A béke nemzetközi napja

Beka Holt témája a 'Jeles napok' fórumban , 2016 Szeptember 21.

 1. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  [​IMG]
  1981-ben az ENSZ Közgyűlésének nyitónapján úgy határoztak, hogy minden év szeptemberének harmadik keddjén ünneplik A Béke Nemzetközi Napját.
  Egy 2001-es határozat értelmében 2002 óta szeptember 21-én tartjuk ezt a napot.
  Az ENSZ Közgyűlése arra kérte az országokat, hogy tekintsék ezt a fegyverszünet és az erőszakmentesség napjának.

  Minden év szeptember 21-én a Béke nemzetközi napjának keretében a világ lehetőséget kap arra, hogy esélyt adjon a békének és elgondolkozzon azon, hogyan is lehetne megállítani az erőszak folytonos ördögi körét, amelyet a konfliktusok táplálnak.
  Az UNESCO missziója a nemzetek közti békés együttélés megteremtése, a kulturális és vallási különbségek áthidalása, a sztereotípiák levetkőzése valamint az erőszak megszüntetése.
  A „Békére való nevelés”, hiszen nem elég olvasni, írni és számolni tanítani a következő generációk gyermekeit.
  Az oktatás egyik fő szerepe a világon élő összes nemzet közti kölcsönös tisztelet művelése lenne, hogy ezzel egy békésebb, igazságosabb és befogadóbb társadalmat kovácsoljon.
  Globálisan az ENSZ és különösen az UNESCO politikai, elvi és konceptuális céljainak a hétköznapi nyelven való megfogalmazása annyit tesz, mint kultúrák közötti párbeszéd, kultúrák közeledése, és a tolerancia és béke kultúrájának megteremtése.
  Ezen célok eléréséhez elengedhetetlen kellékek a békére és erőszakmentességre való nevelés.
  Az UNESCO új programsorozata a békéért és az erőszakmentességért két alapvető megközelítést hirdet.
  Az „Egység a sokféleségben” jelmondat által a kulturális sokszínűségek előnyeinek az átgondolását és az együttélés megtanulásának elősegítését, hogy kidolgozzon egy erős együttműködést a tagállamok és társadalmak között mellyel a mindennapi békét táplálja és előremozdítja a jövőbeni humanista törekvéseket.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Szeptember 21
  Melitta kedveli ezt.

Megosztás