2022-ig egészen biztosan nem vehetünk részt külföldi hajóutakon

A kanadai kormány bejelentette, hogy legalább még gy éven keresztül szüneteltetik a 100 főnél nagyobb befogadó-képességű óceánjárók és tengerjárók üzemeltetését annak érdekében, hogy megállítsák a koronavírus-járvány terjedését.


A tiltás egészen 2022. február 28-ig lesz érvényben, így mostantól biztos, hogy Kanadából se ki, se be nem utazhatnak a turisták óceánjáró hajókon.


Omar Alghabra közlekedési miniszter elmondta, azért hozták meg ezt a radikális döntést, hogy megvédjék az ország lakosságát az intenzíven terjedő koronavírustól, ezáltal maximális biztonságban érezhetik magukat.


A politikus hozzátette, a tengerjáró hajókra és kedvtelési célú vízi járművekre vonatkozó ideiglenes tilalmak elengedhetetlenek a legkiszolgáltatottabb korosztály védelme szempontjából.

Nemcsak a nagyobb, turistákat csábító hajókat, hanem a Jeges-tengeren cirkáló jégtörők és kutatóállomásokként szolgáló járművek tevékenységeit is felfüggesztették, így például a teherszállítók is gondban lehetnek, ha éppen ebben a régióban végzik munkájukat, mivel a hajók fedélzetén egyszerre 12-nél többen nem tartózkodhatnak.

oceanjaro hajo.jpg
 
Na látom az ember már egy "Butterfahrt-ra" sem mehet el egyhamar. :mad2:

(A "vajut-nak" nevezik köznyelven az olyan hajókirándulásokat aminek a célja az adó nélküli bevásárlás. Németországban 1953 és 1999 között volt népszerű, de a napjainkig tart nemcsak hajóval hanem többnyire busszal. A kuncsaftot elsősorban kispénzű idős nyugdíjasokból toborozzák, akiket könnyű "megszivatni". )

.
 

Zseniális ötlettel állt elő Dr. Nemes Andrea: így nyithatnának ki újra a szállodák, fürdők

Míg Szlovákiában ésszerűen gondolkodnak, addig itthon csak a Fidesz érdekeit nézik a vezetőink.Ideje lenne néha a szomszédra is figyelni, esetleg tanulni tőle, hasznos lehet. Dr. Nemes Andrea köztársaságpárti önkormányzati képviselő Észak-Komárom mintájára javasolná a korlátozások okos(!) feloldását.
Szlovákiában az alsósok hétfőtől járhatnak ismét iskolába. Az iskolalátogatás feltétele, hogy a szülők rendelkezzenek 7 napnál nem régebbi negatív koronavírus teszttel. Szülőként tegnap kaptuk meg az iskolából a linket, ahol megjelölhettük, hogy szombaton, melyik helyszínen, melyik idősávban szeretnénk teszteltetni és már jött is a mellékelt e-mail.
SZERINTE UGYANILYEN MÓDSZERREL MEG LEHETNE NYITNI A HOTELEKET, FÜRDŐKET, SZAUNÁKAT, STB…
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,805
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére