A gazdasági világválság okai és hatásai

szakidani témája a 'Beszéljük meg..........!' fórumban , 2008 November 17.

 1. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  Ezt a fórumot (vagy témát) azért szeretném indítani, mert kíváncsi vagyok, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata vagy esetleges meglátása a jövőre nézve, a gazdasági világválsággal kapcsolatban. Érdekelne, hogy ki hogy látja az okokat és a várható hatásokat–következményeket, főleg a Kanadába való bevándorlással kapcsolatban. Minden vélemény érdekel ezzel kapcsolatban. Hajrá!
   
 2. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Szia Szakidani! Laikus véleményem szerint, ha választani lehetne kanadai állampolgárként vagy magyar állampolgárként éljem-e át az elkövetkező világválságot, akkor biztos Kanadát választanám.

  Sajnos azonban ezt nem kérdezi senki.

  Az igazi kérdés, hogy Kanadában élő magyar állampolgárként vagy itthon élő magyar állampolgárként vészeled-e át az elkövetkező éveket. Ha fiatal vagy és van használható jó szakmád és nyelvtudásod, viszont nincs családod, akkor Kanada a nyerő.

  Gondolom nem sokra mentél ezzel a "jó tanáccsal" itthonról.:p
   
 3. Nyirfácska

  Nyirfácska Új tag

  Szakidani

  Hello Szakidani, az én szerény véleményem a következö:
  ez a gazdasági világválság várható volt, hisz a töke teljesen korlátlan és harácsoló terjeszkedése, felelösség nélküli investálása már látható volt az utolsó 3 évben. Hogy ki ezért golobálisan a felelös ezt én nem tudnám megmondani, de a történelem megismétli önmagát és ebböl is ki fogunk lábolni..
  Hogy hol lehet könnyebben átvészelni ez nem vitás. Canadában sokkal jobbak a feltételek - mindegy hogy ki és mi vagy - mint Magyarországon.
  Nem akarom ecsetelni a magyar helyzetet - azt hiszem mindenki tudja, hogy milyen és miért.. és hogy majdnem kilátástalan az egész.
  Tehát ha van lehetöséged - akkor máris utazhatsz, mert bevándorolni mindig lehet - mindenhova a világon - és egy magyar mindenhol megél a munkájából...:-?
   
 4. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Csakhogy ez a válság olyan, hogy ki tudja hol áll meg (mint Toldi Miklós köve). Lehet olvasni sok-sok pesszimista jóslatot. Nem csak gazdasági bajok vannak, most egyszerre összejött minden. Néhány éven belül nagyon sok megpróbáltatás várhat még az emberekre, mindenhol a világon és akkor lehet, hogy nem segít semmi és senki más, mint az, ha az ember a szerettei közelében él és támogatja, segíti egymást, nem pedig egy idegen országban egy idegen világban.

  Kérdezzétek meg azokat az embereket, akik 56 után mentek ki, hogy még akkor is mennyi nehézséggel kellett szembenézniük és mennyire egyedül voltak a gondjaikkal. Pedig akkor még nem volt ilyen válságos a helyzet.
   
 5. Molnarcsabi

  Molnarcsabi Kitiltott (BANned)

  Igaz. Ha baj van akkor nagyon jo az ember az szerettei koreben szenved.Igy egyutt sokkal konnyebb egymas korgo gyomrat hallani.
  Egy idegen vilagban nagyon nehez, ott egy mas nyelven kell beszelni, meg kemenyen dolgozni, meg lehet sirni rini anyank szoknyaja alatt, szoval az kemeny egy buli. Jobb nekunk itthon. Na meg ki sem tudnank mi oda menni mert mi olyan kis szerencsetlenek vagyunk, Tudod.
   
 6. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Igen, nehéz a helyzet és később se lesz könnyebb (szerintem). Tavaly amikor elhatároztuk, hogy bevándorolunk Kanadába, még könnyebbnek látszott a helyzet és jobbak voltak a kilátások. Akkor pont azon agyaltunk, hogy ha egyszer majd fejetetejére áll a világ egy erősebb országban (mint pl. Kanada) könnyebb lesz elviselni a nehézségeket. De így, hogy ez a helyzet már most bekövetkezett és a mi bevándorlási történetünk a legelején tart, meg inogtunk. Már most hallom a kanadai barátaimtól és ismerőseimtől, hogy projektek állnak le és elbocsátások vannak és várhatók még. Az ausztráliai barátomtól (aki egy nagy cégnél volt több éves szerződéssel mérnök) egyik napról a másikra elbocsájtották a cégét ért válság helyzet miatt. Mivel Kanada és Ausztrália is hatalmas és stabil országok és eléggé távol is van egymástól ráadásul itt Európában is nagy a káosz, ezek a tények mind arra engednek következtetni, hogy nagy a baj és még nagyobb lesz ezek után. Sajnos a hétköznapi emberekre nézve és főleg miránk, akik most szeretnénk egy új életet kezdeni egy másik országban. A helyzet nem valami fényes. :(
   
 7. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Igen egyet értek, ez a gazdasági világválság várható volt (igaz várhatott volna még egy pár évet), de most már sajnos itt van és szerintem senki nem tudja, hogy meddig marad, vagy ha igen, akkor az kérem írja már meg!

  Sajnos az is igaz, hogy a történelem (szinte mindig ) megismétli önmagát. Remélem a világháborúkra nézve nem teszi, mert akkor az a világ végét jelentené vagy legalábbis a visszacsöppenést a kezdetekre.

  A „könnyebben átvészelni” pedig a szerencse kérdése lesz ezek után, mert most aztán ember legyen a talpán aki kiigazodik ebben a káoszban. :(
   
 8. Molnarcsabi

  Molnarcsabi Kitiltott (BANned)

  Mindenkeppen javasolnam neked hogy terj haza magyarorszagra, hiszen csak egy hazank lehet, es itthon megiscsak szeretteid es barataid koreben kell elviselned a megalaztatasokat, szenvedeseket, es minden rosszat amit ez az uj vilaggazdasagi valsag fog hozni az emberekre. helyedben en sem biznam magam mindenfele megbizhatatlan projektekre. En is rengeteg elbocsatasrol hallottam, szerencsere itthon amugy sincs munka igy nem kell felni ettol. megingasotok nem szegyen, nalatok sokkal tehetsegesebb, bolcsebb emberek is meginogtak mar. Sok sikert es varunk benneteket haza.
   
 9. Maligán

  Maligán Kitiltott (BANned)

  naon teccik ez a mindentudas egy bp.i szekbol
   
 10. Molnarcsabi

  Molnarcsabi Kitiltott (BANned)

  Mindenkeppen tisztelem a velemenyedet, es azt tanacsolnam neked is hogy keszulj fel a vilaggazdasagi valsagra a legjobb tudasod szerint.
   
 11. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Ne izgulj, Maligám így szokott hozzászólni az összes topikban. :D

  Kattints a hozzászólásaira. De nincs baj, szerencsére nem vagyunk egyformák.kiss
   
 12. Maligán

  Maligán Kitiltott (BANned)

  meg szerencse
   
 13. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Ki tudja...ha vannak "ezospihoangyal lelkes lelkek" - akkor nem kérdezi meg senki majd annakidején a te lelkedet, hogy akkor most mit szeretne, maradna inkább itt a földön, vagy szeretne-e "ideoda vándorolni"? :p
   
 14. Maligán

  Maligán Kitiltott (BANned)

  gondolom az en lelkem sorsa is ugyan ugy alakul, mint minden foldi halandoe
   
 15. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Off

  És azt is tudod, hogy hogyan? :p
   
 16. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Köszönöm szépen az együttérzést és a hazavárást, de valamit félreértettél, ugyanis mi még itthon (Magyarországon) vagyunk. Csak most szeretnénk kivándorolni Kanadába.
  Amúgy a munkalehetőségekről csak annyit, hogy munka mindig mindenhol van, lényeg, hogy jókor – jó helyen kell lenni, kell akarat és kitartás és persze kell egy nagyadag SZERENCSE is!
  A jelenlegi gazdasági világválság viszont komoly, teljesen mindegy hogy kreált vagy nem a lényeg, hogy minden lefele ível és ez még csak a kezdet. És ezzel nem „vészmadárkodn”i akarok, ez a valóság és a sötét jövő! De, kitartást kívánok mindenkinek és senki ne feledje, a „remény hal meg utoljára” .
   
 17. Kőke

  Kőke Állandó Tag

  Kedves Maligán és siriusB,
  A molnárcsabi-féléket a „hozzászólásukra” adott reakciók ténye és nem a tartalma élteti.
  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
  Egy építő szándék nélküli, puszta provokációra nem tudsz olyan találóan reagálni, ami legalább annyira kínos lenne a provokátor számára, mintha figyelmen kívül hagynád.
  <o:p></o:p>
  /Az enyémmel együtt már 7 hozzászólás nem szól a topik eredeti témájáról. Molnárcsabi, ügyes voltál. /
   
 18. szakidani

  szakidani Állandó Tag

 19. siriusB

  siriusB Állandó Tag

 20. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  Ezt a szörnyű hírt nemrég olvastam és gondoltam közzé teszem, mert ez egy tényleg lesújtó hír. :???:
  "A gazdasági világválság elérte Tiger Woodsot, a világ legjobb golfozóját is, a General Motors autógyár ugyanis bejelentette, hogy december 31-én megszünteti az amerikai játékossal fennálló szerződését. A két fél közötti megállapodás eredetileg öt évre, 2009 végéig szólt. A térdműtéte után lábadozó sztár évente hétmillió dollárt kasszírozott azért, hogy a golftáskáján a GM leányvállalatának, a Buicknak a logója volt látható, valamint, hogy részt vett különböző promóciós rendezvényeken. Woodsot ugyanakkor valószínűleg nem "roggyantja meg" meg anyagilag a cég bejelentése, reklámbevételeit ugyanis évi százmillió dollárra becsülik." forrás :http://www.sportfm.hu/index.php?mit=hirek&mit1=kivalaszt&id=19120
  <O:p</O:p
  Szegény Tiger!!!:mad:
   

Megosztás