A Magyar Pálinka Háza

Greta témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Július 1.

 1. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  nyimi-nyami bodza :p
   
 2. Greta

  Greta Állandó Tag

  Bojtikám!

  Nekem nem kell árulkodnom,hiszen Te hirdetted meg a világhálón, hogy hozzá kell kezdeni a szóban forgó nedű megszeretéséhez. Ha apjukod a net-re téved, tőled fogja megtudni először, hogy minek a szokogatására készülsz. :idea: Bizony ám!

  Azért szeretlek én téged, jó?

  Greta
   
 3. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Majd alcaznam valahogy ..... ha legalabb izlene de brrrrrr ... nem izlik :( inkabb becipelem a raktarba, felteve ha vegre nyitva van ;-)
  :D :D :D
   
 4. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Bojtikam ! abrakababrakaaa .....enekeld , hogy ...nyisd ki babam az ajtot ...lalalaaa , ha nem nyilik akkor majd en atveszem ... szocialis :wink: megorzesre . Jajj ha ezt a fiuk megtudjak :cry:
   
 5. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Elvegre kiralyi kincstarnok vagy - nem szolhatnak erte! ;-)
   
 6. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Olvasom itt a szuret ideje ! Borutakat szerveznek ( es en nem lehetek ott :cry: ) Szeretnek itt megosztani veletek egy nagyon jo programot
   
 7. Efike

  Efike Állandó Tag

  Itt vagyok, figyelek.
  Jé mennyi szarkajelölt ! :evil:
   
 8. csocsike

  csocsike Vendég

  Megtudtak :evil:
   
 9. Repülős

  Repülős Állandó Tag

  Tavaly még le is fényképeztem nektek a Magyar Pálinka Házát! Nem emlékeztek? :cry:

  Greta!

  Nehogy bemenj! Iszonyú árakon árulnak. Félliteres palackot vettem, valamilyen aranyérmes szilvából és kb. 3000 forint volt.


  Azt hiszem, hogy itt is lehet rendelni.

  Klikk:
   
 10. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  En bezzeg bemennek oda egy kis torkoly palyinkaert :wink:
   
 11. csocsike

  csocsike Vendég

  Mehetek en is?:rolleyes:
   
 12. Geri

  Geri Új tag

  Jó minőségű házi pálinkát tudok exportálni akinek kell Magyarországról! Utánanézek, hogy milyen vámtörvények vannak és úgy írok majd infót.
  A házipálinkát nagyapámék készítették és nagyon finom, meg erős is (úgymond emberes és kerítésszaggató!)! Van vegyes pálinka és fogópálinka. A fogópálinka lényege, hogy Magyar csípős paprika van az üvegbe pálinkába rakva és minimum 1 hónapig így érlelik. A paprika mennyisége a pálinkában izlés dolga. Van aki 1 paprikát rak 1 liter vagy 7 deci pálinkához, de van olyan elvetemült ember, mint én, aki 4 csípőspaprikát rak 1 liter pálinkához.
   
 13. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  1horhohoz, mennyi paprika jar?
  Kulomben johet a keritesszaggato!!!:34: :34:
   
 14. Geri

  Geri Új tag

  Kérdés mekkora a hordó? 20? 25? 50? 100? 200? 500 literes?
  Izléstől függ! Ha szereted az enyhén csípőset, akkor 1 literhez 1 csípőspaprika, de ha a kerítésszaggatóan erősset szereted, akkor 4 erőspaprika 1 literhez.
   
 15. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Szerintem 1-2 paprika eleg lesz 1 lt.hez .;-) Geri sajnos itt (Toronto) meg a mult szazadi szesztilalombol fenn maradtak torvenyek . 40% erosebb alkohol nem kerulhet forgalomba . Csak a hivatalos szerveken keresztul lehet italt vasarolni mert az allam szigoruan kontrolalja . Regen volt egy export-import ceg aki hozott magyar borokat . Volt ettermem es tole vasaroltam . Most Hubertus , Unicum , Csaszarkorte es talan barack palinkat lattam itt az uzletekben . Tudod itt kulon kijelolt allami boltokban lehet csak szeszesitalt kapni . Nincs am olyan , hogy leugrunk a kozertbe es veszunk sort vagy bort :-( Geri de ha megtudsz valami infot Canadaval kapcsolatban azt erdeklodessel varom . Koszi elore egy palinka-barat (szesztestver) es talan tudnank uzletet is csinalni . :)
   
 16. Bandee1987

  Bandee1987 Állandó Tag

  De szeretem én a jó kis házipáleszt :)
   
 17. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Nem is tudtam, hogy ilyen topik is van, de most hogy tudom, azonnal Pitti keresésére indultam és ím: meg is találtam! Bár az csalódást okozott, hogy több mint négy évig hozzá sem szólt, sőt akkor is ily szűkaszavúan...:111:
   
 18. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Na akkor most jól nézünk ki!Mert én meg utánad mentem,és mit találok?Pálinkát! A Pitti meg talán azárt volt olyan szűkszavú,mert a pálika letaglózta. A topikot meg másnapra elfelejtette.:mrgreen:
   
 19. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Kiváncsi vagyok Pitti észreveszi-e, hogy emlegetjük? :p
   
 20. Alapitvany

  Alapitvany Állandó Tag

  Nagy mennyisegu palinka fogyaszto vagyok , ha netalan SzentGyorgy(Kovaszna megye) fele tevedtek felvasarolnek. A jo magyar palinkanal , a szekely rezes szilva palinaknal nincs jobb.(reze mert 70% felett van :D)
   

Megosztás