A Kínában fogva tartott két kanadai állampolgárról is egyeztetett Trudeau Bidennel telefonon

A két, Kínában bebörtönzött kanadai állampolgárról is egyeztetett egymással Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Joe Biden megválasztott amerikai elnök.

Trudeau Twitteren közzé tett bejelentésében leszögezte: reméli, Washington segíteni fog Kanadának a két állampolgára elengedésére tett erőfeszítéseiben.

Michael Kovrig korábbi diplomatát és Michael Spavor üzletembert 2018 decemberében tartóztatták le, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Van-csout, a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját.

Spavor és Kovrig ellen idén júniusban kémkedés miatt vádat emeltek.

Kína tagadja, hogy az ügynek bármi köze lenne Meng Van-csou ügyéhez, akinek a letartóztatása miatt feszültség alakult ki Ottawa és Peking között.
Kínában ezen kívül két kanadai állampolgárt halálra ítéltek, kábítószer előállításának és - egyikőjük ügyében - szállításának bűntette miatt.

Trudeau egyúttal kozölte, gratulált Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért sikeréhezz, és hozzátette, beszéltek a klímaváltozásról, a kereskedelemről, a rasszizmusról és a koronavírus-járványról is.

A kanadai miniszterelnök korábban azt mondta, Peking nem fog elérni semmit azzal, ha Kovrigot és Spavor ügyét - akiket Trudeau szerint törvénytelenül tartanak fogva - zsarolásra használja fel. Aláhúzta azt is, "teljes mértékben biztos" abban, hogy a következő amerikai elnök adminisztrációja megerősíti a Kanada és más államok által Kínának küldött üzenetet, miszerint e törvénytelen fogva tartásokkal Peking nem ér el semmit.

Kína többször is követelte Meng szabadon bocsátását, és figyelmeztette Kanadát, hogy következményekre számíthat, ha az Egyesült Államok oldalára áll az ügyben. Meng Van-csout, a Huawei alapítójának, Zsen Cseng-fejnek a lányát 2018. december 1-én fogták el a vancouveri repülőtéren az Egyesült Államok kérésére az Iránt sújtó szankciók megsértésének gyanúja miatt, kiadatási eljárása jelenleg is folyik Kanadában.

upload_2020-11-9_19-3-33.jpeg
 
Van egy újabb kínáról szóló cikk...de, válaszolni nem lehet mert azt írja ki hogy jogosultság hiányában nem válaszolhatsz...
 
Legfeljebb a két kanadaiból kutyakonzervet csinálnak Kínában és eladják Kanadának....,ki tudja...jelenleg Kína azt csinál amit akar. :D
*
Hjaj, még bele sem akarnék ebbe gondolni. Reménykedem, hogy a tárgyalásoknak eredménye lesz és a két kanadai állampolgárt elengedik. Az biztos, hogy eddig sem, de ezek után sem utaznék Kínába.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,186
Tagok
615,634
Legújabb tagunk
verenicebraga
Oldal tetejére