A homoszexualitásrol

Mozsolka

Állandó Tag
Állandó Tag
Furcsák nekem az emberek!
Az, hogy egy férfi egy másikkal szerelmesekedik, vagy egy nő egy másikkal, ott mindkét fél közös beleegyezése szükséges, hogyan lehet összehasonlítani azt a pedofíliával?????!!!!!!
 

mbtrainer

Állandó Tag
Állandó Tag
De ez nem normális dolog.Nme értem hogy mondhatják a melegek hogy ez természetes,mert ez egy betegség!Még az állatvilágban is normálisabb törvények vannak.Nem véletlenül vannak a Földön Férfiak és Nők.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Kedves Mozsolka, az előtted hozzászóló a példa arra hogy hogyan lehet ezt a hasonlatot nagyon egyszerűen elvégezni.

Ő az aki a homoszexualitás védelmében úgy érvel, hogy a homoszexuálisok potenciális apák, holott a homoszexualitás fogalma maga az hogy az illető semmilyen szinten nem akar nemi kapcsolatot létesíteni ellentétes neművel.
Ő az aki szerint: "Maszturbatio, ha magadban élvezel mondjuk egy vibratorral. Vagy ha egy chihuahua tanulékonyságát veszed igénybe." Magyarán az állatok is arra valók hogy kielégítsük magunkat velük, csak azért mert ez nekünk jó.
Ő az aki úgy gondolja hogy a szex az pusztán interakció, magyarán két lény között létrejövő kommunikációs kapcsolat. Rossz bele gondolni hogy mit hívhatott akkor esti mesének amikor éjjelente belopózott a gyerekei szobájába.

Miről is beszélünk amikor ilyen emberek érvelnek a homoszexualitás mellett?
Erkölcs, nem több.
Ha az nincs akkor ott felesleges a beszélgetés.
Nem hiszem hogy bárkinek szüksége lenne tanácsokra olyan emberektől akik a kutyájukkal dugatják a nejüket és ki tudja mikre vetemednek olyan felszólalások mellet hogy a szex az csak interakció, semmi rossz nincs benne.
Magyarázd meg ezt annak a 8 évesnek akin átment mert neki az éppen jól esett.

Senkinek nincsen semmi baja a homoszexuálisokkal, de amikor széles képernyős reklám hadjáratok vannak mellette olyan emberek vezetésével mint kedves ernoe barátunk, ott ne is csodálkozzon senki ha elszabadulnak az indulatok.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Továbbá, jó lenne ha mindenki aki szerint a homoszexualitás normális dolog felcsapná a biológia könyvet és utána nézne hogy mit nevezünk élőlénynek. Lehet hogy meglepetésként fogja érni de a pár szavas jellemzések egyike a szaporodás. Ami erre képtelen az már eleve halott és nyomtalanul el fog tűnni az élete végén.

Ha ezt sikerült megérteni akkor gratulálok, ugyanis ennyi az azonos neműek szexuális kapcsolata: egy élet ellenes aberráció, avagy betegség, lévén képtelenek az utódnemzésre.

A biológia könyvet az már nem érdekli hogy ezen kapcsolaton belül hányszor elégítik ki egymást a partnerek, mennyire becsülik egymást, milyen fajhoz tartoznak avagy ki főzi a reggeli kávét.
Általános iskolás anyag kérem szépen. A homoszexualitás egy betegség, pont.

A dolog másik oldala:
Az hogy a homoszexualitás egy betegség nem jelenti azt hogy a beteg embert el kell nyomni, le kell nézni, becsmérelni kell, meg kell különböztetni, fizikailag vagy mentálisan bántalmazni kell.

Legyünk annyira értelmes emberek hogy el tudjuk választani a két fogalmat egymástól. Az ha valaki beteg nem vonja maga után hogy le kell nézni vagy kevesebb joga lenne az élethez mint bárki másnak.
Tovább megyek. Már leírtam párszor de leírom újra. Tapasztalataim szerint a homoszexuálisok többsége nem hogy nem negatív társadalmi példa, de épp ellenkezőleg: az őket ért negatív hatások miatt sokkal mélyebb önismerettel rendelkeznek mint ember társaik és sokkal jobban tudatában vannak annak hogy milyen szenvedni.

Ebből adódik hogy a homoszexuálisok többsége megértő, sokkalta emberségesebb egyén mint a heteroszexuálisok. Vannak köztük erkölcstelen emberek, de azok már túl mutatnak a homoszexualitás fogalmán, ők szellemileg is betegek.


Éppen ezért legyünk olyan jók és tegyük helyre ezeket a fogalmakat magunkban.
A homoszexualitás egy betegség, amit több mint erkölcstelen elmebetegség reklámozni, DE ez nem azt jelenti hogy a homoszexuálisokat bármilyen szinten ki kellene rekeszteni vagy megfosztani őket az emberi jogaiktól.
Legyen meg mindkét tábor magában, élje az életét és ne próbáljon meg különböző "én faszább gyerek vagyok mint te" parádékat rendezni, mert akkor ott el fognak szabadulni az indulatok.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a homoszexualitás a 20-21-ik század legkeményebb betegsége. Talán még az AIDS-t is lepipálja.

Kedves snowybody

Az AIDS az egy betegség, abba bele lehet hallni.
A homoszexualitás az az élet egyik formája.

Természetes, hogy a szex is hozzá tartozik. De te sem akarsz okvetlen az elsö lánnyal az oltárhoz menni.

Az ilyen képek szerintem csak szokatlanok a számodra. Egy-két év és minden a medrében. :D


intro_homo_familie_g.jpg

 

Christart

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért félnek ennyire a homoszexualitástól? És miért kell szemellenzős ló módjára kizárólag azt mindenekfelett álló igazságnak tekinteni, amit személy szerint gondolnak? Komolyan, ez már szánalmas.
Érdekes, amikor pl. a Magyar Televízió székházát dobálták macskakövekkel a neonácik, akkor nem hallottam senkitől sem olyan véleményt, hogy: "Úristen, ha ezt meglátja a gyerekem, még ő is ilyen lesz!"
Nem úgy, mint a melegfelvonulás kapcsán. Egy délután az év 365 napjából.
Azonkívül tudok olyan melegekről, akik ugyan nem szültek/nemzettek gyermeket, de például a családjukat, a testvéreik gyermekeit támogatják.
Jó lenne, ha nem csak akkor lennének a melegek emberszámba véve, amikor a szavazatukra van szükség, illetve az ő általuk is befizetett járulékokból is kiutalják a családi pótlékot, meg az egyéb juttatásokat.
Nekem ez a véleményem, ha valaki meg akar kövezni ezért, mert ettől lesz boldogabb, hát lelke rajta.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag

Továbbá, jó lenne ha mindenki aki szerint a homoszexualitás normális dolog felcsapná a biológia könyvet és utána nézne hogy mit nevezünk élőlénynek.
Lehet hogy meglepetésként fogja érni de a pár szavas jellemzések egyike a szaporodás.
Ami erre képtelen az már eleve halott és nyomtalanul el fog tűnni az élete végén.


Ne bolondozz Aer.

Most kezdjem elölröl, hogy a hangyáknak, méheknek... egy milliomod része nemzöképes és mégsem korcsok?
Vagy mondjam azt, hogy a legtöbb élölény vegetativan is (vagy csak ugy) szaporodik.
Vagy, hogy több élölény elveszti a nemiszervét a párzás elött és soha nem tér vissza, mégis megtalálja a farok a párját?
A biologiával nem tudsz érvelni.

Még az erkölcssel sem mert akkor az összes cölibátusban élö papbácsit (beleértve a Pápát és a Dalai lámát)
valamint a "kedvesnövéreket" (a kolostorbol nem a sarokrol) degeneráltnak nevezhetnéd.
egy élet ellenes aberráció, avagy betegség, lévén képtelenek az utódnemzésre.

Lehet, hogy te a szaporodában valo részvétel miatt jöttél a világra számomra ez csak a tejszinhab a sütemény életen. :D
Általános iskolás anyag kérem szépen. A homoszexualitás egy betegség, pont.

Meglehet, Aer. de itt vannak a topikon magasabb iskolával rendeklezök is!
Es azok nem ilyen szüklátokörüek. :D

A dolog másik oldala:
Az hogy a homoszexualitás egy betegség nem jelenti azt hogy a beteg embert el kell nyomni, le kell nézni, becsmérelni kell, meg kell különböztetni, fizikailag vagy mentálisan bántalmazni kell.
Természetesen Aer.
Nem kell becsmérelni öket, elég ha tudják, hogy mit gondolunk rolluk ;)

A homoszexualitás egy betegség, amit több mint erkölcstelen elmebetegség reklámozni,
...... ne próbáljon meg különböző "én faszább gyerek vagyok mint te" parádékat rendezni, mert akkor ott el fognak szabadulni az indulatok.
....
Mi az, hogy reklámozni? Hogyan lehet a homoszexualitást reklámozni?
Ha valaki azért bujik az ágyba a Jozsival mert valaki "ajánlotta" neki akkor az nem homoszexuális, az félrelépett! :D

Ha neves emberek nem ismernték volna be, hogy homoszexualisok akkor megmaradt volna a világ az elöitéleteinél.
Most, hogy látod, hogy nem zárhatod be öket börtönbe, nem kövezheted meg öket mert összedölne a világ nélülük most kezddel kompromisszumokat keresni?
"Erzelemmel teli emberek..."

Nézd meg mi pénzt költenek az emberek ruhára, szagositásra, cicomázásra csakhogy valakihez közel kerüljenek.
Most ezt akarod a homoszexuálisoktol megtiltani?

Nincs egy produkt amit manapság egy pucér nö nélkül ellehetne adni és te a homophileken lovagolsz? :D

werbung_odol_frau_mit_rose_5348300,property=zoom.jpg

 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Miért félnek ennyire a homoszexualitástól? És miért kell szemellenzős ló módjára kizárólag azt mindenekfelett álló igazságnak tekinteni, amit személy szerint gondolnak?
Kedves Christart
Ez már párszor elhangzott ebben a topicban és teljesen megalapozatlannak tartom. Az embereknek mint ahogy nekem sem nem a homoszexuálisokkal van a baja hanem azzal hogy reklámozzák magukat ezzel mint egy rávilágítva hogy mind az önértékelésük, mind pedig a társadalom többi tagjával szembeni tiszteletük 0.

Homoszexuális valaki. Most őszintén, miért érdekeljen ez engem?
Miért érdekeljen ez bárkit?
Ki az a bizonyos XY nekem hogy érdekeljen kivel mit csinál az ágyban?
Komolyan, ez már szánalmas.
Szerintem az szánalmas hogy még mindig azzal érvelnek a jogos kritika ellen hogy nekik is vannak jogaik. Vannak, és kivonta ezt kétségbe?
Érdekes, amikor pl. a Magyar Televízió székházát dobálták macskakövekkel a neonácik, akkor nem hallottam senkitől sem olyan véleményt, hogy: "Úristen, ha ezt meglátja a gyerekem, még ő is ilyen lesz!"
Neonácik, gratulálok. Szerinted a TV székházat a németek próbálták bevenni? Esetleg új honfoglalás készül?
Ne haragudj de ez ebben a formában röhejes egy érv volt.

Abban a pillanatban a legtöbb ember fejében éppen az járt hogy ha felnő a gyereke akkor ne olyan legyen mint az az ember aki miatt ez az egész kirobbant azaz Gy.F. és aki aztán októberre a saját népe ellen vetett be különböző nem is magyar nemzetiségű verő legényeket persze sorszám nélkül hogy még véletlenül se lehessen azonosítani kik vannak ott.

Bírom az olyan arcokat akik ennyi jogsértés után annyit tudnak levonni az egészből hogy "az MTV székházát macskakövekkel dobálták a neonácik".

Nem úgy, mint a melegfelvonulás kapcsán. Egy délután az év 365 napjából.
Azonkívül tudok olyan melegekről, akik ugyan nem szültek/nemzettek gyermeket, de például a családjukat, a testvéreik gyermekeit támogatják.
Jó lenne, ha nem csak akkor lennének a melegek emberszámba véve, amikor a szavazatukra van szükség, illetve az ő általuk is befizetett járulékokból is kiutalják a családi pótlékot, meg az egyéb juttatásokat.
Ez is jó pofa beszólás, had tippeljek: Gondolom te sem Magyarországról írsz ide.
Tudod itt nem hogy a homoszexuálisok de minden ember csak akkor számít ha éppen a szavazatára van szükség, egyébként meg megdögölhet mindenki, a parlamenti akárhány millás havi fizetésű úri embereket ez nem hatja meg.
Nekem ez a véleményem, ha valaki meg akar kövezni ezért, mert ettől lesz boldogabb, hát lelke rajta.
Senki nem fog érte megkövezni de elég szomorú hogy ennyire szegényes a problémára a rálátásod. Ettől eltekintve egyetértek veled, a homoszexuálisok is emberek akiknek meg vannak a jogaik, azonban ha nincsenek tekintettel a társadalom többi tagjára, mert úgy érzik hogy ők felettük állnak és ennek hangot is adnak különböző "ünnepeljük meg hogy jobbak vagyunk" felvonulásokkal akkor legyenek felkészülve arra hogy ezt a többség nem fogja jó szemmel nézni.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Most kezdjem elölröl, hogy a hangyáknak, méheknek... egy milliomod része nemzöképes és mégsem korcsok?
Vagy mondjam azt, hogy a legtöbb élölény vegetativan is (vagy csak ugy) szaporodik.
Vagy, hogy több élölény elveszti a nemiszervét a párzás elött és soha nem tér vissza, mégis megtalálja a farok a párját?
A biologiával nem tudsz érvelni.

Ernoe, figyelj egy dolgot magyarázz meg nekem, mert látom csíped ezt az érvelést és kb negyedszer hozod fel.
Úgy érzed hogy hangya esetleg méhe vagy?
Netán Delfin?
Majom?
Úgy érzed hogy egy teljesen más fajba tartozó élőlények, az euszociális rovarok a példa arra hogy miért tökéletesen elfogadható a homoszexualitás az emlősöknél?

Kedves uraim és hölgyeim, figyeljenek jól, mert ez maga a demagógia iskola példája. Egy főemlősnél azért nem betegség a homoszexualitás, mert a méheknél és a hangyáknál csak egyetlen egy nőstény párosodik.

Tehát kontra: Az érvem még áll. Az emberi fajnál a homoszexualitás egy betegség. Ehhez az euszociális rovaroknak kb annyi köze van mint a tajvani sajtkészítőknek az érvelésed torzságához.
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
2in1

<div style="width:220; height:255"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"id="wp" width="220" height="225" align="top"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="movie" value="http://cdn.content.sweetim.com/sim/sweetim_wink.swf?ContentURL=http://cdn.content.sweetim.com/sim/cp/icons/00010893.swf&StageW=220&StageH=225&XScale=35&YScale=35&LPURL=http://www.sweetim.com/s.asp&LPVER=3&LPREF=14&StopFRM=20&Mode=2" /><param name="loop" value="false" /><param name="menu" value="false" /><param name="quality" value="high" /><param name="scale" value="exactfit" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/sweetim_wink.swf?ContentURL=http://cdn.content.sweetim.com/sim/cp/icons/00010893.swf&StageW=220&StageH=225&XScale=35&YScale=35&LPURL=http://www.sweetim.com/s.asp&LPVER=3&LPREF=14&StopFRM=20&Mode=2" loop="false" menu="false" quality="high" scale="exactfit" bgcolor="#ffffff" width="220" height="225" swLiveConnect=true id="wp" name="wp1" align="top" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" ></embed></object><br/><a href="http://www.sweetim.com/s.asp?lpver=3&ref=14" target="_blank">Get yours at SweetIM.com</a></div>
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" id="wp" width="220" align="top" height="225">






<embed src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/sweetim_wink.swf?ContentURL=http://cdn.content.sweetim.com/sim/cp/icons/00010893.swf&StageW=220&StageH=225&XScale=35&YScale=35&LPURL=http://www.sweetim.com/s.asp&LPVER=3&LPREF=14&StopFRM=20&Mode=2" loop="false" menu="false" quality="high" scale="exactfit" bgcolor="#ffffff" swliveconnect="true" id="wp" name="wp1" allowscriptaccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" width="220" align="top" height="225"></object>
Get yours at SweetIM.com

clap.gif

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Aer.

Még Sziámi ikernek lenni sem betegség. Vaknak, süketnek, kopasznak lenni sem betegség.
Még az sem betegség ha nem eszed meg a spenotot.

Egyáltalán kedves Aer. nállad az a baj, hogy mindent, de mindent, egy elöirásra akarsz rákényszeriteni.
Te egész biztos nagyon autoritär lettél nevelve.

A világ olyan amilyennek megismerjük. Nincs egy prospektus, adatlap a világrol.
Néhány évtizede még "invalid-nak" neveztek minden embert aki másképp nézett ki mind a többség.
Invalid az a katonaságtol jön és "használhatatlant" jelent. A Görögök ledobták öket a Taigetoszrol.
Ma hála istennek olympiákon vesznek részt, elképzelhetettlen görög tradition.

Ameddig te a homoszexualitást kuriozumnak tartod, aminek szerinted nem szabadna léteznie
addig én fontosnak tartom, hogy ezek az emberek tömegesen tüntessenek a létezésük mellett.

Minnél jobban károgsz ellenük annál büszkébben fogják mutogatni magukat az elöitélettel dacolok.


bruno-sacha-baron-cohen.jpg

 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Kedves ernoe, te egyetlen egy dologgal dacolsz az pedig a saját egod. Olyan magasról tojsz a homoszexuálisokra, de még az emberek jogaira is hogy ha az valakit eltalálna akkor bele is halna hála a gravitációnak.

Ezt a tényt támasztja alá hogy te bármit képes vagy kijelenteni azért hogy neked igazad legyen. Egyik pillanatban politikus vagy, másikban ufó clubb vezető, harmadikban pedofil, negyedikben animal szexes és most éppen jogvédő.

Ugyanakkor sajnálattal közlöm veled, hogy a harcodat nagyon elcímezted mert én is a homoszexuálisok megbecsülése mellett érvelek. Olyan nincsen hogy egy embert a betegsége vagy a szexuális hovatartozása miatt érjen negatív megkülönböztetés, de ez semmit nem változtat azon a tényen hogy maga a homoszexualitás egy életellenes, beteg státusz.
Ez kedves ernoe általános iskolás tanagyag, még csak nem is felső szintű. A homoszexualitás meggátolja az egyedet az utódnemzésben, így az élőlények egyik legalapvetőbb feltétele kerül megdöntésre, a szaporodás.

Amennyiben ez neked nem tetszik kérlek terjeszd elő a problémádat a biológusoknál vagy az iskolai kompendiumoknál, hogy a természet rendje negatívan érinti a homoszexuálisok jogait ezért azonnali hatállyal kéred azt megváltoztatni.
Persze lehet hogy kicsit hülyének néznek érte, de egy próbát megér és még mindig értelmesebb dolog mint euszociális rovarokkal érvelni főemlősök kapcsán.
 

ppsk

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes, amikor pl. a Magyar Televízió székházát dobálták macskakövekkel a neonácik, akkor nem hallottam senkitől sem olyan véleményt, hogy: "Úristen, ha ezt meglátja a gyerekem, még ő is ilyen lesz!"
Nem úgy, mint a melegfelvonulás kapcsán. Egy délután az év 365 napjából.

Gondolom azért, mert az emberek többsége úgy gondolja, inkább legyen a gyerek majdnem-forradalmár, mintsem hogy nagyközönség előtt (fél) pucéran vagy latex cuccokban illegesse magát, kéjelegjen, mint valami útszéli kurva.
Az emberek döntő többségének nem azzal van a baja, hogy felvonulnak. Különösebben nem érdekel. Az viszont annál inkább, ahogy teszik ezt. Undorító, deviáns módon. Ezek tényleg beteg állatok. De még ez sem érdekelné az embereket, hogy miket csinálnak, ha otthon, vagy zárt bulikban csinálnák, nem pedig fényes nappal, Magyarország egyik legszebb utcáján. Higgyétek el, ha normálisan, kulturált ember módjára tudnának felvonulni, a kutya sem dobálná meg őket, s meleg emberként gondolnának rájuk a többiek, nem pedig buzi állatokként.

Jó lenne, ha nem csak akkor lennének a melegek emberszámba véve, amikor a szavazatukra van szükség

Na ezzel egyetértek.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Egyébként itt csap vissza hogy az ember mennyire azt hiszi hogy az életben minden őhozzá tartozik és belőle magyarázandó, nem pedig fordítva: ő tartozik az élethez és ő is csak az életből magyarázható.

Hát nosza, írjuk át a biológia tankönyveket is emberi jogokra vonatkozva.
Innentől már tényleg csak kis lépés hogy ernoe kedvence az animal szex meg a többi finomság is teljes elfogadást élvezzen.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A homoszexualitás meggátolja az egyedet az utódnemzésben, így az élőlények egyik legalapvetőbb feltétele kerül megdöntésre, a szaporodás.
Kedves Aer.

Ha jol értem akit a saját neméhez vonz a szerelem az nem "élölény".
Még ott is hibázol, amikor azt mondod "hogy nem képesek a szaporodásra."
Nem csoda, hogy lobogo farokkal mennek a felvonulásra hogy lássad mennyire tévedsz.

Ha egy férfi homophil kontot nyitna egy spermabankba akkor "megbocsájtanál" nekik?
Ha egy lesbisch kihordana egy gyereket mesterséges megtermékenyitéssel akkor az számodra ugyancsak ok lenne?

Es egy utolso kérdés, ha a homoszexualitás "perverz" a szemedbe akkor a cölibátust hogyan kell nezzünk?
Ha egy apáca eljegyzi magát a Jézussal?

Mivel nem ismered a klerust ezért felvilágositalak, hogy tudatossan nincs idézöjelben az "eljegyzés" mert az a szakkifejezés a zárdában.

nonnen.jpg


 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)

Ha jol értem akit a saját neméhez vonz a szerelem az nem "élölény".
Még ott is hibázol, amikor azt mondod "hogy nem képesek a szaporodásra."
Nem csoda, hogy lobogo farokkal mennek a felvonulásra hogy lássad mennyire tévedsz.
Kedves ernoe

1. Nem jól érted, de nem is vagyok kíváncsi rá hogy milyen minden IQt nélkülöző módon sikerült a szavaimból ezt kikövetkeztetned, különösen annak fényében hogy betüről betűre kihangsúlyoztam hogy a homoszexuálisok negatív megkülönböztetésével nem értek egyet.

2. Egyszer már átrágtuk a témát, a homoszexuális egyed képtelen a szaporodásra mert csak a saját neméhez vonzódik. Ha ez nem így van akkor biszexualitásról beszélünk amely tényleg potenciális apa lehet, de remélem neked sem esik nehezedre hogy nyelvtanilag képes legyél a biszexuális és a homoszexuális szavak között különbséget tenni. Lehet hogy csak 2 betű a különbség de őszintén bízom abban hogy a korlátolt nyelv tudásod ezt még képes felölelni.

Tehát köszönöm a további demagógiát kedves ernoe azonban nincsen kedved most már ép ész érvekkel is megpróbálkozni? Úgy értem valamivel jobban feldobná a topicot mint a folyamatos demagógia amivel idegesíteni próbálsz (megjegyzem sikertelenül).
Ki tudja talán valami értelmes is kisülne belőle a végén.
 
Oldal tetejére