A DK javasolja a családi pótlék megduplázását

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 22.

Melitta - 2019 November 22, 02:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kormány arra hivatkozva duplázza meg Áder János köztársasági elnök másfél millió forintos fizetését, hogy az tíz éve nem emelkedett.

  A Demokratikus Koalíció (DK) a héten törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy duplázzák meg a családi pótlékot - jelentette be a DK frakciószóvivője.

  Gréczy Zsolt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány arra hivatkozva duplázza meg Áder János köztársasági elnök másfél millió forintos fizetését, hogy az tíz éve nem emelkedett.

  Egy egygyermekes család ma 12 ezer 200 forint családi pótlékot kap havonta, ami egy nagyobb csomag pelenkára is alig elég - hangsúlyozta. Ehhez képest Áder János köztársasági elnök egy hónap alatt további másfél millió forintot kap - tette hozzá.

  A Fidesz-kormány nem családbarát, mert inkább megduplázzák "pártkatonájuk milliós fizetését", minthogy adjanak még tízezer forintot a magyar családoknak - jelentette ki.

  A képviselőt kérdezték a kabinet családvédelmi intézkedéseiről, amire válaszul azt mondta, hogy azok egytől-egyig megbuktak. Amit "csok-nak neveznek", azt sokan nem tudják felvenni, akik pedig felveszik, azok nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy azt vissza is kell fizetni - érvelt. Családbarát kormány-e az, amely megszüntette a lakástakarékot, aminek regnálása alatt csökkent a születések száma, ami kórházbezárásokról tesz közzé dokumentumokat és aminek hivatali ideje alatt hiány van gyermekorvosokból - kérdezett vissza.

  A Gyurcsány-kormány családtámogatási rendszerére vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy megemelték a családi pótlékot, óvodákat és bölcsődéket építettek, iskolákat újítottak fel. Akkor a felsőoktatási tandíj nem 250-500 ezer forint volt szemeszterenként és nem vándorolt ki több százezer ember - tette hozzá.

  Amennyiben a választók nagyra értékelnék a kormány intézkedéseit, akkor most Tarlós István lenne a főpolgármester és a Fidesz nem vesztette volna el a fővárosi kerületek többségét - tette hozzá.

  Kikérték a véleményét arról, hogy a jobbikos Varga-Damm Andrea vasárnap állítólag hiteltelennek nevezte Gyurcsány Ferencet, aki bohócot csinált magából azzal, hogy videós blogot készít. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy a jobbikos képviselő a Facebook-bejegyzéseiben tagadja, hogy ilyet mondott volna.

  Hangsúlyozta, az önkormányzati választáson sikeres volt az ellenzéki együttműködés és 2022-ben együttműködve váltják le a Fideszt. Hozzátette, mindenkivel együttműködnek, akivel csak lehet, kivéve a "Mi Hazánk nevű kriptofideszes náci szervezetet".

  Arra nem tudott választ adni, hogy 2022-ben az ellenzék egy közös listát állít-e. Ez majd kiderül, az a lényeg, hogy Orbán Viktor megbukjon, mert "ezt a magyar nemzeti érdek" - fogalmazott.

  upload_2019-11-21_20-16-7.png
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 22.

  1. gup
   gup
   Símán hivatkozhattak volna arra is, hogy milliós fizetéseket oszt helyetteseinek Karácsony Gergely (mind az ötnek, fejenként 1.166.700 forintocskát). Egy államfőnek csak legyen már nagyobb fizetése mint a polgármester helyetteseknek.
  2. setni
   setni
   Miért legyen nagyobb a fizetése?
   Meg annyit emelhetnek amennyit a parlament megszavazott.
   merlyn és doppio kedveli ezt.
  3. gup
   gup
   mert államfőből csak egy darab van, egy egész országot képvisel ...de Karigerinek szaporítani kell a helyetteseit (hangsúlyozom, helyettesek), elvégre ki kell fizetni a királycsinálókat
   Utoljára módosítva: 2019 November 22
  4. doppio
   doppio
   Igen igen igaz.Csak azt nem helyeslem hogy miért kellett a rossz példát ellesnie a kormánytól?
   Lehetett volna példával elől járó.
   A DK mintájára az 2018-ban:
   Demokratikus Koalíció, amely az LMP-vel és a Párbeszéddel együtt nemmel szavazott a képviselői díjak megemelésére,És döntött a jövőben a több fizetésből több pénzt költene ételosztásra, ruhák gyűjtésére, iskoláztatási segítségnyújtásra. Korábban erre jött létre a párton belül a DK Segít című program. A megemelt képviselői fizetésekből ezeket az akciókat szeretnék rendszeresebbé tenni, vagy kibővíteni.

   Gyurcsány Ferenc továbbra sem veszi fel a politikusi fizetését, hanem jótékony célra ajánlja fel. Így volt ez akkor is, amikor miniszterelnök volt. Ő az egyetlen magyar politikus, aki így cselekedett. 2018
   Melitta és setni kedveli ezt.
  5. doppio
   doppio
   dehogy darab teljes egészében fideszes, nem államfő.
   merlyn és setni kedveli ezt.
  6. doppio
   doppio
   kihelyezett Fidesz iroda
  7. setni
   setni
   A kormánytól tanulták ezt is......2010-ben 75 605 fő dolgozott minisztériumi háttérintézményeknél, tavaly decemberben 87 74.
   doppio kedveli ezt.
  8. doppio
   doppio
   Ó szegény
  9. gup
   gup
   nézőpont kérdése ... ha egyetlen pártra annyian szavaznak mint száz másik pártra összesen, az azért csak jelent valamit. Mikor megnézünk egy választási eredményeket tükröző térképet, tényleg úgy néz ki mint egy Fidesz iroda.
  10. gup
   gup
   Értem. Tehát a tanítóikat követik és jó tanulóhoz illően remélhetőleg túltesznek a tanítóikon? De akkor miért nem dícsérik a tanítóikat ha tulajdonképpen a stílusukat, módszereiket fejlesztik tovább?
   doppio kedveli ezt.
  11. doppio
   doppio
   Fenét nézőpont kérdése Áder Fideszes volt maradt.Ezért került oda.És ezért nem képes gyakorolni államfői jogosításait
   Még nem vétózott meg egyetlen komoly tételt sem.Nem küldött vissza a parlamentnek, mindent aláírt.
   Alkotmánybíróságra mennyit küldött?
   Az előző neve golyóstoll volt(Pali a kormány törvényalkotási lendületének motorja) ez meg a bólogató János
   merlyn és setni kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Azt nem tudom hogy követik-e őket amit írtam az hogy tőlük tanulták. A jó tanuló az alapokat ellesi majd önállóan megy tovább.
   doppio kedveli ezt.
  13. gup
   gup
   Most ki tehet arról, hogy a többi párt a jelöléshez elegendő számú képviselőt nem tudott összehozni? Ez csak a többi száz párt népszerüségét tükrözi.
  14. doppio
   doppio
   Nem dicsérni kell a mohón rablókat hanem a DK példáját követni.Karácsony tényleg csak a rosszabbik szokást másolta le.
   Ezt szemére egy Fideszes Gup nem vetheti
   Én esetleg igen.
   Mivel Karácsony Gergelynek ez után kell bizonyítania.
   Egyelőre még nem támadom nem is védem várok.
   Mivel DK jelöltje is volt eredetileg.
   Majd kiderül hogy Ők mit szólnak teljes tevékenységéhez addig a részteletek nem döntenek.
   Azt észrevetted Itt a DK a cikk téma?
  15. gup
   gup
   örülök, hogy az alapokat jónak találod :)
   szerintem annyira jó, hogy maradhat 2022 után is.
  16. doppio
   doppio
   Ettől még tagadhatatlan hogy a köztársasági elnök nem látja el feladatát és hivatalát.Hisz semmilyen jogát nem gyakorolja.
   Menteni akartad?
  17. gup
   gup
   igen-igen, a széljárás igencsak változó, a "főnök" ki tudja mit dönt holnap
  18. setni
   setni
   Ismét tévedsz nem írtam ilyet.
   Ha jó lenne az alap akkor nem lenne széthúzás és követnék a kormányt az által kijelölt úton.
   Ha marad akkor marad 2022 után is.
   Sajtem azért nem írsz a családi pótlékról mert egyetértessz a kormánnyal abban hogy csak az kapjon pénzt aki dolgozik vagyis letesz az azstalra valamit míg a családi pótlék az olyan hogy az is kap aki nem a családjára költi azt.
   doppio és merlyn kedveli ezt.
  19. gup
   gup
   Nem tudom olvastad -e a vitaindító cikket? "Gréczy Zsolt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány arra hivatkozva duplázza meg Áder János köztársasági elnök másfél millió forintos fizetését, hogy az tíz éve nem emelkedett."

   Azzal pedig tökéletesen egyetértek, ha van két általános iskolás gyermek, akik után családi pótlékra jogosultak, akkor a szülők együttesen havonta 2 x 133 330 forint családi kedvezményt vehetnek igénybe a jövedelmükből. Te azt szeretnéd, hogy csak otthon piálgassanak, szexeljenek és a gyerekek száma után utalják a lóvét és abból éljenek meg ?
   analema kedveli ezt.

Megosztás