A kínai állatvédelmi szervezetek felháborítónak tartják a házikedvencek online eladását és postázását

Rendkívül furcsán hangzik, de igaz: Kínában azzal csábítják vásárlásra a fogyasztókat az online áruházak, hogy “lucky bag”, azaz meglepetéscsomagokat kínálnak, melyekre licitálhatnak a vásárlók.

Isobel Zhang, az ACTAsia brit jótékonysági szervezet kínai társalapítója szerint az eladók nem rendelkeznek lelkiismerettel, azok a vásárlók akik pedig licitálnak, szintén megkérdőjelezhető viselkedést tanúsítanak az ügyben.

Kínában a legújabb trend alapján online árverésekre bocsátják a háziállatokat, ráadásul egy olyan szisztéma szerint, ahol teljesen véletlenszerű módon kapják meg az állatokat a vásárlók. A megkérdőjelezhető marketingfogás a japán újévi fukubukuro elnevezésű szokásból ered, melyben a kereskedők véletlenszerű tartalommal állítanak össze kisebb csomagokat, melyeket kedvező áron adnak el.

Kínában az online áruházakban találhatunk kutyákat, macskákat, nyulakat, hörcsögöket és teknősöket is, az árak pedig 10 jüantól (459 forint) egészen 1000 jüanig (45 910 forint) terjednek. Isobel Zhang szerint az állatok online vásárlásának, eladásának, valamint dobozokban történő szállításának elve mindenképp elítélendő.

A The Beijing News beszámolójára hivatkozva a South China Morning Post azt írja, az egyik kínai online áruház 500 jüanért (22 955 forint) árul szibériai huskyt, német juhászt és golden retrievert, míg az amerikai és brit rövidszőrű kölykök és a ragdoll macskák 200 és 400 jüan (9180 és 18 364 forint) között mozognak.
Az egyik oldalon 9,99 jüanért (458 forint) kínálnak eladásra teknősöket, sőt még az is fel van tüntetve, hogy az állatok véletlenszerűen kerülnek postázásra, továbbá a teknősök semmiféle egészségügyi dokumentummal nem rendelkeznek.

A legelképesztőbb talán az, hogy egyes árusok állításuk szerint beadatták a szükséges oltásokat az állatoknak, dokumentummal azonban ezt nem tudják alátámasztani, valamint szinte egyikük sem hajlandó pénzvisszafizetésre, még abban az esetben sem, ha beteg állatot küldtek a vásárlóknak.

A Szcat Állatvédelmi Önkéntes Egyesület szerint az állatok alacsony ára okozza a legnagyobb problémát, ugyanis mivel rendkívül olcsón lehet hozzájutni háziállathoz az országban, az emberek nem értékelik őket kellőképpen.

dog.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok, köszönöm a befogadást! Tudna nekem segíteni valaki, vizsla és tacskò horgolási mintával? Sehol nem találok csak elnagyolt leírásokat, de lehet, hogy rossz helyen keresem. Ha sikerül elkészíteni, nektek is megmutatom. Köszönöm a lehetőséget!
sista71 wrote on mikozsolne's profile.
Sziasztok! Sokszínű matematika munkafüzet 7. osztály megoldással, ha valakinek meg van előre is nagyon köszönöm.
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, engem a Thea Harrison- Ősi fajok , sorozat érdekelne . A Született gonosz volt az utolsó amit el tudtam olvasni és nagyon érdekelne a folytatás. Előre is köszi a segítséget. :)
Saci. wrote on Keszterke's profile.
Szia!
Ne haragudj a zavarásért!
Feltöltöttél egy mackós hang-kép egyeztetéshez, auditív differenciálás fejlesztéséhez egy hanganyagot. (még 2015-ben)
Nem tudod véletlenül a pontos forrását a képeknek, hanganyagnak?
Most szükségem lenne rá.

Köszönöm a választ!

Saci
keresztúr wrote on imbusz's profile.
Kedves imbusz!
Már megint jövök egy kéréssel; de, NAGYON KÖSZÖNÖM, a feltett könyveket, a NC sorozatból. Átnéztem a könyveimet, és még egy hiányzik. A kérés megint, csak az, hogy ha meglenne,
Neked, és feltöltenéd, nagy öröm lenne számomra. A keresett könyv: Ókori görögök.
köszönettel, keresztúr

Statisztikák

Témák
36,414
Üzenet
4,392,341
Tagok
590,569
Legújabb tagunk
Reichert Rita
Oldal tetejére