2020-as olimpia 2021-ben

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Dávid Krisztina bronzérmet nyert légpisztolyban a tokiói paralimpián, írja az MTI. A P2-es kategória magyar indulója – aki szívműtét közben történt műhiba miatt hatévesen kerekesszékbe került – jól teljesített a 60 lövéses alapversenyben.
1630407555802.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját világcsúcsát kétszer is megjavítva nyert aranyérmet Ekler Luca kedden távolugrásban a tokiói paralimpián.
Ekler 2009-ben stroke-ot kapott, ennek következtében lebénult a bal oldala, fizioterápiás és gyógytornás kezelés hatására azonban mostanra már csak a bal kézfején maradtak látható tünetek. (MTI)
1630413044762.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
„Óriási büszkeséggel jelentjük, hogy bronzéremmel tért haza a 2020. évi tokiói nyári paralimpiai játékról kolléganőnk, Dr. Mező Boglárka! Végigizgultuk, végigszurkoltuk az elmúlt napokat, és közben szervezkedtünk, készültünk Bogi érkezésére, hiszen Ő a mi bajnokunk! Tegnap éjjel a repülőtéren hatalmas megtiszteltetés volt fogadni világbajnok, és most már paralimpiai bronzérmes vívónkat” – írta Facebookon a BRFK.
1630419971971.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Pap Bianka ezüstérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban az S10-es kategóriában a tokiói paralimpia szerdai napján – írja az MTI.

Az S10-es kategória magyar indulója - akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja - a hármas pályán tempózott a szerda esti döntőben
A KÖVETKEZŐ MAGYAR SIKERT KONKOLY ZSÓFIA 200 MÉTERES VEGYESÚSZÁSBAN AZ S9-ES KATEGÓRIÁBAN ÉRTE EL.
A 19 éves pécsi versenyző – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a délelőtti három előfutamból az elsőben szerepelt, és azt 2:35.16 perccel megnyerte. Ideje összesítésben a második legjobb volt a világcsúcstartó Sophie Pascoe-é mögött.
Konkoly Zsófia a magyar küldöttség tizenegyedik érmét – a negyedik ezüstjét – szerezte Tokióban.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag

Pap Bianka aranya​

Az S10-es kategória magyar indulója – akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja – 1:09.71 perccel a leggyorsabb volt délelőtti előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben „leúszta” a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t.
1630576127509.png
A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte. Pap – aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt – másodszor állhat dobogóra a japán fővárosban, szerdán 400 gyorson ezüstöt nyert.
A 19 éves Konkoly Zsófia – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a csütörtök délelőtti előfutamát megnyerte, és 1:07.05 perccel, a legjobb idővel került az esti döntőbe. Ott ötven méternél másodikként fordulva, nagyszerű hajrával, 1:06.55 perces paralimpiai rekorddal győzött.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
A versenyszám legnagyobb esélyeséhez méltóan Kiss Péter Pál parakajak-kenus a kajak KL1 kategória 200 méteres döntőjében aranyérmet szerzett Magyarországnak, már a hetediket Tokióban, mely összesítésben a küldöttség tizennegyedik érme volt
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Az olasz Beatrice Vio 22 éves korában nyerte meg az aranyat a 2020(21)-as tokiói paralimpiai játékokon. Ez a második olimpiai aranyérme a tolószékes vívás kategóriában, a 2016-os riói nyári paralimpiai játékok is győzelemmel végződtek számára.
A fiatal nőnek nincs se keze, se lába, végtagjait 11 éves korában amputálták, mivel súlyos agyhártyagyulladásban szenvedett, és ez volt az egyetlen megoldás arra, hogy megmenthessék az életét. A betegség mély nyomokat hagyott az arcán és a teste különböző területein is.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag

Egészen elképesztő az a produkció, amelyet az ukrán Oksana Masters mutatott eddig pályafutása során. A karrierjét egy csodálatos aranyéremmel koronázta meg. Korábban nyolc érme volt sífutásban és biatlonban, most kerékpárban nyerte aranyérmet, úgy hogy a csernobili katasztrófa miatt súlyos fogyatékosságokkal született.​

1630664111147.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Varga Katalin kajakos bronzérmet nyert szombaton K1 200 méteren, a KL2-es kategóriában a tokiói paralimpián
Plusz infó :
A balesetes gerincsérült, 35 éves magyar kajakos, aki öt éve ötödik volt a riói paralimpián, idén pedig ezüstöt nyert az Európa-bajnokságon, a magyar küldöttség 16. érmét – a negyedik bronzot – szerezte.

„Pontosan ezért a bronzéremért jöttem – jelentette ki a vegyes zónában. – Minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. Ez kiérkezéskor még nem teljesen volt így, nehéz volt magamat felpörgetni, valószínűleg azért, mert túl higgadtan álltam hozzá a versenyhez. Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam. Pont erre a napra tök jól alakult minden” – folytatta.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Új kampányt indított Harry herceg alapítványa, az Invictus Games Foundation. A #WeThe15 hashtaggel fémjelzett kampány azt szeretné elérni, hogy a fogyatékossággal élők a paralimpia után is szem előtt legyenek, jelen legyenek a köztudatban. A 15-ös szám a fogyatékossággal élők arányát jelzi, a világ lakosságának ugyanis a 15 százaléka van ebben a helyzetben.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
A versenyszám legnagyobb esélyeséhez méltóan Kiss Péter Pál parakajak-kenus a kajak KL1 kategória 200 méteres döntőjében aranyérmet szerzett Magyarországnak, már a hetediket Tokióban, mely összesítésben a küldöttség tizennegyedik érme volt
A BHSE 18 éves kajakosa, a nemzetközi szövetség összesítése alapján a sportág legfiatalabb paralimpiai bajnoka – aki nyolcéves korában a Guillain Barré-szindróma miatt deréktól lefelé lebénult – a magyar küldöttség tizennegyedik érmét – a hetedik aranyat – szerezte.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Összegzés.
A magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, aki úgy véli, minden versenyző minden versenyszámában mindent kihozott magából a japán fővárosban.
Nem veszélytelen dolog egy sportvezetőnek egy világverseny, ráadásul egy ilyen multi világverseny előtt számokat mondani. Van annak kockázata, mert szembe kell nézni ezekkel a számokkal utána, de én vállaltam ezt a kockázatot, mert bíztam a sportolókban, és tudtam, hogy mi van bennük. Három számot mondtam, azt, hogy 15 plusz éremnek kell lennie, tehát legalább 15 éremnek, és tizenhat érmünk lett. Azt mondtam, hogy három-öt aranyéremnek kell lennie, hét lett, és azt mondtam, hogy legalább hat sportágban kell érmet szerezni, pontosan hatban szereztünk. Úgyhogy bátran és büszkeséggel nézek szembe ezekkel a számokkal” – kezdte összegzését a magyar szempontból utolsó versenyszám, Ekler Luca 400 méteres döntője után.
Ugyanakkor kritikaként fogalmazta meg, hogy a riói játékokon szereplő csapat korához képest a tokióié másfél-két évvel magasabb, amin szerinte változtatni kell. A párizsi paralimpián fiatalabb csapatnak kell részt vennie, és az MPB-elnök szerint már van is négy-hat fiatal versenyző, akivel számolni lehet majd. Ugyanakkor megjegyezte: egyelőre nem akar ennyire előreszaladni.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag

7 arany, összesen 16 érem – egyik legsikeresebb paralimpiáját zárta a magyar csapat​

Csak egyszer szereztünk több aranyat a játékok történetében, de érmek tekintetében is van okunk a büszkeségre.
 

Hasonló témák

Oldal tetejére