Hírek A kanadai kormány két évre megtiltja a külföldi befektetőknek a lakásvásárlást

Justin Trudeau miniszterelnök kormánya csütörtökön bejelentette, hogy két évre megtiltja a külföldi befektetőknek a kanadai lakásvásárlást, hogy ezzel próbálja lehűteni a forrongó ingatlanpiacot.

Emellett magasabb adót vetnek ki azokra, akik egy éven belül eladják lakásukat. Mindkét intézkedés több kivételt is tartalmaz, többek között az állandó lakosok és a külföldi diákok esetében.

A költségvetésben milliárdokat szánnak új lakások építésére és olyan intézkedésekre, amik a piacra lépni próbáló kanadaiakat segítik.

A tilalom célja: "a lakásárakat felverő tisztességtelen gyakorlatok visszaszorítása, hogy a fiatal és középosztálybeli kanadaiak számára egyenlő feltételeket teremtsen" - olvasható Trudeau hivatalának sajtóközleményében.

Tárkányi Flóra

1650516182065.png
 
Igen jónak tűnő ötlet ezt kellett volna a magyar földosztásnál is megtiltani a visszakapott földek azonnali eladását. Ne üzletnek hanem befektetésnek kellene használni mint most Kanadában teszik, tervezik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo
femaga wrote on farkasodu's profile.
Kedves Róbert! A 2. osztályos informatika anyaghoz fel tudná tölteni a 2. prezentációt? Véletlenül a 2. óra anyagát nem töltötte fel. Helyette az 1. került fel kétszer. És a feladatlapot is fel tudná tölteni hozzá? Köszönöm szépen!

Statisztikák

Témák
37,246
Üzenet
4,572,250
Tagok
601,071
Legújabb tagunk
CsillusX
Oldal tetejére