800 millió forintért eladó egy XIX. századi kanadai falu

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 12.

Melitta - 2017 Január 12, 06:03
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Monteráltól északra, nagyjából egyórányi autóútra található az a nagyjából hatvan hektáros terület, melyen a 45 épületből álló falu áll, aminek most új gazdát keresnek. A települést ősz óta hirdetik, az ára 2,8 millió dollár, azaz kicsit több mint 820 milió forint.

  A település egy XIX. századi telepes falu mása, van benne templom, egy kereskedés, egy malom, temető, bár és 22 lakóház is. Ugyanakkor az épületek többsége sajnos csak díszlet, mindössze egy ház van, amiben lakni is lehet. Igaz, ha valaki megveszi a települést, kedvére építheti át a többi ingatlant is lakhatásra alkalmas állapotúra.

  A falu ugyanis sosem működött igazi településként, turistalátványosság volt, amolyan skanzen, ahol meg lehetett nézni, hogyan éltek a XIX. századi telepesek. Csúcskorszakában évi 30 ezer turista is felkereste a települést, népszerű helyszíne volt iskolai kirándulásoknak is.

  [​IMG]
  Fotó: Sotheby's International Realty
  Ezen kívül a filmesek is imádták, összesen több mint 110 filmben és tévéfilmben szerepelt a település, többek között Bob Dylan életrajzfi filmjében, az I'm Not There című alkotásban is.

  Az ingatlankereskedő elmondása szerint rengetegen érdeklődnek, még európai vevőjelöltekről is hallani. A tulajdonos olyan vevőt keres, aki egyben tartja a települést, nem fogja lerombolni az épületeket.
  (CBC)

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 12.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Szép hely...meg is fontolnám, csak ne lenne olyan hideg arra felé...
  2. sidavoq
   sidavoq
   Hát igen, úgy látszik a hőmérséklettel fordítottan arányosak az ingatlan értékek.
   Jakutföldön állítólag egészen nyomottak a négyzetméter árak. :)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :D:D:D
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Drukkolok, hogy valóban olyan új gazdája legyen ennek a csodálatos területnek / skanzennek, aki élet céljának tartja azt, hogy egyben, sőt állag megóvással védje ezt a szép falut.

Megosztás