A Magyar Pálinka Háza

Greta témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Július 1.

 1. Greta

  Greta Állandó Tag

  Hello Kedves Mindenkinek! :D :D :D

  Az az érzésem, hogy április óta, mióta rátok találtam, a leggyakrabban a "pálinka" nevű gyógyszer nevét olvastam a honlap topikjain. Ezt abból is gondolom, hogy amikor a minap Budapesten a Rákoczi úton haladva, az Astoriától az Uránia Mozi irányába, a mozi előtti sarkon felfedeztem egy vadi új üzletet, rögtön e honlap jókedélyű társasága jutott eszembe. Az a bolt címe, hogy: "A MAGYAR PÁLINKA HÁZA".
  Nem tom mé, de az is eszembe jutott, hogy hírül adom nektek. :wink: Hátha valaki itt jár Pesten, és nincs elég ideje jóféle házipálinka forrás után járni, vagy csak kíváncsi, mi különleges suveniert adnak ottan!

  Üdv. Greta :lol: :lol: :lol:
   
 2. csocsike

  csocsike Vendég

  Koszonjuk Greta :D :222:
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Leelenorzom milyen nedut is arulnak,ha arra jarok. :wink:
   
 4. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Greta kosziii !!
  Valoban amikor par hetig otthon vagyunk akkor nem talalunk meg ilyen uzleteket . Itt is lehet kapni a magyar szilva palinkat , hubertust , unicumot (es tartositoval telitett magyar borokat) . Viszont otthon torkoly , kecskemeti , futyulos barack , kisusti es sorolhatnam tovabb . A Bajcsyn szemben a Bazilikaval van egy uzlet es a "Savoynal" a regi edesseg boltban is van valasztek . Kosziii majd osszel meglatogatom ezeket is . A palinkat orvossagkent hasznaljuk itt :lol: :34:
   
 5. Greta

  Greta Állandó Tag

  A pájinkás ház közelében dolgozom, és ha már fogyasztóvédelemmel foglalkozom, majd némi álcázással 8) beosonok a boltba, kiolvasom a kínálatot a kedvetekért, próbát is veszek, nehogy nektek essék bajotok, aztán beszámolok a részletekről!

  Ha sokáig nem jelentkezem, érdeklődjetek a legközelebbi detoxikálóban, hogy sikerült a teszt! :wink: :wink: :wink:
   
 6. csocsike

  csocsike Vendég

 7. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Greta kosziiii :lol:
  Szeretem azt a kornyeket , sokat setalok arra . Szeretem nezni a valtozasokat a regi szep emlekek "tarsasagaban" Onnan barmelyik uton elindulok akkor valoban otthon vagyok ! Viszont elfelejtettem a korhaz nevet ami ott van az Urania mozi utan :cry: Nem a Szt.Kiralyra u. ra gondoltam mert tudom ott az ugyeletes fogaszat volt (vagy talan van)
  Greta majd osszejohetnenk osszel amikor otthon leszek ..tapasztalat cserere :wink:
   
 8. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Orvossag? Azt hiszem akkor hozza kell kezdjek megszeretni! ;-)

  Greti!

  Micsoda felfedzes kerlek szepen, aztan nehogy tenyleg eltunj a sok probalgatas kozepette. ;-)
   
 9. Greta

  Greta Állandó Tag

  Na! Ami a témát illeti, látom "...Vérszagra gyűl a vad..."!

  Égi Dottore mindenkinek felírja gyógyszerként ami jó, de receptura is van ám hozzá!
  Nem felejtendő: Csak kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg, ami árt! :twisted:

  Fifikém!
  A Rókus Kórházra kell gondolnod. A Szentkirályi u. valóban a fogászatról híresült, amit jó nagy ívben elkerülni. Akkor már helyette, vagy előtte :roll: ? a pájinka háza inkább.
  Szívesen találkozom veled ősszel, majd elkalauzollak a régi utakon az emlékek kihűlt temére. Ma már Pesten elég nehéz nosztalgiázni, mert alig van valami a helyén. Itt 1989 óta az a módi, hogy mindent lesöpörnek az asztalról, illetve kiöntik a lavór vízzel a gyereket is.

  Bojtikám!

  Majd jó kikapsz otthon uradtól és parancsolódtól, ha szokogatni kezded! Vagy a zúgívó gyógykúrát kell választanod. :D

  Az értem való aggodalmat köszönöm, majd mértéket tartok én is! A detoxikáló emlegetését csak humornak szántam.

  Csöcsike!

  "Te is fiam, Brutus?" Érdeklődünk, érdeklődünk, Neked is egészségedre van? :wink:
   
 10. Greta

  Greta Állandó Tag

  Fifike!

  Már csak egy mozaikot kell összerakni: A Stomatológia (fogászat) és a Pálinkás Ház is a Szentkirályi u-i soron van! Vagyis a Rákóczi és Szentkirályi sarkon a Ház, a Szentkirályin bentebb a fogászat.
  Bavallom :oops: ez nem rögzült bennem sem kellőképpen. A többi dolog stimmel.

  Greta
   
 11. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Koszii Greta !!.....tudod , hogy az a draga nedu jo a fogfajasra is ?? :wink:
  Ott vivtam , tornaztam a Semmelweis utcaban , a Veres Palneba jartam gimibe es egyszer edzes helyett 5 orai tean is voltam ( nem mondom meg hol) es vermutot ittunk citrom karikaval !!! :p Akkor az Astoria nagyon elegans hely volt . Szilveszterkor csodalatos vacsora , elo kismalac farkincajat huzigaltuk , ciganyzenekar jatszott es lementunk ejfel utan a barba tancolni . Eltelt azota par evtized de soha nem felejtem el !
  Csocsike miatt ne aggodjal ! Van neki kulonbejaratu futyulose amit a 100. oldala utan az Irgalmatlan nover irgalmas ferjetul kapott :evil:
   
 12. csocsike

  csocsike Vendég

  Fifike en aztat ugysem tudom meginni nelkuled. Szerintem a Pittinek ne adjunk :evil:
   
 13. pitti

  pitti Állandó Tag

  :evil: :,,: :12:
   
 14. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  most mar ne is !!! mert ha szepen kert volna ...de igy ??!!
  ezt a Pittinek :lol:
   
 15. csocsike

  csocsike Vendég

 16. Greta

  Greta Állandó Tag

  Fifike!

  Látod, a pálinka hallatán neked ifjúság és kellemes koktél partyk jutnak az eszedbe. Számomra meg addig emlegetődik az a szerencsétlen fogászat, hogy eszembe jutott hány fogamat hagytam már ott. :(
  Én 1966-tól 78-ig a Kálvin téren laktam, és ha elsősegély kellett fogfájás ügyben, oda lehetett menni. De ott az ambulancián csak húztak :evil:

  Egyszer meg egymás melleti 6, korona miatt csiszolt, ezért csak gyökérből álló fogamat műtötték ki egyszerre ott. Mire észbe kaptam , és pálinkáért kiálthattam volna, már kinn is voltak, helyük szépen bestoppolva, mint a matyó hímzés. Szupi emlék!

  Legközelebb jobb címeken lévő helyekre hívom fel a hazajáró honfi lelkek figyelmét. Tudok például egy József krt-i, Rákoczi tér közelében lévő szuper szőlészeti és borászati szaküzletről, nem semmi árúkészlete van különböző témabeli ajándék lehetőségekkel. (Jól van, na, én is csak ajándékot vásárolni járok oda.)
  Meg tudok Budán, a Széna térnél (ki kéne találnom az utcát, hol) egy olyan borászati szaküzletről, ahol csak híres, márkás, név szerint ismert borospincék minőségi borait árulják katalógusból, távrendeléssel is!
  Ezekhez a helyekhez nem fűződik kellemetlen emlékem.

  Ha csak, most nem tettem rosszat a Rákóczi tér emlegetésével :?: :!:
   
 17. csocsike

  csocsike Vendég

  Miert mit csinaltal te a Rakoczi teren? :D
   
 18. Greta

  Greta Állandó Tag

  Csöcsike!

  Fogadtam magammal, hogy Te leszel aki a Rákóczi téri témára, azaz a feldobott labdára ugrik. Szóval ismerős vagy Budapesten rendesen? :D :D :D
  Így legyen ötösöm a lottón. Akkor meglátogatlak, meg az asszonykádat is, egy üveg pálinkával.


  Thank You veri a macskát. Lehet Rád számítani. OK :wink:
   
 19. csocsike

  csocsike Vendég

   
 20. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Jajjj Greti ... ha me arulsz el? :D :D :D Akkor kerem szepen a Pittinek felajanlott jegteat es arucserekent kap tolem valami erosebbet... mondjuk bodzaszorpiket? :p Erre mar csak kinyitja azt a hires neves raktar ajtot :?:

  Detoxikalo megjegyzesedet en is humorizalasnak konyveltem el... ;-)
   

Megosztás