A járvány miatt több országban elmaradt az influenzaszezon

A koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések más fertőző betegségek terjedését is visszaszorították: Kínában 90 százalékkal csökkent az influenzás betegek száma, Dél-Koreában pedig 83 százalékkal kevesebben kapták el a betegséget, mint egy évvel korábban. Ben Marais, a Sydney-i Egyetem infektológusa szerint Ausztráliában még sosem volt ilyen kevés vírusos megbetegedés, de hasonló trendekről számoltak be Angliában és Kanadában is.

A WHO jelentése szerint a 2019-2020-as influenzaszezon két hét után februárban abbamaradt, de a szervezet arra szólítja fel az országokat, hogy szezonon kívül is rendszeresen monitorozzák a vírus esetleges terjedését, ez a COVID-19 megfékezéséhez is hasznos lehet. Mivel az influenza és az új koronavírus tünetei kezdetben hasonlóak lehetnek, az egészségügyi világszervezet attól tart, hogy a két betegség együttes megjelenése hatalmas terhet róna az egészségügyi ellátórendszerekre.

Csökkenő immunitás
A lezárások, a sok kézmosás és a szociális távolságtartás következtében Kínában 70 százalékkal kevesebb mumpszos megbetegedést regisztráltak. Míg tavaly átlagosan havi 12100 gonorrheás beteget regisztráltak Kínában, ez a szám is visszaesett 7500-ra.


Marais szerint az, hogy idén elmaradt a szokásos járvány, jövőre még problémákat okozhat: azok, akik nem kerültek kontaktusba a megszokott influenzavírussal, jövőre könnyebben megfertőződhetnek. Ez Benjamin Singer amerikai tüdőgyógyász szerint nagyon valószínű, hogy a következő szezonban a koronavírus és az influenza egyszerre lesz jelen, és miután hasonló módon terjednek, könnyen lehet, hogy az ember egyszerre kapja el a kettőt. Az eddig regisztrált amerikai betegek 20 százalékánál találtak a koronavírus mellett valamilyen más megbetegedést okozó kórokozót, közöttük influenzavírust is, így Singer szerint az influenza elleni védőoltással elkerülhető lenne a kórházak túlterhelése. Maga az influenza sem játék: a WHO becslései szerint évente mintegy félmillióan halnak bele a betegség szövődményeibe.

Dippold Ádám

images
 
Vagyis ha sikerül kiszorítani a covid vírust akkor előre lehet venni az influenzát.
Szép új világ.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)
Szeretetleckék
Tánc Vers
Táncol a szívem!
Táncra Kért Isten!
Táncol a szívem a napsütésben!
Táncol a jóság, minden szívben!
Vedd észre a táncot ezer nevetésben!

Kertész Kata Keke
Szeretetleckék
Mit táplál a reakciód?
A szeretetet?
Kertész Kata Keke

Statisztikák

Témák
36,808
Üzenet
4,478,167
Tagok
594,921
Legújabb tagunk
Csuhány
Oldal tetejére