A bevándorlás margójára

Frank-FHI témája a 'Beszéljük meg..........!' fórumban , 2012 Február 24.

 1. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Itt mehet a dumcsi ami a tematikus topikokba nem fér bele. Volt már szó a mentősök, orvosok "megbecsüléséről"... bűnöző menekültekről... gazdag kínaiakról és szegény magyar vállalkozókról... Szóval, ide hozzátok ami nyomja a szíveteket és ne a tematikus topikokat offoljuk szét ha lehet.

  Köszönöm!

  Legutóbb ezt a hírt kellett kétszer törölnöm:

  http://www.thestar.com/news/crime/ar...t-at-hydro-one

  Vitaindítónak itt ez a kábellopás. A véleményekre is kíváncsi lennék, ha már többen bemásolták, mert az úgy lenne tisztességes. A "hergeljünk másokat, de mi maradjunk tiszták" számomra nem egy erkölcsös magatartás.

  Mivel ez egy beszélgetős topik, a vélemény vagy indoklás nélküli idézett cikkeket itt is törölni fogom!
   
 2. Komjatius

  Komjatius Állandó Tag

  Na kérem szépen, az egyik "elkövető" én voltam. Mármint nem a kábellopásé, hanem a cikklinkelésé.
  http://www.thestar.com/news/crime/a...lice-bust-attempted-copper-theft-at-hydro-one
  Ha jól emlékszem, annyi kommentárt fűztem hozzá, hogy munkában a "magyar" menekültek.

  Kb. egy hónapja írtam egy bejegyzést valamelyik topicban...
  Közben megtaláltam, itt:
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=18085&page=98
  (#972)
  Nézegettem az irodámban, munka után a Google Earthben Toronto utcáit, és eközben a titkárnőm megjegyezte, hogy érdekes módon nincsenek a házak előtt kerítések. Én meg mondtam neki, hogy majd lesznek, ha tovább nő a "magyar" menekültek száma, hiszen amikor Strasbourgba menekültek, akkor is csak kisebb részük ment el dolgozni, elég sokan lopásra adták a fejüket, haza is zavarták őket gyorsan.
  Mivel még nem is élek kint, nem a kanadaiakat sajnálom. Inkább magamat, mert nem biztos, hogy az átlag kanadai, látván az elkövetők magyarnak tűnő neveit, különbséget tud tenni a magyar állampolgárság és az elkövetők valódi etnikuma között, így az ilyen bűnözők az én helyzetemet nehezítik meg, ha ki akarok vándorolni - igaz, nem menekültként - Kanadába.

  Nos, így már megfelelek a Kormányos Úr erkölcsi normáinak? :p
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 3. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  Nem tudnak kulonbseget tenni es nem is akarnak, mert nyiltan soha nem fajgyulolok. Eg a kepemrol a bor amikor az itteni hirekben arrol beszelnek hogy magyarokat kaptak rajta lopason, magyarokat forditottak vissza a repuloteren, magyarokkal vannak tele a bortonok Torontoban, magyarokat komediaznak ki a humoristak. A kollegaimnak nem gyozok magyarazkodni, mert azok persze megemlitik hogy mit lattak a tvben.
   
  Frank-FHI kedveli ezt.
 4. burgum

  burgum Állandó Tag

  Kár ezen bosszankodni, mert, a lenézésen túl, a mai angolban a Hungarian nem azt jelenti, hogy "magyar", hanem magyarországi.
  Napersze ezt sokkal könnyebb mondani mint betartani, hisz' nekem is végsõkig megy fel a cukrom, amikor a magyarországiak azt mondják az erdélyiekre, hogy román, romániai helyett (ha már nehezükre esik kimondani, hogy "erdélyi").
  Sok ilyen baj van. Például, a magyarországi hatóságok sokkal-de-sokkal szigorúbban bánnak (el) az odamenekültekkel, mint a kanadai a cigányokkal. Igaz, MO szegény ország, meg lehet érteni - de: ez tény, és nincs kinek elmagyarázni. :(
   
  Difrax és Frank-FHI kedveli ezt.
 5. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Igen, így már más, mert tudunk róla beszélni. Engem is bosszant, de nem tudom, hogy mit lehetne ellene tenni és nem is igazán tudom, hogy kire lehet haragudni a kialakult helyzetért és hamar túllépek az olyan dolgokon, amiket sem megváltoztatni, sem befolyásolni nem tudok.

  De ha már szóba hoztuk, beszéljünk róla. Az én véleményem szerint:

  Az elhíresült emberkereskedelmi ügyben kb. 20 ember érintett és több éves tevékenység. Mondjuk azt, hogy vannak hasonló ügyek amiről nem tudunk, de nem hiszem, hogy éves szinten a beszervezett/kihozatott emberek száma meghaladná a 100 főt. /Ennyit a régiekből haza is küldenek évente./

  Ami viszont a felháborodást és a figyelmet felhívta, az a hetente érkező többszáz ember volt. Az pedig nehezen hihető számomra, hogy a repjegy árát a segélyből és a rezezésből.... szedték össze. Akkor hogyan kerültek ide?

  Többszáz, nyelvtudás és szakképzettség nélküli ember került Kanadába a gazdasági válság közepén, amikor itt is nehéz munkát találni, még a gyakorlott szakembereknek is. Ennek egyenes következménye, hogy a frissen érkezők egy része bűnözni fog. A sokat hangoztatott segély a lakhatást fedezi, kajára nem sok marad a segítséget igérő ügyintézők/segítők kifizetéséről nem is szólva. Az állami segítséget az ingyenes ügyvédet ezek az ügyek nem kapják meg.

  Fent azt írtam, hogy nem tudom kire lehet haragudni. A példádban említetted "amikor Strasbourgba menekültek ..." de ugye ott sem közös buszbérelésről volt szó, hanem a buszra/buszokra kerestek utasokat. Hogy politikamentesen kérdezzek, ha valaki fejbever egy kalapáccsal kire, mire haragszol? A kalapácsra, vagy arra aki a nyelét fogta?
  Azt, hogy feszültség lesz a társadalmi rétegek között, azt már akkor tudni lehetett, amikor valaki kitalálta azt a kifejezést, hogy "megélhetési bűnözés"... mintha a bűn nem is lenne bűn.

  A megélhetési bűnözőket pedig nem érdekli a társadalom véleménye sem Magyarországon, sem Kanadában.

  A menekültáradattal kapcsolatba nem a kábellopás a hír, hanem az, hogy az ügyek révén "Gina Csányi-Robah és Horváth Aladár márciusban fel fog szólalni a kanadai parlament emberi jogi albizottsága előtt." Vajon miről fog szólni ez a felszólalás? "....a roma "mártírok" halála nem váltott ki elégséges szolidaritást a magyar társadalomból, amelynek a 63 százaléka a Tárki decemberi felmérése szerint "a bűnözés benne van a cigányok vérében". Vajon miért tud erről beszélni? Mert egy pitiáner rézlopásból is világraszóló hír van kreálva és egymást hergelik a honfitársak. A Strasbourgba tartó busz utasa és a rézlopáson felháborodó, egyformán eszköze az eseményeknek.

  Csak akkor van megoldás, ha nem úgy reagálsz ahogy azt elvárnák. A kamu menekültek lehetőségeit el kell zárni anélkül, hogy a rászorulóktól elvennénk az esélyt és a magyarországi bűnözést fel kell számolni, a szoc.hálóval való visszaéléseket szintén, csendben gárda nélkül. Más megoldást én nem nagyon látok, mert ha hagyjuk, hogy "megélhetési bűnözők" szabadon garázdálkodjanak akkor abba pusztulunk bele, ha a hangunkat "felemeljük", akkor meg abba.

  Olvassátok el a főoldalon: http://canadahun.com/fooldal/kanada...zagi-romagyilkossagok-aldozataiert-torontoban
   
 6. Komjatius

  Komjatius Állandó Tag

  Az a helyzet, hogy nem mindenben értek veled egyet, de te legalább nem söpröd a szőnyeg alá a problémát, mint oly sokan...
   
 7. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Az lehet, de itt tartunk:

  "Why Roma are coming to Canada

  by Ronald Lee

  Roma have been targeted by skinheads and neo-Nazis as the scapegoats in the emerging democracies of the former Soviet Bloc countries of Eastern Europe. Frequent assaults, beatings, discrimination in housing, employment and other forms of persecution have become especially prevalent shortly after the fall of the communist regimes, in the 1990's. These groups who are persecuting Roma consider themselves to be nationalists, working in the interests of right-wing political parties that oppose democratic governments, and they believe that their countries should be free of Roma whom they consider to be inferior beings.

  Killings and assaults against Roma either go unpunished or the police make a perfunctory report which then disappears into the bureaucratic machinery and is seldom acted upon. Roma have come to believe that they cannot gain any form of protection from the law-enforcement agencies in the countries where they live. They believe that the state cannot or will not protect them from violence."

  A kanadai parlament emberi jogi albizottsága előtt Gina Csányi-Robah és Horváth Aladár nem szólalhatna fel, ha nem lett volna előkészítve. Talán most már érthetőbb, hogy mivel volt/lehetett elfoglalva egy az USA-ban kitüntetett emberi jogi harcos, magyar fiatalasszony, aki a feltételezések szerint Kanadában van.

  A fent beidézett sorok olyan kemények, hogy nem ajánlott alátámasztani. Szerintem!
   
 8. Komjatius

  Komjatius Állandó Tag

  Hazugságokra minden további nélkül lehet építeni, ezt a történelem egész jól bizonyítja. Ha elég sokszor, elég hangosan, elég sok embernek mondod el, hogy a nap nyugaton kel, és keleten nyugszik, sokan fogják elhinni. Ha ügyes vagy, meggyőzöd őket, hogy támogassanak téged, hogy mindenki megvilágosodhasson, hogy a nap nyugaton kel, és keleten nyugszik. Ebből te jól megélsz...
  Hány meg hány politikai vagy vallási köntösbe öltöztetett gazdasági vállalkozás működik ilyen elveken!
  Valakiknek ez a "szegény, ártatlan romákat üldözik a gonosz skinhead magyarok" történet is jó megélhetést biztosít. Az meg, hogy 10 milliónyi ember rohan a szakadék felé, egy polgárháború irányába, őket aligha érdekli.
   
 9. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

 10. vadolo

  vadolo Kitiltott (BANned)

  Hat igen ki a fene Ronald Lee??
  Talan Borsodban el a ciganyok kozott?
  Latja hogy ok mennyi buncselekmenyt kovetnek el es hany embert olnek meg?
  Talan hallottal mar a "useful idiot" kifejezesrol....ha nem kersd meg a Google-on...
   
 11. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Hogy ki Ronald Lee? Fogalmam sincs, de a Torontói Roma Community Centre internetes oldalán ír angolul, hogy minél többen olvassák. Magyarul egy betűt sem találtam, ezért szerintem nem a frissen érkező, gyenge nyelvtudással rendelkező torontói romákhoz akar szólni az oldal. Ms. Gina Csanyi-Robah, Executive Director /ügyvezető igazgató/ vezetésével működtetnek irodát, a pontos címet csak azért nem adom meg, mert nem akarok ingyen reklámot adni nekik, és engem is zavar amit és ahogyan terjesztenek/állítanak Magyarországról /is/.

  Pl: "In almost all former Soviet Bloc countries Roma are second-class citizens and are living under apartheid conditions according to reports from many civil-rights organizations."

  Az, hogy ez Magyarországnak nem hasznos és hogy nem idióták / ment Google nélkül is kiss/ abban biztos vagyok. Olyan taktikát alkalmaznak, amiből az "ellenfél" nem jöhet ki győztesen.Kanada szigorított a menekültügyi elbíráláson és az új rendszer "sarokköve" a biztonságos országokról szóló lista. Na ez lett/lesz "megtórpedózva" a magyar és cseh esetek egyoldalú bemutatásával. Ebből Kanadában is hatalmas balhé lesz, mert egyre jobban érdekli az adófizetőket, hogy mire és miért költünk /a nem adófizetőket kevésbé/ és az EU-ban is, mert a volt keleti blokk egésze mint a neonácik "fellegvára" lesz beállítva. Na ez pedig már túlmutat a romákról szóló híreken, mert nem csak ők érzik magukat veszélyben, ha részben is de igazolni tudják a társadalom rasszista beállítottságát. A rasszista nézetek térnyerésével az antiszemitizmus is erősödik és amikor majd az antiszemita Magyarországról fognak cikkezni a lapok, az már nagyobbat szól, mit a "frissmenekültek rézlopásával" kapcsolatos hírek.

  A magyarországi helyzettel tisztában vagyok, még ha nem is élek Borsodban /én sem/. Anyósom volt munkatársa másfél napig hagyta a lakást őrízetlenül, mert sajnos temetésre kellett mennie. Mikor hazaért, a kipakolt lakás fogadta. Még a régi páncélszekrénynek is beillő hűtőládát is elvitték, pedig annak felemelése nem kis teljesítmény.
  Egy másik közeli ismerős külföldön dolgozott, hogy ki tudják fizetni a házat amit vettek. A felesége meglátogatta és két hét mulva még az ablaktok sem volt a falban. .... Sorolhatnánk, de nincs értelme. A bűnügyi helyzet bemutatása és igazolása nem menti fel az országot, vagy a népet, ha rásütik, hogy rasszista. A következményei pedig beláthatatlanok. Na ezért nem lehet/szabad romázni.

  Lehet bizonyítani, hogy a provokátor az alapesetben hazudott, de senkit sem érdekel, ha a végeredmény már őt igazolja. Betesznek egy cikket, hogy "rezet loptak" /bocs Komjatius, nem veled példálózok, csak ez most friss./ Mivel a régi kanadások és az újak is érintve vannak áttételesen és maga az eset felháborító, fel is háborodunk rajta. Mivel nem akarunk a kanadai barátaink előtt közösséget vállalni velük, megpróbálunk elhatárolódni. De hogyan határolódik el magyar a magyartól, hogy az átlag kanadai is beláthassa, hogy MI nem hozzájuk tartozunk, MI jobbak vagyunk? Ekkor jön a baki. "Azok romák, mi meg nem." Ezek viszont csak külső jelek és az átlag kanadai pontosan azt látja, hogy a magyarok rasszisták.

  "A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

  Majd az aki elindította a hírt, aki provokált, az gyorsan a rasszizmus ellen és a humánum mellett foglal állást, fényezve magát amennyire csak lehet.

  Ha ezt a trükköt a nagy magyar igazságérzetünk miatt újra és újra el lehet játszani, akkor ebbe előbb vagy utóbb, de belepusztulunk. Nem azért töröltem a menekültek topikjából a "bűnügyi jelentéseket" mert nem vagyok tisztában a helyzettel..., hanem azért, mert a bűnesetekre és a friss menekültek állításaira nincs jó válasz.
   
  burgum kedveli ezt.
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Bunteny a lopas , az elkoveto mar lenyegtelen, magyar vagy magyar etnikum, mert mibol is lehet tudni?
  Micsoda szerencse ,hogy a gatya letolas ebben az esetben nem segit.:rolleyes::oops::,,::33:
  Rossz a nevrol valo feltetelezgetes is, volt mar "nev beazonositasi" modszer par evtizede.:cool:
  Ismerek Horvath nevut Bacskabol Bp-rol az otthoni szomszedomat is igy hivtak. Nagy nevu meg itt is ket oldal van a telefonkonyvben, es tobb baratunkat hivjak igy.....

  Elkaptak oket, varjak a megerdemelt buntetesuket.
  Sajnos igen erosodik a rasszimus, ha ezt minden szo nelkul hagyjuk ez fog csak igazan nagyot rontani a megitelesunkon.
  A tenyek azok tenyek, az nem provokacio, hanem megtortent eset.
  HIszem es tudom ide nem jarnak rasszista emberek ha megis ideteved egy egy attol hamar elkoszonunk.

  Nagyon sok cikk jelenik meg pro es kontra mi nem tudunk igazsagot tenni,de nem is lehet itelkezni ugy,hogy a konkret ugyet nem ismerjuk csak hallottuk.

  Minden etnikumba van kriminal es becsuletes torvenytisztelo ember.
  NAgy hiba ha altalanosit valaki ,mert serti azokat akik viszont normalis tiszteseges eletet elnek.

  Nem ismerem ugyan ezt a roma szervezetet de nagy szukseg van ra ,hogy segitsenek azoknak akik raszorulnak mert abban biztos vagyok hogy a celuk nem lehet mas.

  Megkerdojellezni,hogy abszolute nincs rasszista megnyilvanulas es nem esett egy egy ember vagy csalad ilyen attrocitasokba, akkor megkerdojelezuk a canadai birsag donteset, akik viszont nem egy esetben elfogadtak egy egy embert vagy csaladot bizonyitott eseteket.

  Amiert a Bevandorlasi MIniszter is szot emelt az azok akik fals infokat mondanak, akik csak a szisztemet huzzak, vagy probaljak huzni, na ebben viszont ugyan ugy benne vannak a magyarok is mint a romak.
  Magyar allampolgarok, azok akik nagyon sokan kertek a menekult kerelmet.
  Ismerek magyar csaladot akiknek elfogadtak a menekult kerelmuket.
  Nekunk itt altalanositani nem lehet mert minden eset mas , minden sors mas, mindenkinek joga van ha uldozik menekult kerelmet kerni,barhol a vilagba, foleg ha bizonyitani is tudja es nem bemondasos alapon gondolja mint az ultiba.
  Ennel azert komolyabb ugy a menekult statusz.
   
 13. Gyongyi54

  Gyongyi54 Állandó Tag

  Kicsit gondban vagyok azzal, hogy tulajdonkeppen mit is akarsz Frank-FHI? Mert egyreszt azt irod, hogy nem akarsz a temarol beszelni, masreszt porgeted ezerrel. Csak klikkel utanad az ember temarol temara a temaban.:wink:
  Az uj menekultugyi torvenyt a kanadai bevandorlasi miniszter terjesztette be. Ha atmegy, mindenkire egyenloen vonatkozik aki europabol vagy mas olyan orszagbol erkezik amit itt ugy itelnek meg, hogy biztonsagos. Ezzel egyutt nem jelenti azt, hogy valaki nem kerhet menedekjogot csak be kell bizonyitania, hogy raszorul. Ennek azert nem kellene sertonek lennie. Kanadaban jelenleg kb. 250-250 etnikai csoport el. Nem tudom hanyan jelentettek be eddig, hogy nem ertenek egyet az uj menekultugyi torvenyjavaslattal?
  A nyilatkozatokban a uj torvenyrol nekem az nem tetszik, hogy az eddig tisztazatlan ugyeket is velemenyezi. Szerintem meg kellene varni azt amig ezeket az ugyeket kivizsgaljak. Persze honnan tudom en vagy mas azt, hogy mit tud a kanadai bevandorlasi hivatal amit mi nem tudunk, hogy igy bekemenyitettek. Lehet, hogy mar kivizsgaltak oket, csak mi nem tudjuk. Ez majd kiderul. Hogy balhe lesz ebbol azt ketlem.
   
  Melitta kedveli ezt.
 14. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos  Ez ugye attól függ, hogy Neked mit jelent a TÉMA. Ha az együttélésről és a társadalmi feszültségekről beszélünk, akkor arról sohasem mondtam, hogy nem akarok ill. ne beszéljünk, mert meg kell oldani. Pozitív vagy negatív diszkrimináció és az ország lejáratása nélkül.

  Ha viszont azt nevezed témának, hogy visszatérően olyan ügyeket hoznak elő a topikokban amikben/amikkel a már eleve meglévő feszültségeket tovább gerjesztik, akkor azt mondom, hogy jobb lenne, ha nem tennénk, mert nem a megoldást segíti, sőt én úgy ítélem meg, hogy csak provokatív. Nagyon sok cikkben, gatyaletolás nélkül is egyértelműsítve van, hogy romákról roma menekültekről van szó. Nem találgatás, mert ki van írva.

  Hogy mennyire pörgetem én a témát? Beraknak egy cikket hozzászólás nélkül, mert menekült vagy roma menekült /kiírva/ elkövetett valamit. Mi köze ennek a menekült státusz megszerzéséhez? Mit akar elérni aki beidézte, ha nem az ellenszenv növelését? Figyelemfelkeltés? Akkora a probléma, hogy nincs az az ember aki ne tudna róla! Igazság? Az igazsághoz a háttér is hozzátartozna, a miértek. /A nagyorrú embernek felhívni a figyelmét, hogy nagy az orra az igazság, de valószínűsíthető, hogy pofon lesz belőle. A mi esetünkben romázás./... Törlöm. Két nap mulva ugyanaz a személy berak egy hasonló cikket, de most angolul. Megint törlöm. Írok neki privit. Még aznap egy másik, beteszi ugyanazt amit töröltem... Akkor csak kell szólnom valamit..... hogy ne növeljük a gyűlöletet, a feszültséget és próbálok rávilágítani, hogy a témát a politika gerjeszti, amiről itt nem írhatunk /mi/. Na ezt pörgetem visszatérően újra és újra. De lehet, hogy taktikát kellene változtatnom és engedem a dolgokat? Hozzátok a szaftos romaügyeket az igazságot, amik majd hozzák a felháborodott véleményeket szintén az igazságot és akkor "végre" itt is lehet szidni Magyarországot és a magyar emberek többségét. Szerinted ez lenne a helyes megoldás?

  A biztonságos ország pedig azt jelenti, hogy demokrácia van, tiszteletben tartják az alapvető emberi jogokat, van jogorvoslati lehetőség és van mód alternatív menekülésre. Így nem indokolt Kanadába menekülni. Természetesen ha az élete veszélyben van, nem lehet kitoloncolni.... de csak annak az országnak a területére ahol veszélyben van, EU pedig nagy. A listán nem sok ország lesz az Európán kívül! Persze onnan is lesz aki védelmet kap de csak kirívó esetek. A többiek meg azért nem kavarnak, mert nem érintettek. Vagy már van bevándorlási programjuk Kanadával, vagy nem valószínű, hogy a listán lesznek. A törvény célja egyértelműen az, hogy Európa oldja meg a saját problémáját.
   
 15. Fecó35

  Fecó35 Állandó Tag

  A Réz

  Sziasztok !

  Én még új vagyok itt, és amikor megnyitottam a honlapot, elhűlve láttam a hírt, hogy ez a kis hazánkban is népszerű fémre ,Kanadában is rátaláltak az erre szakosodott "szakemberek".Borzasztó, hogy mivel Kanadában a rasszizmus és a megkülömböztetés nem olyan erős mint nállunk, ezért nem tesznek külömbséget a magyar és "piritott magyar "között. Ami alapból rendben is lenne, de mi tudjuk hogy az átlag adófizető nem a szinesfémkereskedéseket megcélozó (portékával) szaladgál,és ilyenkor pedig szégyenkezhetűnk miattuk.:( Visszatérve mi lehet a megoldás? Talán csúnyán hangzik, de a szaporulatot kellene szabályozni, van rá példa a nagyvilágban.Persze nem direkt módon, de pl:2 gyerekig jár a "segély" a harmadiknál csak adókedvezmény jár. És ha nem dolgozik a családfentartó csak a segélyből akarnak megélni ,akkor nincsenek ösztönözve a megélhetési gyerekvállalásra. (tessék itt egy új kifejezés ;)) további szép napot mindenkinek
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Erdekes hogy uj vagy de mar messzemeno kovetkeztetest vonsz le.
  MI szerinted amit leirtal ha nem rasszizmus?
  Kinek van joga eldonteni vallalhat -e gyereket vagy nem valaki?
  Remelem nem neked van ilyen felkent jogod.
  Mibol gondolod hogy senki nem akar dolgozni csak a csaladi potlekra aspiral?
  Arrol nem is hallottal,hogy milyen nehez munkat talalni ,mert nincs, vagy 100km-ren belul nincs.Hallgasd meg Olah Karolyal keszitett interjunkat a radioban.
   
 17. Gyuri 49

  Gyuri 49 Állandó Tag

  Kedves Melitta!
  Én nem vagyok új, de nem ezért más a véleményem, mint sok derék honfitársamnak (hadd ne írjam most le!).
  Azt hiszem, hogy én talán pályát tévesztettem, amikor nem pszichológusnak mentem, ugyanis olvasva a Canadahun található kommenteket, hozzászólásokat, azonnal meg tudom mondani, hogy ki az aki ott, Kanadában él és ki az aki magyarországi magyar!
  Akár örülhetnék is ennek, de én inkább rettentően szomorú vagyok!
  Igaz, egy nem túl régi felmérés azt bizonyította be, hogy a Magyarországon élő magyarok 75%-a nem igényli a demokráciát! Ez meg is mutatkozik az itt olvasható véleményekből, az "új" hozzászólók által is kitalált virágnyelvből. Talán nem is tehetnek róla, mert kis hazánkban ilyen a közhangulat és erre erősít rá a hazai szélsőség, amire szintén rámutatnak a felmérések!
  A tragédia csak az, hogy úgy próbálják beállítani, mintha az volna a magyar nép alapvető baja, azért élne olyan rosszul ahogy él, mert vannak "másszínű, másorrú" honfitársaink! Amiből azonnal jön a megfellebbezhetetlen következtetésük: ha ezeket a személyeket, népcsoportokat eltávolítanánk Magyarországról, akkor ez egy tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne! Itt kezdődik igazán a magyar nép tragédiája és kiszámíthatatlan a folytatása! Nagyon remélem, hogy nem a 20-as, 30-as évek Magyarországa következik ezek után!
   
  Melitta kedveli ezt.
 18. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Szerintem pedig a külső jegyektől eltekintve, Európa és köztük Magyarország a magyar ADÓFIZETŐK is csak annyit szeretnének elérni, hogy az átlagember átlag erkölcsi normáit MINDENKI tartsa be . Ebbe beletartoznak az írott és íratlan viselkedési magatartások/szabályok és az egységes közteherviselés. Magyarországon 13 elismert nemzetiségi kisebbség él és a kultúrájuk megtartása minden esetben támogatva van.

  Mindenki tartsa meg az ősei kultúráját, ápolja nyelvét, vállaljon annyi gyereket amennyit csak akar... lehet az sárga, zöld, szőke vagy barna.... senkit sem érdekel, de a társadalom ezt csak összeghatárokon belül tudja támogatni. Nem emberi alapjogok megszüntetéséről van szó, hanem a pozitív diszkrimináció és a nagylelkűség megszüntetéséről, mert nincs miből.

  Azt a felfogást pedig sem a magyarok sem más népek nem engedik meg, hogy ha nincs rá keret akkor vegyetek fel kölcsöt és fizessétek vissza mert ez és ez nekem/nekünk jár és ha nem adtok akkor majd elveszem.

  Kanada is csak annyit mondott, hogy Európán belül az emberi alapjogok megvédésére megvan minden lehetőség és az európai országok pénzügyi nehézségeiből adódó problémákat ne a nagylelkű kanadai adófizetőknek keljen megfizetni.
   
  Komjatius, burgum és Marie-Anne kedveli ezt.
 19. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető


  MIkor 110 milliardot lenyulnak a felzarkozastatas eus programrol akkor nehez ,ha alapveto dolgok hianyoznak egyenlo beilleszkedest surgetni.
  Nem lehet a be nem fejezett elemi iskolabol egybol az egyetemre menni.

  Rossz ut ez a gyerekvallalas kritizalasa, mert ha nem lesz gyerek mibol is lesz a szuloknek vagy akik nem vallalnak egyet sem oreg koruk?
  Ebbe nincs senkinek joga beleszolni, soha nem volt jo mikor fentrol valaki megmondta........
  Most a Ratko korszak emberei mennek nyugdijba es bizony dupla fejfajas a maiaknak ez a dupla nyugdijas szam.
  Az elethez mindenkinek joga van. Egy gyerekrol sem lehet azt allitani ,hogy nem o lesz a vilag csodaja, vagy nem o fogja a vilagot megvaltani.
  Ki a fenet erdekel az allam meg annak anyagi vonzata mikor csinal egy gyereket?
  Egy gyerek minden orszagnak egy befektetes a jovo nemzedeke.
  A hatranyos kornyezetben felnovo gyerekekbol is lehet remek felnott , sot nagyon sokan felnott fejjel tanultak es alltak meg a helyuket.

  HA erre nincs penz egy orszagnak iskolara csaladi potlekra akkor az az orszag be fog csodolni.

  Milyen nagylelkusegrol van szo?
  A Gyesrol? a Kadar vivmany ami meg mindig van es egyedulallo a vilagban. Erre honnan teremtik elo a penzt nem tudom de meg meg van valami nagyon ugyes megoldassal de megoldjak.
   
 20. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Kedves Melitta!

  Ott kezdeném, hogy a hölgyek véleményénél rendszerint több az érzelmi indok és erre még rájön, hogy kétszer álltál sorba amikor a humánummal oltottak. kiss

  A közel 600 év, szerintem nem nagyon mondható sürgetésnek, de ezzel/ezért nem a "kisembereket" akarom bántani, hanem a roma társadalom vezetőit. Ez a 110 milliárd is az adófizetők 120 milliárdja, amiből csak 10 milliárd sorsát ismerjük. Az európai adófizetők pénze bement a közös kasszába, az összeget megszavazták és átutalták a felzárkóztatásért felelős intézményeknek.... szóval a többségi társadalmat nem igazán lehet vádolni, hogy nem akar segíteni.

  A fenti összeg csak a plusz juttatás, ebbe nincs benne az ingyenes iskola, a minden rászorulónak járó beiskolázási segély és a szintén minden rászorulónak egyformán biztosított ingyenes iskolai étkeztetés.... A folyamatosan változó felsőoktatási szabályokat nem követtem, de a szakmunkásképző és/vagy érettségi megszerzéséig mindenkinek egyenes az út. Akkor miért vannak olyanok, akik a kötelező elemi iskolát sem végzik el? Vannak olyanok és sajnos sokan, akik összefüggően helyes ragozással még beszélni sem tudnak, ez kinek a hibálya?

  1423 óta vannak hivatalosan elfogadott és államilag elismert roma vezetők, akik a felzárkoztatásért felelősek. Ahol a vezető rátermedt és valóban a romák érdekeit képviseli, ott megértették és felismerték, hogy a többségi társadalom által biztosított lehetőségekkel élni kell. A fennmaradás érdekében áldozni kell a szabadságérzetből.... mint ahogy Te is, gyerekeid is és más is sokszor "összeszorított foggal" de tanult és dolgozott. Ott vannak a zenész és más művész családok, ahol a családfő felismerte, hogy hogyan lehet élni a lehetőségekkel, de ennek ára van! A jó zenész csak a játékszínvonal megtartásához is napi többórát gyakorol.... de vannak vásározó, vendéglátós, szórakoztatóiparban dolgozó roma családok, akik nem élnek mélyszegénységben, sőt.... de ennek tanulás és munka a megoldása.

  Én úgy látom, hogy sajnos a roma vezetők nagyrésze, szándékosan tartotta és tartja fenn a többségi társadalommal való szembehelyezkedést, valamint a -tanulás mint egyfajta kényszerítés- szemléletet, megtartva és megerősítve ezzel pozicióját. Szerintem ezért nincs meg ez a 110 milliárd sem, mert egy tanult roma társadalom már nem igényelné az egyeztetők irányítását.

  A segélyen felnövő gyerekek, akikből a jelenlegi moráljuk és rossz szocializációjuk miatt, mégtöbb segélyen élő felnőtt lesz, nem fognak eltartani egyetlen nyugdíjast sem.


  Azokat az embereket, akiknek nincs más jövedelme és igényeik kielégítéséhez nem elég, de közel elégséges az így megszerezhető támogatás. /Nem csak romák és nem csak Magyarországon!/

  Kivételek mindíg vannak szerencsére, de sajnos az arányszámokkal nagyon nagy a probléma. A gyerek akkor "befektetés" a jövőre nézve, ha a közösbe befizet és nem csak kivesz. Adófizetők alatt én azokat értem, akik 5 Forint adóbefizetés után, nem vesznek ki 25 Forintot. Ez mindenkire vonatkozik és nem csak a szegényekre. Az a vállalkozó.... aki 100 000 befizetése mellett 5 000 000 állami támogatást vesz fel, az efektíve nem befizető! Talán ezesetben azért és csak akkor elnézhető, ha ezzel arányaiban annyi munkahelyet hoz létre, hogy az már adóbevételt eredményez.... /de nem szokott, mert az adókedvezmények .... lejárta után lelép/

  Az iskolai oktatás mindenki számára egyformán kötelező és nem csak lehetőség. A gyes és családipótlék vonatkozásában Kanada messze nem fizet olyan jól mint Magyarország és még igen messzire vagyunk az államcsődtől. Még az ingyenes egésznapos óvodára is hosszú listát kell kivárni és csak a valóban rászorulók kapják, ösztönözve a szülőket a gyerekvállalás megfontolására és arra, hogy önerőből oldják meg a problémát. Mint gyakorló nagymama ezt pontosan tudod.

  EU és világbanki "segélyből" kifizetett segély. Nincs megoldva, csak görgetjük magunk előtt.

  "Polgáraink nem látják világosan bajaink igazi okát. Mindennek tulajdonítják, kivéve igazi okozójának: a bankrendszernek. Őszintén hiszem, hogy a bankok veszélyesebbek, mint a fegyverben álló hadseregek. Olyan pénzek elköltése befektetés címén, amit majd unokáinknak kell megfizetnie, - nem egyéb, mint nagy tételben szerencsejátékot űzni jövőnk rovására."
  / Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke (1801-1809)/
   
  Amaterasu-omi-kami kedveli ezt.

Megosztás