A legénység a kapitány vezetésével ellopta egy orosz romboló két, összesen 26 tonnás óriási hajócsavarját

A Nyughatatlan nevű romboló kapitánya is részt vett a hadihajó két bronz propellerjének ellopásában - közölte az ügyben a Balti Flottánál folyó nyomozás vezetője


A közeljövőben záruló nyomozás arra jutott, hogy a parancsnok egy olyan, a legénység több tagjából és külsős civilekből álló szervezett bűnözőcsoport tagja volt, amely a hajó szárazdokkban történt karbantartását kihasználva ellopta a Nyughatatlan két, összesen 26 tonnát nyomó hajócsavarját, majd eladták azokat. A lebukást elkerülendő hasonlóan kinéző, de jóval olcsóbb és gyengébb minőségű fémből készült propellerekkel pótolták a lenyúlt darabokat.

A simlis haditengerészek azt használták ki, hogy a hajót azért újították fel, hogy utána a hadrendből kivonva egy haditengerészeti múzeum bejárható kiállítási darabja legyen egy Balti-tengeri orosz kikötőben. Emiatt azt is tudták, hogy a renoválás után már csak egy útja lesz, a kalinyigrádi dokkból a kronstadti múzeumig, amit még a patyomkin-hajócsavarok is kibírhatnak.

A katonai nyomozók szerint az orosz államot 39 millió rubel (156 millió forint) kár érte.

Szily László

hajo.png
 
Azért 26 tonna már nemcsak tömeg, hanem térfogat is, és nem lehet pillanatok alatt eltűnni vele, mint a Balmorallal. Akiknek ez sikerült, valamin, valahol már gyakorlatot szereztek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,484
Tagok
615,607
Legújabb tagunk
Kortegon
Oldal tetejére