgás apoteózisára. De akkor még a műszaki tudományok is felhágnak a csúcsra és a betonba nem kell majd betonacél sem.. sőt zöldenergia sem..
A nincstovábbra biztosan felhág az energiaspiráltól zápuló világegyetem....? Lényeg: persze ez nem időben játszódik le, mert az idő megszűnik. Eddig sem kellett. Csak nem jöttünk rá, de Maja asszony népe igen..
Sok ilyen gondolkodó kellene még mint a Descartes és Madárijesztő díjas C., mert így megoldható lesz minden. Annak, persze akit nem zavar, hogy értelmetlen ez a dolog.
Hát egen, ez egy merőben új, kötetlen -és követhetetlen- vízió a semmiről, mely az idő hiányától elszédült.
Sajnos C. nem mutat még egy vésett-jeles kődarabot sem a teóriája igazolásaként. Mert bizonyos hőmérsékleten a kő is elpárologhat. Tehát igaza van megint a téridőben. Itt pedig az elimináció is megjelent, sőt az illumináció dettó.
Nem tudom a Föld minek forog majd tovább, vagy inkább pihenni fog, az energiamezőkön ugyanis megszünik az idő..? Csak a vándormadarakban ketyeg tovább az óra..
De kik is lennének a maják?

Kedves Bihar, kitomboltad magad? :p Téged sem mindig zavar, hogy értelmetlen valami.

Kik is a maják? Remélem elégedett leszel a válaszommal, ami idézet a te ima-könyvedből:

"Újabb 5 medvetoros esztendő kellett neki, mire a Maya-leszármazottak elértek a tűztenger birodalmába. Ekkor 20 Maya-leszármazott Bogács utódainál maradt, a többiek pedig Béla vezetésével még három évig mentek, mire eljutottak az indijók aranybirodalmába. Mikor az arany-városba értek, a Béla vezette nanajuzok közül 32-n úgy határoztak, hogy soha többé nem mennek vissza, hanem a rokon indijók közé nősülve megtelepednek. Ordoszba tehát már csak nyolcan indultak vissza 2390. medvetoros évben (Kr.e. 1650)"

:p
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Döbbenetes mitnem hallok a majákról..Sok mese kering róluk. De ők úgytudom Közelkeleten laktak, a kezdetek korában, míg a szellemeik ezt megengedték. Ez a C. igazán értelmes, érzelmes ember, nagytudású emberszabású, legjobban Karinthy szövege a jellemző erre fényeselméjűre: "kiszera méra bávatag.." mondta az író és tovább lógott a szeren.
Mondott ez a nagy C. még okosságokat?
Ja ez a Béla történet mintha éppen arról szólna, hogy hogyan jutottak el Peruba...kik is? A Bering- Észak-Amerika- Közép-Amerika- Peru útvonalon...Mert az indijók peruiak, nem? Nem sántít itt semmi?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Döbbenetes mitnem hallok a majákról..Sok mese kering róluk. De ők úgytudom Közelkeleten laktak, a kezdetek korában, míg a szellemeik ezt megengedték. Ez a C. igazán értelmes, érzelmes ember, nagytudású emberszabású, legjobban Karinthy szövege a jellemző erre fényeselméjűre: "kiszera méra bávatag.." mondta az író és tovább lógott a szeren.
Mondott ez a nagy C. még okosságokat?
Ja ez a Béla történet mintha éppen arról szólna, hogy hogyan jutottak el Peruba...kik is? A Bering- Észak-Amerika- Közép-Amerika- Peru útvonalon...Mert az indijók peruiak, nem? Nem sántít itt semmi?

Ne tőlem kérdezd, hogy sántít-e valami, nem én írtam az Arvisurát.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Bocsánat, azthittem a szerzővel értekezek. Akkor miért lógtál a szeren?

Azért, mert megkérdezted, hogy "De kik is lennének a maják?" Szerettem volna az életben egyszer olyan választ adni, amivel te is egyet tudsz érten, de sajna így sem jött össze! :mrgreen:
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Bocsánat, de a beszkennelt Arvisura rész nem a majákról szólt. Mellesleg a majákkal csak elenyészően keveset foglalkozik az Arvisura.
Most azonban láttam egy Nat. Geo. kisfilmet, ebből úgytűnik, hogy Amerikát először ők délről kezdték "belakni". Ugyanis Chíle előtt egy szigeten találtak kétségbevonhatatlan maja alkotást. Innen persze a mai területük nagyon messze van, de mindíg azthisszük, hogy ők sem tudtak közlekedni (pl hajózni). Valamiért ezt sugallják/-ták sokan. Pedig nem így van.
Vagyis lehetséges, hogy a maják az említett területről, chilei szigetről északfelé hajózva érték el azután Dél Mexikót, a Yucatánt stb..a mai hazájukat.
A maja nem azonos nép az indiánoknak nevezettekkel, bár rokonnépek.
Az Arvisura által említett Maja asszonyt pedig a maják kialakulása jóval megelőzte, ez csak egy valamiért felbukkanó tucatnév náluk. Amolyan említésreméltó valaki volt, a húsz hajós fiával, ráadásul félig kínai..
Lehet, hogy úgykell elképzelni a maják "hazakeresését" egy nagy kataklizma után, hogy egyből nem sikerűlt. Először valahol a Chile előtti óceán szigetén/szigetein telepszenek le,majd -jó sokára- továbbmentek északra. Azonban mivel Észak-Chile, Peru, Ecuador és kolumbia foglalt volt -nagyjából Cuscó indiánjaival- ezét a mai hazájukba hajóztak. Ez akkor lakatlan lehett. Mindez azonban csak fikció, bizonyításra szorúl.
Természetesen néhány maja a kínai tengerpart közelében is élhetett, ez a nagy kataklizma -felrobbant a nagy vulkanikus szigetük- mindíg szétszóródást is eredményez. A népek ősemlékezete -Várkonyi szerint is- m,egőrízte ezt a nagy kataklizmát a mai napig. Minden indián ill. maja nép esetében.
Például Fidzsi szigeteken élő mai "bennszülöttek"-ről azt írja az arvisura, hogy ők a Suva fejedelemfi vezetésével a szigetükről (kataklizmakor) eltávozottak, méghozzá kunok voltak...Persze mindez kb 7000 éve történt. Amikor olvastam az Arvisurát, megkerestem hová mehetett délre Suva és népe...hamar rábukkantam a Fidzsire, mert a fővárosának neve: Suva..De egyébként is Mikronézia sok ilyen "szóródott" népet tartalmaz. Ezt bizonyítja,ha belenézünk dr Vámos Tóth Bátor TAMANA c. könyvébe, mely a Kárpátmedencében található elnevezések és a világban található földrajzi nevek összehasonlításával foglalkozik.
 

kamii

Kitiltott (BANned)
Most azonban láttam egy Nat. Geo. kisfilmet, ebből úgytűnik, hogy Amerikát először ők délről kezdték "belakni". Ugyanis Chíle előtt egy szigeten találtak kétségbevonhatatlan maja alkotást.

Az esetleg eszébe jutott valakinek, hogy egyik maja összeveszett a másik majával, és elköltözött a fenébe? :)

Különben hogy kattantál rá ennyire az Arvisurára?
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Elenin...

A neveket elnézve, akik az alábbi beszámolóban szerepelnek - amennyire ismerni lehet őket kis hazánkban - elég érdekes dolgokról beszélgettek.

De ugye, megint a nyelvtudás.....

Most találtam egy fordítást egy konferenciáról:

Az Elenin üstökös egy Földöz közeledő űrhajó?

Egy új korszak hírnöke?

Írta :Michael E. Salla Ph. D.
Megjelent az Exopolitics website-on
2011. július 4 –én.



Az Elenin üstökös egy Földhöz közeledő űrhajó vagy legalábbis egy intelligens módon vezérelt égitest – ezt állítják azok a neves előadók egy nem rég megtartott internetes konferencián ( http://www.youtube.com/watch?v=fJLdsaWQ ... r_embedded ), melyet a népszerű leleplező weboldal, a Project Camelot szervezett.

Az itt résztvevő előadók egyetértettek abban, hogy az Elenin éppen a különleges planetáris és társadalmi változások idején éri el a Nap- és Földközelséget, mely egybeesik a Maja naptár végével.

Számos kiszivárogtatott információkat közzé tévő, névtelen kutatótól idéztek, akik megerősítették őket abban a véleményükben, hogy az Elenin, mint mesterségesen irányított égitest, a felelős a széleskörű planetáris változásokért.

Ez az internetes konferencia lerántotta a leplet az Elenin üstököst körülvevő néhány rejtélyről, és a helyzetet feltáró szakértői vélemények, mind a kiszivárogtatott információkat közzé tévők tanúvallomásai beszámolnak az Elenin mesterséges tervezettségéről és pályájának ezzel összefüggő lényeges szempontjairól. Viszont meglepő az, hogy a konferencia szervezői nem hangsúlyozták ki a nyitottabb szellemű tudományos publikációkban már részletezett jelenséget : Elenin hatását a Föld szeizmikus tevékenységére.

Így egyszerre értékelve a figyelmen kívül hagyott tudományos adatokat a konferencia folyamán kihangsúlyozott rendkívüli következtetésekkel : Az Elenin üstökös, mely erős gravitációs zavarokat okoz, inkább egy vagy több Föld felé haladó csillagközi űrhajó technikai jellemzője.


A konferencia rövid összefoglalása

Az Eleninről szóló internetes konferencia házigazdája Kerry Cassidy volt öt kiemelt előadóval, akik az üstökösről szóló kutatási adataikat vitatták meg és a vele kapcsolatos véleményüket ismertették.

Az öt előadó :

Richard Hoagland
Dr. Joseph Farell
Keith Hunter
Dr. Carl Johan Calleman
Andy Lloyd

A konferenciát Richard Hoagland kezdte röviden ismertetve, hogy milyen jelentősége van ránk nézve az Elenin által leírt pályának, és emiatt arra lehet következtetni, hogy vagy egy intelligens irányítású égitestről van szó ( egy ősi űrhajó ), vagy egy hagyományos égitestről ( üstökös ) szándékosan mesterséges pályára állítva.

Hoagland külön hangsúlyt helyezett Elenin perihéliumának ( napközelségének ) időpontjára, 2011. szeptember 11-re, mely önmagában is azt jelzi, hogy itt mesterséges tervezettségről van szó, hogy felhívja a figyelmet arra az alapvető geopolitikai eseményre, mely 10 éve éppen ezen a napon történt.

Rámutatott arra is, hogy az Elenin megérkezése körüli időben halad át a Föld pálya kifelé tartó szakaszán egy másik égitest is, a 2005 YU55 jelzésű aszteroida ( mely november 8-án mindössze 320.000 km-re halad el a Földtől.

És talán véletlen egybeesés, folytatta Hoagland, hogy az USA katasztrófa-védelmi szervezete, a FEMA éppen egy nappal későbbre, november 9-re hirdette meg a nemzeti biztonsági riadótesztet , és ezért sok tv- és rádióállomás ez idő alatt szüneteltetné az adást – ez talán véletlen vagy a nemzetbiztonsági vezetők már tudják, hogy valamilyen nagy jelentőségű esemény fog történni?

A következő előadó, Keith Hunter, azt állította, hogy a bolygók harmonikus jeleket sugároznak, melyek befolyásolják a bolygópályákat és a szeizmikus aktivitást.

Hunter azt is állította, hogy az Elenin ugyan kis tömegű égitest, de szokatlan dolgot is okozhat, ha eljut a bolygók erőteljes harmonikus együttállásába. Hunter leglényegesebb hozzájárulása a témához az volt, hogy rámutatott a szeizmikus aktivitás és a bolygói együttállások közötti összefüggésre.

Sajnos Hunter nem ismerte Dr. Mensur Omerbashich ( kutatásait, aki egy alapos tanulmányt állított össze azzal kapcsolatban, hogy az Elenin pályának nyomvonala hogyan harmonizál számos más égitesttel, miközben erőteljes szeizmikus hatást okoz a Földön.

Dr. Omerbashich kiáll amellett, hogy 2006 óta az Elenin üstökös mérhető hatást gyakorol a Föld szeizmikus tevékenységére. Dr. Omerbashich tanulmányát 2011. április 11-én adták ki ezzel a címmel : ’A csillagászati együttállások mint a 6-nál nagyobb magnitúdójú földrengések kiváltó oka’ (

Elmélete azon a felismerésen alapszik, hogy az égitestek együttállása befolyásolja a Földet, rajta szeizmikus aktivitás-növekedést okoz. Mindezt Dr. Omerbashich a 6-nál nagyobb magnitúdójú földrengések történelmi adatainak vizsgálatával bizonyítja és azzal, hogy ezek hogyan jönnek létre planetáris együttállások idején.

A maja naptárban, az internetes konferencia következő előadója, Dr. Carl Calleman szerint, 9 önálló szint vagy hullám jelenik meg. A kilencedik hullám pedig egybeesik a maja naptár végével, 2011. október 28-cal. Calleman hisz abban, hogy a világ ekkor egy új korszakba fog belépni, mely a kiterjedt egység-tudaton fog nyugodni. ( http://www.bibliotecapleyades.net/cienc ... mets50.htm )

Míg a maja naptár pontos végét más kutatók 2012. december 21-re teszik, addig Calleman meggyőző érvet hozott fel 2011. október 28-ra. (

Megjegyezte, hogy a maja naptár ő általa meghatározott vége majdnem egybeesik azzal, mikor az Elenin keresztezi a Földpályát, és ezért lehetséges, hogy az üstökösnek sokkal nagyobb jelentősége van, mint amit tulajdonítanak neki.

Majd a konferencia fő szervezője, Kerry Cassidy elmondta, hogy számos névtelen informátor szerint az Elenin egy intelligensen irányított űrhajó és tényként kezelik, hogy az üstököst egy űrhajóflotta vontatja. Richard Hoagland ezt megerősítve azt mondta, hogy neki is sok, információkat kiszivárogtató személy az Elenin mesterséges természetéről beszélt. Dr. Joseph Farell ezzel egyetértve elmondta, hogy az Elenin vagy egy mesterséges objektum ( irányított űrhajó ) vagy egy természetes égitest, melyet mesterséges pályára állítottak.

Ezután a konferencia talán legjelentősebb megállapítása hangzott el Richard Hoagland részéről, aki szerint az Elenin valószínűleg egy aktív, torziós ( forgó ) erőteret keltő generátor.
A torziós erőtér leírja azt a befolyást, amit egy forgó tárgy fejti ki a környezetére. Például a lassú forgású állandó giroszkóp esetében a megfigyelt torziós hatás majdhogynem nulla, mégis ha egy giroszkóp a 20.000 fordulat/ perc sebességnél gyorsabban forog, akkor a torziós erőtér számos érdekes tulajdonságát lehet megfigyelni.

Az orosz tudósok ( a hatvanas évektől ) vezető szerepet játszanak a torziós erőterek kutatásában. A legforradalmibb eredményeik mindeddig azt mutatják, hogy az ilyen erőterek lényegesen befolyásolják a gravitációt és a terjedési sebességük gyorsabb, mint az elektromágneses hullámoké, azaz a fényé.

Nyikoláj Kozirjev orosz professzor, aki úttörője volt a torziós mezők kutatásának, kísérletileg is megerősítette ( megj: ez valószínűleg még a hatvanas években történt ), hogy a forgó erőterekben a fény 109-szer gyorsabban terjed! (

Kozirjev megfigyelését megerősítette más orosz kollegája és néhány nyugati kutató is.

Mind Kozirjev, mind más tudósok munkái rámutatnak, hogy a torziós erőterek felhasználása az egyik eszköze lehet a földönkívüli civilizációknak, hogy leküzdjék a nagyobb csillagközi, vagy akár a galaxisközi távolságokat. Jelentős ebből a szempontból az egyik híres kiszivárogtató, Bob Lazar tényfeltárása ( megj : 1989 őszén ) , mikor elmondta, hogy a földönkívüli űrhajók ( gravitációs hullámokat használnak, mind az irányításnál, mind a meghajtásnál. Így a torziós erőtér-generátor felhasználható a szükséges gravitációs hullámok keltésére, mely a hosszabb űrutazásokat lehetővé teszi.

Az internetes konferencia minden résztvevője egyetértett azzal, hogy az Elenin nem akkora égitest, hogy vörös törpeként lehetne tekinteni, annak ellenére, hogy egyes kutatók ezzel lehetőséggel riogatják az embereket. És ahogy e sorok írójának egy korábbi cikkében is szó volt, Elenin pályaalakja nem azt bizonyítja, hogy az vörös törpe vagy más hasonló méretű nagyobb bolygó lenne.

Röviden tehát : a legtöbb csillagász kiáll amellett, hogy az Elenin egy kis tömegű égitest, sőt ezt Andy Lloyd és mások is a konferencián külön kihangsúlyozták.

Mégis hangsúlyos a szeizmikus hatása, ha az üstökös egyvonalban áll a Földdel, a Nappal vagy más bolygóval, ahogy ezt Dr. Omerbashich megfigyelte, mert utalt rá, hogy az Eleninnek valamiképpen különlegesen erős a gravitációs hatása van. Ha tehát nem nagy égitestről van szó, akkor Elenin szeizmikus hatása nem magyarázható mással, mint a nagy távolságra ható, erős gravitációs hullámokat generáló képességével.

Az Elenin erős torziós erőtér-effektust okoz, melyet valamilyen űrhajó vagy űrhajók hoznak létre, mikor az üstökös keringési pályája mentén a belső Naprendszerbe lépnek.

forrás: http://felemelkedes.forumx.hu/viewtopic ... lemelkedes
 
Oldal tetejére