A magyar jogositvany elfogadtatasa, Toronto, Ontario

sani07

Kitiltott (BANned)
Sziasztok! Pár hónapja élek itt, a témával kapcsolatosan annyi a hozzászólásom, hogy én sem értem, mennyivel különb a kanadai jogsi, mint a magyar. Nekem 20 éve van jogsim, mégsem fogadják el stb- tudjátok. Nem hiszem , hogy annyival nehezebb az itteni kresz vagy a vezetés, mint otthon vagy Európában.
Forditsuk meg a kerdest es erteni fogod. Magyarorszagra koltozik egy kanadai 20 eves jogositvannyal. Elfogadja magyarorszag a kanadai jogsit? Nem! Le kell vizsgaznia a nullarol. Most mar erted? :)
 

Newcomer

Új tag
Szép jó napot kívánok az úrnak!
Nem tudtam, hogy itt nem lehet tegeződni, most már ezt is tudom.
Kanadában élek, március óta. A státuszom menekültés legálisan vagyok itt. Az úr illegálisan van itt? Mert ha igen, akkor nem értem milyen alapon tesz fel kérdéseket.
Egyáltalán nem más. Nekem egy hónapon belül meg volt a G2 jogosítványom.Nem éreztem akkora különbséget, hogy ekkora faxnit kellene belöle csinálni.
Nem, nem értem. Ugyanis itt is figyelembe veszik a gépjármű biztosításnál, hogy hány éves vagy(bocsánat: hány éves az úr), mióta van jogosítványod stb..
Mivel nem vendégként vagyok itt (lásd feljebb), ezért nem érdekel , hogy vendégként mit lehet és mit nem. Elfogadom a szabályokat, de a véleményemnek gondoltam hangot adhatok. Már ha egyesek ezt nem kifogásolják-horribile dictu- meg nem tiltják.
Szívélyes üdvözlettel kívánok szép napot
Egy Újonnan érkezö
 

Newcomer

Új tag
Ahogy az egyszeri földmíves mondotta vala a lkasszikus viccben: értem, uram, értem-csak fel nem foghatom. Ez a két állam diplomáciai, jogi és közlekedési szakembereinek a munkáját 'dícséri'...
 

Zsolt08

Állandó Tag
Állandó Tag
kitiltottak Zsolti?
tuti visszajosz masneven gondolom.
miota is vagy kinn 4 eve es meg nincs meg a jogsid?
Te nagyon jol ismered Lacit, aki fordito, toled kaptam meg az e-mail cimet Lacinak!
minek az arnyekolas akkor itt, Zsolti?
:O
Hi!

Megkesett valasz!

Igen vissza jottem de nem nagyon valtozott a nevem.A tiltast meg en kertem kicsit sok minden tortent velem...
A jogsit meg mindig nem csinaltam meg egyeb okok miatt.A fent nevezett ur mar(meg) nem csinalja amit neked is csinalt anno.Igy asszem nem "arnyekolok" semmit sem.;)


Hat ennyi.

Udv
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Ahogy az egyszeri földmíves mondotta vala a lkasszikus viccben: értem, uram, értem-csak fel nem foghatom. Ez a két állam diplomáciai, jogi és közlekedési szakembereinek a munkáját 'dícséri'...

Részben igazad van, valamint az is igaz, amit valaki, valahogy úgy fogalmazott meg, hogy a bürokrácia Kanada második határvédelmi vonala.

Jó fórumozást kedves Newcomer!

/PBox klasszikus modora nem személyre szóló, mi már így fogadtuk el, majd megszokod./
 

sabriella

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ha csak túristaként megyek, elfogadják a magyar jogosítványt?

Igen.De ha nagyon biztos akarsz lenni a dolgodban, kivalthatsz meg Magyarorszagon a helyi okmanyirodaban egy nemzetkozi jogsit is. Ezt rogton kiallitjak a magyar ervenyes jogsid alapjan, 2 foto es kb.2000 ft.koruli osszeg szukseges. A magyar fogsiddal egyutt ervenyes.
 

Mindless

Új tag
Az nem lenne megoldás, hogy a magyar jogsi alapján még itthonról elintézi a német jogosítvány kikérését (a környezetemben többeknek van német jogosítványa a magyar alapján) és akkor a német jogosítvánnyal kimenni Kanadába és elfogadtatni?

Egyébként nem csak a jogosítvány ügyében nincs közös megállapodás, hiszen azon kívül is van olyan nemzetközi egyezmény, melyet lényegében csak Magyarország nem írt alá a világon.
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Bar mely EU- orszagbol jovoknek, vagyis bevandorloknak kell itt vizsgazni, mas ha csak Turista vagy nehany hetig, akkor jo meg a Magyar Jogositvany is
ha "Berelsz Autot"
 

Gigica

Állandó Tag
Állandó Tag
Az angol jogsit simát átváltják, és bár az irt egyenlőre még nem, de ez a közeljövőben változik és már nekik (ireknek) sem kell újra vizsgázniuk...( A többi eu-s országról nincs infóm, de ezt a kettőt biztosra tudom)
 
Sziasztok! egészen új vagyok itt Kanadában, mindössze 3 hónapja érkeztem és hivalalosan vagyok itt, a döntés meg is volt 45 nap alatt, letelepedhetek Kanadába! És ugye mivel tartósan rendezkedek be itt, kell a jogosítvány! minél előbb, annál jobb!
Egyelőre csak hazai jogsim van, de fentebb voltak hozzászólások az angol jogosítvánnyal kapcsolatban ...
A kérdésem ebből adódik, hogy van e itt olyan aki megjátszotta ezt a jogsicserét magyart angolra, majd az angolt kanadaira? Kósza szóbeszédeket hallottam, de van e olyan akinél működött a dolog?
Ja és még egy dolog ... én csak személyautót szeretnék vezetni!
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalam forditott a helyzet..
Torontoban vizsga,ontario jogsi...majd Calgaryban csere Albertaira,de en hulye mutatom a magyart,amit rogton elvettek,hisz by law...csak egy jogsi lehet...igy a kanadaival vezetek itthon,aminek vannak elonyei is...:))
ja,az angol,nemet,osztrak,stb jogsid van,nem kell vizsgazni...csakhogy 2 evesnek kell lenni,tehat nem megy a csere friss angollal
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
En csak itt Quebec-ben neztem utana, itt 12 honapig jo az EUs jogsink. Azalatt majdcsak raerunk beugrani levizsgazni, vagy ez nagyob ugy mint kepzelem?
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Apro informaciomorzsa a temaban: Montrealban pillanatnyilag oktoberi vizsgaidopontokat adnak ki, tehat kb 1 honapra elore be vannak tablazva.
 
Egyebkent igazat adok azoknak, akik azt irtak, hogy eza fene nagy kulonbozoseg nem letezik a ket orszag KRESZ rendszere kozott.. Immar ket eve vezetek Onatrioban es sem az elejen , sem most nem tapasztaltam semmi kulonbseget, hacsak azt nem , hogy az itteniek felemetesen nem tudnak vezetni..
 
Oldal tetejére