A gazdasági világválság okai és hatásai

szakidani témája a 'Beszéljük meg..........!' fórumban , 2008 November 17.

 1. Komjatius

  Komjatius Állandó Tag

  Mint az elhatalmasodott bankválság mutatja, még a bankároknak sincs meg... :D
   
 2. topcsi

  topcsi Állandó Tag

  Ez EU azért akar saját hitelminősítőket, mert ő szeretné manipulálni a saját bankjainak és tagországainak a minősítését. Tehát politikai okokból....hogy kontroll alatt legyen ez a terület is.
   
 3. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos


  Készülnek az euró temetésére a profik - írja a Napi Gazdaság

  A legnagyobb európai alapkezelők megerősítették a Financial Times-nak, hogy őrült tempóban szabadulnak az euró alapú eszközöktől.

  Az euró több mint 5 százalékot veszített értékéből az elmúlt hetekben, úgy hogy az év korábbi részét sávozással töltötte a keresztárfolyam. Az európai vezetők a befektetők szerint elmulasztottak meghozni fontos döntéseket a régióban kitettséggel rendelkező bankok feltőkésítésével kapcsoltban, annak ellenére, hogy látszik, a görög problémák egyre inkább aláássák a bizalmat az eurózóna pénzügyi szektorával kapcsoltban. A Citigroup legújabb elemzése szerint egy rendezetlen görög kiválás esetén a közös deviza árfolyama a paritásig esne a dollárral szemben.
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  En meg ugy hallotam , most hoznak letre egy eros kozos eus kotvenyt. Lehetseges a GDP 10% ig de az is szoba jott hogy 60%ig kockazati tenyezokent az adossagig orszagonkent.
   
 5. kalitka

  kalitka Állandó Tag

  gazdasagi valszag oka?

  az hogy mindenki csak kolt, senki nem sporol.
  Tobbet akarnak az emberek is es az orszagok is mint amijuk van. Es eladosodnak szugseg nelkul.
   

Megosztás