3 jel, hogy Orbán elkezdte kiléptetni Magyarországot az EU-ból

Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”.

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból. (Ennek katasztrofális hatásait Nagy-Britannia esetében már látni: ha nem lesz megegyezés a britek és az EU között, az ország GDP-je 8%-ot eshet.) Orbán két út között hezitál:
  1. Kiprovokálni, hogy kirúgják az országot;
  2. Megsértődve, önként kilépni.

A Fidesz-kormány évek óta eredménytelenül uszít „Brüsszel” ellen (Emlékezzünk a plakátokra: „Állítsuk meg Brüsszelt!”, vagy Orbán október 23-i beszédére, amiben a Harmadik Birodalomhoz hasonlította az EU-t), most is euroszkeptikus halandzsával készülnek az EP-választásokra. Ennek ellenére a magyarok egyáltalán nem euroszkeptikusak: a Republikon Intézet felmérése szerint hazánk jól reprezentálja az egész európai társadalomra vonatkozó arányokat:

  • 31 százaléknyi euroszkeptikus,
  • 33 százaléknyi mérsékelt EU-támogató és
  • 36 százaléknyi föderalista nézetet valló polgárral.
A magyarok között tehát egyáltalán nem nagyobb az Unió iránt bizalmatlan, szkeptikus polgárok aránya, a társadalom bő harmada pedig kifejezetten pártolja az integráció mélyítését. Érdemes látni azonban, hogy bár uniós viszonylatban a magyarok EU-szkepszise átlagosnak mondható, a közép-kelet-európai régióban egyedül Csehországban van szélesebb tábora az euroszkeptikusoknak. A szomszédos – valamint a balti – országokban a szkeptikusok aránya jellemzően 25 százalék alatt marad.

(Ehhez képest a kormánypárti Magyar Idők és az Origo is megpróbál néha egy-egy ilyen témájú cikket lehozni, de a szövegből kiderül, hogy nincs szó arról, hogy a magyarok euroszkeptikusok lennének.)

A kilépésnek három - kezdeti - jelét vettük észre:
  1. Szijjártónak fel kell bontania a kétoldalú beruházás-ösztönző szerződéseket az EU-s országokkal;
  2. Budapestre költözik a közép és hosszú távú beruházások finanszírozásával foglalkozó orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank);
  3. Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben.
Az első hír pár napos csak: szűkszavú, indoklás nélküli miniszterelnöki határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek lényege, hogy Orbán Viktor felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítse elő az Európai Unió egyes tagállamainak kormányai közötti beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló kétoldalú megállapodások felmondásáról szóló megállapodást – vette észre a Portfolio.hu.

Ugyancsak decemberi hír, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) székhelye Budapestre költözik – közölte Varga Mihály a bank kormányzótanácsának december 4-i ülésén egyhangúlag meghozott döntésről. A moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra ad közép- és hosszútávú hiteleket. 1970-ben a KGST tagjai közül a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária és Mongólia alapította. Amikor 2012-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök újraélesztette a a Nemzetközi Beruházási Bankot, a lépés jól illeszkedett Oroszország nagypolitikai törekvéseihez, hogy újra kiterjessze a nemzetközi befolyását, különösen a korábban általa uralt kelet-közép európai térségben – írta az Index. A növekvő orosz befolyást Paks2 indította el, de az a projekt mintha csak időhúzás lenne.

A jüan-alapú kötvénykibocsájtás pedig elég gyenge lábakon áll: ahogy ugyancsak az Index cikkéből kiderül, ennek a lépésnek nincs komoly reálgazdasági alapja (egyelőre). Nem tudni, hogy ezt a kijelentést mennyire kell komolyan venni.

A kérdés az, hogy hogyan jutott arra Orbán, hogy ki kell léptetnie az EU-ból? Jövőre Európai parlamenti választások lesznek, ennek két lehetséges kimenetele van:

  1. Ha megerősödik az uniószkeptikus, a szuverén nemzetállamok közösségében gondolkodó irányvonal az EU-ban, akkor az egyes tagálami vezetők ambíciói, a képviselt országok gazdasági, politikai erejére támaszkodva megnő. Ebben a versenyben Orbán Magyarországa versenyképtelenné válik.
  2. Ha a szorosabb együttműködés pártján állók erősödnek meg (föderalisták), akkor könnyen előfordulhat, hogy újabb integrációs hullám indul meg az EU-ban, harmonizálhatják a hadsereget, vagy akár az igazságszolgálatást is. Most még nem kötelező az Európai Ügyészséghez csatlakozni, de lehet, hogy hamarosan az lesz. Azaz, Orbán féktelen korrupciós rendszerének hamar vége lehet. De az is előfordulhat, hogy az EU-s vezetők egyszerűen leverik rajta mindazt a "kellemetlenséget", amit okoz és okozott az elmúlt években.
Akármi is történik, az EU-s támogatások mértéke várhatóan drasztikusan csökkenni fog, illetve a feltételek egyre keményebbek lesznek. Egyre nagyobb az elvárás, hogy transzparensen költsük el az EU-s pénzeket. Ez pedig a lopásra épített orbáni rendszer érdekeit, működési logikáját súlyosan sérteni fogja. Orbán pedig – ha már nem reménykedhet semmilyen eu-s vezetői szerepben – csak azért maradt idáig is az Unióban, mert az finanszírozta a stadionépítési őrültségeit, meg a kisvasútját. Az az Unió, amelyik nem járul hozzá a megalomán terveihez és a korrupt rendszeréhez, már nem lesz annyira vonzó.

Mr Flynn Rider
images
 
Részemről rendben. Az angoloknak sem kellett. És hát az EU-ban csak a centrumországok járnak jól, a perifériákon nem olyan rózsás a helyzet. De reméljük, az új EU-választásokkal már nemcsak a globalisták érdekei fognak érvényesülni.
 
Ez egy józan lépés (neki)
A totális rezsimet felépíteni csak az Urálon túlon lehet igazán
Honnan jött a honfoglaló magyar?
A Vereckei-hágón még visszatalálunk a pusztára.
 
Részemről rendben. Az angoloknak sem kellett. És hát az EU-ban csak a centrumországok járnak jól, a perifériákon nem olyan rózsás a helyzet. De reméljük, az új EU-választásokkal már nemcsak a globalisták érdekei fognak érvényesülni.

Csak nem Nagy-Britannia versenyképességét és gazdasági erejét a karod a magyarokéval összehasonlítani.?
Habár OVi utalt már arra, hogy Svájc is milyen jól elvan az EU-nélkül.
Önbizalom van orvérzésig.:D
 
Ugye Európa leggazdagabb államai nem EU - tagállamok? Svájc is gyorsan elvetette az EU tagság ötletét
Valamelyik politikus elégedett az EU működésével, mert még nem hallottam egyiket sem elégedetten nyilatkozni.
 
De mi a bajotok az unioval??
Tudom mindegy csak orbán maradjon a hatalmon ....hihetetlenek egyesek inkább térdre rogynak de, akkor sem akarják hogy más legyen a hatalmon..ez már betegség.
Tévedsz! Csak amikor az EU-ra szavaztam, nem arra szavaztam, hogy átjáróházat csináljanak a kontinensből. Egy másik, "velünk egyenrangú" kultúra képviselői épp most nyiszálták le konyhakéssel két skandináv lány fejét.
 
Tévedsz! Csak amikor az EU-ra szavaztam, nem arra szavaztam, hogy átjáróházat csináljanak a kontinensből. Egy másik, "velünk egyenrangú" kultúra képviselői épp most nyiszálták le konyhakéssel két skandináv lány fejét.
Mi?????
Épp most?....legalább egy hetes a hír...
Breivik meg legalább 77 embert mészárolt le,,,miért tekinted ezt versenynek?
Nem lenne átjáró ha a határnál már feltartóztatták volna őket...Görögország.
 
Gumelig! De hisz ezek az események tavaly voltak :o
Lehet, hogy JS-nek igaza van, és idén úton-útfélen lenyiszálták a lányok fejét a migránsok.
Bár a mostani híradóban éppen az megy, hogy az emberek inkább a portyázó-garázdálkodó vaddisznóktól félnek Miskolcon és környékén.:rohog:

OFf
Pár szám a svájci statisztikai hivatalbol.
Svájc külföldi lakoságának 4 százaléka befogadott menekült.
Ez az összlakósság 1 százaléka, 80’000 fő.
Én és több mint 30 ezer tamil és nem tudom hány tibeti, albán stb. nem tartozunk közéjük mert megkaptuk a piros útlevelet.

Magyarországon 4 azaz négyszer annyi gyilkosság történt 16-ban mint Svájcban. Migráncsok nélkül.

ON
 
Utoljára módosítva:
OFf
Pár szám a svájci statisztikai hivatalbol.
Svájc külföldi lakoságának 4 százaléka befogadott menekült.
Ez az összlakósság 1 százaléka, 80’ooo fő.
Én és több mint 30 ezer tamil és nem tudom hány tibeti, albán stb. nem tartozunk közéjük mert megkatuk a piros útlevelet.

Magyarországon 4 azaz négyszer annyi gyilkosság történt 16-ban mint Svájcban. Migráncsok nélkül.

ON
Nem lehet ..leírom...NEM LEHET meggyőzni az embereket...úgy félnek mint egy kisdedós.
Fogadd be őket te...
Stb..
Persze megértem őket annyi gyülölet van bennük a saját kisstílűségük és sikertelenségük okán.
Ez ellent mond annak hogy az értelmiségiek szítják ezt a gyülölet hullámot de, ennek az az oka hogy ragaszkodnak a hatalmukhoz, beosztásukhoz.
Hisz ha betelepítenének embereket akkor az ö gondjuk már nem politikai hanem rendvédelmi ügy lenne és nem lehetne állandóan plakáton tartani.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,650
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére