"A Mikulás nem létezik" - üvöltötte a lelkész a gyerekeknek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 12.

Melitta - 2016 December 12, 21:56
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Megosztja az embereket egy amerikai lelkész akciója: a férfi a Mikulás-mítosszal akart leszámolni egy plázában. Sokak szerint a mese tényleg eltorzítja a karácsony valódi értelmét, de rengeteg szülő hiszi úgy: a lelkész nagyon is eltúlozta a "leszámolást"!

  David Grisham evangélikus lelkész úgy döntött, leszámol a Mikulással és az összes segítőjével, és ráébreszti a gyerekeket arra, hogy a Télapó nem létezik, a karácsony ünnepe pedig valójában Jézus születéséről szól. A helyszínválasztást sem bízta a véletlenre: egy texasi plázában, a Mikuláshoz sorban álló családoknak kezdett el kiabálni:

  "A Mikulás nem létezik!"
  Grisham a mítosz írmagját is kiirtotta volna: a repülő rénszarvasokról, a krampuszokról, az Északi-sarkon működő mikulásgyárról is elárulta, hogy nem léteznek, az őket váró Mikulást egy piros ruhás imposztornak nevezte, a szülőket meg nemes egyszerűséggel lehazugozta.

  A családok egy ideig döbbenten hallgatták Grisham "prédikációját", de mikor egyre több gyerek arcáról olvadt le a boldog mosoly, több apa is akcióba lépett.

  Először csak kérték a lelkészt, hogy menjen el, hagyja békén a családokat, de a helyzet lassan elfajult. Grisham már azzal vádolta a szülőket, hogy bűnt követnek el, amiért hazudnak a gyerekeiknek a karácsonyról, míg az apák azzal védekeztek, hogy szülőkként az ő joguk eldönteni, mikor oszlatják el a gyermeki illúziókat.

  Végül némi lökdösődés után sikerült Grishamet jobb belátásra bírni, de a lelkész azt tervezi, a vallás érdekében folytatja a nem túl családbarát akcióit.  mikulas2.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 12.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   És nincs ki lámpást gyújtana....
   Az ember úgyis hamar rájön, hogy nincs Mikulás és (nálunk) a karácsonyi ajándékot sem a Jézuska hozza.
   De a mese igenis kell a kicsiknek...a kívánságok csodás valóra válása, a boldog várakozás.
   És mondjak valamit? Még felnőtt korban is megmarad az örömteli várakozás, miután Apa (sűrű káromkodások közepette) belefaragja a fát a tartóba és Anya a konyhai kapkodás és ünnepi készülődés után kimerülten odaáll a szép fényes fa elé és eléknekli a Mennyből az angyalt, majd örül a gyerek/ek örömének.
   Az ünnepek kellenek...és a hozzájuk tartozó mesék és szokások is.

   Nosza, ki nem ért velem egyet? (A s...j lelkészen kívül.)
  2. pitti
   pitti
   Mikulas igenis van!! Minden evben lenyujja a penztarcamat. Csak egyszer kapjam el a mocskot!:mad:
  3. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Kicsit furcsánlom az irást , de üsse kö már megszoktam . Furcsánlom igaz a tengeren túlon sokminden más , még a nap is másként kell fell , mert ugye a nem lenne a Mikulást mely december 6-án ünnepelünk /egy püspök volt Myrában/ és ugy az 1850-es években terjed el hazánkban Osztrák segitséggel . Neki majd mindig a Krampusz volt a segitöje és addig a mennyben él . Aztán ugy 1950 óta megszünt a Mikulás és lett belölle Télapó ! igaz Ö nem volt kopasz és a ruháját is megtarthatta . Aztán mivel ebben a gyors mozgalmas világban már megszünt a "menyország" igy a Mikulás is elköltözött a Lappföldre és piros orrú rénszarvasok huzzák szánkoját a Coca-Cola reklámja után !:) Igaz némelyek örülhetnek neki mert amit a Kommunistáknak mármint akik csak annak mondták magukat , nemtudtak eltörölni majd eltörli a Globalizáció .
   Amugy nagyon furcsánlom mert az Evangélikusoknál , igaz még itt Europában még megvan a Mikulás és hozzá a Krampusz is , még Hollandiában is ahol pedig a Zöldek beakarták tiltani mert ugye az fekete :rohog:/rasszista/
  4. graver
   graver
   A gyerekem még anno az óvodából hazaérve mesélte, hogy némelyik csoporttársa állította, hogy nincs is Mikulás. Azt válaszoltam: akkor nekik nincs. Mire a gyerekem: nekem van, nekem van! :)
  5. yeti108
   yeti108
   És mint mi van a többi bibliai mesével????
   CasaLoma kedveli ezt.
  6. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Yeti , azzokat nemismeri az evangélikus lelkész :D
   CasaLoma kedveli ezt.
  7. cdurmol
   cdurmol
   Nyugi, nem kapkodnak! Idén a Krampusz lesz rasszista, jövőre a Mikulást teszik lehetetlenné, és szépen sorjában sort kerítenek a Bibliára is.
   B.Péter és Soproni Ede kedveli ezt.
  8. gumelig
  9. pitti
   pitti
   Megvan a mocsok!!!

   santa_shot2.jpg
   CasaLoma, mechi, B.Péter és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. Kocsis Magdi
   Kocsis Magdi
   Egy szomorú ember. Unokám 10 éves és azt mondta. "Lehet, hogy nincs, de nekem senki ne szóljon róla, mert én igy szeretem."
  11. tornando
   tornando
   Ne rémüldözz
  12. gumelig
   gumelig
   Még egy gonosz télapós...

   IMG_4471.JPG
   pitti kedveli ezt.

Megosztás