7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar!

Szinte a világ legeldugottabb helyén is találsz magyar éttermet! És bárhol is bukkanjanak fel - mindenhol népszerűek!

A semmivel össze nem téveszthető magyar ízekre a világon szinte mindenhol vágynak az emberek, ez az oka annak, hogy magyar éttermet szinte bárhol találni.

A messzire vetődött magyar vendéglősök mind azt mondják, nemcsak férjet lehet a gyomrán keresztül megfogni,hanem sok-sok betérő vendéget is! Aki jót eszik, visszajáró kuncsaft lesz.

Így a magyar éttermek, legyenek a világ bármely pontján, szívélyesen bánnak a betérő vendégekkel.

620x0.jpg
620x0.jpg

Magyar éttermek a nagyvilágból:

1. Novak Restaurant / USA

mentes.png

Karen Novak tulajdonos és a stáb: mindenki családtag! (Fotó: Facebook)
A magyar származású Novák család étterme Oregon államban működik, és igen nagy a becsülete. A klasszikus konyhájáról híres étteremben már reggel beindul az élet, szívesen térnek be ide a vendégek akár egy kiadós parasztreggelire is. Ebéd és vacsoraidőben biztos nem találsz üres asztalt. S hogy mi a népszerűség oka? A családias légkör, a házias, magyaros konyha! Ez akkor is hatalmas vonzerő, ha az ide betérők legtöbbször kimondani sem tudják a magyar ételek nevét.

Abban azonban nagy az egyetértés, hogy a magyar konyha remek!
A Novák étterem toplistása a töltött káposzta, de a resztelt csirkemáj uborkasalátával ugyancsak népszerű. A házi készítésű magyar süteményekért egyenesen odavannak a vendégek, közülük is a túrós rétest keresik a legtöbben. Az talán magától értetődő, hogy a Novák étteremben magyar borokkal lehet leöblíteni a finom falatokat, aperitifként pedig a legnemesebb magyar pálinkákból kínálják a vendéget.

2. Frank & Bella Étterme / Gambia

mentes.png

Ne hagyd ki, ha erre jársz, Afrikában is ehetsz gulyáslevest! (Fotó: Facebook)
Ugorjunk egy hatalmasat, ezúttal Afrikában járunk. Gambiáról sok mindent gondolnánk, de azt biztosan nem, hogy Bakau nevű városában kiváló és rendkívül népszerű magyar étterem működik.

És a világnak ezen az eldugott helyén olyan gulyáslevest főznek, hogy csak na!
Nem véletlen hát, hogy a kis afrikai városban egyre többen ismerik és szeretik a magyar konyhát. Frank és Bella éttermében a vendégek nemcsak a magyar vendégszeretetből kapnak ízelítőt, hanem a gasztronómiából is. A helyiek szerint a magyar ételek csodálatosak, bőségesek és kedvező árúak.

"botafiss" azaz a legeslegjobb, így értékelik a vendégek Frank és Bella bakaui magyar éttermét!
Az afrikai magyar étteremben a gulyás a nagy kedvenc, abból főzik a legtöbbet.

3. Az Finom / Japán

mentes.png

A tokiói magyar étterem tokaji aszúval, balatoni és villányi borokkal domborít! (Fotó: Facebook)
Míg hazánkban a sushi éttermeknek van nagy divatja, addig a japán embereknek a magyar csirkepaprikás jelent gasztronómiai élményt. Tokióban az igazán magyaros ételekről az "Az Finom Étterem" magyar szakácsa gondoskodik. Úgy tudjuk, a húsleves az egyik legnépszerűbb étel náluk, de a fokhagymával és köménymaggal készült sült oldalasért is rajonganak a japán vendégek! A tokiói magyar étteremben több mint 70 fajta magyar borral öblögethetik le a jó ételt.

4. Corner 75 / Ausztrália

mentes.png

Papp Laci bekeretezve, csikós kulacs, magyar rendszámtábla a falon (Fotó: Facebook)
A világ talán egyik legtávolabbi pontján lévő Corner75 étterem magyar származású tulajdonosa, Varga Pál küldetésének érzi, hogy ezen a távoli földrészen is népszerűsítse a magyar konyhát és a magyar vendégszeretetet. A berendezés is magyaros:

fő helyen Papp László boxlegenda hatalmas bekeretezett fotója díszlik a falon, de akad itt csikóbőrös kulacs és magyar rendszámtábla is.
Ausztrália legjobb magyar étterme a helyi lakosok körében rendkívül népszerű. A meggylevestől a cigánypecsenyéig minden megtalálható az étlapon, a legkedveltebb étel a sült kacsa káposztával és a lángos!

5. Igen Migen / Izrael

mentes.png

Magyar kóser Izraelben, itt a szárnyashússal készített töltött káposzta a kedvenc (Fotó: Facebook)
Több magyar étterem is található Izraelben, ezeken a helyeken többnyire a paprikás csirke és a gulyás a legnépszerűbb étel. Az Igen Migen azonban más! A magyar gyökerekkel rendelkező kóser étterem tulajdonosa nem akart lemondani a hagyományos magyar süteményekről sem, így ezeket külön magyar cukrászoktól rendeli, betartva a kóser hagyományokat. Az étlap sztárja, amiért rajonganak a helybeliek, egyértelműen a lángos és a szilvás gombóc, a főételek esetében pedig a halászléés a töltött káposzta viszi a pálmát!

6. The Ox and Gate / Anglia

mentes.png

Nem kétséges, ez a hely a londoni magyarság törzshelye (Fotó: Facebook)
Bár az étterem neve talán nem a legtalálóbb, a hatalmas magyar lobogók egyértelműsítik, hogy itt bizony jóféle magyar kosztot mérnek. Bizony! És nemcsak a Londonban élő magyarok gyomrát hódította meg a magyar szakáccsal és személyzettel működő étterem. A vendégek egybehangzó véleménye alapján, az Ox and Gate méltán érdemelte ki az Angliában működő legjobb magyar étterem címet.Étlapjukon a legkeresettebb a Hortobágyi húsos palacsinta és a csirkepörkölt. A britek elismeréssel nyilatkoznak a magyar vendégszeretetről, a bőséges és ízletes adagokról.

Azt mondják, a magyar konyha fantasztikus!
London belvárosában a magyar lángos most az egyik legmenőbb street food. Sorban állnak érte a britek, sok tejföllel és sajttal szeretik!


mentes.png

A RIPOST tudósítója megkóstolta a lángost: kitűnő! (Fotó: Archívum)
7. Végül egy étterem, ami ma már csak legenda
620x0.jpg

Az egyik leghíresebb magyar étterem Thaiföldön működött. Bankokban a Hungarian Inn több mint 25 éve bezárt, de az éttermet a mai napig emlegetik a helyiek és a turisták egyaránt.

  • Guatemalában él az a magyar származású fiatalember, aki nem csak a latin-amerikai országban élő magyaroknak, hanem a helyieknek is szeretné elkészíteni a magyar konyha remekeit. A még egyelőre "teszt" üzemben lévő vállalkozás szerint egy biztos, lecsó és gulyás lesz az étlapon!
RIPOST

rantoto hus.jpg
 
Szervusztok ,
kivánom , hogy sikerüljön neki az üzlete , de nehogy olyan legyen a "gulyása" mint a képen közölt mert az inkább babgulyás a fehér babbal és tejföllel a tetején . Valamint kitartás kell mellé amit sokan elfeljtenek ;)
 
Ilyen híreket szeretek olvasni, mert szeretem a hasamat, és lángos-rajongó vagyok. :)

Egy kis kaja sztori magyar felhanggal:
Egy időben szívesen néztem a tv-ben Anthony Bourdain amerikai szakács (többek közt) gasztronómiai műsorát, amelyben a világ különböző tájain járva főzött, és kóstolt mindenféle étkeket. Az egyik adásban Argentinában járt, a pampákon meglátogatott két igazi gauchot. Tősgyökeres barna legények voltak, akik autentikus argentin húst sütöttek. Ez egy hangalámondásos műsor egyébként, ahol halljuk az eredeti hangot, és narrátor mondja alá, amit beszélnek. Ahogy főzött az egyik gaucho, közben énekelgetett. Nem hittem a fülemnek, mert magyar népdalt énekelt, magyarul! :) Hogy melyiket, arra nem emlékszem, de nagy meglepetés volt, és elgondolkodtam, vajon hol tanulhatta ez az echte argentín a magyar dalt?
 
Ne haragudjatok de nekem ez a film anyira tetszik mégegyszer beteszem. :)
-
-
En is hallok néha néha legendákat jo magyar éttermekröl itt nyugaton de sajnos messze vannak töllünk.
-
A legultolsot ahol vendég voltam megusztam egy hasfájással, a pincérlány nagyon aranyos volt minden üzemi titkot elmondott nekem. "Jajj, a babbol ne tessék rendelni azt már megfözte a szakács egy hete. ", "Üveges borunk az nincs, a Chef müanyag-kannába szokta hozni Mo.-rol", "A töltöttkáposzta konzervdobozbol van" ... :)
-
Csak néztem a szokatlan öszinteség láttán, meg is kérdeztem miért teszi: "Tudja nekem jobb ha minden nap ellátogat hozzánk mindha lebetegedne." :(
 
Tény és való, igen népszerű a konyhánk... én ugyan csak amatőr szakács vagyok, a családnak főzök, de az ír párom az elsődleges kísérleti nyuszim. Ő nagyon szereti az ízeinket. Tagadhatatlan, hogy nem csak finom, de az paprikát leszámítva ízeink nagy hasonlatosságot mutatnak az ír konyhával, főleg az alapanyagok terén.
 
Az èn felesègemnek semmi köze europàhoz de ne nem ismerek senkit aki jobban tudnà a tipikus magyaros èteleket elkèsziteni mind ö. Alig, hogy megismertük egymàst, elmentünk Mo.-ra, elövett egy jegyzetfüzetet, odaàllt a tüzhely elött àllo Èdesanyàm mellè ès mindent feljegyzett nem latin betükkel. A füzet màr megsàrgult de mèg megvan.
-
Csak különleges alkalommal eszünk magyarosat, az mindig egy ünnep. Magyar paprika (török-bors) nèlkül nem megy nàllunk semmi. Az itt kaphato paprika barna ès izetlen mèg akkor is ha a csomagolàson "ungarisch" àll. :)
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,981
Üzenet
4,512,388
Tagok
597,479
Legújabb tagunk
Laraaaahah
Oldal tetejére