Hírek A házastársi közös vagyon dilemmái

„Ami a tiéd, az az enyém is, de ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd!” – jut eszembe a régi anekdota miközben nézem a kisfilmet. No meg az is, hogy bár elérhetném, hogy ezt a 21 percet minden házasságban élő vagy házasságra készülő megnézze, megértse.

Főleg az a fél, aki a joggal kevésbé van tisztában. Oly sok problémától és későbbi konfliktustól óvná meg magát.
Például kiderülne, hogy bármit is mond róla a közvélekedés, a magyar jog főszabálya szerint éppen ugyanannyit ér az otthon kisbabánkat nevelő feleségünk ideje, mint cégvezető férje óradíja.

Vagy éppen az, hogy hiába nem került a feleség nevére a közösen vett ház, valójában a fele az övé.
Megtudhatná, hogy tévedés azt gondolni, hogy csak a házasság napjától szerzett vagyon közös. Miközben valójában már az együttélés kezdetétől (ha házasság lesz belőle) közös vagyonnak minősülhetnek egyes megszerzett vagyonelemek, és persze a házasság kezdetétől közösnek számít majd minden megkeresett jövedelmünk. Sőt a jövedelmünk jövedelmei is (sőt a jövedelmeink, jövedelmeinek jövedelmei is, és így tovább…)

Kitisztulhatna az is, hogy a válófélben lévő házastársaknak azonos jogaik vannak a vagyont illetően.

Valójában sokkal kevésbé kiszolgáltatott a magát kiszolgáltatottnak érző fél, mint ahogyan azt magáról sokszor gondolja.
És talán elvethetném azt a gondolatcsírát is kifejezetten a legboldogabb házasságban élő nézőinkben, hogy mennyit segíthet a túlélő házastársnak és gyerekeinknek az, ha ezekről életünk során és még időben beszélünk.

Ennyi felvezetés után nincs is más hátra, mint a kávét bekészíteni és egy székre leülni (sokaknak szüksége lehet rá). 21 percre zárja ki a külvilágot és indulhat a film!

Soós Péter


1646947972381.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

bedyy wrote on lil9's profile.
Szia!
Köszönöm a Jayne Ann Krentz könyveket főleg az Arcana hiányzó részei tettek nagyon boldoggá. (Mikor fel le ugráltam kicsit furán néztek a gyerekek :D )
A fordítás is nagyon jó lett. Esetleg a jövőben játszódó Harmony könyveket nincs kedved fordítani? Elvileg a Opsidian Prey kapcsolódik az Arcanához mert egy Sweetwater a főszereplő meg kíváncsi lennék miként alakul a Rainshadow szigeti rezervátum sorsa.
V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.
Kedves Kollégák,

Tudna nekem valaki segíteni a 10-11 évesek méréséhez szükséges Meixner-féle olvasás felmérőlap/szöveg megküldésében?
Előre is köszönöm, Ildi
papapig wrote on Kolonel0708's profile.
Jókai Mór - Mire megvénülünk
A ZIP fájl nem létezik
Sziasztok.
Keresztszemes mintákat keresek: Utolsó vacsora és Egyiptomi minták.
Köszönöm a segítséget

Statisztikák

Témák
37,306
Üzenet
4,584,817
Tagok
601,471
Legújabb tagunk
mattomi
Oldal tetejére