40 éve a vadlovak társaságát választotta az emberek helyett

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 29.

Melitta - 2017 Július 29, 07:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Merész döntést hozott negyven évvel ezelőtt a 67 éves Zoe Lucas: egy apró szigetre költözött, teljesen egyedül. 21 éves volt, mikor legelőször ellátogatott a civilizációtól messze eső, apró kanadai Sable-szigetre.

  Azonnal beleszeretett, s néhány év múlva végleg odaköltözött. A 40 kilométer hosszú festői földnyaláb egyébként meglehetősen rossz hírű, több mint 350 hajótörésért felelős. Zoét ez egyáltalán nem zavarja, sőt, örül is neki, hogy az emberek elkerülik a szigetet. Társaságból nincs hiánya, nagyjából négyszáz vadló, 300 ezer kúpos fóka és több mint 350 madárfaj él vele együtt a szigeten. Hetente kap ellátmányt, ő pedig beszámol a környezetről végzett megfigyeléseiről.

  Mindennap küzd a sziget épségének megőrzéséért, rengeteg szemetet szed össze, melyet a partra mos a víz. Elképesztő dolgokat talál így, hűtőt, paplanos ládát sodor ki a víz, a legfurcsább zsákmánya egy műláb volt. Továbbá gyűjti az elpusztult lovak koponyáit, hogy elküldje egy kutatócsapatnak, akik megvizsgálják, hogyan változnak és alkalmazkodnak a szokatlan környezethez. Zoe nagy ritkán még visszalátogat halifaxi házába, de már a szigetet tekinti otthonának, pedig a átlaghőmérséklet 19 fok, és az év felében köd borítja.

  Kiss Boglárka

  sable-island1-google-map.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 29.

  1. udvarfy
   udvarfy
   Csodálom ezeket az embereket akik hátatforditanak a "civilizációnak" , magam 20 évesen mint facsösz elég sokáig laktam egyedül az erdöben akkor ez piszokul tetszett , de talán 500 méterre volt a vasut és buszállomás tölem igy bármikor elmehettem bevásárolni . De igy ? Kalapot elötte !
  2. aniko45
   aniko45
   Nyilván oka van,hogy visszavonult a civilizált világból,néha mindnyájunknak van olyan érzése ,hogy ez lenne a legjobb!Bátorság kell hozzá!Mivel saját akaratából teszi,van lehetősége a változtatásra,ha megunja Robinson szerepét!:)
  3. Enmerkar
   Enmerkar
   Érdekes személyiség érdekes élete.
   Gagamail és CasaLoma kedveli ezt.
  4. Jaszladany
   Jaszladany
   Szóval akkor ő egy ilyen csősz, vagy gondnok, vagy ilyesmi. Jó kis állás, nekem is tetszik, én is elvállalnám. De mondjuk, nem egyedül, hanem a férjemmel együtt. :)
  5. johannsebastian
   johannsebastian
   Vajon van internet? :)
   Ernoe, Jaszladany és CasaLoma kedveli ezt.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   :D
   tipasa, Ernoe és udvarfy kedveli ezt.
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   [​IMG]

   Íme Zoe Lucas a vadlovak, egy mobileszköz és egy adótorony társaságában. Tehát feltehetően van internet! Na most akkor kérdés, valóban hátat fordított-e a civilizációnak! :)
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Így nem zavarja a civilizáció a fészbukozásban.
  9. Éleskés
   Éleskés
   Megnéztem a guglimap-on, van is a szigetről néhány kép. A utolsón van 3 fóka-szerű folt, a többin futóhomok, némi füves terület, ja és néhány ház, meteorológiai állomás, talán egy világítótorony és 10-20 ép ház.
   Annyira nem elhagyatott a hely, talán nevezhetjük a civilizáció peremének.
   Egy-két hónapra odaköltöznék, a meditálásban biztos nem zavarnának sokan.
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   Kábé annyira fordított hátat, mint a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őre :)

   [​IMG]

   Civilizációtól elszigetelt hely már az Antarktiszon sincs.
  11. Ernoe
   Ernoe
   Az ember egy társas lény.

   Az ember egy társas lény. Szerelmi bánatomban én is kiakartam lépni a világból és fiatalon elmentem egy kutatóintézetbe dolgozni, ami egy erdő közepén volt, az épületet vadszőlő borította. A vége az lett, hogy az intézet kikatapultált engem egy városba, ahol anyian élnek mind Mo.-on. Azóta Woody Allen lett belőlem, aki nem tud kipufogógázok nélkül élni. [​IMG]
   -
   Van sok könyv ami tanácsokat ad mit kell átéljünk egy bizonyos kor eléréséig, az egyik gyerekem agendája volt egy ilyen mű.
   Az ö könyvében olvastam, hogy karakter-erősítő lehet, ha az ember átkel egyszer az életében egy nagy teret, sivatag vagy sztyeppe.
   -
   Lehet benne valami. Nemrég két bőrönddel átkelett menjek tűző napon egy hatalmas téren, mert a vasútállomás ott volt. Mit mondjak, nagyon össze kelet szednem magamat, pedig a kiterjedés kisebb volt mind a sivatag, fata morgana sem volt, mégis a legszívesebben leültem volna a földre és megvártam volna míg a saskeselyük végeznek velem. De nem voltak sehol saskeselyük. [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2017 Július 29
   Beka Holt, phoenyx, Gagamail és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. Beka Holt
   Beka Holt
   Más értékrendszer szerint él, mint az úgynevezett civilizált ember. Ráadásul hasznos munkát végez.
   Fiatal kutatóként a vadon élő lovak tanulmányozása miatt utazott a szigetre.
   Egy alapítvány és néhány támogató jóvoltából kutatásokat végez, látcsővel figyeli a vadlovakat, jegyzeteket készít, megtisztítja a partot a szeméttől. A szigetet 2013-ben természetvédelmi területté nyilvánították, azóta évente néhányszor a nemzeti park alkalmazottai ellátogatnak ide, ők jelentik számára az emberi társaságot.
   Nem a sokadik felesleges háztartási gép teszi boldoggá, együtt él a természettel. Nem értem mi a gondotok ezzel.
  13. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Csak csodálni lehet, Egyrészt a hivatása iránti elkötelezettség, másrészt a kitartása miatt. A megszerzett ismereteivel a jövőt is segíti. Minden tiszteletem ezé a hölgyé ismeretlenül is.
  14. vazonosito
   vazonosito
   Ismert, hogy vannak introvertált (befelé forduló) és extrovertált (külvilág felé forduló) személyiségtípusok, és ennek különféle erősségű megnyilvánulásai. Pl. aki kamionsofőr, teherhajón szolgál vagy gyártósor mellett robotol, az sem sokat társalog (napközben) és talán még szarabb is az élete.
   CasaLoma és Jaszladany kedveli ezt.
  15. *Rima
   *Rima
   telefonos egeszen biztos hogy mukodik
   mint ahogy mukodik az fent eszakon a legutolso faluban is
   CasaLoma és Beka Holt kedveli ezt.
  16. Beka Holt
   Beka Holt
   Mióta megérkezett a nyár nem tudok fizikai munkát végezni, beteg a szívem és nagy melegben minden plusz mozgás óriási terhelést jelent. Egész nap ülőmunkát végzek, ez elkülönít a többiektől. Reggel köszönünk egymásnak délután szintén és ennyi. De, nem érzem, hogy ettől pocsékabb lenne az életem, sőt, az elkülönülés tartalmasabbá teszi a napjaimat. Nem kell végighallgatnom az előző esti tévéműsor tartalmát, kimaradok a felesleges szószaporító semmitmondó beszélgetésekből.
   Helyette leckéket, bhajant, kirtanát hallgatok, és nagyon jól érzem magam a munkahelyemen is.
  17. *Rima
   *Rima
   292301.jpg
  18. Katja84
   Katja84
   hmm, kipróbálnám egy kis időre....:)
   Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás