3 jel, hogy Orbán elkezdte kiléptetni Magyarországot az EU-ból

Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”.

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból. (Ennek katasztrofális hatásait Nagy-Britannia esetében már látni: ha nem lesz megegyezés a britek és az EU között, az ország GDP-je 8%-ot eshet.) Orbán két út között hezitál:
  1. Kiprovokálni, hogy kirúgják az országot;
  2. Megsértődve, önként kilépni.

A Fidesz-kormány évek óta eredménytelenül uszít „Brüsszel” ellen (Emlékezzünk a plakátokra: „Állítsuk meg Brüsszelt!”, vagy Orbán október 23-i beszédére, amiben a Harmadik Birodalomhoz hasonlította az EU-t), most is euroszkeptikus halandzsával készülnek az EP-választásokra. Ennek ellenére a magyarok egyáltalán nem euroszkeptikusak: a Republikon Intézet felmérése szerint hazánk jól reprezentálja az egész európai társadalomra vonatkozó arányokat:

  • 31 százaléknyi euroszkeptikus,
  • 33 százaléknyi mérsékelt EU-támogató és
  • 36 százaléknyi föderalista nézetet valló polgárral.
A magyarok között tehát egyáltalán nem nagyobb az Unió iránt bizalmatlan, szkeptikus polgárok aránya, a társadalom bő harmada pedig kifejezetten pártolja az integráció mélyítését. Érdemes látni azonban, hogy bár uniós viszonylatban a magyarok EU-szkepszise átlagosnak mondható, a közép-kelet-európai régióban egyedül Csehországban van szélesebb tábora az euroszkeptikusoknak. A szomszédos – valamint a balti – országokban a szkeptikusok aránya jellemzően 25 százalék alatt marad.

(Ehhez képest a kormánypárti Magyar Idők és az Origo is megpróbál néha egy-egy ilyen témájú cikket lehozni, de a szövegből kiderül, hogy nincs szó arról, hogy a magyarok euroszkeptikusok lennének.)

A kilépésnek három - kezdeti - jelét vettük észre:
  1. Szijjártónak fel kell bontania a kétoldalú beruházás-ösztönző szerződéseket az EU-s országokkal;
  2. Budapestre költözik a közép és hosszú távú beruházások finanszírozásával foglalkozó orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank);
  3. Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben.
Az első hír pár napos csak: szűkszavú, indoklás nélküli miniszterelnöki határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek lényege, hogy Orbán Viktor felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítse elő az Európai Unió egyes tagállamainak kormányai közötti beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló kétoldalú megállapodások felmondásáról szóló megállapodást – vette észre a Portfolio.hu.

Ugyancsak decemberi hír, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) székhelye Budapestre költözik – közölte Varga Mihály a bank kormányzótanácsának december 4-i ülésén egyhangúlag meghozott döntésről. A moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra ad közép- és hosszútávú hiteleket. 1970-ben a KGST tagjai közül a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária és Mongólia alapította. Amikor 2012-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök újraélesztette a a Nemzetközi Beruházási Bankot, a lépés jól illeszkedett Oroszország nagypolitikai törekvéseihez, hogy újra kiterjessze a nemzetközi befolyását, különösen a korábban általa uralt kelet-közép európai térségben – írta az Index. A növekvő orosz befolyást Paks2 indította el, de az a projekt mintha csak időhúzás lenne.

A jüan-alapú kötvénykibocsájtás pedig elég gyenge lábakon áll: ahogy ugyancsak az Index cikkéből kiderül, ennek a lépésnek nincs komoly reálgazdasági alapja (egyelőre). Nem tudni, hogy ezt a kijelentést mennyire kell komolyan venni.

A kérdés az, hogy hogyan jutott arra Orbán, hogy ki kell léptetnie az EU-ból? Jövőre Európai parlamenti választások lesznek, ennek két lehetséges kimenetele van:

  1. Ha megerősödik az uniószkeptikus, a szuverén nemzetállamok közösségében gondolkodó irányvonal az EU-ban, akkor az egyes tagálami vezetők ambíciói, a képviselt országok gazdasági, politikai erejére támaszkodva megnő. Ebben a versenyben Orbán Magyarországa versenyképtelenné válik.
  2. Ha a szorosabb együttműködés pártján állók erősödnek meg (föderalisták), akkor könnyen előfordulhat, hogy újabb integrációs hullám indul meg az EU-ban, harmonizálhatják a hadsereget, vagy akár az igazságszolgálatást is. Most még nem kötelező az Európai Ügyészséghez csatlakozni, de lehet, hogy hamarosan az lesz. Azaz, Orbán féktelen korrupciós rendszerének hamar vége lehet. De az is előfordulhat, hogy az EU-s vezetők egyszerűen leverik rajta mindazt a "kellemetlenséget", amit okoz és okozott az elmúlt években.
Akármi is történik, az EU-s támogatások mértéke várhatóan drasztikusan csökkenni fog, illetve a feltételek egyre keményebbek lesznek. Egyre nagyobb az elvárás, hogy transzparensen költsük el az EU-s pénzeket. Ez pedig a lopásra épített orbáni rendszer érdekeit, működési logikáját súlyosan sérteni fogja. Orbán pedig – ha már nem reménykedhet semmilyen eu-s vezetői szerepben – csak azért maradt idáig is az Unióban, mert az finanszírozta a stadionépítési őrültségeit, meg a kisvasútját. Az az Unió, amelyik nem járul hozzá a megalomán terveihez és a korrupt rendszeréhez, már nem lesz annyira vonzó.

Mr Flynn Rider
images
 
És mit jelent az O1G? A magyar sajtó akkor ezt elfelejtette kommunikálni. Erről megszületett már a döntés, hogyan kell értelmezni?

Talán Simicsaka urat kellene kérdezni, ha már az ellenzék fő ideológusa lett :)
Annyira verted a melled a Svájc googlezával
tudja hogyan lehet az információhoz hozzájutni .
Most meg nem tudod mit jelent
Mellékesen az nem ideológia hanem Egy régi harcostársa jellemezte a főszemfényvesztőt és a főharácsot
 
Én úgy gondolom ezt kár volt idézned és válaszolni.
Ott kellett volna úgy hagyni mert egész és kerek volt
Most állj neki még folytatni
Repedezik a hazugságra épített 2/3 máz ideológia
Az egész 1989 óta lévő politikája
Nem magyaråzkodom, mert aki ėrti, az ennyiből is ėrti. Aki meg nem, az felőlem maradhat is úgy.
 
...

Én kivárok egy jó “Gyere haza nyugger” programot.:D
Megvan még neked az a mondás, hogy addig álljál fél lábon?
...
Érdekes, hogy nem az EU-hanem az Amerikai Egyesült Államok voltak azok akik a bankokat transzparenciára kényszerítették. Orbán azért örül annak, hogy a Schweiz nincs az EU-ba, mert még kénytelen lenne egy SEPA számot is használni a titkos kotonjaihoz.
-
....
-

Számomra ez az év freudi elszólása. :D
 
Sajnos, számoskánk keveset olvasott. ;)

de van véleménye, sőt feltesz kérdéseket, a válaszok megingathatják a véleményét, de a válaszokat a "nagytiszteletü szakértö úr" kerüli, nem tud válaszolni.
Így aztán "számoska" elégedetten hátradől, hogy már megint igaza volt.
 
Utoljára módosítva:
Mellékesen az nem ideológia ....

ez jogos ... tehát helyesbítek ... idézgetik a nagy mentor aranyköpéseit, mint Lenint & Companyt ennyi telik az ellenzéktől.
Kíváncsian várom a százezres tömegmegmozdulásokat januárban (most még az ünnepeket pihenjük ki)... de valóban tisztán kell látni, hogy cukormázról van szó vagy sziklaszilárd alapokról.
 
Utoljára módosítva:
ez jogos ... tehát helyesbítek ... idézgetik a nagy mentor aranyköpéseit, mint Lenint & Companyt ennyi telik az ellenzéktől.
Kíváncsian várom a százezres tömegmegmozdulásokat januárban (most még az ünnepeket pihenjük ki)... de valóban tisztán kell látni, hogy cukormázról van szó vagy sziklaszilárd alapokról.
Nem lesz egy helyen százezres felvonulás.
Olyan még francia országban sincs
Lesz viszont országosan 100-200 helyen 1000-1000 fős
Ami megint nem kevés
Főleg mert ezeket nem utaztatják központi költségre

Ja és most találtam direkt rád gondolva
Mert többször szerepelt: valami ellen, érveid között a Brexit

10 éve nem láttak hasonlót - megjelent 86 ezer milliárd forintnyi mínusz
https://privatbankar.hu/reszveny/10...lent-86-ezer-milliard-forintnyi-minusz-323713
A londoni értéktőzsde 2018-as teljesítményét a világgazdasági és a világkereskedelmi kockázatok mellett a legnagyobb súllyal a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok terhelték.
ftse_eves.jpg
 
Utoljára módosítva:
ez jogos ... tehát helyesbítek ... idézgetik a nagy mentor aranyköpéseit, mint Lenint & Companyt ennyi telik az ellenzéktől.
Látom kicsinyeled.
A negy pofa az van
Az emberekkel együttérzés a Lázár féléknek nincs
Ez is okozója a Fidesz porladásának
A csökkenés apró de folyamatos
Ha nem lesz témád a migráció.
Te is felébrednél
Hisz valójában nincs is érved csak a központi direktívákban elhangzottak.
Amikor még friss volt a rezsihazugság
akkor azt nyomtad
Még most témád az MTV híradója a migráns szapulás
Sorosról akkor álltál le amikor a kormány is visszavett
Ebből látszik egy felhúzott duracell-nyuszi beszél általad
A megtanult és kiadott direktívák
 
Nem magyaråzkodom, mert aki ėrti, az ennyiből is ėrti. Aki meg nem, az felőlem maradhat is úgy.
Nem is kellet hisz a legelső amit beidéztél: "telitalálat"
kicsit rébuszos, de telitalálat
Már itt nem kellett volna idézned
áruld el minek kellett a "kicsit rébuszos" miatt idézni?
Én dicsérőleg írtam a telitalálat szót a repedezik a cukormáz
Nem tudod hol nem kell idézni csak köszönömöt nyomni
Figyeld meg én nem fogom idézni amit erre idézel.
Hisz az offot is fel kell ismerni
 
de van véleménye, sőt feltesz kérdéseket, a válaszok megingathatják a véleményét, de a válaszokat a "nagytiszteletü szakértö úr" kerüli, nem tud válaszolni.
Így aztán "számoska" elégedetten hátradől, hogy már megint igaza volt.
A feltevéseid nevetségesek, a kérdéseid lehetetlenek. Ne gugliz, hanem menj el egy könyvtárba és olvass könyveket.

Mitöl gazdag Bill Gates? Szoftware fejlesztésböl. Egyszerű felelet. Majdnem minden gazdag ember tevékenységét pár mondattal lelehet írni.
Nem úgy egy országét. Ami többszáz éves fejlődés vagy visszafejlődés eredménye.

A feltételezésed, hogy a “ nagyhatalmak álltal megengedett adóparadicsom” 8 millió embernek aránylagos jólétet tud biztosítani, kész röhej. :D

Az ország jövedelmének a felét exportal keresi. Ez már elég magyarázat ha megnézed, hogy az országok GDP listáján Svájc az előkelő 19. Helyen áll.
Gépgyártás, finommechanikus gépgyártás, textil, óragyártás, élelmiszer, gyógyszer, kémiai termékekböl él az ország. Még menő repűlőgép gyáruk is van.
Ha jól emlékszem, a bankok nem egész 10 százalékkal járulnak a GDP hez.
A túrizmust majdnem elfelejtettem.
(A luzerni Bucherer luxus óraüzletben csak a főnök benszülött. Az eladók kínaiak.
A ferdeszeműek hosszú sorokban állnak és néha napi 1millió Frank forgalmat is csinálnak)

A hosszú béke, a rendkívül stabil politiki helyzet, stabil pénzügyi háttér, egyszerű adószisztéma, kevés bürokrácia és minimális korrupció miattt az ország az elsők közé tartozik a versenyképességben.

(Nekik volt annyi eszük, hogy nem estek egymás torkának amikor “anyaországaik” két borzalmas háborúban szétcincálták Európát.)

Annak, hogy az akárhonnan jött vendégmunkások megállják a helyüket egyszerű oka van. Svájci vezetés alatt dolgoznak, jól keresnek és ha rosszul dolgoznak felmondanak nekik.
Amikor vállalatunknál leépítések voltak, engem tartottak meg és nem svájci kollegát, mert én jobb voltam. Ezek tudnak számolni.
A vállalatunk egyik tulajdonosának a fiát egyik órárol a másikra kivágták, amikor rájöttek a szerintem nem is annyira káros turpiságaira.

Svájc nem operett ország mint a mienk.,
 
Utoljára módosítva:
A feltételezésed, hogy a “ nagyhatalmak álltal megengedett adóparadicsom” 8 millió embernek aránylagos jólétet tud biztosítani, kész röhej. :D

Szerinted Svájc sorsárol nem a nagyhatalmak döntenek, hanem a svájciak akaratától függ minden.
Szerintem pedig Svájcot azért hagyták békén mert jól járt mindenki, a svájci bankok, szemrebbenés nélkül megvették a náciktól a fél Európából összerabolt aranyat, hogy aztán az így kapott pénzzel a németek nyersanyagot és élelmet vásárolhassanak .

Az ország jövedelmének a felét exportal keresi. Ez már elég magyarázat ha megnézed, hogy az országok GDP listáján Svájc az előkelő 19. Helyen áll.
Gépgyártás, finommechanikus gépgyártás, textil, óragyártás, élelmiszer, gyógyszer, kémiai termékekböl él az ország. Még menő repűlőgép gyáruk is van.
Ha jól emlékszem, a bankok nem egész 10 százalékkal járulnak a GDP hez.
A túrizmust majdnem elfelejtettem.

Nem vitatom, hogy fejlett a svájci ipar, de messze elmarad például a németekétől ... például a svájci óraipar bevétele és a német autóipar bevétele közt van némi különbség. A scájci mezőgazdaság...a világon Svájcban a legnagyobb az állami támogatás, úgyhogy nem lehet valami rentábilis.
Szerintem egy svájci gyógyszergyár sem produkál több profitot mint egy német gyógyszergyár... úgyhogy ezekkel nem lehet argumentálni a magas jólétet. Ráadásul élelmiszerből és különféle nyersanyagokból behozatalra szorul.

A lényeg itt van:
Ha jól emlékszem, a bankok nem egész 10 százalékkal járulnak a GDP hez.

ez a szürke zóna, ez hozza a pénzt, ez a jólét forrása
 
Szerinted Svájc sorsárol nem a nagyhatalmak döntenek, hanem a svájciak akaratától függ minden.
Szerintem pedig Svájcot azért hagyták békén mert jól járt mindenki, a svájci bankok, szemrebbenés nélkül megvették a náciktól a fél Európából összerabolt aranyat, hogy aztán az így kapott pénzzel a németek nyersanyagot és élelmet vásárolhassanak .Nem vitatom, hogy fejlett a svájci ipar, de messze elmarad például a németekétől ... például a svájci óraipar bevétele és a német autóipar bevétele közt van némi különbség. A scájci mezőgazdaság...a világon Svájcban a legnagyobb az állami támogatás, úgyhogy nem lehet valami rentábilis.
Szerintem egy svájci gyógyszergyár sem produkál több profitot mint egy német gyógyszergyár... úgyhogy ezekkel nem lehet argumentálni a magas jólétet. Ráadásul élelmiszerből és különféle nyersanyagokból behozatalra szorul.

A lényeg itt van:


ez a szürke zóna, ez hozza a pénzt, ez a jólét forrása
Gyerekes hülyeségeket beszélsz mint mindig.
 
3571 jo lenne ha befejezned ,mert elviselhetetlen a tajekozatlansagod.
Nemet iparhoz nem lehet hasonlitani se teruletileg se nepessegben semmiben Svajcot. Meg Mo hoz sem mert ugy nez ki behozhatatlan tavolsag van a ket orszag kozott ,foleg ha Mo a haboru utani idoket akarja visszahozni.
Nem beszelve kis orszag, es a semmlegesegevel jol dontott mindig. Ez az ut allt Mo -nak is legutobb a rendszervaltasnal is.
 
Nem beszelve kis orszag, es a semmlegesegevel jol dontott mindig. Ez az ut allt Mo -nak is legutobb a rendszervaltasnal is.

Most komolyan ... azt gondoljátok, hogy Európában ezek a kis országok szabadon döntenek a sorsukról a hovatatrozásukról?????
Csak nézzétek meg hogyan változik a svájci banktitok ha a nagyok elkezdenek morogni.
 
Utoljára módosítva:
Most komolyan ... azt gondoljátok, hogy Európában ezek a kis országok szabadon döntenek a sorsukról a hovatatrozásukról?????
Csak nézzétek meg hogyan változik a svájci banktitok ha a nagyok elkezdenek morogni.
Mikor volt egy kicsi ország olyan pozícióban hogy övé a döntés?
Előbb talán legyen gazdaságot építő ereje
aztán vele együtt a politikai súlya is meg lesz
Ennél kevesebb lehetősége a világban csak akkor lenne ha nem tartozna valahová.
A belterjesség rosszabb mint a királyok egymás közti házasodásából született degenerált utód nemzés
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)
kisboszi73 wrote on balacy's profile.
Sziasztok. Keresem a 700. feletti Júlia, Romana köteteket. Nem tudjátok hol találhatom meg?
sva1 wrote on sfbarat's profile.
Szia! érdeklődni szeretnék, hogy Lynda Juall Carpenito: Ápolási diagnózisok című könyve meg van-e neked valamilyen formátumban? Hálásan köszönöm válaszodat:

Statisztikák

Témák
36,870
Üzenet
4,490,017
Tagok
595,903
Legújabb tagunk
Erdős Dalma
Oldal tetejére