Hírek A kanadai gyorséttermek online videókapcsolaton keresztül Nicaraguába szervezik ki a pultosokat

A Freshii népszerű kanadai gyorsétteremlánc, több mint 300 éttermet üzemeltet, főleg Kanadában és az USA-ban, de már terjeszkedik Latin-Amerikában és Nyugat-Európában is.

A cég most azzal kavart komoly botrányt, és vonta magára a szakszervezetek haragját, hogy váratlan trükkel játssza ki a minimál órabér kifizetését az alkalmazottainak. Ontario államban, ahol a kiskaput elkezdték kihasználni, 15,5 kanadai dollár az órabér törvényben meghatározott minimuma, ez 4330 forintot jelent (havi bérben ez kb. 700 ezer bruttó egyébként).

A Freshii a pultosainak ehelyett 3,5 dollárt fizet óránként (kb. 1000 forint), ők ugyanis egy munkaközvetítőn keresztül Nicaraguából dolgoznak. Egy kamera, egy kis képernyő, és online videókapcsolat segítségével a távolból veszik fel a vendégek rendeléseit, majd továbbítják azt a konyhára – mintha csak egy Zoom-meetingben lennének az étterembe betérőkkel.

A húzás nagy felháborodást váltott ki a kanadai szakszervezetekből, és több politikus is felült erre a hullámra, azt ígérve, hogy bezárják a törvényeken a kiskaput, ami mindezt teljesen legálissá teszi. A cég azzal védekezik, hogy a teljes automatizálással szemben (évek óta elterjedt egyébként gyorstéttermekben Magyarországon is, hogy egy érintőképernyőn, emberi személyzet nélkül adja le a vendég a rendelést) ők megadják a személyes kapcsolat és kiszolgálás élményét, ráadásul a vendéglátó ipart sújtó munkaerőhiányon is segítenek a megoldásukkal.

Hanula Zsolt

1651408669784.png
 

Csatolások

  • 1651408551337.png
    1651408551337.png
    94.1 KB · Olvasás: 10,110

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,178
Üzenet
4,558,342
Tagok
600,462
Legújabb tagunk
Niki Nagy
Oldal tetejére