A 2016-os év legjobb találmányai

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 25.

Melitta - 2016 December 25, 06:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Óceánok tisztítására alkalmas eszköz, ehető csomagolás, de 2 óra alatt személyre szabható protézis is szerepel az év legjobb találmányai között.


  Még a legoptimistább emberek sem mondhatják, hogy könnyű volt az idei év, de ennek ellenére történtek jó dolgok, főleg a tudomány terén, ahol a feltalálók olyan eszközökkel, megoldásokkal álltak elő, amelyek legalább egy kicsit jobbá tehetik az emberek életét.

  Íme a 2016-os év legjobb találmányai!

  Egy hatalmas eszköz, amely tengerpartokat tisztít: Öt év kutatómunkájának és kreatív tervezésnek az eredménye az óceánokat megtisztító eszköz, amivel Boyan Slat, a holland feltaláló 17 évesen kezdett kísérletezni.

  A Boomy McBoomface nevű találmány 2016 júniusában, 10 millió dolláros anyagi támogatással kezdte meg a működését. A gép a tengerpart mentén lebeg a vízen, és egy olyan mesterséges partot alkot, ami magához vonzza a vízben található hulladékot.[​IMG]Egy protézis, amely 2 óra alatt személyre szabható: A világon az amputáción átesők 80 százaléka marad modern protézis nélkül. Erre a problémára talált megoldást a német startup, az AMPARO, ugyanis a segítségükkel 2 óra alatt hozzá lehet jutni a költséghatékony, állítható protézishez.

  Egy ehető drón, ami segélyeket szállít: Életeket ment az olcsó drón prototípusa, a Pouncer, amit direkt arra a célra terveztek, hogy segélyeket szállítson azokra a területekre, amelyekre nehéz eljutni.

  A drón egyes részei eltüzelhető fából készültek, a szárnyaiban ehető élelmek és fedélként használható leplek vannak. A Windhorse Aerospace cége azért alkotta meg a gépet, hogy egy természeti csapás után hatékonyabb legyen a segélynyújtás.

  Egy robot, amely a szegény családokon segít a kilakoltatás ellen: Joshua Browder, a Stanford egyik hallgatója 2016 augusztusában szabadalmaztatta a DoNotPay nevű robotot, ami azoknak segít, akik nem kérhetik jogász segítségét a kilakoltatásuk ügyében. A DoNotPay egyfajta chatszoba, ahol az emberek leírják az ügyüket, ami alapján a robot mérlegeli a megoldásokat, majd ügyvédként ad tanácsot.[​IMG]Egy kerekes szék a harmadik világnak: A szegényebb országok útjain nem használhatóak a hagyományos kerekes székek. Erre a problémára jelent megoldást a SafariSeat, ami egy olyan kerekes szék, amit bármilyen terepen használhatnak a mozgáskorlátozottak. A költséghatékony megoldást régi biciklikből állítják elő, és olyan technológiát használnak, amivel a legszegényebb régiókban is könnyen elő lehet állítani.

  Egy high-tech játék, ami az autista gyermekeket segíti: A Leka egy interaktív eszköz, amit az autista gyerekeknek találtak fel azért, hogy önállóságra, és így függetlenségre buzdítsa őket. Leka zenél, beszél, felvillan és vibrál, ráadásul személyre szabható.

  Egy kifordítható sátor a hajléktalanoknak: A WeatherHYDE egy kifordítható sátor, ami bármilyen időjárásban képes megvédeni a hajléktalanokat. A találmány egyik oldalának borítása visszatükrözi a napfényt, tehát hűsíti a sátrat. A másik oldal meleget biztosít a nyári évszakban.

  Ehető csomagolás tejből: A 2016-os találmánynak köszönhetően, elfelejthetjük a műanyag csomagolást, ugyanis ez a megoldás tejből készül. A tej film ötszázszor jobban frissen tartja az ételeket, mint a hagyományos csomagolás, ráadásul lebomlik.

  tenger3.jpg
   
  Georgina Bojana és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 25.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ők azok az emberek, akik segíteni próbálnak azoknak az embereknek, akik csupán terhet jelentenek a többségnek.

   (Eltekintve az első és utolsó hírtől, melyeknél az emberiség zömét magasan nem érdekli a szennyezésből adódó probléma.)

   Összességében mint faj nem érdemeljük meg ezt a bolygót.

Megosztás