A finn hatóság nem engedélyezte a Roszatom erőművét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 22.

Melitta - 2017 Szeptember 22, 18:33
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hiányosnak és silánynak találták a terveket.
  Nem sikerült beszerezni az engedélyeket arra az atomerőműre, amelyet Finnországban építtetnek a Roszatommal. A Fennovoima nevű vállalat ugyanolyan típusú, VVER-1200 reaktorral működő létesítményt helyezne üzembe, mint amit Paksra terveznek – írja a 444.


  A Hanhikivi erőmű megépítéséről már 2010-ben döntöttek, tavaly pedig a földmunkák is megkezdődtek. Igaz, a projektből már több nagy cég, így a német E.ON és finn ipari konszernek is kiszálltak, miután világos lett, hogy a dán és svéd szélerőművek sok és olcsó áramot termelnek. A beruházást a Roszatom mentette meg azzal, hogy beszállt a Fennovoimába, és elintézték, hogy az orosz állam adjon hitelt az építkezésre.

  A finn nukleáris biztonsági hatóság szerint azonban a tervek hiányosak, illetve silány minőségűek. A szervezet már korábban figyelmeztetett, hogy szerintük az oroszoknak nincs elég kapacitásuk a tervek megfelelő minőségű kidolgozására, a Roszatom viszont a nehézkes finn bürokráciára mutogat.

  A magyar parlament ugyanakkor olyan törvényt fogadott el, aminek értelmében a nálunk épülő atomerőmű esetében el lehet térni a hatósági engedélyektől, ha a kormány úgy határoz – vagyis politikai döntéssel felül lehet írni a szakmai ellenőrzést. Szijjártó Péter külügyminiszter Vlagyimir Putyin augusztusi látogatása után úgy fogalmazott: az építkezést már nem állíthatja meg semmi, jövő januárban biztosan elkezdődik.

  A finn hatósági döntés az ottani erőmű-építést nem hiúsítja meg, de a Fennovoima úgy számol, hogy csak 2019-ben kaphatják meg az engedélyeket, ami legalább egy év csúszást jelent.

  a_000_dv1921587_gettyimageshungary_eza-1024x576.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 22.

  1. setni
   setni
   Ez csak a Finneknél lehetséges.....
   Gagamail kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Ez egy újabb agyrém, a szakmai ellenőrzés leszarva, csak a politikai döntés a mérvadó! Ezt is a gázszerelő fogja felépíteni? Gyorsan megoldanak minden problémát, elsöpri majd Csernobil 2!
   Gagamail, ladybug7spots és varázsdoboz kedveli ezt.
  3. Éleskés
   Éleskés
   Egy cudát!
   A Paks 2 felépül, műszaki átadás megtörténik, mi visszafizetünk 30.000.000.000,-€ -t (jól emlékszem? ) az oroszoknak. Csak addigra már nem lesz valami jó, tehát hibajavítás hibajavításra fog halmozódni - magyarul az atomerőmű építését vissza kell fizetnünk, de nem lesz megtermelt áram.
   Ez lesz az igazi "Két szék között a pad alá Magyarország".
   Hisz senki sem fogja megengedni a hibásan fel és megépített atomerőmű elindítását. Az adósságot viszont meg kell adni ...
  4. szundi53
   szundi53
   Remélem ezt a hasadóanyagoknak is elmondták. Nem árt ha az illetékes atommag tud róla. :(
   Tehát az ész nem számít, csak a párthűség a hatalomhoz. Ezek szerint Paks II-t Fidesz nyaloncok fogják összegányolni?
   Paks I-nél is voltak párttitkárok, de szakemberek építették. Elmaradott rendszer...
  5. Melitta
   Melitta
   A lathataron nincs lako epulet faluk varosok, Paks surun lakot eria.
   Barminemu baj ,baleset Mo szamara vegzetes. 500km korbe Orbanek is beleesnek es a sok taps vitez is az ellenzokkel egyutt.
   30 ev hatlamas fejlodest fog hozni ,mire uzembe helyezik mar elavult korszerulet lesz.
   Gagamail, varázsdoboz és Beka Holt kedveli ezt.
  6. sropi
   sropi
   Ne fesd az ördögöt a falra :) azért 35 éve hibátlanul működik :)
   udvarfy kedveli ezt.
  7. szundi53
   szundi53
   A általam ismert atomerőmű-balesetek mindegyikét olyan barmok okozták, akiknek csak hatalmuk volt, eszük pedig a beosztottaknak. Hiába képzeli magát egy 33. senki Istennek és nyalja mindenki fenekét, a természet nem parancsszóra működik. Aki ezt nem képes felfogni, az takarodjon papírrepülőt hajtogatni különben katasztrófa a vége. :mad:
  8. setni
   setni
   Emelkednek az ingatlan árak Pakson....ez jóó.....
  9. setni
   setni
   Ha megbízható akkor a ˝mi emberünk˝...
   Gagamail és ladybug7spots kedveli ezt.
  10. Beka Holt
   Beka Holt
   Nyomkodom a tetszik gombot, pedig egyáltalán nem tetszik, jelzésnek viszont jó, olvastalak benneteket.
   Emlékszem, mikor gyerek voltam a nagymamám falujába új tsz elnök érkezett, a régi maradt agronómusként. Az új elnök kiadta az ukázt, ide repce, oda lencse, a Zagyva mellé az árterületre meg rizs! Hiába tiltakozott a régi elnök, az öreg parasztemberek suttogtak, hogy semmit nem fognak aratni az idén, ide ezek a növények nem jók! Az elnök nagy hangon előadta magát, őt a párt küldte ide, és mintaszövetkezetet fog a faluban csinálni, ezt várja mindenkitől a párt!
   Ott sem szóltak a magoknak, nem is volt valami nagy aratás egyik évben sem, míg a küldött elvtárs volt elnök!
   Ha akkor nem működött a hozzánemértő vezetők ténykedése, miért gondolják, hogy majd most működni fog? Miért kell visszafelé haladni?
   Gagamail, udvarfy és ladybug7spots kedveli ezt.
  11. victorvacendak
   victorvacendak
   Mi van??? 2003-ban rohadt kevésen múlt a nagy baj. És az akkor sérült fűtőelemeknek 10 év "pihenés" kellett a biztonságos szállításig (és aztán vitték vissza az oroszokhoz, akik a legcsekélyebb mértékben sem szarnak bele, hogy hol és hogyan tárolják a kimerült fűtőelemeket - sőt, ezek tárolása a világ többi részén sem 100%-os).
   Gagamail, Beka Holt és varázsdoboz kedveli ezt.
  12. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Minden kérdésedre igen a válasz! Ezt egy agyvérzés nélkül elviselni?!! Keress rá, olvasd el!

   Index - Belföld - Mészáros Lőrinc már atomerőművet is építhet
   index.hu/belfold/2016/08/26/meszaros_lorinc_mar_atomeromuvet_is_epithet/
   Gagamail, Beka Holt és ladybug7spots kedveli ezt.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha elveszítik választást, úgy is elköltöznek a Kajmán-szigetekre, nekik mindegy....
   Gagamail, udvarfy és varázsdoboz kedveli ezt.
  14. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha belegondolok, hogy egy metrókocsit sem képesek rendesen felújítani....o_O

   De az azért vicces, hogy Kádárt köpködik/ték, hogy nyalta az oroszok fenekét....
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   És azt olvastad, hogy a GVH szerint nem okoz piaci erőfölényt, ha megveszi a Balaton Touristot ? Hozzászámolva a tucatnyi Hungarhotels szállodát, már a fél Balaton (is) az övé....illetve stróman lévén a gazdié.
   Gagamail, setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  16. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Mióta mondom, hogy a "bömbölve sírós" emoticon-t is fel kellene venni ide a beilleszthetők közé.
   Mi az hogy fél balcsi? Az egész lavór az ő kerti medencéjük. :(
   tipasa, Gagamail és setni kedveli ezt.
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Akkor "talán????" hinnék a paksi atomerőmű max. biztonságáért, ha miniszterelnökünk, sőt ebben a témában szájtépősködést felvállaló Szijjártó Péter is oda menne éltvitelszerűen lakni, közvetlen a paksi atomerőmű mellé. Éljen ott, s ne is gondoljon arra, hogy bármi gond előfordul(hat)na, hiszen azt hirdeti. Mivel jelenlegi kormányunk olyan nagyon biztos ebben. Most jövök a "bezzegekkel"...
   Bezzeg Finnországban nem sikerült beszerezni az engedélyeket az ott épülő atomerőműre. Milyen érdekes???! Pedig ahogy láttam a fotón, nincsenek a közelben épületek, melyekben emberek életvitelszerűen laknak. Nincsenek olyan utak, melyeket autók garmadája folyamatosan használ.
   Egyszóval vannak érdekes dolgok, amelyekre jelenlegi kormányunk fütyül. Ami a lényeg, ők bebetonozzák a döntéseiket, ők titkosítják is azt, hiszen van hozzá lehetőségük, sőt meg is teszik ezt maradéktalanul. Hiszen megszavazták. Élet-halál urainak képzelik magukat, s mint az ábra mutatja azok is.
   Valóban?
   Életnek, halálnak urai?! No ez utóbbit megkérdőjelezném. Mert ehhez nincs joguk.
   Mások életét kockáztatni csak azért, mert nekik abból nem lehet bajuk. Nem tudom mennyi, nem ismerem a háttér dokumentációkat, de szinte biztos vagyok abban, hogy zsozso ütötte a markukat vagy a bankszámláikat.
   Ingyér nem hajtatják a fejünket a nyaktiló alá, abban szinte biztos vagyok. Igaz, nem az ő fejük, hanem a miénk. Nekik nem fog fájni, ha biüt a katasztrófa, más szebb néven krach. Legfeljebb elhúznak messzire, megtehetik. De mi, akik itt maradunk? Nekünk, ránk mi vár(hat)?!
   Lásd iszap katasztrófát, hiszen azzal sem számoltak, mégis bekövetkezett.
   Nem írom le a többit, bízom abban, hogy az ide belátogató fórumtagjainknak van fantáziája és jól működik is.
   Aztán, ez a fene nagy titkosítás?! Miért van?
   Ha nem lenne "forró" a dolog, a fene sem titkosítana, de ez már így bűzlik... S, nemcsak én vagyok így ezzel, többen ezt és így gondoljuk. S, nem is rejtjük véka alá: bűzlik, ha még egyelőre szagát nem is érezzük.
   Gagamail, setni és ladybug7spots kedveli ezt.
  18. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem sírni kell.....:mad::dr_64::rolleyes2:
   Gagamail kedveli ezt.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Üvöltözünk, írunk, tiltakozunk - de erről a kormányról minden lepattan. Olyan vastag bőr van a képükön, bármelyik elefánt, vagy inkább rinocerosz megírigyelhetné. Őket semmi nem érdekli, röhögnek az arcunkba és tömködik a zsebüket.
   setni kedveli ezt.

Megosztás