Hírek A kanadai gyorséttermek online videókapcsolaton keresztül Nicaraguába szervezik ki a pultosokat

A Freshii népszerű kanadai gyorsétteremlánc, több mint 300 éttermet üzemeltet, főleg Kanadában és az USA-ban, de már terjeszkedik Latin-Amerikában és Nyugat-Európában is.

A cég most azzal kavart komoly botrányt, és vonta magára a szakszervezetek haragját, hogy váratlan trükkel játssza ki a minimál órabér kifizetését az alkalmazottainak. Ontario államban, ahol a kiskaput elkezdték kihasználni, 15,5 kanadai dollár az órabér törvényben meghatározott minimuma, ez 4330 forintot jelent (havi bérben ez kb. 700 ezer bruttó egyébként).

A Freshii a pultosainak ehelyett 3,5 dollárt fizet óránként (kb. 1000 forint), ők ugyanis egy munkaközvetítőn keresztül Nicaraguából dolgoznak. Egy kamera, egy kis képernyő, és online videókapcsolat segítségével a távolból veszik fel a vendégek rendeléseit, majd továbbítják azt a konyhára – mintha csak egy Zoom-meetingben lennének az étterembe betérőkkel.

A húzás nagy felháborodást váltott ki a kanadai szakszervezetekből, és több politikus is felült erre a hullámra, azt ígérve, hogy bezárják a törvényeken a kiskaput, ami mindezt teljesen legálissá teszi. A cég azzal védekezik, hogy a teljes automatizálással szemben (évek óta elterjedt egyébként gyorstéttermekben Magyarországon is, hogy egy érintőképernyőn, emberi személyzet nélkül adja le a vendég a rendelést) ők megadják a személyes kapcsolat és kiszolgálás élményét, ráadásul a vendéglátó ipart sújtó munkaerőhiányon is segítenek a megoldásukkal.

Hanula Zsolt

1651408669784.png
 

Csatolások

  • 1651408551337.png
    1651408551337.png
    94.1 KB · Olvasás: 10,558

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,598
Tagok
615,757
Legújabb tagunk
SzabóA11
Oldal tetejére