A magyar adófizetők így támogatják a kanadai magyarokat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

Melitta - 2017 Október 19, 07:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Limuzin Vancouverben, templomépítés és új Magyar Ház Torontóban, fizetett magyarországi utazások külhoni magyaroknak– többek között ilyen célokra fordítja a magyar kormány az Óhaza állampolgárainak adóforintjait.

  A napokban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke – az edmontoni Szenthe Anna – hivatalos oldalán bukkantunk rá két képre, amely Vancouverben, egy limuzinban készült maroknyi kanadai magyar közösségi prominenssel és Mátrai Márta fideszes politikussal. A vancouveri “Magyar Napok” miatt gyülekeztek ezúttal a Brit Columbia-i városban. A Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke a következőket írja a limuzinos transzferről:

  “Egy egész évi fáradhatatlan munka köszöneteként a szervezõk “limo ride”-al “kényeztettek” minket és magyarországi vendégeiket.”
  A limuzinos fotókon többek között Szenthe Anna társelnök, Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke, Balla Sándor torontói építőipari vállalkozó és Mátrai Márta fideszes parlamenti képviselő látható.

  [​IMG]

  (Balla Sándor a baloldalon, Szenthe Anna a jobboldalon látható. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala.)

  [​IMG](Harmadik a baloldalon: Dancs Rózsa, a KMOSZ alelnöke. Leghátul: Mátrai Márta/Fidesz. Fotó: A Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala)

  “Élni tudni kell”–jegyzi a vancouveri Magyar Híd rádió, kissé csípősen a kép alatt. Erre azonban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöki oldalon Alexander Sandor Szenthe azzal érvel, hogy a limuzinbérlés olcsóbb volt, mintha mindenkinek taxit rendeltek volna.

  A limuzinos selfie és a még ennél is szerencsétlenebb felirat a “megérdemelt kényeztetésről,” illetve az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyar személyek és szervezetek látványos “jutalmazása” sokaknál kiverte a biztosítékot, elsősorban British Columbia tartományban. Például Keszler-Karsai Edit a következőket írja a vancouveri magyar gáláról és arról, miképpen fogadják el kanadai magyar közösségi vezetők a magyar adófizetők pénzét:

  “A hétvégén megrendeztek itt Vancouverben egy gála estet amelyre több ösztöndíjas, (érdekes módon van aki másodszorra is elnyerte), politikus és egyéb emberek lettek meghívva a magyar adófizetők pénzen. A társaság jó nagy resze (pontosan nem tudom mennyi) jöttek innen onnan, többen otthonról lettek hozatva, elszállásolva hotelban. Itteni szakácsok nem feleltek meg az étel elkeszítéséhez, otthonrol kellett szakácsokat hozatni mikor van itt is sok jó szakács…

  Kérdezlek én titeket mint magyar állampolgárokat: nem sül le a bőr az arcotokról hogy elfogadjátok ezt a pénzt és elszórakozzátok mikor kórházak zárnak be mert nincs fűtés, emberek éheznék mert nincs mit enniük? Miért nem ezeken az embereken segítünk, miért mi kanadai magyarok élvezzük? Érdekes módon egy hónapja mi magyarok segítettünk az itteni tűzkárosultakon. Ez az amit élvezni kellene, nem pedig a magyar adófizetők pénzét. Van otthon is bőven helye annak a pénznek. Lassan hánynom kell attól hogy egyes emberek itt a magyar házban mennyire nyalják a magyar kormány seggét és pofátlanul utazgatnak haza meg ide oda többször is a mi testvéreink, szüleink, adófizető barátaink pénzen…”

  Ilyen széthúzás még soha nem volt a vancouveri magyarok között mint most van. Bizonyos személyek diktatúrára váltottak át. Csak az tartozhat hozzájuk akik mindenben egyetértenek velük. Aki nem, attól aljas módon megszabadulnak. Ennyi”

  [​IMG]

  (Balról jobbra: Ábrahám Tibor Vancouverből, Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese és Szenthe Anna Edmontonból. Ábrahám Tibor és Szenthe Anna az Orbán kormány képviselőivel tárgyaltak Budapesten 2016. decemberében. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnök.)

  A “kényeztető limo-ride” — a társelnökasszony szavait használva — pusztán a jéghegy csúcsa. Már ami a magyar állam a kanadai magyar közösségek és közösségi vezetőkhöz juttatott támogatást illeti. Ez a magyar adófizetői pénz eléggé ízléstelen elköltésének látványos példája, de információink szerint korántsem egyedi eset. Például tudjuk, hogy a magyar állam több mint 600 ezer dollárral segítette a torontói Magyar Ház felépítését–mely ház elsősorban különböző bálok és szórakoztató rendezvények színhelye, nem pedig a színvonalas magyar kultúrát vagy művészetet bemutatni hivatott intézmény. Továbbá információink szerint, magyar állami támogatással épült fel idén a Torontói Magyar Baptista Gyülekezet új imaháza a 7379 Islington Avenue alatt.

  [​IMG]

  (Épül az új magyar baptista imaház Torontó elővárosában. Fotó: First Hungarian Baptist Church.)

  Lapunkban már korábban arról is beszámoltunk, hogy magyar adóforintból utaztatnak Magyarországra minden évben több mint száz külhoni, diaszpórában élő magyar közösségi vezetők, akik állítólag különféle szervezetekben töltenek be elnöki és alelnöki posztot. A gond az, hogy sok esetben az említett szervezetekről szinte semmit nem lehet tudni, hiszen nincs honlapjuk. nincs ellenőrizhető tagságuk, sem pedig elérhető költségvetésük. Vegyük példaként Szenthe Anna vezetése alatt álló Kanadai Magyar Kulturális Tanácsot (KMKT), amely információink szerint részesülhetett magyar állami támogatásban. A KMKT-nek nincsen honlapja, nem tudjuk felkeresni a KMKT tagszervezeteinek listáját, nem tudjuk hogy kinek és mikor tartoznak beszámolási kötelességgel, hogy ki fogadja el a szervezet költségvetését. Annyit tudunk, hogy a Magyar Távközlési Irodai a mai napig egy már régen elavult Ontario-i levelezési címet tüntet fel honlapján, elnökként pedig Somorjai Ágnes-t, aki tudomásunk szerint csaknem két éve visszaköltözött Magyarországra.

  Bár honlapjuk, elérhető szervezeti tagsági listájuk, nyilvánosan elérhető költségvetésük és elszámolásuk nincsen, a KMKT azért ad életjelet magáról, különösen amikor az Orbán kormány iránt tanusított lojalitásról van szó. Például 2015-ben a következőket írták Orbán Viktornak, a kanadai magyar “többség” nevében:

  “A kanadai magyarok többsége, kanadai magyar tagszervezeteink és ernyőszervezetünk vezetősége nevében köszönetünket és hálánkat fejezzük ki a magyar kormánynak, ahogy a menekült helyzetet és az abból adódó nehézségeket kezeli…Mi, kanadai magyarok ezúton elutasítjuk azokat a sértéseket és kritikákat, amik a magyar kormányt a migráns helyzet kezelésének vonatkozásában érték.”

  Az az egyik gond a távoli diaszpórában történő magyar állami költekezéssel, hogy sok ezer kilométeres távolságból, átlátható és nyilvános elszámolás nélkül, messze a magyarországi tényfeltáró újságíróktól, sokkal nehezebb az a teljesen normális és elvárható számonkérés, ami minden magyar adófizető érdeke. Például amikor magyar adóforintból támogatnak egy olyan megemlékezést Edmonton városában, ahol pusztán harmincan jelennek meg (ilyen volt információik szerint a csaknem érdektelenségbe fulladó tavalyi 56-os megemlékezés az albertai városban), joggal kérdezhetjük: milyen alapon, milyen célből és milyen elszámolás ellenében költik a magyar állam pénzét Kanadában?

  A magyar Miniszterelnökségtől sem könnyű egyenes választ kapni. Például 2014-ben a Kanadai Magyar Hírlap felvette a kapcsolatot a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal és a Diaszpóra Tanácsról kérdeztük, melyre tagság és helyi támogatás nélküli, csaknem fantomszervezetek önjelölt vezetői is meghívást kaptak. Az államtitkárságtól részben kaptunk is választ. Azonban azt is szerettük volna tudni, hogy mi volt a diaszpóra tanácskozás, a Magyarországra való utaztatás összköltsége. Erre a következő választ kaptuk:

  “A világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek küldöttek, számláik és bizonylatainak vizsgálata, összesítése még folyamatban van, ami miatt kérdésére konkrét, összegszerű választ nem áll módunkban adni.”

  Választ azóta sem sikerült kapni. Közben már ismét készülnek az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyarok az idei budapesti Diaszpóra Tanácsra. Köszönettel a magyarországi adófizetőnek tartoznak.

  Kanadai Magyar Hirlap

  limusin.jpg
   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

  1. Melitta
   Melitta
   Usa meg rafogta hogy haborus bunos nem de Tornando?
   Beka Holt kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Amerikát nem érdekelte, amikor az NSZK-ból továbbállt beengedték később állampolgárságot is adtak neki.
   Inkább az ukránokat kellene megkérdezni, hiszen az ottani tevékenysége miatt kapta mindkét vaskeresztet! A Wiesenthal-alapítvány sem szórakozásból jelentette fel!
  3. *Főnix
   *Főnix
   az van ! - gyerek ,oreg ,no es fiatal mit se szamit kevegeztek meszaroltak embersegesen
   hmmm siman csak egy gyilkos
   "
   Wass Alberttel nem az a baj, hogy háborús bűnös volt; hogy az ő és apja felbujtására követték el a 1941 szeptemberében a cegei és ombuztelki mészárlásokat, amelynek során két román férfit(Iosif Moldovant,Ioan Catint) és két zsidó lányt(Mihály Esztert és Mihály Rozáliát), úgymond szökés kísérlete miatt-közben a kísérők kivégeztek.
   Nem az a baj Wass Alberttel, hogy a magyar csendőrök segítségével megfélemlítette és terrorizálta a környező román lakosságot; hogy Csordás Gergely csendőrhadnagy közreműködésével kivégezték Andrei Bujor pópát, feleségét, három gyermekét, Ioan Gurzau kántort és feleségét, a falu tanítójának feleségét, anyósát és ötéves kislányát, valamit a pópa magyar cselédasszonyát, Juhász Saroltát is, csak azért, mert a román földreform idején részt kaptak a grófi birtokból.
   Amelyet egyébként a mészárlás után vissza is szereztek a magyar állam segítségével.
   Még az sem lenne baj Wass Alberttel, hogy aktívan közreműködött az erdélyi zsidóság deportálásában, hogy részt vett a 126 zsidó és román áldozattal járó sarmasági vérengzésben 1944 szeptemberében.
   Az a baj Wass Alberttel, hogy szar író.
   Tudniillik lehet, hogy Roman Polanski egy pedofil állat, viszont zseniális rendező.
   Wass Albert pedig fasiszta gyilkos és még írni sem tud."
   Beka Holt és Melitta kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Hogy nem tud írni azt te mondod mert előítéletes lettél
   Ha meg nem lettél nekem az is mindegy.
   Akkor mivel nem tetszik neked az írása!
   Hát ne olvasd.
   Ha meg nem olvastál egyet se, ne bíráld azt amit nem ismersz.
   A tetszés az egyéni magad nevében beszélhetsz.
   Hogy ki tud írni az nagyon egyéni.
   Néha még az irodalom kritikusok se tudnak megegyezni.
   Néha 100 év múlva mondják valakiről hogy nem tud írni.
   Néha 200 múlva meg ugyanarra azt:nagyszerű.
  5. *Főnix
   *Főnix
   ez a lenyeg Wass Albert pedig fasiszta gyilkos
   a semmitero firkalmanyaival egyutt szemetrevalo a naci szarhazi

   micsoda KIFORDULT ERTEKREND??
   irt nehany szemetrevalot ezert mentsuk fol a a fasiszta naci gyilkost ??
   deportaltatott ,kivegzett gyerekeket, not , fiatalt-oreget es papot
   Aki egyetlen elteto betut is merne rola irni -mondani
   azt MIND a fasiszta -nacinak neveznem
   Utoljára módosítva: 2017 Október 24
   Beka Holt és krabat1 kedveli ezt.
  6. cdurmol
   cdurmol
   Te olvastál egyet is a "semmirevaló firkálmányok" közül?
   udvarfy és tornando kedveli ezt.
  7. krabat1
   krabat1
   Erre szavaztak. Gratula.
  8. tornando
   tornando
   Őrülttel(zakkantal) nem érdemes beszélni.
   Még azt se veszi észre, senki nem akarja felmenteni.
   az idézése pedig egyetlen fél mondat tiszta Fidesz módszer
   A kiragadás mintapéldája.
   kuempepe kedveli ezt.
  9. tornando
   tornando
   Wass Albert természet írásainak költőisége hangulat-festése miatt csak Fekete Istvánhoz lehet hasonlítani
   Példa a Floridai mocsár világra
   Szilánkokra tört hold reszketett fázósan a víz színén. Egy másik, nagy és kerek korong a mélyfekete, csillagos égbolton világított.Júniusi éjszaka volt, meleg és illatoktól meg hangoktól terhes fenn a Holtember-patak torkolatánál. Az aligátorok mély röffentései összemosódtak a békakuruttyolással. A romlás keserű-meleg bűze, melyet a szellő a mocsarak felől hozott, meg a fenyők fűszeres illata – mindez a sápadt holdfénnyel meg a fény-árnyék kísérteties játékával a fák alatt különösen túlvilágivá és titokzatossá varázsolta az éjszakát.
  10. Beka Holt
   Beka Holt
   Ezt Rima nevében, és saját nevemben is kikérem magunknak!
   Neked nem tetszik hogy a fidesz kisajátította magának, ha ez neked sérelmez a te dolgod!
   Kettőnk szerint egy háborús bűnöst siratni egy demokratikus országban gyalázat!
   Lehet hogy mi ketten zakkantak vagyunk, de legalább nem mocskoljuk be magunkat egy gyilkos éltetésével!
  11. tornando
   tornando
   Én nem vagyok bíró,Azok ítélkeznek
   A háborús bűnösségétől képes vagyok elvonatkoztatni de nem felmenteni írásai olvasásakor.
   Egyetlen sor sincs írásaiban se fasiszta se náci téma.
   Először én is előítéletes voltam.
   Mert képtelen voltam felismerni hogy soviniszta nacionalista-e
   Elhittem amikor támadták a feltámasztásért divatba hozásáért.
   Aztán meggyőződtem róla írásai alapján nem igaz egy szó sem
   A mocskolódás és az erőltetett feltámasztás ment
   Egymással szemben
   Ez a politikai pártok harca volt
   Ugyanez történt a Nyírő Józseffel

   Amikor divatba hozásába kezdett a Fidesz azonnal Nyírő szentélyét kezdték támadni
   Holott ott az Én népem című könyv
   Nagyon jó nagyon jó felolvasóval Fekete Ernő olvassa fel
   Az 1950-1970 közötti írók között is voltak politikailag én íróm te íród. pl Berkesi és
   Mattyasovszky Jenő

   A politikai csatározás ki az én íróm ki a te íród
   Nem érdekel egy könyvnél

   A siratást pedig kérdtem ki teszi?
   Utoljára módosítva: 2017 Október 24
   udvarfy kedveli ezt.
  12. kuempepe
   kuempepe
   Nem kell törödni más véleményével. Ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy mit csinált és a művei is tetszenek, akkor olvasd. Ennyi.

   Ez egy többéves szöveg, amit idekopizott. Ráadásul ez a szöveg is szemet huny a tettei fölött és a bajnak azt titulálja, hogy szar író.
   cdurmol kedveli ezt.
  13. Girzsa
   Girzsa
   Teljesen egyetértek veled!
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  14. udvarfy
   udvarfy
   Fönix , akkor is ilyen vehemesen üvöltöztél amikor a Románok Erdélybe bevonultak és Magyarokat vertek halálra , falvakat irtottak ki csak azért meg Magyarok voltak . Hol volt a Te hangod amikor a Román bányászok Süttö Andrást félholtra verték ?! Majd akkor kiabálj ha ott is ilyen hangosan védted Öt !!
   cdurmol kedveli ezt.
  15. Girzsa
   Girzsa
   Mi, magyarországi magyarok igazán nem panaszkodhatunk, van sok stadionunk, van kisvasútunk ami még hosszabbodik is jövőre... mi kell még a boldogsághoz? :)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  16. cdurmol
   cdurmol
   A főnixi értékítélet szerint Gorkij is rossz író, mert Sztálin személyes jóbarátja volt.
   ladybug7spots és udvarfy kedveli ezt.
  17. *Főnix
   *Főnix
   azeee ne keverjuk ,fokent pedig ne mossuk ossze a baratot a
   haborus bunossel aki aktívan közreműködött az erdélyi zsidóság deportálásában IS
   ladybug7spots kedveli ezt.
  18. cdurmol
   cdurmol
   Jó, [email protected] ember volt. A politikai nézetei nem férnek a pc keretbe. De azzal támadni, hogy rossz író volt, semmirevaló firkálmányai vannak, a szezonnak meg a fazonnak az ő összekeverése.
   Valaki úgy jellemezte egyszer, hogy környezetvédő írásai vannak. Sem politika, sem ideológia nincs bennük. Sőt, nemzetiségi ellentéteknek sem éreztem halvány szagát sem. A funtinelli boszorkányról, amiben román hegylakók a szereplők, a román kritika a legnagyobb elismerés hangján szólt.
   udvarfy kedveli ezt.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Köszönöm!
  20. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem, mert genetikailag --csak a bőrüket!-- az elefánttal keresztezték... Miért hangsúlyozom, hogy "csak a bőrüket"? Mert az elefánt, az indiai egy nagyon szerethető, okos jószág. Ezek az embereknek kinéző lényekre nem merném ezt állítani. Emberhez hasonlóak, de nem emberek. Sok mindent elveszítettek életük folyamán, most veszítik el a becsületüket, és nemcsak az eszüket...
   :mad:
   Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás