A magyar adófizetők így támogatják a kanadai magyarokat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

Melitta - 2017 Október 19, 07:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Limuzin Vancouverben, templomépítés és új Magyar Ház Torontóban, fizetett magyarországi utazások külhoni magyaroknak– többek között ilyen célokra fordítja a magyar kormány az Óhaza állampolgárainak adóforintjait.

  A napokban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke – az edmontoni Szenthe Anna – hivatalos oldalán bukkantunk rá két képre, amely Vancouverben, egy limuzinban készült maroknyi kanadai magyar közösségi prominenssel és Mátrai Márta fideszes politikussal. A vancouveri “Magyar Napok” miatt gyülekeztek ezúttal a Brit Columbia-i városban. A Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke a következőket írja a limuzinos transzferről:

  “Egy egész évi fáradhatatlan munka köszöneteként a szervezõk “limo ride”-al “kényeztettek” minket és magyarországi vendégeiket.”
  A limuzinos fotókon többek között Szenthe Anna társelnök, Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke, Balla Sándor torontói építőipari vállalkozó és Mátrai Márta fideszes parlamenti képviselő látható.

  [​IMG]

  (Balla Sándor a baloldalon, Szenthe Anna a jobboldalon látható. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala.)

  [​IMG](Harmadik a baloldalon: Dancs Rózsa, a KMOSZ alelnöke. Leghátul: Mátrai Márta/Fidesz. Fotó: A Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala)

  “Élni tudni kell”–jegyzi a vancouveri Magyar Híd rádió, kissé csípősen a kép alatt. Erre azonban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöki oldalon Alexander Sandor Szenthe azzal érvel, hogy a limuzinbérlés olcsóbb volt, mintha mindenkinek taxit rendeltek volna.

  A limuzinos selfie és a még ennél is szerencsétlenebb felirat a “megérdemelt kényeztetésről,” illetve az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyar személyek és szervezetek látványos “jutalmazása” sokaknál kiverte a biztosítékot, elsősorban British Columbia tartományban. Például Keszler-Karsai Edit a következőket írja a vancouveri magyar gáláról és arról, miképpen fogadják el kanadai magyar közösségi vezetők a magyar adófizetők pénzét:

  “A hétvégén megrendeztek itt Vancouverben egy gála estet amelyre több ösztöndíjas, (érdekes módon van aki másodszorra is elnyerte), politikus és egyéb emberek lettek meghívva a magyar adófizetők pénzen. A társaság jó nagy resze (pontosan nem tudom mennyi) jöttek innen onnan, többen otthonról lettek hozatva, elszállásolva hotelban. Itteni szakácsok nem feleltek meg az étel elkeszítéséhez, otthonrol kellett szakácsokat hozatni mikor van itt is sok jó szakács…

  Kérdezlek én titeket mint magyar állampolgárokat: nem sül le a bőr az arcotokról hogy elfogadjátok ezt a pénzt és elszórakozzátok mikor kórházak zárnak be mert nincs fűtés, emberek éheznék mert nincs mit enniük? Miért nem ezeken az embereken segítünk, miért mi kanadai magyarok élvezzük? Érdekes módon egy hónapja mi magyarok segítettünk az itteni tűzkárosultakon. Ez az amit élvezni kellene, nem pedig a magyar adófizetők pénzét. Van otthon is bőven helye annak a pénznek. Lassan hánynom kell attól hogy egyes emberek itt a magyar házban mennyire nyalják a magyar kormány seggét és pofátlanul utazgatnak haza meg ide oda többször is a mi testvéreink, szüleink, adófizető barátaink pénzen…”

  Ilyen széthúzás még soha nem volt a vancouveri magyarok között mint most van. Bizonyos személyek diktatúrára váltottak át. Csak az tartozhat hozzájuk akik mindenben egyetértenek velük. Aki nem, attól aljas módon megszabadulnak. Ennyi”

  [​IMG]

  (Balról jobbra: Ábrahám Tibor Vancouverből, Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese és Szenthe Anna Edmontonból. Ábrahám Tibor és Szenthe Anna az Orbán kormány képviselőivel tárgyaltak Budapesten 2016. decemberében. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnök.)

  A “kényeztető limo-ride” — a társelnökasszony szavait használva — pusztán a jéghegy csúcsa. Már ami a magyar állam a kanadai magyar közösségek és közösségi vezetőkhöz juttatott támogatást illeti. Ez a magyar adófizetői pénz eléggé ízléstelen elköltésének látványos példája, de információink szerint korántsem egyedi eset. Például tudjuk, hogy a magyar állam több mint 600 ezer dollárral segítette a torontói Magyar Ház felépítését–mely ház elsősorban különböző bálok és szórakoztató rendezvények színhelye, nem pedig a színvonalas magyar kultúrát vagy művészetet bemutatni hivatott intézmény. Továbbá információink szerint, magyar állami támogatással épült fel idén a Torontói Magyar Baptista Gyülekezet új imaháza a 7379 Islington Avenue alatt.

  [​IMG]

  (Épül az új magyar baptista imaház Torontó elővárosában. Fotó: First Hungarian Baptist Church.)

  Lapunkban már korábban arról is beszámoltunk, hogy magyar adóforintból utaztatnak Magyarországra minden évben több mint száz külhoni, diaszpórában élő magyar közösségi vezetők, akik állítólag különféle szervezetekben töltenek be elnöki és alelnöki posztot. A gond az, hogy sok esetben az említett szervezetekről szinte semmit nem lehet tudni, hiszen nincs honlapjuk. nincs ellenőrizhető tagságuk, sem pedig elérhető költségvetésük. Vegyük példaként Szenthe Anna vezetése alatt álló Kanadai Magyar Kulturális Tanácsot (KMKT), amely információink szerint részesülhetett magyar állami támogatásban. A KMKT-nek nincsen honlapja, nem tudjuk felkeresni a KMKT tagszervezeteinek listáját, nem tudjuk hogy kinek és mikor tartoznak beszámolási kötelességgel, hogy ki fogadja el a szervezet költségvetését. Annyit tudunk, hogy a Magyar Távközlési Irodai a mai napig egy már régen elavult Ontario-i levelezési címet tüntet fel honlapján, elnökként pedig Somorjai Ágnes-t, aki tudomásunk szerint csaknem két éve visszaköltözött Magyarországra.

  Bár honlapjuk, elérhető szervezeti tagsági listájuk, nyilvánosan elérhető költségvetésük és elszámolásuk nincsen, a KMKT azért ad életjelet magáról, különösen amikor az Orbán kormány iránt tanusított lojalitásról van szó. Például 2015-ben a következőket írták Orbán Viktornak, a kanadai magyar “többség” nevében:

  “A kanadai magyarok többsége, kanadai magyar tagszervezeteink és ernyőszervezetünk vezetősége nevében köszönetünket és hálánkat fejezzük ki a magyar kormánynak, ahogy a menekült helyzetet és az abból adódó nehézségeket kezeli…Mi, kanadai magyarok ezúton elutasítjuk azokat a sértéseket és kritikákat, amik a magyar kormányt a migráns helyzet kezelésének vonatkozásában érték.”

  Az az egyik gond a távoli diaszpórában történő magyar állami költekezéssel, hogy sok ezer kilométeres távolságból, átlátható és nyilvános elszámolás nélkül, messze a magyarországi tényfeltáró újságíróktól, sokkal nehezebb az a teljesen normális és elvárható számonkérés, ami minden magyar adófizető érdeke. Például amikor magyar adóforintból támogatnak egy olyan megemlékezést Edmonton városában, ahol pusztán harmincan jelennek meg (ilyen volt információik szerint a csaknem érdektelenségbe fulladó tavalyi 56-os megemlékezés az albertai városban), joggal kérdezhetjük: milyen alapon, milyen célből és milyen elszámolás ellenében költik a magyar állam pénzét Kanadában?

  A magyar Miniszterelnökségtől sem könnyű egyenes választ kapni. Például 2014-ben a Kanadai Magyar Hírlap felvette a kapcsolatot a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal és a Diaszpóra Tanácsról kérdeztük, melyre tagság és helyi támogatás nélküli, csaknem fantomszervezetek önjelölt vezetői is meghívást kaptak. Az államtitkárságtól részben kaptunk is választ. Azonban azt is szerettük volna tudni, hogy mi volt a diaszpóra tanácskozás, a Magyarországra való utaztatás összköltsége. Erre a következő választ kaptuk:

  “A világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek küldöttek, számláik és bizonylatainak vizsgálata, összesítése még folyamatban van, ami miatt kérdésére konkrét, összegszerű választ nem áll módunkban adni.”

  Választ azóta sem sikerült kapni. Közben már ismét készülnek az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyarok az idei budapesti Diaszpóra Tanácsra. Köszönettel a magyarországi adófizetőnek tartoznak.

  Kanadai Magyar Hirlap

  limusin.jpg
   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   :mad:
   véleményem EZ és így... Elképesztő. Elmondhatjuk azt, hogy Magyarországnak "voltak" kormányai, de ilyen, mint a fityeszes kormány, így még a törökök sem viselkedtek velünk, az ország polgáraival, vidéki parasztokkal, értelmiségekkel, orvosokkal, pedagógusokkal és sorolhatnám a végtelenségig. Már Mikszáth Kálmán is megírta, hogy anno' miket műveltek a képviselő urak... Ha ezeket vissza is olvasom, szinte felkiáltok: "mintha ma történt volna"... Hát igen, igen, voltak régen is ocsmány dolgok. A lista hosszú, mire és mikre kellene költenie a kormánynak. Ez a viselkedés mélységesen felháborít!
   Girzsa, Arabella72, sidavoq és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ez csak Kanada.... és még mennyi van....o_O
   Georgina Bojana, Girzsa és sidavoq kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Bele sem merek gondolni. Igaz, nem olyan régen olvastam, hogy mennyi, de mennyi lakást, házat bérel t.kormányunk.. a világban szerte és szana. De, hogy miért?! Ezt csak ők tudják, no meg azok az üzletkötők, akik részeül(het)nek a bérleti díj bizonyos százalékából. Ezt NEM tudom, csak sejtem, mert bizonyos üzleteket azért jó megkötni, mert az aki megköti, az is bizonyos százalékban részesül. S, ha az valakinek, bárkinek retyéje-rutyája, akkor ... nem is folytatom.
   No szóval és tettel, ezt már valóban nem lehet bírni cérnával, de kötéllel sem.
   S, a magyar "királyi adókon" semmi más nem megy, mint a sorosozás, a migránsok útálata, a félelem keltés, no meg kormányunk önelégült - önlegyezgetése... Hányinger. S, közben az embereknek milyen életük van?! Nem térek erre ki, aki nyitott szemmel jár, olvas, s nemcsak néz, de lát is... No mindazok tudják miről énekelek...
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jól mondod ! A baj csak az, hogy az emberek nagy százaléka "megvakult" és elfelejtett gondolkodni....:(
  5. Éleskés
   Éleskés
   50%-ban igazad van. Megvakultak, de nem felejtettek el gondolkodni. Csak a gondolataik csapásiránya "a régi szép idők" felé mutat.
   A dzsentrivilág, az volt ám az igazi! Már csak a kaszinók, és a hét-szilvafás nemesek hiányoznak. Bizonyára az is jön, hamarosan ...
   Arabella72 kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Hallgasd az ebutult, gyűlölettől fröcsögő utca emberét.... pl. a YouTubon.

   Tudod engem az mulattat az egészben a legjobban, hogy a visszakívánók többségét az a világ sz...ba se venné, ahogy az eleiket sem vette....:p
  7. Beka Holt
   Beka Holt
   Tényleg nem sül le a bőr a pofájukról! ?
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  8. *Rima
   *Rima
   azert mielott tovabb mennenk
   szogezzuk le ,hogy pl. a torontoi magyarhaz vezeto garnituraja NEM anyaorszagbeli magyar
   siman lehet kitenni ra hogy erdelyi haz
   melyul az egyebkent is mely uuuutalat az anyorszagi es hatarontuli magyarok kozt
   a hatarontuliak eladtak magukat az orbankormanynak
   -allampolgarsagert
   - penzert
   -a hatalomhoz valo hozzadorzsolodzkodesert

   az anyaorszagi vezetest levaltottak es helyukbe lepett egy corrupt banda --- ugy szoszerint
   meg megvartak hogy a regi elnok Klari http://canadahun.com/tagok/klari.1370/)
   levezenyelje a hazvetelt -koltozest -hiteleket -engedelyeket -felujitast -a kezdeti nehezsegeket
   o ellenallt a magyarorszagi nyomasnak -fuggetlen akart maradni )
   majd levaltottak

   dancs rozsa nevu romaniai szonyuuuseg annyi keserves orat szerzett a multban is
   most a jelenbeni aknamunkaja felmerhetetlen karokat general .

   TORONTOI magyarhaz jelenlegi vezetese

   Elnök..............................................:Komáromy András –Erdely
   volt Elnök akit corrupcioert levaltottak.: Viszmeg Attila ———-Vajdasag
   Alelnök …………………………………: Stadler Timea ———-Erdely
   Főtitkár …………………………………: Boda-Lázár Judith —- Erdely — Kolozsvar
   Pénztáros ………………………,……..: Kacsó Erika ————Erdely
   Kultúrigazgató …………………………: Komáromy András –Erdely
   Közkapcsolatok Igazgatója ………..: Dr. Fecsó András —Erdely –Marosvasarhely
   Sajtóigazgató ………………………….: Dr. Német Ágnes —–Vajdasag — Belgrad
   Háznagy ………………………………..: Szöllősi Attila ———-Vajdasag
   Ifjúsági és Sportigazgató ……………: Hild Erika ————–Vajdasag (2.generacio)
   Nevelésügyi Igazgató ……. …………: Székely Kinga ——-Erdely -Szatmarnemeti
   Tanácsadó Igazgató …………………: Dr. Kókai Tibor
   Tanácsadó Igazgató…………………..: Perényi Ilona
   Tanácsadó Igazgató…………………..: Gergely Imre ———-Erdely
   Tanácsadó Igazgató ………………….: Endes Erika ———canada ,ontario,mount forest
   Tanácsadó Igazgató ………………….: Antal Janos ———-Erdely
   Tanácsadó Igazgató ………………….: Verestoy Attila ——-Erdely

   Tehat : az anyorszagbeli magyarok hatarozottan elhatarolodnak
   a mai corrupt hatarontuli vezetestol
   ok eladtak a magyarsagot baksisert

   sajnos a cikk minden egyes betuje valos allapotot takar
   setni kedveli ezt.
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Most majd kapsz hideget, meleget, mert elkülöníted a határon túli magyarokat! Pedig igazad van!
   A listát látva ezeknek semmi közük Magyarországhoz, és a magyarokhoz! Ugyanolyan mocskos korrupt népség, mint azok akik megvették őket!
  10. *Rima
   *Rima
   a valosag az valosag
   amit a magyarok (ertsd anyaorszagi magyarok) felepitettek
   azt a hatarontuliak ELFOGLALTAK
   alljon itt egy tortenet

   bacska -banati bal
   az ajtoban - " hat ecsem oszt hunnet valo vagy ?" (kerdes a vendeghez )
   - pesti
   - no akkooooo ide te be nem gyussssszzzzz
   no es ki volt a bacska -banat elnoke ?? - oh hat persze a mostani magyarhaz elso corrupt elnoke ... !
   setni kedveli ezt.
  11. Beka Holt
   Beka Holt
   Miért hagytátok?
  12. *Rima
   *Rima
   "mert a sok luud disznot gyoz"
   kerdezd a Melittat -- tud rola meselni
   a demokratikus szavazas megtamogatva joooo sok orbanbaksissal
   amin sok , nagyon sok szavazot lehet megvenni
   ertsd beleptetni szavazni
   naszoval az eredmeny az ez
   gyozott a penz
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   Értem már!
  14. *Rima
   *Rima
   miert is uuuuutalja az anyaorszagbeli az erdelyit ??
   hat tobbek kozott ezert IS !!!

   2017. október 15. / 09:56
   Balog Zoltán babakötvényt ígért az erdélyi szavazatokért
   Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a reformáció 500. évfordulója alkalmából a marosvásárhelyi sportcsarnokban szombat délután tartott ünnepi istentiszteleten kampányolt. A Magyarországon bevezetett babakötvényt terjesztenék ki az Erdélyben született magyar gyermekre is, de ahogy fogalmazott ennek feltétele: „ha segítenek bennünket a jövő év áprilisában”.
  15. Beka Holt
   Beka Holt
   "A mi dolgunk annyi, hogy bízzunk Istenben, és utána bízzunk egymásban is"
   És ez a tetű még Istenre mer hivatkozni!

   Egyébként meg nem értem hogy a román kormány miért engedi hogy a határain belül agitáljanak magyar politikusnak nevezett bűnözők? Eladják az ország jövőjét néhány óvodáért babakötvényért stadionért cserébe!
   Girzsa és setni kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Ahogy a Canadahun kirekesztve lett a Magyar
   Haz ban a magyarok kozul , lemondtam a tagsagunkrol is. .Igy semilyen kapcsolatunk nincs veluk. Igaz most kuldtek meghivot a kozgyulesre amire nem megyek.
   A magyarsagot itt is megosztotta ez a politikai Orban kurzus, es lasszoval se tudnak eleg tagot osszeszedni, mar ingyen ebedet is adnak nov 19 en csak menjenek tagnak a hazba.
   A multi kultura jovoltabol barmelyik nemzetisegu kultur hazba barhova lehet menni, szorakozni, vacsarozni osszejonni smuzolni egy kicsit.
   *Rima kedveli ezt.
  17. *Rima
   *Rima
   majd a magyar adofizetok kuldenek parezret dollarban hmmm - (vajon a roman a szlovak a ect. miert nem kuldd ??)

   abbol beleptetik a neptancosokat a fazekasokat a himzoket a boldogot meg a boldogtalant
   es maris meg lesz a kello szavazat a roman kompaniara
   mi magyarok pedig majd csinalunk magunknak talalkat hol itt - hol ott
   fo hogy az erdelyinek legyen magyarhaza
   ( HA most olvaso ,az merul fol benned ,hogy uuuutalom az erdelyieket
   haaat uzenem mindd az osszes hatarontuli eloskodot uuuutalom
   es sugom neked sokan vagyunk igy !! )
   setni kedveli ezt.
  18. Beka Holt
   Beka Holt
   Amikor először hallottam külföldön élő barátoktól, hogy kerülik a magyarokat, mint macska a tűzvészt, nem értettem az okát. Aztán egyre több ismerős, barát ment külföldre dolgozni, és mindegyiktől ezt hallom. Végül elkezdett érdekelni az oka. Érdeklődtem, kérdezősködtem.
   A válaszok
   Kint vagyok pár éve, falubelin próbáltam segíteni, idevettem magamhoz lakótársnak, munkát találtam neki ott ahol én dolgoztam. A vége az lett, hogy addig áskálódott ellenem míg kirúgtak a munkahelyről, a lakásból elköltöztem, mert semmit nem fizetett. Egyedül munka nélkül már én sem tudtam fizetni.
   másik
   Vendégül láttam míg nem talál lakást, úgy ment el, hogy egy szót nem szólt, sőt meglopott!
   következő
   Olyan dolgokat terjesztett rólam a munkahelyünkön, hogy a lengyelek figyelmeztettek vigyázzak vele, mert elmondta mindenkinek, hogy itthon börtönben voltam rablás miatt! (soha nem volt börtönben, mint rab! Őrként dolgozott ott)
   Szinte kivétel nélkül panaszok és panaszok!
   Összetartás helyett lejáratás, hogy miért arról fogalmam sincs!
   setni, varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.
  19. setni
   setni
   Sziasztok.
   Érdekelne hogy Kanadában lesz 56-os ünnepség?
   Vagy emlékszik egyáltalán valaki erre a fegyveres összecsapásra?

Megosztás