A Bibliából kiolvasott érdek

A Hit Gyülekezetének útja a lázadástól a Fideszig​

Nagy utat járt be a pünkösdi-karizmatikus imakörként indult, a rendszerváltás idején az SZDSZ-szel szövetséges gyülekezet, mire bevett egyházként megérkezett a Fidesz kebelére. Érkeznek a NER-milliárdok, Németh Sándor vagyona is többmilliárdosra duzzadt. A vezető lelkész pedig a „sátáni globalista kormányzás” ellen folytat kampányt.

Németh Sándor lelkész júniusban a Miért nem támogatjuk a globalista kormányzást? című prédikációjával elindította a Fidesz melletti választási kampányát. Ez nem meglepő, a Hit Gyülekezete (HGY) vezető lelkésze évek óta kifejezi egyetértését Orbán menekültpolitikájával vagy épp megvető brüsszelezésével. Bár a lelkész és más „hitesek” állítják, a gyülekezetben nem biztatnak konkrét pártok támogatására, a prédikációkban a pártnevek kimondása nélkül is egyértelmű, melyik a jézusi választás: a bibliai igazságért a Földön harcoló, „felkent” keresztények nem támogathatják a globalista kormányzást, az ugyanis az ördög megtestesülése, az isteni világrend csak a „szuverén”, „patrióta” állam lehet. Németh szerint a globalizmus távlati célja, hogy a hitetlenek erőszakosan átvegyék istentől a világ irányítását, s elpusztítsák a kereszténységet, „a krisztusi fajt, amihez mi tartozunk”. Ha ők győznek, megakadályozzák, hogy belépjünk a mennybe.

A sátáni globalista támadásra konkrét példákat is hoz: a „genderideológiával” a világtörténelemben először megindult a lázadás az isteni biológiai rend ellen, és a gyerekek elleni kegyetlen támadás folytatódni fog, ha az ellenzék kerül hatalomra. A G7-csúcson a világhatalmak által javasolt globális adóminimum ördögi támadás a keresztény önrendelkezés ellen, ráadásul a jelenések könyvében leírt vadállat éppen hétfejű. Van tovább is: az EU-s ügyészség, ha Magyarország csatlakozna, bilincsben vihetné el innen azt, aki felszólal a genderpropaganda ellen, véli Németh, aki szerint a Biden által kirakott BLM-zászlók is mutatják a „nyugati kommunizmus” feléledését, s ez már veszélyesebb fenyegetés, mint a nemzetiszocializmus. Trump leváltása is kétséges volt, és az új izraeli „balliberális” kormány sem tükrözi a választók akaratát: átverések zajlanak a világban, és Magyarországon is ez lesz, ha nem jön meg a választók esze, „ezért beszélek erről idő előtt” – így Németh Sándor. A legfőbb király alkirályai, tehát a hitesek feladata, hogy megsegítsék Isten harcát, mert nekik ez hatalmukban áll: aki nem megy harcba és megkíméli az ellenségét, az megfizeti az árat, és felelőssé válik az ördög térnyerésében. Németh hetente többször prédikál, a Gyömrői úti Hit Csarnokban elmondott beszédeit közvetítik a YouTube-on, az ATV-n, lemennek a Hit Rádióban, a Spirit FM-en. A HGY hetilapja, a Hetek nem közli ezeket, de az egyik júniusi szám vezércikke „a fehérek ellen rasszista, nagyvárosokat háborús zónává alakító BLM” felkarolta, majd a „progresszívek” által „dogmává tett” meccs előtti letérdelésről tökéletesen illene egy Németh-beszédbe, vagy éppen bármelyik kormánypropaganda-felületre.

Németh Sándor több mint harminc éve prédikál, egyes volt hitesek a beszédeit agymosásnak, fanatizálásnak nevezik, a gyülekezeten belül viszont a spirituális töltekezés legszentebb formájának tartják. Sokan hiszik: ha lemaradnak róla, kiszolgáltatják magukat a balszerencsének, az ördögi erőknek. A Hit Csarnok előterében pénzváltó működik; a pénzadomány, a „tized” átadását a HGY-ben a „vetés-aratás” fogalompárral írják le: a pénzadomány egyszerre bizonyítja, hogy az adakozó jó úton járt eddig, de biztosítja azt is, hogy a jövőben szellemi és anyagi értelemben is gyarapodjon. A láthatatlan világban zajló isteni háborút a világban nemcsak imacsoportok könyörgésével – választási vagy sportgyőzelemért, az ellenségek megbüntetéséét is imádkoznak –, de konkrét tettekkel is meg kell támogatni, mert a gazdasági-politikai hatalom és társadalmi befolyásszerzés fontos feladat.

Nem csak lélekkel

A Németh Sándor egyszemélyi vezetése alatt álló HGY a rendszerváltás óta aktívan igyekezett befolyásolni a pártpolitikai életet, a különböző választásokat és a közbeszédet, s folyamatosan szövetségeseket keresett saját érdekei érvényesítésére. Aktív hitesek szerint ez természetes folyamat, és valójában a közélet változik a HGY körül; mások viszont Németh egyéni érdekektől sem mentes helyezkedését látják benne, amihez nemcsak a hívek odaadó lelkesedését, hanem a pénzét is felhasználja.

Pálos Máté

hit gyuli.jpg
 
2 x végignéztem. Hihetetlen hogy bedőlnek az emberek ennek a szélhámosnak. Ha van sátán, akkor ö az egyik szolgája.
 
De ...nem Németh Sándor tulajdonában van az ATV ? Ebben a televízióban pedig reggeltől estig kormányellenes propaganda folyik. Az ő alkalmazottja volt Kálmán Olga vagy Gréczy Zsolt, bennfentes párttagok
 
Attoll még kaszírozhatja a sok hülyétől vasárnaponként a pénzt. Sajnos az ATV már nem az ami régen volt.
 
Ilyet bármelyik oldalról lehetne hozni.
most a téma Németh Sándor ... van aki azt állítja, hogy kormánypárti és csak megemlítettem, hogy a tévétársaság amelynek a tulajdonosa kimondottan ellenzéki, és a volt alkalmazottai is oszlopos tagjai a fő ellenzéki pártnak (a párt nevét ki se merem mondani)
 
Szért csak jó kell legyen, ha onnan kerül ki Gyurcsány szóvivője, vagy a budapesti főpolgármester főtanácsadója.
Fejezd be. Gyurcsany fobiadra itt senki nem kivancsi. Az Atv nem tul regen nem a fidesz szocsove volt, ahogy lassan kezdett szint valtani sokan tavoztak es allando tavozasok vannak folyamatosan.
A musoruk is egyre gyatrabb. Mivel fontos a megszolalasi lehetoseg, kenytelenek lenyelni a valtozast.
Igy is eleg bajba lesznek ha szeptemberbe jon az Eu vizsgalodni ,mert oly egyenlotlen a media megszolalasi lehetoseg is , hogy sehogy nem lehet kimagyarazni.

 
MIndent félre lehet értelmezni, hogy nekünk ejtsen a pálya. Erről mindig a mikrójában a macskáját száritó nő esete jut eszembe. Aki beperelte a gyártót, mert nem volt a leirásban, hogy macskát nem lehet benne szárítani és nyert.
 
De ...nem Németh Sándor tulajdonában van az ATV ? Ebben a televízióban pedig reggeltől estig kormányellenes propaganda folyik. Az ő alkalmazottja volt Kálmán Olga vagy Gréczy Zsolt, bennfentes párttagok
És? Ahogy a többi (rtl-t kivéve, mert velük nem bírtak), ellenzéki hangot megpenditő médiumot megvették (origo, tv2, magyar hirlap...) vagy beszántották (népszabadság), úgy Némethet is megvették kilóra.
Amúgy Szűrös, Pozsgay, Szily vezető balodali politikusok voltak és váltottak .
 
Amúgy Szűrös, Pozsgay, Szily vezető balodali politikusok voltak és váltottak .
És? mi ezzel a problem? Csak tényeket közöltem, hogy a volt alkalmazottai milyen magas pozíciókat töltenek be, ezzel csak arra utaltam milyen jól meg tudja válogatni az alkalmazottait.
 
Ha ők emlitésre sem méltók, akkor azáltalad felsoroltak sem...
Úgy látom valamelyikünk nagy félreértésben van. Te felsoroltál politikusokat akiknek az idő múlásval, az élettapasztalattal változott a politikai nézete.

Ezzel ellentétben és felsoroltam Németh Sándor pár volt alkalmazottját, akik abbahagyták a munkájukat az ellenzéki médiában és oszlopos tagjaivá váltak az ellenzéki politikának ... szó sincs a poltikai nézetük megváltozásáról, sőt a ranglétrán feljebb léptek, mikor egy politikai műsorvezetőből országgyűlési képviselőt csinálnak az haladás.
 
Utoljára módosítva:
Úgy látom valamelyikünk nagy félreértésben van. Te felsoroltál politikusokat akiknek az idő múlásval, az élettapasztalattal változott a politikai nézete.

Ezzel ellentétben és felsoroltam Németh Sándor pár volt alkalmazottját, akik abbahagyták a munkájukat az ellenzéki médiában és oszlopos tagjaivá váltak az ellenzéki politikának ... szó sincs a poltikai nézetük megváltozásáról, sőt a ranglétrán feljebb léptek, mikor egy politikai műsorvezetőből országgyűlési képviselőt csinálnak az haladás.
KI tart vissza teged hogy beloled is politikust csinaljon a fidesz? BArki lehet politikus, barki indulhat a megmeretetesben. Az embereknek kell megszavazni, hogy valoban politikus legyen.
A szavazas meg hatra van. Azert az Atv bol mentek a fideszhez is politikai palyara a riporterek.
MAr nem tudsz kitalalni semmit , mert nincs fogas rajtuk, csupan az hogy politikai palyara leptek, ami nem bun.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Másik kis kedvencem !
Dittike2009 wrote on Árcs206's profile.
Szia!

Eltudnád nekünk küldeni a full blast 3 testjeit?

kÖSZÖNÖM
László Ferenc wrote on midi nyalánkság's profile.
2020 topik 160 oldal
Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene

Statisztikák

Témák
36,991
Üzenet
4,514,719
Tagok
597,622
Legújabb tagunk
Kenway0319
Oldal tetejére