A járvány miatt több országban elmaradt az influenzaszezon

A koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések más fertőző betegségek terjedését is visszaszorították: Kínában 90 százalékkal csökkent az influenzás betegek száma, Dél-Koreában pedig 83 százalékkal kevesebben kapták el a betegséget, mint egy évvel korábban. Ben Marais, a Sydney-i Egyetem infektológusa szerint Ausztráliában még sosem volt ilyen kevés vírusos megbetegedés, de hasonló trendekről számoltak be Angliában és Kanadában is.

A WHO jelentése szerint a 2019-2020-as influenzaszezon két hét után februárban abbamaradt, de a szervezet arra szólítja fel az országokat, hogy szezonon kívül is rendszeresen monitorozzák a vírus esetleges terjedését, ez a COVID-19 megfékezéséhez is hasznos lehet. Mivel az influenza és az új koronavírus tünetei kezdetben hasonlóak lehetnek, az egészségügyi világszervezet attól tart, hogy a két betegség együttes megjelenése hatalmas terhet róna az egészségügyi ellátórendszerekre.

Csökkenő immunitás
A lezárások, a sok kézmosás és a szociális távolságtartás következtében Kínában 70 százalékkal kevesebb mumpszos megbetegedést regisztráltak. Míg tavaly átlagosan havi 12100 gonorrheás beteget regisztráltak Kínában, ez a szám is visszaesett 7500-ra.


Marais szerint az, hogy idén elmaradt a szokásos járvány, jövőre még problémákat okozhat: azok, akik nem kerültek kontaktusba a megszokott influenzavírussal, jövőre könnyebben megfertőződhetnek. Ez Benjamin Singer amerikai tüdőgyógyász szerint nagyon valószínű, hogy a következő szezonban a koronavírus és az influenza egyszerre lesz jelen, és miután hasonló módon terjednek, könnyen lehet, hogy az ember egyszerre kapja el a kettőt. Az eddig regisztrált amerikai betegek 20 százalékánál találtak a koronavírus mellett valamilyen más megbetegedést okozó kórokozót, közöttük influenzavírust is, így Singer szerint az influenza elleni védőoltással elkerülhető lenne a kórházak túlterhelése. Maga az influenza sem játék: a WHO becslései szerint évente mintegy félmillióan halnak bele a betegség szövődményeibe.

Dippold Ádám

images
 
Vagyis ha sikerül kiszorítani a covid vírust akkor előre lehet venni az influenzát.
Szép új világ.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! 3. osztályos mozaik környezet dolgozatot keresek. Kérlek akinek van küldje el,nagy szükségem lenne rá!
Vanda77 wrote on zsuzso100's profile.
szia Zsuzso
Baucsek Norbi-Mészáros Réka Bírni fogod tornáját keresem. Esetleg nincs meg neked? az én lemezem tönkrement sajnos...
Oláh Edit wrote on Napasszony's profile.
Kata, múltkor említetted, hogy itt megtaláltál minden könyvet, amit kerestél. Én valahogy nem találok egyet sem. Hogyan lehet itt megtalálni a feltöltött könyveket? Köszönöm előre, is, ha segítesz ebben. :) Puszika! :)
Sziasztok, régen voltam már itt, akkoriban sok midi zenéket letöltöttem, Sajnos a laptopom meghibásodás véget elvesztek.
Valakinek lenne gyűjteménye, meg köszönném Roland G1000 em van
Földes András wrote on Józsipostás's profile.
Szia! Nekem is van jó sok midim amit át tudnék küldeni. Nekem a Lordtól az engem ne várjatok című dal kellene midiben ha megvan. Köszönöm szépen.

Statisztikák

Témák
36,792
Üzenet
4,475,629
Tagok
594,690
Legújabb tagunk
Isztl Dominik
Oldal tetejére