A Kínában fogva tartott két kanadai állampolgárról is egyeztetett Trudeau Bidennel telefonon

A két, Kínában bebörtönzött kanadai állampolgárról is egyeztetett egymással Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Joe Biden megválasztott amerikai elnök.

Trudeau Twitteren közzé tett bejelentésében leszögezte: reméli, Washington segíteni fog Kanadának a két állampolgára elengedésére tett erőfeszítéseiben.

Michael Kovrig korábbi diplomatát és Michael Spavor üzletembert 2018 decemberében tartóztatták le, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Van-csout, a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját.

Spavor és Kovrig ellen idén júniusban kémkedés miatt vádat emeltek.

Kína tagadja, hogy az ügynek bármi köze lenne Meng Van-csou ügyéhez, akinek a letartóztatása miatt feszültség alakult ki Ottawa és Peking között.
Kínában ezen kívül két kanadai állampolgárt halálra ítéltek, kábítószer előállításának és - egyikőjük ügyében - szállításának bűntette miatt.

Trudeau egyúttal kozölte, gratulált Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért sikeréhezz, és hozzátette, beszéltek a klímaváltozásról, a kereskedelemről, a rasszizmusról és a koronavírus-járványról is.

A kanadai miniszterelnök korábban azt mondta, Peking nem fog elérni semmit azzal, ha Kovrigot és Spavor ügyét - akiket Trudeau szerint törvénytelenül tartanak fogva - zsarolásra használja fel. Aláhúzta azt is, "teljes mértékben biztos" abban, hogy a következő amerikai elnök adminisztrációja megerősíti a Kanada és más államok által Kínának küldött üzenetet, miszerint e törvénytelen fogva tartásokkal Peking nem ér el semmit.

Kína többször is követelte Meng szabadon bocsátását, és figyelmeztette Kanadát, hogy következményekre számíthat, ha az Egyesült Államok oldalára áll az ügyben. Meng Van-csout, a Huawei alapítójának, Zsen Cseng-fejnek a lányát 2018. december 1-én fogták el a vancouveri repülőtéren az Egyesült Államok kérésére az Iránt sújtó szankciók megsértésének gyanúja miatt, kiadatási eljárása jelenleg is folyik Kanadában.

upload_2020-11-9_19-3-33.jpeg
 
Van egy újabb kínáról szóló cikk...de, válaszolni nem lehet mert azt írja ki hogy jogosultság hiányában nem válaszolhatsz...
 
Legfeljebb a két kanadaiból kutyakonzervet csinálnak Kínában és eladják Kanadának....,ki tudja...jelenleg Kína azt csinál amit akar. :D
*
Hjaj, még bele sem akarnék ebbe gondolni. Reménykedem, hogy a tárgyalásoknak eredménye lesz és a két kanadai állampolgárt elengedik. Az biztos, hogy eddig sem, de ezek után sem utaznék Kínába.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
36,871
Üzenet
4,490,266
Tagok
595,930
Legújabb tagunk
nusser anika
Oldal tetejére