2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Keresd meg, légy szíves. Ha így van, ahogy mondod akkor mégsem olyan elképesztően pontos a maja naptár, mint írják.

Viszont tévedtem Kyra, mert a Föld 100 év alatt jelenleg 29 másodpercet késik, egy csillagászok által írt könyv szerint. A késés legfőbb oka az árapály jelenség. Ezt a késési időt "kamatos kamattal" számítva 2000 év alatt 3 óra 15 perc lassulás várható.
A naptár viszont sok javítgatáson esett át, mondjuk Hammurabi óta. Régebbi példákat is mondhatnék, Egyiptomban is sokat vacakoltak a Szíriusz heliosztikus megjelenési idejével, később Cézár is tett ilyeneket..Például a 15. században már a pápaság is észrevette a napok elcsúszását, de csak 1582-ben javították ezt ki, mikor 10 napot hozzáadtak. Namost a maja naptár és az európai kiigazítások ( majd szökőnapok) viszonyaival mi a helyzet? Arra akarok rámutatni, hogy a maják utolsó ciklusának időpontja csak hibával számítható át a mai időszámításunkra...vagyis jelentős, akár többnapos eltérések is lehetnek a kettő között. Ezt az eltérést befolyásolhatja a maják jóslatának ideje is. Sok probléma forrása az is, hogy az év kicsit több mint 365 nap (0,24219...nappal).
A Föld bolyongásos térbeli mozgása különben még annyi tényező függvénye, hogy inkább nem is érdemes itt nagyon részletezni...hiszen a Holddal egy közös tömegközéppont körűl kering (bolyong) , a pályája ellipszis, és a Földtengelye -most olvastam- 22-24,4 fokok között ingadozik (persze nem évenként...) stb..Ja és egyensúlyzavarai is vannak..(hó, lombhullás, sarki jég olvadás...)Még ráadásul a Föld a téli évszakban siet, nyáron pedig lassabb a mért keringésének..forgásának ideje. Ezek okán bevezették a csillagászok a középnap fogalmát, továbbá a csillagidőre is szükségük volt.. Még egyéb problémák is léteznek, mellyek befolyásolják a keringését.A Föld ferde pályasíkja, vagyis a tengelye is egy módosító tényező, mint írtam..ugyanis ez a sík sem örök ill. konstans tehát, jelenleg kb 23.5 fok..

Köszönöm, akkor mégis megegyezhetünk abban, hogy pontos a maja kalendárium? Az általad felsorolt hibalehetőségekhez nem tudok szólni, mert teljesen laikus vagyok, de a maja naptár adatait a mi naptárunkkal szakértők hasonlították össze csillagászati adatok alapján. Feltételezem ők sokkal okosabbak nálam. ;)

Talán túl nagy jelentősége sincs annak, hogy másodpercre pontos legyen. A változások sem másodpercek alatt történnek.

Sajnos....:(
 
Ö

öreganyám

Vendég
Nagyon okosan ír erről Popper Péter, de ha az idézetedben netán volna célzatosság egy másik topikban dúló vitára, akkor csak annyit jegyeznék meg, hogy Popper egy transzcendens istenről beszél, aki egyetlen egy van bármely bőrszínű, vagy vallású emberről van szó, de a másik topikban épp az a vita tárgya, hogy olyan istenképet erőltettek egy két milliárd embert tömörítő közösségre, akinek semmi köze semmiféle transzcendenciához.

Hát igen ettől én is padlót fogok, amikor az Istent valami jóságos nagyapónak kéréseinket teljesítőnek akarják beállítani, és nem azon van a hangsúly, hogy belül mennyit kellene változni. El megy a templomba, végig hallgatja a szentmisét, a prédikátor értelmezése szerint, majd betartva a rituálékat, haza megy és minden megy úgy mint addig tette. Fel se rémlik neki, hogy nem jó úton halad. Zsarnok marad, vagy irányítható, csőlátásán a megszokott gondolkodáson, életvitelén nem változtat
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nem tudom a választ a maja naptár és a mai naptárunk közötti kontinuitásra, valamint pontosságra, ezt próbáltam leírni. Nem lehet ugyanis tudni, hogy csak egyszerűen átszámította valaki a mai értelemzésünk szerinti időpontra a kataklizma idejét, úgy, hogy nem vette, vagy figyelembevette a mi naptárunk többszöri javítgatását, mintahogy írtam, a XVI. században pl 10 napot adtak ehhez..
A legvalószínűbb, hogy nem másodperces, hanem egészen más dimenzióju eltérés lehet az átszámított maja-mai naptár és az igazi/a valós időpont között. Ez nem meglepő szerintem, mert a Föld mindenféle eltérést produkál a mozgásai során. Nincs is -hosszú távon- és csillagászati pontossággal megfogható pontos idő...csak a a mi tyúklépéses életünkben.
Maga a pontos időmérés is elég nehézkes, mert mindenféle céziumrezgésekkel vacakol az un "atomóra", de ez azért 1 millió évig pontos lehet. A napi forgási sebességről olvastam, hogy más a nap egyik felében, mint a másikban, más télen, más nyáron..Az árapály napi befolyása is ingadozik, mert a tengerek víztömegének változása -a forgás miatt- minden másodpercben változhat.
Szerintem + és - két héttel számoljon aki a kataklizát várja..mert a maják is sokat csiszolhattak még a naptárjukon az idők folyamán.
A Földünk mozgását nem véletlenűl értik kevesen igazán, ehhez csillagászati ismeretek is kellenek. Persze ez rám is vonatkozik.
Mitől ferdűlt el a Föld tengelye és mikor? Miért ingadozik ez a ferdeség egy kúp alapkörében, ez talán akkor nem is kör, hanem spirál...ez az időt, a Zodiákus végigjárási idejét is befolyásolja. Más volt az pontos idő -biztosan- a maja naptár kezdetén és a végén..mert hosszabb idők alatt a Föld forgási sebessége nagyobb eltéréseket produkál. De ez az eltérés nem ismert..
A maják által készített jóslatnak viszont szerintem nincs valós alapja.
 
Ö

öreganyám

Vendég
Akkor te egy álomvilágban élsz, mert számos jelenséget már itt felsoroltunk, érzed a saját bőrödön, hírekben stb. Ez már legyen a te bajod.:p
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
A maja kalendárium szerint 2012-ben olyan változások indulhatnak el, amelyektől jobbra fordulhat az emberiség sorsa. Pillanatnyilag ugyan ez innen ahol én vagyok nem látszik...:mrgreen:

Ezt a hsz-t a reménykedés jegyében szedtem össze nektek, kicsit tömörítem, mert tudom, hogy hosszú litániákra nincs türelem, idő és igény.

Létezik egy találmány, ami állítólag a világ csaknem minden gondját megoldaná, a Keshe-reaktor.

nyirseghir-keshe-02-300.jpg


Tesla óta tudjuk, hogy létezik körülöttünk egy úgynevezett "szabad energia", aminek a felhasználásával megszabadulhatna az emberiség a káros szénhidrogénektől

Tesla-Free-Energy-Generator.jpg


A KESHE Alapítvány a belgiumi Ninovban működik évek óta és jelenleg jutottak el abba a fázisba, amikor már propagálhatják ennek az energiának a felhasználási lehetőségeit. Bár úgy reklámozzák, hogy "ingyenenergia", de ez persze nem igaz, mert ingyen nincs semmi, még a szabad energia sem. Szükséges hozzá egy berendezés és azt fel is kell szerelni. Jelenleg folyik a kísérleti gyártás, megrendelhető az a kütyü, amivel egy kisebb családi ház energiáját biztosítani lehet. 3 KW-os készülék ára 5000 euro. Felszerelését szakembernek kell végezni és a Keshe-alapítvány szakemberei kissé messze laknak tőlünk, úgyhogy még ne rohanjatok...:p

Én pesszimista vagyok nagyon, :( de hátha elárasztja fénnyel a bolygónkat az a rég várt Fotonöv és akkor minden ellenállás megszűnik és minden kormány a világon őrült tempóban hozzálát a tervek megvalósításához csakhogy állampolgárait ne nyomassza tovább a jelenlegi válságos helyzet.

Már több konferenciát tartottak, amelyekre meg volt hívva a világ összes kormánya. A meghívókat nyilvánosságra hozták az interneten, hogy a polgárok nyomást gyakorolhassanak és a terv dokumentációkat elküldték minden ország szakértő tudósgárdájának. A konferenciákon ugyan megjelentek nagykövetek, néhány tudós, de messze nem olyan számarányban, mint azt remélték. A legutóbbi szeptemberben volt 90 vendéggel, köztük egy hazánk fiával, aki videón számolt be az ott tapasztaltakra. A megjelentek nagy része tudós volt a fiatalabb korosztályból.

Decemberre újra szétküldték a meghívókat, újabb bemutatóval összekötött konferenciára.

Összeválogattam az internetről, hogy mi mindenre lenne képes ez a találmány, ha hajlandóak lennének megvalósítani.

A közlekedést olyan mértékben felgyorsítaná, hogy szinte el sem tudjuk képzelni. Repülőút Teherán és NewYork között 10 perc. Az űrjárművek anélkül közlekedhetnének, hogy mágneses sugárzásnak lennének kitéve. Az egész földön megoldódna az ivóvíz hiánya, az elégtelen élelmiszer termelés, megszabadítaná az emberiséget a gyógyszerfüggőségtől azzal, hogy teljesen új alapokra helyezné a gyógyítást (szabadalmaztatott technikájával a sejtek működését lehet visszafordítani) így kemikáliák használata nélkül a szervezet önmagát gyógyítaná meg akár rákból, vagy bármilyen más "gyógyíthatatlan" betegségből.

A társaság kiadott egy memorandumot, ami tartalmazza a plazma-reakror szabadalmának átruházását minden egyes emberre a Földön, legyen az bármilyen származású. Egyetlen feltétel az, hogy az egészségüggyel kapcsolatos találmányt is meg kell valósítani...

Persze az interneten, meg mindenhol másutt megkezdődött az ellehetetlenítés. Néhány bizakodó hozzászóló után a mindenkit lehülyéző szakértelem. A másik módszert is sűrűn alkalmazzák: Az összes spiritiszta weblapot telerakták a Keshe Alapítvány nevével.

"Az új technológia megoldja a globális energia és vízhiány problémáját, és kiveszi az irányítást a jelenlegi pénzügyi struktúra kezéből."

Na ennek az összetett mondatnak a második része miatt vagyok én mélységesen pesszimista...


http://www.nyirseghir.hu/regon/regon_hirek/keshe_reaktor_a_vilag_osszes_gondja_megoldodhat/19045
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Pontosan ezt akarja a "jelenlegi irányítás" is gondolom...Ki akar lépni a mani özönvizéből. Okvetlenűl átakarja adni másoknak a helyét, pénzét, profitját..kőműves vackait, CSAK alapon. A naivitás viszont úgylehet örök és örökletes.
Vizet gyárt, energiát termel (ingyen) majd a holdraszáll, 36 000 km/órás sebességgel utaztat és még a lila köd sem befolyásolja..A mesék vakvilágában a helye.
Ez az energia és vízteremtő stb masina pedig egy ősnaív gépezet-...
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Pontosan ezt akarja a "jelenlegi irányítás" is gondolom...Ki akar lépni a mani özönvizéből. Okvetlenűl átakarja adni másoknak a helyét, pénzét, profitját..kőműves vackait, CSAK alapon. A naivitás viszont úgylehet örök és örökletes.
Vizet gyárt, energiát termel (ingyen) majd a holdraszáll, 36 000 km/órás sebességgel utaztat és még a lila köd sem befolyásolja..A mesék vakvilágában a helye.
Ez az energia és vízteremtő stb masina pedig egy ősnaív gépezet-...

Mennyivel jobb nekünk, ha nem hisszük a létezését egy merőben másfajta energiának? Szerintem semmivel sem. Valakik már száguldoznak körülöttünk valamiféle ismeretlen erő felhasználásával és ezt már el is ismerték itt-ott, még olyan filmben is ami a NASA hivatalos felvételeivel dolgozott.

Ha ők már ismerik ennek az energiának a hasznosítását, akkor nem ellenkezhet a természeti törvényekkel és nem lehetetlen a megismerése a mi tudósaink által sem.

Persze úgy nem megy, ha kijelentik előre, hogy "lehetetlen"! Aki így gondolja és mégis tudósnak vallja magát, akkor sürgősen pályát kellene változtatni.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Itt többszörösm a félreértés. Azaz ez "forog fenn és lenn"...
Valamiféle kémiai műveletnek -modjuk a vízgyártásnak is van köze az energiához, de alapvetően nem erről szól. Egy berendezés nem tudhat viztől a műtrágyán át az energiáig mindent előallítani...ez amit nevetségesnek tartok, alkimiának, mert így történt egy csoda-micsoda bemutatása..Az energiatermelés pedig már régen sötét ló. Amennyiben valamiféle kölönleges és új isteni részecskék befogását szeretnénk a műveletekbe...Ennek először a kellően alapozott elméleti részét lehetne nyílvánosságra hozni, megérteni. Ezután jöhet a többi, a valóban működő csodamasina építése...Nade eddig csak a csalók szövegei és néhány zavaros ingyenergia-masina mutogatása kerűlt felszínre. A térenergia kinyerésével van aki 30 éve foglalkozik és az eredmény merre...? Pedig matematikai hókuszai is leledzenek, az anyagi térben.
Nem lehet -ma tudásunk szerint- egyszerre rákgyógyszert és energiát ugyanazzal az energiakavantumot kerekre legyártó micsodával elkészíteni. Energiát pedig csak a régi módokon tudnak ma előállítani. A bélszél és a Nap nem jött be, csak a brüsszeli érdekeltek (gyártók) számára, mert egy szélkerék horribilis összegbe kerűl...és energiatermelése sohasem térűl meg..olyanok még a hálózatra való csatlakozások is, hogy ez a helyzet. A tótok vízierőműve is veszteséges, pedig elterelték a Dunát. Persze elhallgatják.
Van egy olyan életkor, amikor az ember már látja, hogy a frenetikusnak aposztrofált találmányoknak , ezek működőképes szerkezeteinek megvalósítása hosszú folyamat. Vagy tévút..Ilyen tévút a víz hajtotta autó is. Szerintem félig tévút az akkus gépkocsi is. Környezetet kímél, de hol nem kímél? Két motor kell ezekbe például...és túl bonyolult sz egész vacak, és drága, nagyon..(l: hibrid Toyota...)
Visszatéréseket is látok sokesetben a régi eljárásokhoz. Pl a kémiai ivóvíztisztítás is ilyen, inkább fúrt kutakkal kellene..Budapest is visszatért a kútjaihoz és a felszíni vízműve áll, rozsdásodik.
Tévút az energianövények termesztése is..ez az év is bizonyította, nagyanyáink viszont akár csutkaszárral is befűtötték a kemencét, ezt a pékek ma nem alkalmazzák...lehetne ezt új kemence-szerkezetekkel? Nade kinek az érdeke lenne?
Ezek az állítólag környékünkön száguldozó ismeretlenek pedig már régen elárulhatták volna az energiatermelési -kicsatolási- titkaikat. De nem tették, valamiért. Így rájuk aligha számíthatunk. Oannész hallgat.
Rengeteg "kutató" él igen jól. De rengeteg kutató nem ér el eredményeket, csak hadovál. Itt is hatékonyabb űgyködésre lenne szükség. De a kormányok tele vannak jogászokkal és közgazdászokkal...
Pedig új energiatermelési lehetőségekkel kapcsolatosan valóban kutatni kellene, hatékonyan...több tudományág összefogásával. Persze ellenfelek is vannak, tele pénzzel: a mai energiatermelök, eladók, spekulánsok tomegei. Szóval a kérdés egyszerű..
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, hogy a rák elleni gyógyszer kutatása egy olyan tevékenység, melyet az idők végeztéig lehet folytatni, de azt megtalálni nem. Rossz az irány. Mint ahogyan nagyon sok betegség esetében rosszak a gyógyítás irányai. Pl.: magas vérnyomás, de most nem akarom sorolni. Addig, amíg nem fejtik meg pontosan, hogy egy betrgség kialakulását mi idézi elő, addig nem lehet gyógyítás.

Mert az olyan indokok, hogy stressz, étkezés, virágpollen, stb. mondvacsinált okok. Nem beszélve az öröklődésről.

Mindezt azért írtam egy kicsit részletesebben, mert ha más területen is így határozzák meg a kutatások irányát, akkor, ha elfogy a benzin, jöhet helyette a rőzse. Pedig Tesla már réges rég nem benzinnel hajtotta a járgányát.....

Más. Egy kis érdekesség 2012-vel kapcsolatban.

Újabb személy "jelentkezett", aki másoktól függetlenül, másokkal hasonló következtetésekre jutott látomásai alapján. Edgar Cayce-ről van szó.

Ezeket mondta:

A beteljesült jövendölések közül a legfigyelemreméltóbbak:
46382265711568535058.jpg

  • Az 1929-es tőzsdei összeomlás..
  • A második világháború befejezésének időpontja.
  • Az esszénusokról szóló állításai: halála után nem sokkal, 1947-ben megtalálták a Holt-tengeri tekercseket, amelyek egyértelműen igazolták állításait.
  • John F. Kennedy elnök halála.
  • A tény, miszerint az óceáni áramlatok befolyásolják az időjárást. (Ilyen például az El Nińo.)

Ami manapság igazolódni látszik
  • Több Édenkert volt az emberiség történelmében: Atlantisz, Kaukázus, Kárpát-medence, a Góbi sivatag és a mai Irán térsége.
  • Jézus elment Egyiptomba tanulni, ahol kiképezték a küldetésére. Jézus, hírnökével, Jánossal együtt többek között a Nagy Piramisban kapott beavatásokat.
  • A Nagy Piramis egyelőre felfedezésre vár, mert a kutatócsoportokat leállították.
  • Az új világ központja Kína lesz

A jövőre vonatkozó jövendölések

  • A maja jövendöléseknek megfelelően 2012. december 22-re egy csillagászati ciklusnak a lezárulását jövendöli, amely nagy katasztrófához vezet majd el bennünket.

Ennek az eseménynek az egyik folyománya lesz az egykori Atlantisz óceánból történő kiemelkedése. Másik következménye: „Amerika nyugati része leválik. Japán nagyobb része a tengerbe kell, hogy menjen”

  • A Gízában található, atlantiszi Feljegyzések Csarnokát újra fel fogják fedezni. Ezen kívül fantasztikus kincsekre fognak bukkanni a régészek, amelyek részint a gondolkodásunkat, részint a vallásosságunkat fogják globálisan átformálni.
  • A változások kora 1958-ban veszi kezdetét és földrengésekkel, illetve a pólusok elmozdulásával fog végződni.
  • Jézus, akit Nagy Beavatottnak szólít, vissza fog térni és ezzel beteljesülnek a próféciák.
  • Kína „a kereszténység bölcsőjévé válik".
  • Új lelki és szellemi irányzatok fognak megjelenni.
  • Holisztikus gyógymódok fognak elterjedni a világban.
  • Közvetlenebb lesz a kapcsolatunk Istennel és a Felső Énünkkel.
  • Újra képesek leszünk a természetfeletti érzékszerveink használatára.
  • Drámai változásokra számíthatunk a Föld felszínén.
  • A tudomány és a spiritualitás közötti ellentét feloldódik.
  • A társadalmi osztálykülönbségek kiegyenlítődnek.
  • A vallásokat az egységes szemlélet váltja fel és Krisztus újra eljön hozzánk.
  • A tudati fejlődésünk nyomán megszűnik a rettegés
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Azt gondolom, hogy a rák elleni gyógyszer kutatása egy olyan tevékenység, melyet az idők végeztéig lehet folytatni, de azt megtalálni nem. Rossz az irány. Mint ahogyan nagyon sok betegség esetében rosszak a gyógyítás irányai.

Most csak azért ezt a részletet emelem ki a hozzászólásodból, mert ennek a KESHE alapítványnak az egészséggel kapcsolatos találmánya azért tűnik nekem valóságosnak, mert 1934-ben már létezett egy olyan találmány, ami ugyanazon az alapon működött, mint amit most Keshe feltalált, bizonyos rezonancia alapján. Pedig majdnem biztos vagyok abban, hogy Royal Raymond Rife (1888 - 1971) és Keshe nem ismerték egymást.

Csak röviden Raymond Rife nevével fémjelzett és még csírájában elfojtott találmányról.

"Legismertebb találmányai a 'frekvencia-készülék', valamint az 'univerzális vírus-mikroszkóp', modelljei 60'000 szeres nagyítással és 31'000 szeres felbontó képességgel rendelkeztek, amivel képes volt 10 nm-es alakzatok megkülönböztetésére is és ezzel felülmúlták az elektronmikroszkópokat. Bizonyos audió-spektrumos rezonáns frekvenciákon működő készülékeket is alkotott, hélium gázcsövekkel, amikkel sikeresen tudott különböző betegségeket gyógyítani, a rákot is beleértve.

Már 1934-ben (a kutatásainak kezdeti fázisában) Rife és kollégái 16 súlyos rákos beteget kezeltek, akiket az akkori orvostudomány megmenthetetlennek vélt. Minden páciensét ezzel a rezonáns frekvenciával besugárzó készülékével kezelte, 3 naponta 3 percig. Azt észlelte, ha ennél többször kezelte volna őket, akkor a tömegesen elpusztult microorganizmusok gyorsabban halmozódtak fel, mint ahogy azokat a szervezet képes lett volna eltüntetni. A rákos daganatok fokozatosan visszahúzódtak. 3 hónap alatt 14 beteg teljesen felépült. A teszt eredetileg kitűzött 90 napja után, a frekvenciák módosításával 4 héten belül a két megmaradt beteget is sikerült stabilizálni, majd lassan kigyógyítani. A teszt 90 napos határidő nélkül viszont 100%-os sikernek tekinthető."


Ha érdekel a többi is, itt lehet olvasni: http://www.naturalbolt.hu/matuzsalem/40-egy-elfojtott-rak-gyogymod.html

Ez ugyanúgy, azon az elven működött, mint Keshe módszere, mégpedig azon, hogy a beteg sejtek rezonanciája különbözik az egészséges sejtektől és operálás, meg kemoterápia helyett csak a megfelelő rezonanciát kell biztosítani a sejteknek. Valószínűleg ezért működik néha a "bioenergia" is, amit más, vagy maga a beteg képes működésbe hozni (gyógyítás kézrátétellel, vagy szent emberek képessége a gyógyításra).

Persze könnyű volt ezt a módszert még elfojtani néhány körlevéllel 1934-ben és néhány orvos tönkretételével. Ma már a nyilvánosság talán nem olyan birka népségből áll és nem fog statisztálni úgy, mint eddig. Én reménykedem, bár ahogy az ember olvassa a hozzászólásokat a Keshe-vel foglalkozó videók alatt... Azt hiszem, hogy a fegyver-, energia-, egészségügyi-, pénzügyi-, és politikai maffiának nem kell nagyon cidrizni. Nyomorvízióikon rendesen birkásítottak bennünket. :(

Cayce néhány jóslatáról azt gondolom jó is volna, ha megvalósulna. Valaminek tényleg történni kellene.

Én olvasom azokat az oldalakat, ahol évről-évre statisztikákat adnak közre arról, hogy mennyi jég olvad el az Északi- és a Déli-Sarkon. Ebben az évben az Északi-sarkon, Grönlandon rendkívüli mennyiségű jég olvadt el - persze most már ismét fagy vissza a jég, viszont az Antarktiszon ugyanolyan kiugróan magas volt a változás - ellenkező irányban. Ez a tendencia évtizedek óta zajlik.

Mindig, mindenhol azt olvassuk, hogy a Földön milyen kényes az egyensúly és milyen nagyon kevés negatív változás kell ahhoz, hogy felboruljon... Főleg így, hogy még piszkálgatja is az ember az ő nagy tudásával, mint ahogy azt őszintén elmondják az "Univerzum, Fegyverünk az időjárás című filmben".
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Itt többszörösm a félreértés. Azaz ez "forog fenn és lenn"...
Valamiféle kémiai műveletnek -modjuk a vízgyártásnak is van köze az energiához, de alapvetően nem erről szól. Egy berendezés nem tudhat viztől a műtrágyán át az energiáig mindent előallítani...ez amit nevetségesnek tartok, alkimiának, mert így történt egy csoda-micsoda bemutatása..Az energiatermelés pedig már régen sötét ló. Amennyiben valamiféle kölönleges és új isteni részecskék befogását szeretnénk a műveletekbe...Ennek először a kellően alapozott elméleti részét lehetne nyílvánosságra hozni, megérteni. Ezután jöhet a többi, a valóban működő csodamasina építése...Nade eddig csak a csalók szövegei és néhány zavaros ingyenergia-masina mutogatása kerűlt felszínre. A térenergia kinyerésével van aki 30 éve foglalkozik és az eredmény merre...? Pedig matematikai hókuszai is leledzenek, az anyagi térben.
Nem lehet -ma tudásunk szerint- egyszerre rákgyógyszert és energiát ugyanazzal az energiakavantumot kerekre legyártó micsodával elkészíteni. Energiát pedig csak a régi módokon tudnak ma előállítani. A bélszél és a Nap nem jött be, csak a brüsszeli érdekeltek (gyártók) számára, mert egy szélkerék horribilis összegbe kerűl...és energiatermelése sohasem térűl meg..olyanok még a hálózatra való csatlakozások is, hogy ez a helyzet. A tótok vízierőműve is veszteséges, pedig elterelték a Dunát. Persze elhallgatják.
Van egy olyan életkor, amikor az ember már látja, hogy a frenetikusnak aposztrofált találmányoknak , ezek működőképes szerkezeteinek megvalósítása hosszú folyamat. Vagy tévút..Ilyen tévút a víz hajtotta autó is. Szerintem félig tévút az akkus gépkocsi is. Környezetet kímél, de hol nem kímél? Két motor kell ezekbe például...és túl bonyolult sz egész vacak, és drága, nagyon..(l: hibrid Toyota...)
Visszatéréseket is látok sokesetben a régi eljárásokhoz. Pl a kémiai ivóvíztisztítás is ilyen, inkább fúrt kutakkal kellene..Budapest is visszatért a kútjaihoz és a felszíni vízműve áll, rozsdásodik.
Tévút az energianövények termesztése is..ez az év is bizonyította, nagyanyáink viszont akár csutkaszárral is befűtötték a kemencét, ezt a pékek ma nem alkalmazzák...lehetne ezt új kemence-szerkezetekkel? Nade kinek az érdeke lenne?
Ezek az állítólag környékünkön száguldozó ismeretlenek pedig már régen elárulhatták volna az energiatermelési -kicsatolási- titkaikat. De nem tették, valamiért. Így rájuk aligha számíthatunk. Oannész hallgat.
Rengeteg "kutató" él igen jól. De rengeteg kutató nem ér el eredményeket, csak hadovál. Itt is hatékonyabb űgyködésre lenne szükség. De a kormányok tele vannak jogászokkal és közgazdászokkal...
Pedig új energiatermelési lehetőségekkel kapcsolatosan valóban kutatni kellene, hatékonyan...több tudományág összefogásával. Persze ellenfelek is vannak, tele pénzzel: a mai energiatermelök, eladók, spekulánsok tomegei. Szóval a kérdés egyszerű..

Nem biztos, hogy a feltalálókat kellene hibáztatni azért, hogy még mindig itt tartunk. Ha van kedved, olvasd el te is azt a cikket Raymond Rife -ról és halálraítélt találmányáról.
Az meg nem baj, hogy hosszú folyamat. Egyszer csak el kellene kezdeni.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Maradjunk az energiafelhasználás egyik területénél, a fűtésnél egy kicsit. Ez ugyanis energiafaló dolog..Azaz táv-fűtsünk. Igaz a nagy kazánok hatásfoka sokkal jobb mint a kicsiké. Azonban elfelejtik, hogy ez mit jelent a lakossági távfűtés esetén. Azt jelenti, hogy míg a fogyasztóhoz jut el a hő -vagyis elszállítja ezt a túlnyomásos forróvizvezeték-addig a vezetéken és a hőcserélőkben jelentős hőveszteség is keletlkezik. Tehát érdemes-e távfűteni? Nagy kérdés ez..Csak Bp-n -ha jól emlékszem 400 km a vezetékek hossza és ez duplán számít, ugyanis van előremenő -mondjuk 110 fokos vizet szállító- és a lehűlt vizet a kazánhoz visszaszállító un visszatérő vezeték (mondjuk 65 fok körűli vízzel). Az előbbi csövek , egymás mellett vannak. Na és vannak szívattyúk, jelentős energiaigénnyel a kazánoknál és a hőközpontokban, meg jó sok elektronika..
A hőtermelést már régen "kiszervezték" így egy idegen cég adja el ezt...Bp-n, a kazánházaiból, érdeke lehet ennek az energiatakarékosság? A környezetvédők csak akkor látnának ebbe a kérdésbe bele, ha ilyen cégeknél volna gyakorlatuk...de nincs, csak egyetemi, főiskolai papíralapú ismeretük..ez ilyen egyszerű. A távfűtőknek persze voltak eredetileg kazánházaik, de ezeket gátlástalanul leszerelték, eledták jó 20 éve. Nehogy olcsóbb legyen a hő..
A geotermikus energia, ez bizonyítottan tévút, nincs a forróvízből elég, sőt sokhelyen nincs is..mégis 30 éve lelkelik, feltalálják a többszörtös unalomig..a félrevezetők...(valamilyen ...mit is védők...?) Meg azután a legjobb megoldás ez...(?) a kútfúróknak. Nem pótlódik az ilyen forróvíz, ez sem megvetendő és legalább 70 fokosnak kell lennie, ha fűteni akarunk ezzel. Ehhez igen mély kútra van szükség ám. Lerakódások ellen van inhibítor (nem olcsón) és a kútfúrás sem olcsó, hátmég a többi kacat...Namost elvegyük ezt a termálvizet az unokáink elől, vagy sem? Kell-e majd a derekukra vagy nem? Az elhasznált vizet pedig engedjük el? Hová? Mit is tartalmazhat?
Jelenleg úgylehet marad a Déli Áramlat, vagy Nabukkózzunk, ez a realitás. Örűljenek viszont a távfűtöttek, hogy a vezetékek még nem végletesen rozsdásak -már majdnem azok- így a csőtörés-szám még kezelhető...de meddig? Egy előremenő vezetékben a nyomás 13 bar körűli..
Erre a fenomenális terepre azután jöhetnek a nagy ingyenenergia feltalálók és az elektromos áramról még nem is volt szó..itt is fellehet találni. Persze előbb célszerű Paks kapacitását növelni. Ez olcsó nukleáris villamos erőmű (?). De elsőszámú kérdés megint: kinek az érdeke az olcsó áram? A Tesla meskete azonban eléggé ködös, de nagyon mutatós, egyúttal értelmetlen a szakember számára..igazi püspökfalat.
Mindent megold viszont majd a maják jóslata szerinti világvége, mely szerintem azonban elmarad. Nincs rá mani.
A maják evezős hajókkal utaztak még a mai környékükre. Az evezősök bio-energiapótlását úgylehet tudták fedezni. Persze a vitorla sem párszáz éves csak. Kevés energiát használó meleg vidékeken éltek nemcsak ők, hanem a neolitikum más népei is. Mi is költözzünk el? Akár Mikronéziában is meleg van. Végűlis, hátha itt is jön a felmelegedés, gyorsan és akkor minden megoldódik Tesla technikus zavaros micsodája nélkűl is. Még víz is lesz talán.
 

ezokri

Állandó Tag
Állandó Tag
Nibiru – A halálbolygó Napjainkban vészjósló, félelemkeltő, egyben gondolatébresztő híradások jutnak el hozzánk. A Földet végveszély fenyegeti, közeledik valami, ami a pusztulást hoz ránk. A maja naptár utolsó ciklusa hamarosan véget ér. Özönvíz és perzselő tűz árasztja el otthonunkat. „Tetteink súlya alapján megmérettetünk, felemelkedünk vagy elbukunk.” Közeleg a végítélet – eljött az Apokalipszis napja" Képzeljük el egy bolygót, mely Földünknél huszonháromszor nagyobb! Ez a bolygó legyen tagja naprendszerünknek! Nap körüli keringési ideje 3600 év! Ezt a bolygót nevezzük például Nibirunak! Találjuk ki, mikor ér el hozzánk!? Legyen ez a nap az igen közeli jövőben! 2012. december 21. – Világvége? http://hu.scribd.com/doc/52817900/Lukacs-Laszlo-Nibiru-A-halalbolygo http://www.4shared.com/office/G2PZOVR1/Lukcs_Lszl_-_Nibiru_A_hallboly.html
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra2!

Teljesen egyet értek veled a gyógyítást illetően. Én a hivatalos orvoslásról, egészségügyről mondtam, ill. írtam véleményt. A betegségek majd' mindegyikét a rossz sugárzások okozzák, amelyek a fekhelyeinket érik. Hartman zóna, vízerek, stb. Erről sokat lehetne írni, de "hála" a materializmusnak, ha ilyenről kezdesz beszélni, hülyének néznek. És ezek a sugárzások nem mások, mint káros frekvenciák, melyek az emberi test frekvenciáit megzavarják, eltorzítják, - megbetegítik. Ha ez a rezonancia nem áll vissza, vége a boldog napoknak....
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Nibiru – A halálbolygó Napjainkban vészjósló, félelemkeltő, egyben gondolatébresztő híradások jutnak el hozzánk. A Földet végveszély fenyegeti, közeledik valami, ami a pusztulást hoz ránk. A maja naptár utolsó ciklusa hamarosan véget ér. Özönvíz és perzselő tűz árasztja el otthonunkat. „Tetteink súlya alapján megmérettetünk, felemelkedünk vagy elbukunk.” Közeleg a végítélet – eljött az Apokalipszis napja" Képzeljük el egy bolygót, mely Földünknél huszonháromszor nagyobb! Ez a bolygó legyen tagja naprendszerünknek! Nap körüli keringési ideje 3600 év! Ezt a bolygót nevezzük például Nibirunak! Találjuk ki, mikor ér el hozzánk!? Legyen ez a nap az igen közeli jövőben! 2012. december 21. – Világvége? http://hu.scribd.com/doc/52817900/Lukacs-Laszlo-Nibiru-A-halalbolygo http://www.4shared.com/office/G2PZOVR1/Lukcs_Lszl_-_Nibiru_A_hallboly.html

Van olyan vélemény is, hogy az az agyagtábla és a pecséthenger, amelynek a lefordításával jutottak olyan következtetésre, hogy létezik a Nibiru bolygó -nem erről szól, valószínűleg tévesen fordították. Lehet, hogy a helyes fordításhoz nem az asztronómiában, hanem az asztrológiában kellene jártasnak lenni. Asztrológusok szerint azokon a táblákon olyan csillagállásról van szó, ami 3600 évenként következik be és nem a Föld találkozásáról egy másik bolygóval, ami időnként betéved a Naprendszerbe.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hát nem azzal...A világ teremtését a Gilgames idejében írt Enuma Elis azaz a Teremtésmítosz t
artalmazza. Az Enuma külön-külön foglalkozik a bolygókkal, köztük az említettel is. A teremtésmítosz külön érdekessége, hogy olyan bolygóról is ír, mely szabadszemmel nem látható...Honnan tudtak erről a bolygóról Urukban, ahol Gilgames volt a király, aki Anu isten és Gisgali asszony fia ( mítoszok világában) persze..
A bolygók születése nagy harccal járt, valóságos szülési fájdalmat próbál kivetíteni a mitosz, Tiamatra, a Földünkre. Olvassátok el..a világ első mítosza (ie. 3500 körűl élt Gilgames).
Gilgames kő a koronánkban is van vagy volt, ha nem lopták ki anno..Persze ez ma kapásból ma nem hihető mert ez a világ az irígykedők és negligátorok szekond-hand ócska világa..
Az Enuma rövid, azonban megfejtése nehéz.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
A geotermikus energia, ez bizonyítottan tévút, nincs a forróvízből elég, sőt sokhelyen nincs is..mégis 30 éve lelkelik, feltalálják a többszörtös unalomig..a félrevezetők...(valamilyen ...mit is védők...?) Meg azután a legjobb megoldás ez...(?) a kútfúróknak. Nem pótlódik az ilyen forróvíz, ez sem megvetendő és legalább 70 fokosnak kell lennie, ha fűteni akarunk ezzel. Ehhez igen mély kútra van szükség ám.

"A geotermikus energia, ez tévút..."
Vagy csak el akarják hitetni valakik, és amint látom, ez sikerült is...!
Hány multinacionális bevásárlóközponton látsz kéményt...? És vajon miért nem...?

"A geotermikus energia eredete szerint földhő, jellemzője a geotermikus gradiens,
melynek értéke a mélység függvényében a földkéreg hőmérséklet-növekedését adja meg."

Nem kell itt semmilyen termálvizet kiszivattyúzni sehonnan...!
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Vannak okosok és ostobák. Vannak akiknek elemi ismereteik is hiányoznak bizonyos geológiai területeken. De vitetkoznak felcsapott farokkal. A szaklemberekkel is. Ezeket nem érdemes észrevenni.
Számukra viszont ajálható: Jertek lányok, öltözzetek fehérbe/ Szórjunk rózsát Rákosi elvtárs elébe..
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Vannak okosok és ostobák. Vannak akiknek elemi ismereteik is hiányoznak bizonyos geológiai területeken. De vitetkoznak felcsapott farokkal. A szaklemberekkel is. Ezeket nem érdemes észrevenni.

Bocs, de ehhez fizika kell, te "szakember"...és itt részemről lezártnak is tekintem ezt a "vitát"...
 
Oldal tetejére