A káromkodás impotenciát okoz...

lyvian témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Október 21.

 1. lyvian

  lyvian Állandó Tag

  Egy kutató szerint a káromkodás impotenciát okoz


  A jekatyerinburgi Ökológiai Központ tudományos vezetője, Gennagyij Cseurin azt állítja, sikerült kiderítenie a nyomdafestéket nem tűrő szavak eredetét és kísérleti úton bizonyítania, a káromkodás negatív hatással van a férfierőre - olvasható a NEWS orosz nyelvű hírportálján.

  A tudós elmondta, a trágárnak számító kifejezések egykor varázsigék voltak, amelyeket az erősebb nem képviselői a férfierő védelmében végzett szertartások alkalmával mondtak el. Évente mindössze 16 olyan nap volt, amikor engedélyezték a varázsigék használatát, amelyek egyébként szigorú tilalom alá estek.

  A gátlástalanul káromkodó férfiak így az impotencia veszélyének teszik magukat, a trágárkodó nők pedig lassacskán férfiasodnak - véli Cseurin.
   
 2. csocsike

  csocsike Vendég

  Ez nalam forditva mixik, ha impotens leszek, karomkodni fogok :wacko:
   
 3. alma

  alma Állandó Tag  Melyek ezek a szavak??? figyelem! Pontosítást kérek!! Mert akkor mindjárt tudnánk ki impotens a dumcsin :evil :rohog :rohog :rohog
   
 4. csocsike

  csocsike Vendég

  :meghajolo :rohog
   
 5. lyvian

  lyvian Állandó Tag

  Annyi kérdésem lenne ezzel a cikkel kapcsolatban... :blink: :wacko:

  ...de az egyik legfontosabb, ami esetleg engem érinthet(ne)...Vajon mit ért azalatt a kutató, hogy lassan férfiasodni...???
  ...bajuszom nőhet...szakálam...netalán még más is...? :blink: :blink: :(
   
 6. Ditta

  Ditta Állandó Tag

  Hu ha ezt igen komolynak kell am venni <_< Ezek szerint akkor aki karomkodik megvaltoztathatja a nemet??????????? Szoval olyannok lesznek mint a hienak, hogy nem lehet tudni hogy fiu vagy lany vagy talan mindketto az alkalom tol fugg????? Es vajon ez a joember tapasztalatbol beszel ilyen meggyozodessel :rohog :rohog
   
 7. Boszi

  Boszi Állandó Tag

  Nem maga a karomkodas miatt lesznek impotensek ha egyaltalan azok lesznek, hanem altalaban a karomkodok egy merges, feszult, stresszes emberek es ez az ami befolyasolja az egeszseget tobbek kozott feltehetoen az impotenciat.
   
 8. JuliG

  JuliG Állandó Tag

  Boszinak igaza van. :)) Ez jobban hiheto, mint az, amit az okologus csaj mond. Vagy O is ezt akarta kifejteni csak rosszul kozelitett hozza? :) :) :)
   
 9. jullan

  jullan Állandó Tag

  Ha-ha-ha. De jo,hogy nö vagyok.

  Csöcsikének nehezebb a dolga.... :rohog
   
 10. csocsike

  csocsike Vendég

  Aha :blink: Csdak en nem karomkodom, tudod a gyerekszoba futyul
   
 11. Ahmet

  Ahmet Vendég

  Majdnem olyan komoly, mint a margarin rákkeltő hatása. De ha igaz, akkor k*rvára ráb*sztam.
   
 12. orgiutas

  orgiutas Állandó Tag

 13. bogaras

  bogaras Állandó Tag

  Tehát mi intelligens férfiak ( akik nem káromkodunk ) egyre nagyobb potenciával rendelkezünk minél jobban nem káromkodunk. Az erő velünk van ! \\m/
   
 14. christy37

  christy37 Állandó Tag

  :)A téma nem semmi:)Akkor én lehetnék valami ,,serkentő"/mert ez itt nem a reklám helye/ szer forgalmazó!Sok ilyen inpotencia gyanunuban szenvedő kollegám van, és a kolleganőimről, már ne is beszéljünk:)Még az a szerencse, hogy annyi szörtelenitési mód van már, a gyanta azért lenne jó, mert az a nagy arcot is leszedné:)
   
 15. tati126hu

  tati126hu Állandó Tag

  Ez a hír mekkora kacsa!
   
 16. Reitenbach Kata

  Reitenbach Kata Állandó Tag

  Szabó Éva pszichológus szerint a káromkodás, a szitkozódás nem más, mint az agresszió egyik megnyilvánulási formája, a verbális agresszió része. A káromkodások alapvető tulajdonsága, hogy amennyiben valamelyik embertársunkat illetik, annak legintimebb szféráit – Istenhez fűződő viszonyát, vallási meggyőződését, közeli hozzátartozóit, apját, anyját – támadják, illetve szemérmének, intim testrészeinek a lemeztelenítésével és megsértésével hatnak.
  A káromlások jelentős része hatalomgyakorlást célzó, durva manipulációs eszköz a másik emberrel szemben. Az igéket tartalmazó káromlások többnyire felszólító módban állnak — azaz a másik fél akarja megmondani, mit tegyen az illető.
  A megalázó, durva és közönséges tevékenységek megtétetésével akarja a káromkodó fél földbe döngölni, lealacsonyítani a számára frusztrációt okozó személyt, illetve értéktelen,
  felesleges személynek láttatni másokkal is. A megalázó szitkok hatásmechanizmusára jellemző, hogy bizonyos esetekben lebénítják, befagyasztják a megcélzott fél kommunikációs képességeit, megtörik akaratát. A világbajnok bokszoló, Mohammed Ali állítólag már a meccsei előtt győzött durva és meghökkentő szitkaival, megfélemlítő beszédeivel. Más esetekben pontosan az a káromlások célja, hogy felhergeljék a hallgatót, s egyfajta előre megkoreografált játszmába, csatába vigyék bele, ahol végül is az győz, aki a legkeményebb és leghangosabb szitkok kimondásával pszichikailag előbb megtöri a másikat.
  Szakértők szerint akkor használnak az emberek csúnya szavakat, amikor valamilyen frusztráció éri őket – egy esemény vagy egy másik személy bosszúságot, valamilyen kellemetlenséget okoz. Egyre gyakrabban lehet viszont találkozni olyan trágárságokkal is, amikor semmiféle frusztráltságról nincs szó, egyszerűen megszokásból, népszerűségvágyból vagy mondandójuk nyomósítására használják a vulgáris kifejezéseket az emberek.
  Széles körben él az a nézet, hogy a káromkodások voltaképpen pozitív hatást fejtenek ki az azokat használók irányában, mivel "jótékony szelepként" kiengedjük velük a feszültséget. Nos, Ebbesen, Duncan és Koneci Amerikában tevékenykedő pszichológusok kísérletei már 1975-ben azt igazolták, hogy az egyébként fizikai agresszióra már korábban bebizonyított tételek a verbális agresszió esetében is igazak. Azaz ha valaki szitkozódással vezeti le dühét, nem él át tökéletes katarzist, a káromkodás nem eredményezi a tehertől való tényleges megszabadulást, mivel nem visz közelebb a probléma vagy a nézeteltérés valós megoldásához, csak további rombolóerőt fejt ki. Ross Campbell, az agresszió témakörének jeles kutatója egy tizenöt pontból álló skálát készített, melynek alján a nagyon fejletlen és kezdetleges feszültséglevezető technikák állnak, magasabb szinteken pedig a fejlettebb feszültségoldó módszerek. A skála legalsó pontján a passzív agresszió szerepel, azaz amikor az egyén nem tesz semmit, csak elnyeli a feszültséget, visszafogja annak kiengedését. Ez a konfliktuskezelési stratégia rendszerint pszichoszomatikus betegségekhez vezet. Majdnem ilyen kezdetleges módszer a feszültség levezetésére, ha valaki verekszik vagy tárgyakat tör-zúz, illetve tárgyakat hajigál. Szintén gyenge problémamegoldó készségre utal, ha valaki összefüggés nélkül panaszkodik, vagy másokat szidalmaz és káromol. Fejlettebb fokon áll az egyén, ha beszélni akar a gondot okozó jelenségről, s a legelső útjába kerülő személyre ráönti a frusztrációt okozó történetet. A legfejlettebb és a legörvendetesebb jelenség, ha azzal a személlyel beszélünk, akit érint az ügy, és arról a problémáról, ami a feszültséget okozza. A cél tehát a bátor, konstruktív kommunikáció.
  A szóban forgó skála is jól érzékelteti, hogy a káromkodás, a szitkozódás, mások "lebunkózása" érdemben nem segít, a zabolátlanul kifejezett agresszió nem kívánatos, mert érdemben nem csökkenti a feszültséget.
   
  kótyag kedveli ezt.
 17. Reitenbach Kata

  Reitenbach Kata Állandó Tag

  egyáltalán nem mindegy mit mondunk, hogyan beszélünk, beleértve a gondolatainkat, cselekedeteinket is.
  Szellemi szempontból a közönséges, durva beszéd éteri gyilkosság, ami szintén visszaszál arra, aki akarati, érzelmi gondolati szinten cselekszi.
  Karmát teremt a népnek, az emberiségnek stb...., mint a vizbe dobott kavics tovább gyürüzik.
   
 18. bnrn

  bnrn Állandó Tag

  Nem akarom támogatni a káromkodást, de nem jó ha elfojtjuk az indulatokat. Belátom az indulat levezetésére egy sor más módszer is van, de pl ha melóban van az ember és az egyik kollegája felhúzza, akkor nem áll neki jógázni, vagy tányért törni.

  De azért hallgassuk meg a témáról Rokker Zsoltit:
   
 19. Reitenbach Kata

  Reitenbach Kata Állandó Tag

  "Hallgassátok és értsétek meg: nem az szennyezi be az embert, ami szájába jut, hanem az szennyezi be, ami a száját elhagyja." Mt 15,10-20
   
 20. esssay700k

  esssay700k Állandó Tag

  Majdnem mondtam valami nagyon csúnyát.
   

Megosztás